Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с опцията Read - Only при windows 10 21H2(64-bit)

Featured Replies

Здравейте. Днес си преинсталирах уиндолса с такъв от сайта на майкрософт, с администраторски права съм, нямам друг юзернейм или акаунт към уиндолса само и единственоя моя е (който е с пълни права), но когато променя на някоя папка опцията read-only - тоест я премахна, запиша го и изляза. После като натисна на свойства пак си е read only, а задължително трябва това да го премахна, защото не мога да променям разни файлове по папката и не ми тръгват определени приложения. Пробвах всичко, разни команди в cmd, отварях профили редактирах, дал съм си права на всякъде, дори в министерството  и пак не мога. Рестартирах какво ли не правих, днес това е поредния проблем който имам и вече излизам извън релси с този уиндолс. Пишман станах, че ползвам оригинален уиндолс а не някое пиратско копие. 

Къде го гледаш това? Отвори конзола като администратор, влез в папката, напиши

attrib

и снимай прозореца.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Къде го гледаш това? Отвори конзола като администратор, влез в папката, напиши

attrib

и снимай прозореца.

За всички папки, абсолютно всяка една папка независимо в кой твърд диск, всичко е Read-Only. Изключих уиндолс дефендъра, защото и в него имаше опция за папките и там съм махнал отметката, всичко. А не разбрах какво желаете точно да направя? 

Рестартира ли като спря дефендъра?

• Автор
току-що, S197 написа:

Рестартира ли като спря дефендъра?

Разбира се. Тук цял ден се занимавам гледам клипове, форуми разни, теми. 

Отвори Command  Prompt като администратор и въведи всяка една команда по отделно:

Най-добре копирай командите.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
 DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 DISM.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
 SFC /ScanNow

• Автор
преди 3 минути, S197 написа:

Отвори Command  Prompt като администратор и въведи всяка една команда по отделно:

• DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
• DISM.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
• SFC /ScanNow

Точно това го направих одеве и ми заби на последната команда на 55% 

преди 1 минута, Not a programmer написа:

Точно това го направих одеве и ми заби на последната команда на 55% 

Забило ти е на проверка на файловете? Колко време го чака?

• Автор
току-що, S197 написа:

Забило ти е на проверка на файловете? Колко време го чака?

На проверката доста сигурно едно 30 мин... Сега пак ги пускам отначало, да видим.

Даже сега е стъкнало още на първата команда на 88.8%

Дай снимка къде го гледаш това read only и на какво точно ти пречи? Сканирай и диска за грешки, покажи му и SMART статуса.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Дай снимка къде го гледаш това read only и на какво точно ти пречи? Сканирай и диска за грешки, покажи му и SMART статуса.

Примерно на тази папка на World of Warcraft, махам тикчето, запаметявам, отварям пак и отново си е Read Only. За да променя каквото и да е било трябва да го махна това тикче, защото искам да добавя пач и да използвам LAA (Large Address Aware) 

image.png.1a6b040f1241ed05ad7a2e8e4650a127.png

Има нещо омазано. Не е нормално да зависне така. Windows 10 има опция за ремонт на системата, без да пипа личните файлове. Пиши в търсачката на Windows. После в дясно избираш:  Get started. После избираш опцията Keep my files и чакаш.

• Автор
преди 13 минути, S197 написа:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 DISM.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
 SFC /ScanNow

Готово всичко команди, и това е резултата.

image.png.3b0e0e14b35c65a85fa45098f7169d81.png

Най-вероятно нямаш права. Стартирай въпросния софтуер с десен бутон като администратор. Тази отметка нищо не означава, казах ти как да си провериш файловете. И при мен е един вид включена на всяка папка, но реално папката не е read only. Вече, ако искаш наистина нещата вътре да са read only, трябва да цъкнеш там, докато стане така и да потвърдиш:

zp32Jmf.png

• Автор
преди 4 минути, S197 написа:

Има нещо омазано. Не е нормално да зависне така. Windows 10 има опция за ремонт на системата, без да пипа личните файлове. Пиши в търсачката на Windows. После в дясно избираш:  Get started. После избираш опцията Keep my files и чакаш.

Какво да пиша в търсачката?

преди 2 минути, Raze написа:

Най-вероятно нямаш права. Стартирай въпросния софтуер с десен бутон като администратор. Тази отметка нищо не означава, казах ти как да си провериш файловете. И при мен е един вид включена на всяка папка, но реално папката не е read only. Вече, ако искаш наистина нещата вътре да са read only, трябва да цъкнеш там, докато стане така и да потвърдиш:

zp32Jmf.png

Как точно да проверя? Това е локацията на папката:  D:\Игри\World of Warcraft 3.3.5a (примерно). И защо така се получава? А защо се получава така, че не се маха това тикче?

Какво да пиша в търсачката?

Мда, малко забравих да напиша, да въведеш Reset this PC.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

zp32Jmf.png

image.png.f44d7e20e6cb435e98e9d8cb6b15bff1.png

преди 1 минута, S197 написа:

Но той е прясно преинсталиран, преди 2 часа. 

image.png.f44d7e20e6cb435e98e9d8cb6b15bff1.png

Но той е прясно преинсталиран, преди 2 часа. 

Значи това отпада. И аз има подобен проблем, но дали беше миналата година. Трябва да видя.

• Автор
току-що, Raze написа:

Аз не виждам проблем в снимката или read only файлове/папки. Като разархивираш архива какво се случва?

Всъщност, току-що осъзнах че и на другия лаптоп (който няма проблеми) папките също пише, че са Read Only, просто може би самата версия на играта нещо е счупена, сега ще я изтегля на ново. А въпроса ми защо тикчето все още показва че е read-only? Това при всички явно е така?

Сега проверих и на мойта система. На папките в D:\ Има черно квадратче при Read only, но не е с чавка. Явно е нещо частично. Мен не ме бърка това.

Зависи какво е тикчето при Read-Only. Ако няма отметка или има частична отметка значи, няма проблеми...само ако е напълно сложена отметката има забрани.

read-only-status-1-min.png

Все пак изтегли GrantPerms

https://www.bleepingcomputer.com/download/grantperms/

Стартирай инструмента и въведи вътре пътя на папката и натисни List Permissions и постави лог файла тук. След това натисни Unlock и после пак List Permissions и запази файла с ново име и го качи пак тук за съпоставка дали е сработило "отключването".

Най-вероятно папките в D наследяват разрешенията за D. И трябва на целия диск да се "преработят разрешенията"
В command prompt as admin изпълни:
attrib d:\ -R /S /D

преди 43 минути, S197 написа:

И к'во ще промени това на D? Точно нищо!! Ще загуби едни 20-ина минути и резултатът ще е същият!

преди 2 минути, цър-вул написа:

Най-вероятно папките в D наследяват разрешенията за D. И трябва на целият диск да се "прерботят разрешенията"

Напълно е възможно. Помня, че през 2015-та имах проблем на чисто нов диск, който току щом бях инициализирал (5TB X300 на Toshiba в GPT) всички права бяха омазани по някаква причина. Често освен icacls или takeown трябва да се ползва и secedit да речем:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.