Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся работа свързана със сглобяване/профилактика/почистване на настолни компютри (нямам 18 години)

Featured Replies

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Хайде щом си толкова умен да ни светнеш всички такъв резистор може ли да се разпи и запои с поялник? 

https://www.piqsels.com/bg/public-domain-photo-jqnxf

Абсолютно. Аз мога - ти не. 

П.П. Мога и да ти покажа как се прави наживо (ако си в София), но не знам после как трябва да ти загрявам вратлето за да се научиш, че не се спори с хора, с които не си им на нивото. Хайде лека от мен, че ми досади неимоверно.:)

преди 7 минути, Jorge написа:

П.П. Мога и да ти покажа как се прави наживо (ако си в София), но не знам после как трябва да ти загрявам вратлето за да се научиш, че не се спори с хора, с които не си им на нивото. Хайде лека от мен, че ми досади неимоверно.:)

https://www.piqsels.com/bg/public-domain-photo-izdrz

Какво можеш? Мойто момче айде да се съобразяваш как пишеш на кой вратлето ще загряваш или искаш аз да ти загрея вратлето и да ти се види тясна София и после да дремеш на почивка в пирогов

преди 10 минути, dimy написа:

Това обезсмисля над 90% от случаите, нали разбираш?

Наистина,не мога да ви разбера.Теб,Владо,Хорхе...Карате се,за някви пълни простотии.Сори за поялника-знам кое-как.Не виждам смисъл,да вкарвате детето във филми,в които вие сте се вкарали.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

https://www.piqsels.com/bg/public-domain-photo-izdrz

Какво можеш? Мойто момче айде да се съобразяваш как пишеш на кой вратлето ще загряваш или искаш аз да ти загрея вратлето и да ти се види тясна София и после да дремеш на почивка в пирогов

Охо, доводите свършиха и започнаха заплахите. Жалка картинка.

преди 3 минути, Jorge написа:

Охо, доводите свършиха и започнаха заплахите. Жалка картинка.

Абе смешко кой кого заплашва бе келеш 

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Според теб кой кого заплашва? Айде лягай да спиш и се съобразявай какво пишеш папагал.

преди 3 часа, valchev__ написа:

Здравейте, бих искал да попитам дали знаете места в София (сервизи), където биха ме приели да работя нещо общо свързано с посоченото в заглавието (на 15 години съм, след 3 месеца - 16 :) ). Знам, че е трудно и даже почти невъзможно, но реших да си пробвам късмета във форума. Умея да сглобявам, почиствам и диагностицирам компютри (разбира се аматьорски, занимавал съм се с около 20 машини). Бих искал да се специализирам в сферата, учейки се от по-големи и опитни, като междувременно изкарвам някой друг лев, за да помагам вкъщи и каквото остане - спестявам или джобни. Благодаря Ви предварително, но колкото и странно да ви звучи ми е страшен кеф да се занимавам с това, но същевременно ме застигна спешна нужда от пари (и малко да изкарам все ще е от полза).

Май самооценката е доста над възможностите... което е нормално за 15 годишен младеж... Ако някой се съгласи да те вземе, то ще е от симпатия и желание да види дали имаш потенциал, а не заради това което казваш, че можеш. Не се заблуждавай, че някой ще ти довери ей така клиентска машина за хиляди лева, която потенциално можеш да повредиш и при наглед елементарни операции. 

Моят съвет е, да обиколиш сервизи и да помолиш за съдействие за обучение, без да изявяваш претенции за заплащане /то ще дойде евентуално след някоя успешно свършена задача/. Въпроса е, да се сработиш със собственик и колектив и постепенно да станеш част от него. Ако ти трябват бързи пари, в тази сфера няма да стане.

преди 6 часа, dimy написа:

Можеш ли да инсталираш/преинсталираш Windows XP, Vista, 7, 8, 10, 11 ? Да спасяваш данни на компютър с омазан Windows? Да копираш файлове, данни, поща, снимки .... и мн. други?
Можеш ли да разглобиш , почистиш и сглобиш лаптоп какъвто никога не си виждал? Сменявал ли си захранвания, процесори, дъна, памети, вентилатори и видеокарти?

Почиствал ли си вируси?

пич, с тия изисквания току-що го прати да кандидатства в Symantec, па вземи се осъзнай малко... ти на 16 къде беше?!

преди 12 часа, vlado1985 написа:

И аз незнам в повечето сервизи да ли поемат такъв ангажимент макар че незнам и за кой град имаш предвид. Но мога да кажа че в Пазарджик знам поне 2 сервиза които се наемат с 300 зора да поемат подобен ангажимент. Един приятел който също има сервиз и като неможе да се оправи с някое проблемно дъно и най редовно ме поти да му свърша работа да оправя проблемната платка.

Това, че има някъде ентусиасти или пък имаш твой познат в сервиз да се наеме е друг въпрос. Просто не се хващат с такива работи, първо защото не могат да дадат гаранция понеже не се знае какво още е повредено и второ това е загуба на време. За едно захранване даже не се захващат, където диагностиката е най-лесна.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Това, че има някъде ентусиасти или пък имаш твой познат в сервиз да се наеме е друг въпрос. Просто не се хващат с такива работи, първо защото не могат да дадат гаранция понеже не се знае какво още е повредено и второ това е загуба на време. За едно захранване даже не се захващат, където диагностиката е най-лесна.

Прав си повечето сервизи не се захващат с такъв ангажимент и направо предлагат да се смени дъно или захранване или каквото и дае но някои се съгласяват на такъв ремонт. Все пак зависи от сервиза и от ремонта какъв е.

преди 18 минути, vlado1985 написа:

Прав си повечето сервизи не се захващат с такъв ангажимент и направо предлагат да се смени дъно или захранване или каквото и дае но някои се съгласяват на такъв ремонт. Все пак зависи от сервиза и от ремонта какъв е.

Лошото е, че почти не може да се диагностицира. Да,  има модули които се слагат на дъното и в зависимост от грешката те ориентират какъв може да е проблемът и пак не е сигурно, че причината е там. А и за подобни ремонти, не ти трябва поялник, а станция за започване с горещ въздух. Не всеки може да работи с нея, а и хубавите струват от 500 лева нагоре.

• 2 години по-късно...
на 12.03.2022 г. в 21:36, Jorge написа:

По-добре не пиши за неща, за които си гледал по телевизията. Вярно, че е форум, но все пак...

П.П. Не се заяждам. Но ми се струва, че не си пипал дънна платка, освен да ѝ завиеш винтчетата за кутията. Я напиши как се сменя кондензатор на многослойна платка. Как се възстановява писта (без жица)? Защо с обикновен поялник не може да се смени съпротивление?

А П.П. Хората гледат да не са педали но ти упорито се опитваш да нагънеш някого дедовия. Гледай да не си отваряш устата повече на дете неуважително е първо и второ той те попита с уважение и разбиране че вие сте по запознати от него. Моля ти се не предизвиквай смъртта на своето машина. Ще бъде жалко да ги няма важните файлове и да те гледам как се мъчиш да си спасиш всичките устройства на мрежата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.