Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Висока сметка с измислени обаждания в чужбина

Featured Replies

На 14.04.2022 получавам СМС, че изходящите ми обаждания са ограничени, тъй като съм превишил масималната финасова граница от 60 лв. Веднага влизам в MyVivacom и там виждам, че имам сметка 72 лв. без ДДС, (при масималната финасова граница от 60 лв. без ДДС).

На 15-ти ми излиза фактура в която пише че имам обща сметка 120 лв с ДДС. И там вече се виждат разговори, които не съм провеждал. Спред фактурата на 11, 12, 13, 14.04 съм провоеждал разговори към Тунис и Мароко - общо 17 изходящи повикания по 3-5 минути.

Изобщо не съм се обаждал в чужбина, още по-малко към тези държави. Единствената промяна е че прехвърлих СИМ картата ми на  друг телефон, на който инсталирах Viber и Watsapp. Прехвърлих я на 11.04.2022 г., което съвпада с изходящите повикания.

Възнамерявам да подам жалба към Виваком и КРС. Някой имал ли е подобен казус с разговори, които не е извършвал? Не знам как може да се получат изходящи повиквания към номера от Тунис И Мароко, при положение, че нямам изходящи повиквания в списъка на набирани номера на телефона. Не смятам да плащам тази сметка, докато не се установи от къде идват разговорите към чужбина.

Според вас от къде могат да идват тези повиквания и как мога да докажа, че не съм ги извършвал?

преди 33 минути, jordanp написа:

Някой имал ли е подобен казус с разговори, които не е извършвал?

Веднъж ми дойде сметка от 207 лева. Като ги попитах защо, те отговориха, че съм се обаждал на Ясновидките от "Шесто Чувство", а това всъщност не беше вярно. Имал съм още един случай, при който пак имах голяма сметка, и ми казаха, че съм пращал много СМС-и за получаване на бонуси в някаква видео игра, без това да е вярно.

И в двата случая им обяснявах, че това не е вярно, но те ни приемат, и отдават - знаят си тяхното - "Господине, дължите...", и така нататък.

Нещата и договорите са така обвързани с наредби, членове, алинеи, че доставчиците са често недосегаеми, без значение какво правят. Използването на неясен и завоелиран език им позволява всичко да бъде тълкувано в тяхна полза, а не в твоя полза. Използването на сложни и неясни термини им позволява да изиграят средностатистическия потребител.

Аз те съветвам да си замълчиш и да платиш всичко. Ако започнеш да наемаш адвокати, да плащаш такси и да водиш дела, и ги изгубиш, ще трябва да платиш всички разходи свързани по делата + парите, които в момента ти искат за разговорите, които не си провел. Нещата са сложни и рисковани.

Аз те съветвам какво да правиш да ти излезе евтино, без да рискуваш да губиш пари. Какво точно ще правиш, ти си го решаваш.

Ако имаш пари и нерви, нищо не ти пречи да заведеш едно дело и да си пробваш късмета. Но бъди наясно, че мобилните компании не са забогатели като са давали пари на хората или като са им опрощавали не проведени обаждания, а като са им вземали пари за всички истинско и неистинско.

Иначе, ти си знаеш най-добре за себе си.

преди 40 минути, jordanp написа:

Според вас от къде могат да идват тези повиквания и как мога да докажа, че не съм ги извършвал?

Няма как да докажеш това. Ако обажданията са черно на бяло в сметката, няма как да докажеш, че не си ги провел, дори и да не си ги провел.

Друг е въпроса, ако обажданията не фигурират формално, а само твърдят че си ги провел. Ако е формално, черно на бяло, забрави... и се откажи да доказваш каквото и да било...

Аз имам опит в тази сфера, и знам че системата и законите работят в полза на лошите, не на добрите, жертвите, и прецаканите.

Всички оператори явно сега си надуват сметките.Освен да се обясняваш на място няма друг начин , само че служителите са ги обучили да лъжат като гладни цигани и нещата трябва да станат груби.Тея зевзеци по касите явно ще станат новите доктори и докато не почнат да ги бият на място няма да се спрат.

преди 44 минути, bootlicker написа:

Аз имам опит в тази сфера, и знам че системата и законите работят в полза на лошите, не на добрите, жертвите, и прецаканите.

Ама си плащаш, нали? 

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Ама си плащаш, нали? 

Да, тъй като в този специфичен случай вариантите са много ограничени.

Ако не плащам, няма да имам валиден телефонен номер и няма да мога да провеждам никакви обаждания. И дори да хващам безплатен интернет, както вече правя, то в един момент телефонния ми номер пак ще бъде закрит, ако не плащам. Ако нямам телефонен номер, пак мога да провеждам безплатна комуникация по Viber, ако хващам интернет връзка, примерно, но няма да мога да комуникирам на места, където нямам безплатната интернет връзка, която в момента хващам, затова отново ще е задължително да плащам за интернет. Като в този случай плащам за интернет, ще имам връзка с интернет, ако съм на място, където не хващам безплатната връзка, която имам в момента.

Както виждаш, в този специфичен случай, няма никаква опция за да се случат нещата безплатно.

преди 5 минути, bootlicker написа:

Да, тъй като в този специфичен случай вариантите са много ограничени.

Ако не плащам, няма да имам валиден телефонен номер и няма да мога да провеждам никакви обаждания. И дори да хващам безплатен интернет, както вече правя, то в един момент телефонния ми номер пак ще бъде закрит, ако не плащам. Ако нямам телефонен номер, пак мога да провеждам безплатна комуникация по Viber, ако хващам интернет връзка, примерно, но няма да мога да комуникирам на места, където нямам безплатната интернет връзка, която в момента хващам, затова отново ще е задължително да плащам за интернет. Като в този случай плащам за интернет, ще имам връзка с интернет, ако съм на място, където не хващам безплатната връзка, която имам в момента.

Както виждаш, в този специфичен случай, няма никаква опция за да се случат нещата безплатно.

Затова, почваш да си плащаш за всичко, което ти трябва! А от това плащане за връзйата 24/7 почваш да правиш пари, оито реинвестираш в по добра връзка със света - и от там печелиш повече пари и т,н. Едва ли ти пука, дали за "връзка" ще плащаш 100 или 15о лв - няма разлика - ще си ги покриеш с от ДДС

преди 26 минути, NewRedDragon написа:

Затова, почваш да си плащаш за всичко, което ти трябва!

Не.

Няма да платя за нещо, което мога да получа безплатно.

преди 1 минута, bootlicker написа:

Не.

Няма да платя за нещо, което мога да получа безплатно.

Ще платиш, но ще е повече и по болезнено от финасова гледна точка.

Оспамихте темата на човека.

Автора : Възможно ли е някой да ти е пипал телефона?

Има го варианта при прехвърлянето да е станала някоя грешка особено щом като датата на разговорите съвпада с тази на промяната.
Иди в офис, подай си жалба, ако си в правото си ще ги анулират, грешки се случват.

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

Ще платиш, но ще е повече и по болезнено от финасова гледна точка.

Така ли? И какво те кара да смяташ, че ще платя?

• Автор
преди 8 часа, Bubbles написа:

Автора : Възможно ли е някой да ти е пипал телефона?

Има го варианта при прехвърлянето да е станала някоя грешка особено щом като датата на разговорите съвпада с тази на промяната.

Телефона беше 2 дни при майка ми (друг не го е пипал), която е говорила само по Viber и Whatsapp и 2 дни при мене - става дума за 4-те дни в които са провеждани разговорите към чужбина.

От 15.04. е отчетаната ми дата и след като занулиха сметката, днес забелязах, че отново са започнали да се трупат пари на сметката ми. Имам неограничени минути и единственото ми таксувано позвъняване за 2 дни би трябвало да е  до оператора 0,06 лв. еднократно. Няма информация все още от къде идват новите таксувани обаждания. Вчера изключих телефона и махнах картата, от тогава няма добавено към сметката.

Най-интересното е как става достъпа до телефона ми - дали са написани тези сметки и позвънявания, дали е възможно телефона да е хакнат и по някакъв начин дистанционно когато има достъп до интернет да се осъществяват обаждания чрез този номер. Някъде бях чел коментар, че за руутнати телефони с viber и whatsapp, съществуава такъв риск. Tелефонa на който се намира в момента картата е такъв. Но ако от там е проблема, предполагам трябва да има възможност да открия някъде съмнителните изходящи повиквания. Факт е че от както се счупи стария ми телефон и прехвърлих на нов HomTom Zoji Z6 от тогава съществуват проблемите. Не знам дали е съвпадение, но по някакъв начин трябва да докажа от къде идва проблема, за да не се повтаря. Иначе не е работа, ако всеки месец се налага да плащам големи сметки, които не съм говорил.

Стига само, да вдигнеш тел., отчита си минутите.

Разбира се, че ще подадеш жалба. Ако има или няма такива разговори веднага ще се разбере.

преди 4 часа, jordanp написа:

Телефона беше 2 дни при майка ми (друг не го е пипал), която е говорила само по Viber и Whatsapp и 2 дни при мене - става дума за 4-те дни в които са провеждани разговорите към чужбина.

От 15.04. е отчетаната ми дата и след като занулиха сметката, днес забелязах, че отново са започнали да се трупат пари на сметката ми. Имам неограничени минути и единственото ми таксувано позвъняване за 2 дни би трябвало да е  до оператора 0,06 лв. еднократно. Няма информация все още от къде идват новите таксувани обаждания. Вчера изключих телефона и махнах картата, от тогава няма добавено към сметката.

Най-интересното е как става достъпа до телефона ми - дали са написани тези сметки и позвънявания, дали е възможно телефона да е хакнат и по някакъв начин дистанционно когато има достъп до интернет да се осъществяват обаждания чрез този номер. Някъде бях чел коментар, че за руутнати телефони с viber и whatsapp, съществуава такъв риск. Tелефонa на който се намира в момента картата е такъв. Но ако от там е проблема, предполагам трябва да има възможност да открия някъде съмнителните изходящи повиквания. Факт е че от както се счупи стария ми телефон и прехвърлих на нов HomTom Zoji Z6 от тогава съществуват проблемите. Не знам дали е съвпадение, но по някакъв начин трябва да докажа от къде идва проблема, за да не се повтаря. Иначе не е работа, ако всеки месец се налага да плащам големи сметки, които не съм говорил.

Това малко ми звучи като вирус в телефона. Ако не бъркам, имаше такива дето по някаква схема цъкат импулси, аз луично бих проверил whatsapp-а, тая кочина с какво ли не е пълна, също бих проверил озновно за всякакви непознати приложения както и за скрити такива.

току-що, Bubbles написа:

Това малко ми звучи като вирус в телефона. Ако не бъркам, имаше такива дето по някаква схема цъкат импулси, аз луично бих проверил whatsapp-а, тая кочина с какво ли не е пълна, също бих проверил озновно за всякакви непознати приложения както и за скрити такива.

Не е вирус. Мен ме съмнява, че без да иска е разрешил на приложенiята като Viber и Watsapp да ползват свързаност през SIM картата.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не е вирус. Мен ме съмнява, че без да иска е разрешил на приложенiята като Viber и Watsapp да ползват свързаност през SIM картата.

Може и така да е, но при всички положение нещо ги цъка тия импулси.

• Автор
преди 19 минути, Bubbles написа:

И аз имам подозрение в Whatsapp, защото имах проблем в инсталирането му. Системата каза че телефонния номер е блокиран от Whatsapp. Писах на поддръжката на Whatsapp и получих имейл, че се извиняват ако са го блокирали по погрешка и ще отблокират телефонния номер. Но за момента не знам как да направя проверка за нещо съмнително.

Инсталирах безплатна версия на Антивирусна програма AVG, която ми засече 4 вируса, но не показва какви са, а само предлага бутона изтрий. Все още не съм трил, защото исках да погледна какви са вирусите, за да споделя във форума. Можете ли да ми препоръчате някой антивирус с който мога да видя какво има преди да го изтрия или поне след това да има някакви лог дайлое които да ми покаже?

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Мен ме съмнява, че без да иска е разрешил на приложенiята като Viber и Watsapp да ползват свързаност през SIM картата.

Как мога да проверя дали има разрешена такава настойка?

преди 9 минути, Bubbles написа:

Няма как да цъка импулси за 3 или 5 минути!! Това са си разговори!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 минути, jordanp написа:

И аз имам подозрение в Whatsapp, защото имах проблем в инсталирането му. Системата каза че телефонния номер е блокиран от Whatsapp. Писах на поддръжката на Whatsapp и получих имейл, че се извиняват ако са го блокирали по погрешка и ще отблокират телефонния номер. Но за момента не знам как да направя проверка за нещо съмнително.

Инсталирах безплатна версия на Антивирусна програма AVG, която ми засече 4 вируса, но не показва какви са, а само предлага бутона изтрий. Все още не съм трил, защото исках да погледна какви са вирусите, за да споделя във форума. Можете ли да ми препоръчате някой антивирус с който мога да видя какво има преди да го изтрия или поне след това да има някакви лог дайлое които да ми покаже?

Кака мога да проверя дали има разрешена такава настойка?

Доколкото имам спомени, аваст имаше безплатна пълнофункционална версия, та може да опиташ : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity

А колкото до проверка на оторизации : Задръж пръста върху иконата на приложението -> от появилото се меню избираш "Информация за приложението" -> Оторизации. Може на български опциите да не са преведени съвсем точно така но ще да е нещо в този дух.

преди 7 минути, jordanp написа:

Кака мога да проверя дали има разрешена такава настойка?

В настройките на самите приложения. На мен даже месинджъра на FaceBook ми е правил такива мизерии.

преди 23 минути, Bubbles написа:

Аз само предполагам милорд! 

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Аз само предполагам милорд! 

Всички само предполагаме, а кой е виновника за тази ситуция дано да разберем скоро. :)

преди 5 минути, Bubbles написа:

Всички само предполагаме, а кой е виновника за тази ситуция дано да разберем скоро. :)

При разпечатката се разбира. SMS или Вирус не цъкат 3 или 5 минути разговор. 

• Автор

Реших да се обадя на два от номерата във фактурата от друг телефон. На едниния от Мароко дава свободно и се включи оператор на арабски, после на френски. На другия номер от Тунис на англисйки казва нещо от сорта, за да продължите в следащия кръг на играта ще ви зададем 5 въпроса...

Прилагам тук запис на разговора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.