Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте мощен домашен рутер

Препоръчан отговор

Здравейте, трябва ми рутер,който да има обхват приблизително 50 метра. Сигналът ще минава през една панелна стена, и две стени с PVC дограми. (едната с двоен,другата с троен стъклопакет - ако има значение ). Рутерът ще е на 7 етаж и трябва да има сигнал от него до долу на паркинга на блока.

В момента съм с TL-WR940N - върши ми чудесна работа с всички устройства закачени към него ,но няма сигнал до долу.

Пробвал съм с range extender-и ,но и с тях не мога да докарам сигнал до долу ( или ако има сигнал, връзката горе почва много да прекъсва по устройствата ,без да е закачено никакво устройство долу).

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, dagabg написа:

Здравейте, трябва ми рутер,който да има обхват приблизително 50 метра. Сигналът ще минава през една панелна стена, и две стени с PVC дограми. (едната с двоен,другата с троен стъклопакет - ако има значение ). Рутерът ще е на 7 етаж и трябва да има сигнал от него до долу на паркинга на блока.

В момента съм с TL-WR940N - върши ми чудесна работа с всички устройства закачени към него ,но няма сигнал до долу.

Пробвал съм с range extender-и ,но и с тях не мога да докарам сигнал до долу ( или ако има сигнал, връзката горе почва много да прекъсва по устройствата ,без да е закачено никакво устройство долу).

Някои хора за такива нужди използват-добавят към мрежата си подобни на това устройства! Вероятно и при вас ще се получи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен (не ангажирам никого) - въпросът в заглавието е нонсенс!
Мощен рутер означава силен сигнал, висока скорост, две честотни ленти - 2,4 и 5 GHz.
А домашен предполага „бюджетен“ - по-евтини.
Двете неща - хубаво и евтино - са несъвместими по презумпция. Иначе - всеки рутер, занесен вкъщи - става домашен.

На обхвата - „да има сигнал от него до долу на паркинга на блока“ - най-голямо влияние имат плътните прегради, особено ако има желязо в тях.
Преди време си правих „мост“ - от TL-WR841N към TL-WR740N, на разстояние 50-60 метра. Но имаше пряка видимост, без никакви препятствия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dagabg написа:

Това няма много логика, с какво точно си пробвал като хардуер?

Някакъв друг наличен рутер имаш ли в момента?

От гледна точка на паркинга - коя е най-близката точка до която може да имаш опънат кабел?

Ако правилно разбирам имаш остъклена тераса гледаща към въпросния паркинг - един обикновен, евтин рутер монтиран на тавана на терасата и правилно насочена антена - би трябвало да може да мине само през един стъклопакет - разбира се при wi-fi имат значение и двете устройства - тоест с какво приемаш връзката долу и други разни смущения. Хубавото е, че няма да имаш нищо изнесено на вън и проблемите от всичко това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направо едно Ubiquiti loco M5 на терасата, насочено надолу към паркинга, и проблемът е решен. Разпродават се за никакви пари в OLX и Bazar в момента, а е професионален клас оборудване - стабилно, защитено от климатични влияния и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Направо едно Ubiquiti loco M5 на терасата, насочено надолу към паркинга, и проблемът е решен. Разпродават се за никакви пари в OLX и Bazar в момента, а е професионален клас оборудване - стабилно, защитено от климатични влияния и т.н.

Нямат защита от въздушна пушка (3 броя ми ги отстреляха .... ) ... добре, че ще е все пак чак на 7 етаж.

Чудно ми е какво точно ще е потреблението долу на паркинга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Rammkopf написа:

Не разбирам само - защо го пращаш „в OLX и Bazar“ - при положение, че тук е 150 лева, чисто ново?

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нямат защита от въздушна пушка (3 броя ми ги отстреляха .... ) ...

Кои устройства имат защита от ... „Байрактар“???

Байрактар TB2 – Уикипедия

Питам за един приятел, живеещ в Кремъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нямат защита от въздушна пушка (3 броя ми ги отстреляха .... ) ... добре, че ще е все пак чак на 7 етаж.

Чудно ми е какво точно ще е потреблението долу на паркинга.

То нищо няма защита от читава въздушна пушка. С китайката не мога да напукам и хоросан, но с испанката попилявам суич на парчета с 1 грам чашка за пернати от 30 метра. Нарочиш ли да го надупчиш, няма спасение.

преди 22 минути, jhoro написа:

Не разбирам само - защо го пращаш „в OLX и Bazar“ - при положение, че тук е 150 лева, чисто ново?

Веднага ти обяснявам - защото там са по 50, а не по 150. И работят. Аз самият съм купувал няколко, по различни поводи. Най-старите са вече на по 2+ години и не са спирали,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, Rammkopf написа:

То нищо няма защита от читава въздушна пушка. С китайката не мога да напукам и хоросан, но с испанката попилявам суич на парчета с 1 грам чашка за пернати от 30 метра. Нарочиш ли да го надупчиш, няма спасение.

За въздушна - вземи си една Blaser и пак ще говорим!
Но ако е въпрос за унищожаване - направо вадя бойната карабина.

Пп. Ако си купил „китайка“ за свободна продажба (под 24 джаула) е нормално.

преди 41 минути, Rammkopf написа:

Веднага ти обяснявам - защото там са по 50, а не по 150. И работят. Аз самият съм купувал няколко, по различни поводи. Най-старите са вече на по 2+ години и не са спирали,

Съгласен, но има ли гаранция?
А за цената - дали 50 или 150 ... щом не е над 500!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То това,не върши ли същата работа ,като то ва,което един колега първо предложи ?

IMG-20220403-132303.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dagabg написа:

То това,не върши ли същата работа ,като то ва,което един колега първо предложи?

Не!

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Някои хора за такива нужди използват-добавят към мрежата си подобни на това устройства! 

Това - всъщност е Антена TP-Link CPE210 - CPE210 (усилване: 9 dBi), която не работи сама!
Докато Ubiquiti Networks LocoM5 си е самостоятелно устройство, снабдено с антена MIMO, с ниво на усилване 13 dBi

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми то тогава тоя рутер няма ли да стане ? И той е с MIMO

https://www.tp-link.com/bg/home-networking/wifi-router/archer-a6/

И да не отварям нова тема - понеже този купулнг няма да се ползва , ще седи навън , от къде може да се вземе тапа за него ?

IMG-20220403-130811.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, jhoro написа:

Това - всъщност е Антена TP-Link CPE210 - CPE210 (усилване: 9 dBi), която не работи сама!

На него самостоятелно устройство ли му трябва? Какво още трябва за да работи?

Нали си има основен рутер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, jhoro написа:

Не!

Докато Ubiquiti Networks LocoM5 си е самостоятелно устройство, снабдено с антена MIMO, с ниво на усилване 13 dBi

Нещо си се объркал за TP-Link ! За него ще е нужно да се запусне в режим AP -  "AP / Client / AP Router / AP Client Router (WISP)" operation mode"  !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, dagabg написа:

Намери начин за пускане на кабел! Иначе няма оправия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Намери начин за пускане на кабел! Иначе няма оправия.

Ще е голям филм този кабел от седмият етаж ... да видим къде ще го ръгне в таблета или къде в телефона или как в две устройства едновременно :chinese:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Ще е голям филм този кабел от седмият етаж ... да видим къде ще го ръгне в таблета или къде в телефона или как в две устройства едновременно :chinese:

Ще сложи втори рутер след това. Чиста работа. Иначе е мъка. Може да помисли и за втори интернет. Вярно ще плаща примерно още 20-30 лева, но няма да се ядосва с безжични глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Ще сложи втори рутер след това. Чиста работа. Иначе е мъка. Може да помисли и за втори интернет. Вярно ще плаща примерно още 20-30 лева, но няма да се ядосва с безжични глупости.

Втори интернет до къде?

преди 4 часа, dagabg написа:

на паркинга на блока

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, plamen_petrov_80 написа:

Втори интернет до къде?

До проблемното място. Може и за мобилен такъв да помисли. Варианти има. Давам просто различно мнение. Не ги харесвам безжичните връзки. Побеляла ми е косата от подобен род проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, plamen_petrov_80 написа:

Втори интернет до къде?

До паркинга ! Сега следва на събрание на входа да решат рутера в кой автомобил ще го сложат :newspaper:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

TP Link Archer C6

Благодаря, ще го погледна

А6 не става ли ?

Сега се сетих,че има един wrt54g, ако го сложа на балкона на хола ,който гледа към паркинга и го пусна като ропотът, дали ще стане ?

Като гледам май трябва да стане...

https://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=133029

И тряба да сложа МАС-а на основния рутер, така ли е ?

Screenshot-2022-04-03-15-12-35-366-com-android-chrome.jpg Screenshot-2022-04-03-15-12-45-752-com-android-chrome.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, dagabg написа:

Благодаря, ще го погледна

А6 не става ли ?

Я кажи за какво точно ще се ползва?

Имаш ли парче кабел което да стигне от основния ти рутер до този стария които си намерил?

Ако имаш опъваш кабела (просто така, не го замонолитваш, а буквално го разпъваш.

Включваш кабела във Wan порта на този стария рутер, проверяваш докато си до рутера дали вече има интернет - няма начин да няма и след това оставяш някого горе да пробва различни физически места на рутера, положение на антени и т.н., а ти слизаш на паркинга и почваш да тестрваш - скорости, закъснение, загуба на пакети и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я кажи за какво точно ще се ползва?
Имаш ли парче кабел което да стигне от основния ти рутер до този стария които си намерил?
Ако имаш опъваш кабела (просто така, не го замонолитваш, а буквално го разпъваш.
Включваш кабела във Wan порта на този стария рутер, проверяваш докато си до рутера дали вече има интернет - няма начин да няма и след това оставяш някого горе да пробва различни физически места на рутера, положение на антени и т.н., а ти слизаш на паркинга и почваш да тестрваш - скорости, закъснение, загуба на пакети и т.н.

Ясно, от основния опъвам един кабел от един от Лан портовете и го забивам в wan порта на стария без да пипам никакви настройки, така ли ?

Реално от основния в момента има прокаран кабела до хола ,който гледа към паркинга. Към този кабел е вързан един настолен компютър. Просто ще извадя кабела от компютър и ще го забия в wan порта на стария рутер , правилно ли е така ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...