Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lenovo thinkcentre m83 SSF проблем с аудио

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, vlado1985 написа:

Вероятноста да ти е заминала звуковата карта е малка. Щом има пукане когато си сложил слушалките и си увеличил звука, проблема ти е с драйвера и незнам за какво си ъпдейтвал въобще биоса? Кажи сега коя беше версията на биос преди да го ъпдейтнеш имаш ли резервно копие на старата версия на биос и коя е новата версия с която си ъпдейтнал биос. Също така не си казал преди да ли си имал този проблем с друга версия на ос

Не знам, от 4 дена го имам този компютър. Взех го с уин 7, но не съм пробвал дали има звук, от къде да знам, че ще стане така. Директно му сложих друг диск и нов уин. Биоса го ъпдейтвах след всичките процедури с драйвери, методи за отстраняване на проблема и тем подобни глупости. За всеки случай днес проверих и с уин 7 и съответните драйвери дали ще тръгне звука, но уви.
Не знам защо никой не даде отговор на въпроса ми, дали ще сработи с външна звукова карта?

току-що, Стойчев написа:

Не знам защо никой не даде отговор на въпроса ми, дали ще сработи с външна звукова карта?

Няма причина да не работи с външна изрядна карта.

преди 2 часа, цър-вул написа:

И к'во пречи да е в Windows PE среда? Не се е стигнало до там - виж, че се инсталира/инициализира коректно устройство няма белези на хардуерен проблем:

Дори софтуерно всичко да изглежда наред, може пак хардуерно нещата да не са изрядни. Представи си монитор с изгоряла подсветка - подаваш му сигнал, OS го вижда и възприема правилно, но ти не виждаш нищо на него. По същия начин на звуковата карта може да ѝ работи приемникът, но да е окъсено и изгоряло стъпалото да кажем, и затова да не свири.

преди 1 час, Стойчев написа:

дали ще сработи с външна звукова карта

Имаш предвид USB? Зелената дупка отзад е аналогов изход. Разните USB "флашки" представляват цифров изход, естествено ще работи.

Но не разбирам инатът да мушнеш една флашка с Убунту? Към 50-тата секунда става ясно свири ли "тази станция". Заедно с направата на флашката говорим за около 10-15 пъти по-малко време, отколкото слагането на 7, 8, 9, 10, 11 и т.н. виндовси...

• Автор
преди 5 часа, JKirilov написа:

Имаш предвид USB? Зелената дупка отзад е аналогов изход. Разните USB "флашки" представляват цифров изход, естествено ще работи.

Но не разбирам инатът да мушнеш една флашка с Убунту? Към 50-тата секунда става ясно свири ли "тази станция". Заедно с направата на флашката говорим за около 10-15 пъти по-малко време, отколкото слагането на 7, 8, 9, 10, 11 и т.н. виндовси...

Дам, и под убунту не работ показва, че нещо свири, но не вади звук. Благодаря на всички за насоките. 😊

преди 8 часа, Стойчев написа:

Не знам, от 4 дена го имам този компютър. Взех го с уин 7, но не съм пробвал дали има звук, от къде да знам, че ще стане така. Директно му сложих друг диск и нов уин. Биоса го ъпдейтвах след всичките процедури с драйвери, методи за отстраняване на проблема и тем подобни глупости. За всеки случай днес проверих и с уин 7 и съответните драйвери дали ще тръгне звука, но уви.

Със външна звукова карта ще ти изкара звук но по добре отвори машината и разгледай внимателно как са свързани кабелите също така прегледай цялата платка да ли има надути кондензатори и погледни спойките как са да не би да има окисление някъде и от там да ти прави тази мизерия

преди 49 минути, vlado1985 написа:

Със външна звукова карта ще ти изкара звук но по добре отвори машината и разгледай внимателно как са свързани кабелите също така прегледай цялата платка да ли има надути кондензатори и погледни спойките как са да не би да има окисление някъде и от там да ти прави тази мизерия

Кило брашно като имаш, го дай на хлебаря!
'що си мислиш, че всеки трябва да има набор инструменти за отварянето на лаптоп? Ти имаш ли гаечен ключ 40?

преди 46 минути, цър-вул написа:

Кило брашно като имаш, го дай на хлебаря!
'що си мислиш, че всеки трябва да има набор инструменти за отварянето на лаптоп? Ти имаш ли гаечен ключ 40?

Ти къде видя че става въпрос за лаптоп? И плюс това за отварянето на един лаптоп не ти трябва нищо освен една отвертка и какъв друг набор от инструменти та и гаечен ключ да търсим тва да не е вик или ще прави ремонт по трабанта

Явно нищо не схвана от поста ми. Защо си мислиш, че всеки може да "бърника" в ИТ техника?
И к'во? После да има тема "Компютърът ми не се включва"...

преди 12 минути, vlado1985 написа:

И плюс това за отварянето на един лаптоп не ти трябва нищо освен една отвертка

И трябва всеки да има малка кръстата отвертка. Освен това ти трябва и пластина за разкопчаване на панели!

преди 1 час, vlado1985 написа:

прегледай цялата платка да ли има надути кондензатори

И? Ако види такива какво предлагаш? Да хване ютията и да ги разпои?
И ако/като повреди машината, ще платиш ли ти за ремонта й в сервиз?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Явно нищо не схвана от поста ми. Защо си мислиш, че всеки може да "бърника" в ИТ техника?

От първия пост на автора става ясно че сигурно е отварял машината да провери да ли всичко е свързано правилно а щом пита и за външна звукова карта на pc слот или usb значи може би има някакви познания

преди 5 минути, цър-вул написа:

Да но да не те послуша за ютията само щото това ще бъде най големия цирк 

• Автор
преди 5 часа, цър-вул написа:

И трябва всеки да има малка кръстата отвертка. Освен това ти трябва и пластина за разкопчаване на панели!

И ако/като повреди машината, ще платиш ли ти за ремонта й в сервиз?

Не всеки който пуска теми във форума е некомпетентен.

През монитор с аудио говорители изкара звук с ДП.

1. Не е ли по-добре първо да се предположи липса на умения, отколкото да се стига ДО НЕДОРАЗУМЕНИЯ и аварии. Никой във форума не ползва кристално кълбо. Освен това лкато гледам нивото на описанията, не мога да допусна технически умения на ниво компонент!
2.Това е звуковата карта на видео контролера.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.