Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся работа свързана със сглобяване/профилактика/почистване на настолни компютри (нямам 18 години)

Featured Replies

Здравейте, бих искал да попитам дали знаете места в София (сервизи), където биха ме приели да работя нещо общо свързано с посоченото в заглавието (на 15 години съм, след 3 месеца - 16 :) ). Знам, че е трудно и даже почти невъзможно, но реших да си пробвам късмета във форума. Умея да сглобявам, почиствам и диагностицирам компютри (разбира се аматьорски, занимавал съм се с около 20 машини). Бих искал да се специализирам в сферата, учейки се от по-големи и опитни, като междувременно изкарвам някой друг лев, за да помагам вкъщи и каквото остане - спестявам или джобни. Благодаря Ви предварително, но колкото и странно да ви звучи ми е страшен кеф да се занимавам с това, но същевременно ме застигна спешна нужда от пари (и малко да изкарам все ще е от полза).

Можеш ли да инсталираш/преинсталираш Windows XP, Vista, 7, 8, 10, 11 ? Да спасяваш данни на компютър с омазан Windows? Да копираш файлове, данни, поща, снимки .... и мн. други?
Можеш ли да разглобиш , почистиш и сглобиш лаптоп какъвто никога не си виждал? Сменявал ли си захранвания, процесори, дъна, памети, вентилатори и видеокарти?

Почиствал ли си вируси?

преди 35 минути, valchev__ написа:

Здравейте, бих искал да попитам дали знаете места в София (сервизи), където биха ме приели да работя нещо общо свързано с посоченото в заглавието (на 15 години съм, след 3 месеца - 16 :) ). Знам, че е трудно и даже почти невъзможно, но реших да си пробвам късмета във форума. Умея да сглобявам, почиствам и диагностицирам компютри (разбира се аматьорски, занимавал съм се с около 20 машини). Бих искал да се специализирам в сферата, учейки се от по-големи и опитни, като междувременно изкарвам някой друг лев, за да помагам вкъщи и каквото остане - спестявам или джобни. Благодаря Ви предварително, но колкото и странно да ви звучи ми е страшен кеф да се занимавам с това, но същевременно ме застигна спешна нужда от пари (и малко да изкарам все ще е от полза).

То хубаво че искаш да сглобяваш и профилактираш компютри но има едно но. Хардуерно как си справяш ли се ако в някой сервиз те вземат ще искат да имаш и хардуерни познания разпояване запояване не само инсталиране на програми и преинсталиране на ос. Ако искаш някой сервиз да те вземе на сериозно най добре и това обмисли внимателно да ли се справяш и можеш ли да се справиш хардуерно. Щото клиента си оставя машината и като дойде я иска оправена а не да чака и сервиза е длъжен в определен срок да си свърши поетия ангажимент.

Остави как се справя с хардуера, последните години се приеха прекалено много закони за "защита" на детето които правят проблематично наемането на непълнолетни. И второ ти кога смяташ да работиш ако евентуално намериш някой да те вземе на работа, не ходиш ли на училище?

• Автор
преди 23 минути, dimy написа:

Можеш ли да инсталираш/преинсталираш Windows XP, Vista, 7, 8, 10, 11 ? Да спасяваш данни на компютър с омазан Windows? Да копираш файлове, данни, поща, снимки .... и мн. други?
Можеш ли да разглобиш , почистиш и сглобиш лаптоп какъвто никога не си виждал? Сменявал ли си захранвания, процесори, дъна, памети, вентилатори и видеокарти?

Почиствал ли си вируси?

Сменял съм абсолютно всички части на компютри, мога да преинсталирам windows, чистил съм компютър от вирус (да не буутва до начален екран и зарежда изобщо), но без да се запази информацията, мога да копирам данни, сблъсквал съм се с лаптопи, но съм много по-опитен с настолните машини. Благодаря за отговора!

преди 4 минути, ined написа:

Остави как се справя с хардуера, последните години се приеха прекалено много закони за "защита" на детето които правят проблематично наемането на непълнолетни. И второ ти кога смяташ да работиш ако евентуално намериш някой да те вземе на работа, не ходиш ли на училище?

Да, ходя и търся нещо за 4 часа след училище, знам за закона за непълнолетните, но просто реших да се допитам тук, понеже виждам, че сте по-опитни, благодаря Ви за отговорите наистина.

преди 13 минути, vlado1985 написа:

То хубаво че искаш да сглобяваш и профилактираш компютри но има едно но. Хардуерно как си справяш ли се ако в някой сервиз те вземат ще искат да имаш и хардуерни познания разпояване запояване не само инсталиране на програми и преинсталиране на ос. Ако искаш някой сервиз да те вземе на сериозно най добре и това обмисли внимателно да ли се справяш и можеш ли да се справиш хардуерно. Щото клиента си оставя машината и като дойде я иска оправена а не да чака и сервиза е длъжен в определен срок да си свърши поетия ангажимент.

Да, мисля, че мога да се справя хардуерно до някаква степен, но със запояване и разпояване имам много малък досег (само в училище - учебна практика).

преди 55 минути, valchev__ написа:

Благодаря Ви за всички отговори!

преди 5 минути, valchev__ написа:

Сменял съм абсолютно всички части на компютри, мога да преинсталирам windows, чистил съм компютър от вирус (да не буутва до начален екран и зарежда изобщо), но без да се запази информацията, мога да копирам данни, сблъсквал съм се с лаптопи, но съм много по-опитен с настолните машини. Благодаря за отговора!

Да, ходя и търся нещо за 4 часа след училище, знам за закона за непълнолетните, но просто реших да се допитам тук, понеже виждам, че сте по-опитни, благодаря Ви за отговорите наистина.

Да, мисля, че мога да се справя хардуерно до някаква степен, но със запояване и разпояване имам много малък досег (само в училище - учебна практика).

До сега запоявал ли си разпоявал ли си компоненти от дънна платка? И плюс това се иска сериозен опит и доста внимаване. 1 кондензатор само да смениш се иска много внимаване макар че кондензатор се сменява за 2 минути. А освен кондензатор имаш съпротивления по платката има резистори които някои от тях немогат да се разпоят с поялник и се изисква поялна система с топъл въздух и там иска много внимаване. Също така ако по самата платка има прекъснати писти и трябва да се възстановят пак иска много внимаване и за прекъсната писта ако искаш да я оправиш поялника няма да свърши никаква работа освен ако не си решил да възстановяваш прекъснатата писта със парче жица.

Защо отказвате,момчето(предполагам)?Идва,казва какво може.Малко са такива.И го знаете,много добре.От такива като него,имаме нужда.Не аз и ти.Цялата държава(гъзоблизеца,да гледа).Ако не ти намерят ,пиши на лично.Със софтуера,как си?

преди 34 минути, vlado1985 написа:

До сега запоявал ли си разпоявал ли си компоненти от дънна платка? И плюс това се иска сериозен опит и доста внимаване. 1 кондензатор само да смениш се иска много внимаване макар че кондензатор се сменява за 2 минути. А освен кондензатор имаш съпротивления по платката има резистори които някои от тях немогат да се разпоят с поялник и се изисква поялна система с топъл въздух и там иска много внимаване. Също така ако по самата платка има прекъснати писти и трябва да се възстановят пак иска много внимаване и за прекъсната писта ако искаш да я оправиш поялника няма да свърши никаква работа освен ако не си решил да възстановяваш прекъснатата писта със парче жица.

Никой не се занимава в сервизи с такива работи, защото не може да даде гаранция. За да си вържат гащите просто сменят с ново.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Никой не се занимава в сервизи с такива работи, защото не може да даде гаранция. За да си вържат гащите просто сменят с ново.

И аз незнам в повечето сервизи да ли поемат такъв ангажимент макар че незнам и за кой град имаш предвид. Но мога да кажа че в Пазарджик знам поне 2 сервиза които се наемат с 300 зора да поемат подобен ангажимент. Един приятел който също има сервиз и като неможе да се оправи с някое проблемно дъно и най редовно ме поти да му свърша работа да оправя проблемната платка.

Не е само в Пазарджик, в сферата на компютрите останах много малко сервизи които се занимават реално с ремонти, при положение че смяната на частта с нова е по-бързо, по-лесно и с по-голяма печалба.

преди 58 минути, vlado1985 написа:

По-добре не пиши за неща, за които си гледал по телевизията. Вярно, че е форум, но все пак...

П.П. Не се заяждам. Но ми се струва, че не си пипал дънна платка, освен да ѝ завиеш винтчетата за кутията. Я напиши как се сменя кондензатор на многослойна платка. Как се възстановява писта (без жица)? Защо с обикновен поялник не може да се смени съпротивление?

преди 1 минута, Jorge написа:

Защо с обикновен поялник не може да се смени съпротивление?

Не се сещам защо да не може, но се стеснявай осветли тоя пропуск в образованието ни.

По-добре не пиши за неща, за които си гледал по телевизията. Вярно, че е форум, но все пак...

П.П. Не се заяждам. Но ми се струва, че не си пипал дънна платка, освен да ѝ завиеш винтчетата за кутията. Я напиши как се сменя кондензатор на многослойна платка. Как се възстановява писта (без жица)? Защо с обикновен поялник не може да се смени съпротивление?

Ако цитираш себеси това си е твой проблем не мой. До сега никога не съм посещавал сервиз за каквото и да е всичките ми компютри съм си ги оправял лично и най проблемните дъна които нямат шанс да се спасят съм си ги оправял сам. А за смяна на кондензатор на многослойна платка не мисля че точно аз трябва да ти обяснявам как се сменява все пак си има гугъл. Отговор на въпроса можеш да намериш в милион линкове и клипове такаче не ми казвай че никога не съм докосвал платка щото си наистина в много голяма грешка. И това когато съм го правил ти сигурно си ходил още под масата и си зяпал детско по БНТ.

преди 2 часа, valchev__ написа:

....

Ако си от Търновско, питай във Вали - и изобщо питай на място, не толкова из форуми. Хора, като теб се търсят, така че имаш съвсем реален шанс, но - търси, питай.

преди 1 минута, ined написа:

Не се сещам защо да не може, но се стеснявай осветли тоя пропуск в образованието ни.

Защото поялниците биват-обикновен,необикновен и на R2-D2

преди 1 минута, The Rage написа:

Защото поялниците биват-обикновен,необикновен и на R2-D2

Това трябваше  да го напишеш на колегата Jorge и защо с обикновен поялник неможе да се оправи прекъсната писта

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Това трябваше  да го напишеш на колегата Jorge и защо с обикновен поялник неможе да се оправи прекъсната писта

Не бе човек,нищо лично...Към никой.Напротив,много съм разбран.Само,не мога да разбера,защо отказват момчето.Някакви си индивиди...Като точно на него,трябва да ударим едно рамо.

току-що, The Rage написа:

Не бе човек,нищо лично...Към никой.Напротив,много съм разбран.Само,не мога да разбера,защо отказват момчето.Някакви си индивиди...Като точно на него,трябва да ударим едно рамо.

Аз лично не съм отказал момчето нямам и такова намерение.  Напротив даже се радвам че се е насочил в тази област но му зададох въпроса как се справя хардуерно не за друго а защото си е част от работата и от поетия ангажимент. А докато колегата който се прави на остроумен и едва ли не само той разбира а другите неразбират не му зададе нито един съществен въпрос и не се опита да го посъветва или насочи

преди 9 минути, ined написа:

Не "стоплих" какво ми пишеш. Аз пиша, че с най-простия поялник се сменя без проблем съпротивление. На онзи Владо никъде не съм написал, че се възстановяват писти с поялник, но той, както и ти четете като кривогледи. Нито имате образование (пишеш за някакви пропуски, но то цялото вероятно е пропуснато), нито елементарен опит. И ако ника пак на този Владо (85) отговаря на възрастта - не знам за какви маси иде реч. 

преди 14 минути, vlado1985 написа:

И това когато съм го правил ти сигурно си ходил още под масата и си зяпал детско по БНТ.

Егати смешните хора. А The Rage е прав - момчето е рядкост в днешното българско съвремие.

Не "стоплих" какво ми пишеш. Аз пиша, че с най-простия поялник се сменя без проблем съпротивление. На онзи Владо никъде не съм написал, че се възстановяват писти с поялник, но той, както и ти четете като кривогледи. Нито имате образование (пишеш за някакви пропуски, но то цялото вероятно е пропуснато), нито елементарен опит. И ако ника пак на този Владо (85) отговаря на възрастта - не знам за какви маси иде реч. 

Егати смешните хора. А The Rage е прав - момчето е рядкост в днешното българско съвремие.

Смешен си ти че се правиш на много разбиращ и знаещ а не посъветва нищо автора 

преди 2 минути, Jorge написа:

А The Rage е прав

Абсолютно съм убеден,че такива хора и трябват на шибаната България.

п.п.Бях написал много-изтрих го...

преди 11 минути, Jorge написа:

Аз пиша, че с най-простия поялник се сменя без проблем съпротивление.

Ти въобще правиш ли разлика между съпротивление и кондензатор? щото кондензатори има много видове а ти обясняваш на колегата че с обикновен поялник се сменява съпротивление. Нали се сещаш че има и керамични кондензатори ама то не е само това по една платка имаш и транзистори айде за да схванеш за по лесно резистори ама тях и задника да си съдереш неможеш да ги смениш с обикновен поялник

преди 14 минути, vlado1985 написа:

Смешен си ти че се правиш на много разбиращ и знаещ а не посъветва нищо автора 

Как да го посъветвам, като е момче на 15? За работа в сервиз. Хайде бягай да разпояваш...и ти вече май се обърка що е то резистор, кондензатор (пък бил той и керамичен). В съвременните дънни платки е пълно с такива. Да знаеш.:giggle1: Наистина ставате за смях, но това не е мой проблем все пак.

преди 4 минути, Jorge написа:

Как да го посъветвам, като е момче на 15? За работа в сервиз. Хайде бягай да разпояваш...и ти вече май се обърка що е то резистор, кондензатор (пък бил той и керамичен). В съвременните дънни платки е пълно с такива. Да знаеш.:giggle1: Наистина ставате за смях, но това не е мой проблем все пак.

Хайде щом си толкова умен да ни светнеш всички такъв резистор може ли да се разпи и запои с поялник? 

https://www.piqsels.com/bg/public-domain-photo-jqnxf

преди 2 часа, valchev__ написа:

Сменял съм абсолютно всички части на компютри, мога да преинсталирам windows, чистил съм компютър от вирус (да не буутва до начален екран и зарежда изобщо), но без да се запази информацията, мога да копирам данни, сблъсквал съм се с лаптопи...

Това обезсмисля над 90% от случаите, нали разбираш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.