Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е най-евтино, в коя верига?

Featured Replies

:lol6:

Мистър Бийн коли прасе........ Може да извие врата само на малко сукалче а не на възрастен шопар дет тежи най малко  100 кг та да става за ядене и който не могат го удържат 3 човека при колене, между другото съм си селянче та затва знам тъй де селянина с клавиатурата :)

Бургаския принц и берковската принцеса

• Отговори 71
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Аз си спомням едно време, че комунистите ползваха каруци и никой не ги крадеше. Защо не помислиш по този въпрос?

• цър-вул
    цър-вул

Ще падне такова родео, че и Бърза помощ може да се наложи да викат и после я протеза на крак/ръка, я нещо друго.Тоя само е слушал как се правят нещата. Ама не е чувал за преследване на прасе със забит

• Тва ще да е работа само на наш дръндя Ако бяха и теб откраднали по-добре щеше да сторят...

преди 5 минути, petie1 написа:

Може да извие врата само на малко сукалче а не на възрастен шопар дет тежи най малко  100 кг та да става за ядене и който не могат го удържат 3 човека при колене

слага му се храна на парсето и когато се наведе  му се забива ножа,  някои и с чук го удрят по главата,  но един път съседа не го удари хубаво, и прасето се ядоса, и щеше  да го изяде, и прескочи през оградата в нашия двор 

преди 2 минути, Banesc написа:

слага му се храна на парсето и когато се наведе  му се забива ножа,  някои и с чук го удрят по главата,  но един път съседа не го удари хубаво, и прасето се ядоса, и щеше  да го изяде, и прескочи през оградата в нашия двор 

Ако беше Сергеев веднага щеше да го хване

преди 4 минути, Coco1 написа:

Ако беше Сергеев веднага щеше да го хване

сергеев убива само риба за да се нахрани

като  бог е 

преди 2 часа, TheDirtyCleaner написа:

Живото-расте на кокъл.Като заколиш прасето,имаш 40% фира.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

НЕ са само кокалите, например едно агне което тежи 25 килограма живо тегло, трупно излиза 10-11 килограма със главата и кокалите!

Смеете се на автора (авторката) ама и вие сте „гола вода“!

Рандемана при прасетата е 75-77%, а при агнетата - 50%.

току-що, jhoro написа:

Не е точно така, ако прочетеш внимателно става въпрос за месо. При прасето почти всичко се консумира, но стана въпрос за месото.

Не че разбирам много, чувал съм от колегите когато ходя на лов.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Не е точно така, ако прочетеш внимателно става въпрос за месо. При прасето почти всичко се консумира, но стана въпрос за месото.

Месо бед кокал - това са само соевите заместители!
Не съм слушал разкази - отглеждали сме животни. Прасета, овце, кози, зайци ...

преди 58 минути, Banesc написа:

и прасето се ядоса, и щеше  да го изяде, и прескочи през оградата в нашия двор 

Това не е нищо - преди 2 години  колихме прасе в едно село, тамън се бяха приготвили всички и един по-ербап влиза в кочината да го вади ама беше посръбнал бая :no-no:, и онова прасе като усети к'ва е работата и оня го изпусна...

И ела да видиш как се гони подивяло прасе из 2 декара и половина двор, изпоплаши всички кокошки и се разхвърчаа наляво и надясно перушиняци, за малко щеше да събори една баба на земята, кучетата настръхнаха и мигновенно го погнаха заедно с 8 души народ, но онова прескокна през оградата и хвана през улиците направо, та накрая се наложи брачеда с пищола да го гърми...

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Не разбирал, ама чувал….

Ами като не разбираш къде се обаждаш бе ? Гледай си вноса на f-10, бмв няма нищо общо с прасетата. Консумират  всичко от прасето само ганьовците. Щото те самите са прасета и то диви. Излез малко от застреляната България обиколи белия свят, да видиш да ли се ядат органи от прасета например или глави, крака уши и прочие.Аз дори почти съм спрял да консумирам свинско. Предпочитам сюмга и морски дарове.

преди 11 минути, jhoro написа:

Месо бед кокал - това са само соевите заместители!
Не съм слушал разкази - отглеждали сме животни. Прасета, овце, кози, зайци ...

Абе при прасето отива на 90% рандемана.... а може и на 99% като при мен - кучето изобщо не се сърди на кокалите :) 

преди 24 минути, Христофор_първи написа:

Не разбирал, ама чувал….

Това - като циганчето:  „Не съм ял топъл леб със сирене, ама ... бати е гледъл!“

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

Абе при прасето отива на 90% рандемана.... а може и на 99% като при мен - кучето изобщо не се сърди на кокалите :) 

Чак 99% е много. Нали като се пърли - кожата изтънява бая. Отделно - стомаха и червата не са празни (чисти) - когато го теглиш живо.
Много зависи - как се сортират нещата после. Крака и уши, вътрешности - не са баш месо.

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Това ще е най-смешното нещо ако го направиш. Много искам да ме поканиш за да снимам сцената, дори ще платя аз прасето и ще ти го подаря. Обаче искам екшъна да е в апартамента в банята, със 100 килограмово прасе. И да седнеш върху него и да забиеш нож в гърлото му?:lol6:

Ще падне такова родео, че и Бърза помощ може да се наложи да викат и после я протеза на крак/ръка, я нещо друго.Тоя само е слушал как се правят нещата. Ама не е чувал за преследване на прасе със забит в него нож...
Яв, @bootlicker, ти членовете на тоя форум за боядисаниканарчета ги взе. Значи можеш да пускаш тема след тема, а не можеш да отвориш уеб магазините на веригите и да видиш къде какво колко струва!

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Не разбирал, ама чувал….

Излез малко от застреляната България обиколи белия свят, да видиш да ли се ядат органи от прасета например или глави, крака уши и прочие

Така, като чета , ти не си наясно нито със света ,нито с рецептите от свински дреболии и органи ,които се консумират.

Още ли правиш опити да даваш акъл, за неща ,които нито си виждал ,нито чувал?....Какво стана със ШанзЕлизето,март ще мине ?! Ако стигнеш до там,ще ти кажа в кои ресторанти да хапнеш като бял човек...

Германия -ядят джолани приготвени по всевъзможни начини

Италия -обичат свинско шкембе -слагат обилно карамфил,горчица и доматено пюре

Франция -много се яде пържени свински крачета слагат им обилно марсала,хвойна, индийско орехче и още един куп подправки

Дания-свинското е приоритетно в кухнята им. Яде се всичко,което става за ядене от прасето.

Румъния-хит е задушен свински дроб

Сърбия-няма къща без домашно приготвен аспик-приготвя се от свинска глава,крака и джолан

Полша -ястието се казва бигос и се приготвя от свински джолан

Китай-излишно е даже да се изброява.

САЩ -всичко,което може да се яде от прасето

Япония, Индия, Корея...същата работа-азиатската кухня има изобилие от рецепти със свински дреболии  и пр...

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Не разбирал, ама чувал….

е, ти нито си виждал, нито си чувал и пак даваш акъли.. ..недей придиря на другите

преди 35 минути, цър-вул написа:

Ще падне такова родео, че и Бърза помощ може да се наложи да викат и после я протеза на крак/ръка, я нещо друго.

Ти остави родеото, ама как хапе прасе ...
Може и до хирургията да се ходи.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Така, като чета , ти не си наясно нито със света ,нито с рецептите от свински дреболии и органи ,които се консумират.

Още ли правиш опити да даваш акъл, за неща ,които нито си виждал ,нито чувал?....Какво стана със ШанзЕлизето,март ще мине ?! Ако стигнеш до там,ще ти кажа в кои ресторанти да хапнеш като бял човек...

Германия -ядят джолани приготвени по всевъзможни начини

Италия -обичат свинско шкембе -слагат обилно карамфил,горчица и доматено пюре

Франция -много се яде пържени свински крачета слагат им обилно марсала,хвойна, индийско орехче и още един куп подправки

Дания-свинското е приоритетно в кухнята им. Яде се всичко,което става за ядене от прасето.

Румъния-хит е задушен свински дроб

Сърбия-няма къща без домашно приготвен аспик-приготвя се от свинска глава,крака и джолан

Полша -ястието се казва бигос и се приготвя от свински джолан

Китай-излишно е даже да се изброява.

САЩ -всичко,което може да се яде от прасето

Япония, Индия, Корея...същата работа-азиатската кухня има изобилие от рецепти със свински дреболии  и пр...

е, ти нито си виждал, нито си чувал и пак даваш акъли.. ..недей придиря на другите

Яж си червата където минават фекалиите на свинята и не ме занимавай……. Предполагам също и като малка редовно си изпълнявала българския обичай при колене на прасе да го цункаш по &упето за здраве:lol6:

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

Яж си червата където минават фекалиите на свинята и не ме занимавай……. Предполагам също и като малка редовно си изпълнявала българския обичай при колене на прасе да го цункаш по &упето за здраве:lol6:

е , сега няма да ти правя забележка за възпитанието,защото такова няма. Като Кронос сам си го изял.

Обаче поне И това научи от Валкирия-  евреите изповядващите иудаизъм НЕ консумират свинско месо....

преди 6 часа, bootlicker написа:

Най-евтино излиза да купя живо прасе, за което не са харчени допълнителни пари за рязане, опаковане и обработва, защото така разходите няма да са включени в цената и да я надуят.

В olx ги продават 50 килограмови за 200 лева, което означава 4 лева на килограм.

Проблема е, че ми откраднаха колата, и няма как да се извърши транспорт на прасето от мястото където се продава до там където живея.

Иначе бих се справил...

Ще се наложи да си вземеш едно малко прасенце и да си го гледаш в банята докато порасне

преди 2 часа, jhoro написа:

Махни карантията,главата и кокълите.Гърдите,са само за луканка и бекон(ако можеш да си ги направиш).Ребрата са около 50% месо...Бон и контра филе,ако искаш и на т-бон ги прави-имаш 20% кокъл.

Понеже темата е как автора и ще хване едно прасенце, ще го отведе  в банята и ще заколи без особени проблеми, изключително му препоръчвам и то сериозно, да потренира първо примерно с един добре угоен петел в банята. Присъствал съм на магаре, овце, свине, кокошки и др. селски житейности /не се гордея/ и никога не е било толкова лесно колкото човек би си го представил на хартия. А също, да ти кажа от първа ръка, продавача може предваритално да го е нахранил и напоил изобилно, та съдържанието на червата и стомаха, ако го премери може бая да го смая с теглото си.

преди 12 минути, stanpet написа:

Понеже темата е как автора и ще хване едно прасенце, ще го отведе  в банята ...

Вместо това - да си хване едно котенце, да го отведе в банята, а после - в спалнята!

преди 5 минути, jhoro написа:

Вместо това - да си хване едно котенце, да го отведе в банята, а после - в спалнята!

Котенце- принцеса:lol6:

преди 25 минути, jhoro написа:

Бе той по ша му отива едно котенце мъжко ако си хване :hush:

преди 20 минути, lupis написа:

Котенце- принцеса:lol6:

Или по-скоро котенце - юначага със здрава шпага;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.