Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 2 минути, communismatic написа:

Отговор ще получа ли

Е така де. Чакам, но явно си признаваш, че яко се изгаврих с теб.

Я да видим какво си писал:

преди 17 минути, communismatic написа:

Става дума за борсови цени...

Кво? Само това ли си писал? А линкове, закони, документи, правила, наредби и всичките от Полша, кога ще дадеш за да ме опровергаеш?

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 270,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

преди 6 минути, communismatic написа:

Кво общо има едното с другото?! Топлофикация ти връщат парите, понеже правят "изравняване", понеже не са те отчели по-рано... А не защото ти плащат, понеже си им ползвал топлата вода. Как навърза едното с другото, е*а ли му майката...

То е същото!

Ак  трябса са ти връщат пари ще ти ги приспаднат.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Нали ти дадох линк.

Е там пише, че търговеца ти начислява такса. Тоест цената на борсата не е същата като тази, която плащат ти като потребител за енергията закупена от търговеца.

преди 3 минути, BANKATA написа:

То е същото!

Не е същото. Топлофикация фактурира на база прогноза. И след това ако си потребил по-малко ти връща/приспада. По същия начин са и доставките на природен газ. Сам подаваш прогнозна консумация и след това дори там има и такси ако консумацията ти спадне твърде много или пък се увеличи твърде много.

преди 4 минути, maxthon написа:

Е там пише, че търговеца ти начислява такса. Тоест цената на борсата не е същата като тази, която плащат ти като потребител за енергията закупена от търговеца.

Не е същото. Топлофикация фактурира на база прогноза. И след това ако си потребил по-малко ти връща/приспада. По същия начин са и доставките на природен газ. Сам подаваш прогнозна консумация и след това дори там има и такси ако консумацията ти спадне твърде много или пък се увеличи твърде много.

Доооообре.

"Повечето търговци предлагат два типа договори. Едните са с фиксирана цена на електроенергията за периода на договора. Другите са с променлива (борсова) цена, т.е. цените, по които вие заплащате електроенергията всеки ден отговарят на почасовите цени постигнати на Пазар ден напред на Българската независима енергийна борса (БНЕБ)."

преди 5 минути, maxthon написа:

Баш същото си!

преди 9 минути, BANKATA написа:

То е същото!

Кое е същото!? От Топлофикация ти връщат 200 лева, понеже си изразходил през зимата сметки на стойност 1800 лева, а са ти начислили 2000 лева, понеже си бил на работа и не са те отчели.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Кво? Само това ли си писал? А линкове, закони, документи, правила, наредби и всичките от Полша, кога ще дадеш за да ме опровергаеш?

Не, бе... Няма проблеми. Щом вярваш, че някой може, да ти плаща за да му използваш тока, значи наистина си по-елементарна отколкото те смятах. А аз те смятах за доста елементарна.
Иначе... явно е и че не правиш разлика между борсови цени и потребителски цени, което не е изненада.

А кой се е "гаврил", мисля, че не си ти, но както и да е.... Свободна си, да си бъдеш в заблуда.

Кое е същото!? От Топлофикация ти връщат 200 лева, понеже си изразходил през зимата сметки на стойност 1800 лева, а са ти начислили 2000 лева, понеже си бил на работа и не са те отчели.

Нещо яко ти хлопа между ушите.

току-що, BANKATA написа:

Нещо яко ти хлопа между ушите.

На кой хлопа мисля е видно. На тия дето вярват, че може да ползват електроенергия и някой да им плаща... понеже я ползват.

преди 14 минути, BANKATA написа:

"Повечето търговци предлагат два типа договори. Едните са с фиксирана цена на електроенергията за периода на договора. Другите са с променлива (борсова) цена, т.е. цените, по които вие заплащате електроенергията всеки ден отговарят на почасовите цени постигнати на Пазар ден напред на Българската независима енергийна борса (БНЕБ)."

Плюс таксата, която си договориш с търговеца. И отделно си плащаш и услугите по пренос, достъп, баланс и т.н. И сега последно можеш ли да отидеш директно от борсата да си закупиш енергия? Разбира се, че не.

На кой хлопа мисля е видно. На тия дето вярват, че може да ползват електроенергия и някой да им плаща... понеже я ползват.

То си е написано в стаитя бре. И Полша не са единствените. Това не нямаш топки да признаеш пред себе си действителността не значи че не е така. 

Никой не говори да ползваш постоянно енергия за която ти се плаща. Нито в статията се твърди това, нито някой тук го е твърдял

току-що, maxthon написа:

Плюс таксата, която си договориш с търговеца. И отделно си плащаш и услугите по пренос, достъп и т.н. И сега последно можеш ли да отидеш директно от борсата да си закупиш енергия? Разбира се, че не.

Нещо аргументче да прдставиш за това си твърдение или ще си остане като земетресението?

Добре, де. Отговори ми как фактически е възможно това да се случи... Това с връщането на сметки на Топлофикация беше мега безумен пример, така, че... дай нещо друго.

преди 17 минути, communismatic написа:

Добре, де. Отговори ми как фактически е възможно това да се случи... Това с връщането на сметки на Топлофикация беше мега безумен пример, така, че... дай нещо друго.

Ползвал ток на жена за 100 лева, после ползваш ток за -10 лева и ти идва сметка от 90 лева.

току-що, BANKATA написа:

Харчиш ток за 100 лева, после ползваш ток за -10 лева и ти идва сметка от 90 лева.

Питам те, как е възможно електроенергията да струва -10 лева? По какъв начин? Аз не мога, да разбера, вие сериозно ли вярвате на тия глупотевини!?

току-що, communismatic написа:

Питам те, как е възможно електроенергията да струва -10 лева? По какъв начин? Аз не мога, да разбера, вие сериозно ли вярвате на тия глупотевини!?

Когато има излишък на производство което бавно се регулира е възможно.

преди 47 минути, BANKATA написа:

Нещо аргументче да прдставиш за това си твърдение или ще си остане като земетресението?

Е втори път ли да ти казвам, че това го пише в линка, който сам предостави? Чети си нещата, които пускаш.

преди 6 минути, maxthon написа:

Е втори път ли да ти казвам, че това го пише в линка, който сам предостави? Чети си нещата, които пускаш.

Да в България.

Сега остана да докажеш че и в Полша е така.

Линка ти го пуснах по един друг повед.

Какво се карате за излишъците ? Сега почват строежи на ПАВЕЦ - и и ще се оправят нещата с връщането на пари - няма да връщат . А за битовият потребител , все ми се струва че няма такъв , на който са му върнали .

преди 6 минути, BANKATA написа:

Да в България.

Сега остана да докажеш че и в Полша е така.

И в Полша си има търговци на енергия. От тях я купуваш, а не директно от борсата.

преди 12 минути, BANKATA написа:

Линка ти го пуснах по един друг повед.

Ама това не те извинява да не прочетеш вътре какво пише отгоре до долу. Там пише, че директно от борсата ток не можеш да си купиш.

преди 10 минути, maxthon написа:

И в Полша си има търговци на енергия. От тях я купуваш, а не директно от борсата.

Може и така е, ама без доказателства и аргументи е струваш.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Може и така е, ама без доказателства и аргументи е струваш.

Борсата в Полша си има сайт. Там пише какви са условията да участваш в търговията. Пише и кой може да го прави. Как реши пак, че аз трябва да ти доказвам глупостите, които пишеш?

преди 8 часа, BANKATA написа:

Аргументиран отговор!

Къв аргументиран отговор, ти верно ли продължаваш, да смяташ, че някой може да ти плаща, че използваш електричеството му? Верно ли си толкова бавен?

БАХТИ ДЪНОТО Е ТОЯ ФОРУМ! ДЪНОООООООООООО!

преди 7 часа, maxthon написа:

Борсата в Полша си има сайт. Там пише какви са условията да участваш в търговията. Пише и кой може да го прави. Как реши пак, че аз трябва да ти доказвам глупостите, които пишеш?

А ти как реши че аз трябва да вадя аргументи за твоите твърдения? 

преди 3 минути, communismatic написа:

Къв аргументиран отговор, ти верно ли продължаваш, да смяташ, че някой може да ти плаща, че използваш електричеството му? Верно ли си толкова бавен?

БАХТИ ДЪНОТО Е ТОЯ ФОРУМ! ДЪНОООООООООООО!

Капитализъм!

преди 32 минути, BANKATA написа:

А ти как реши че аз трябва да вадя аргументи за твоите твърдения? 

Че кой твърдеше, че всеки потребител може да отиде и да си купи енергия директно от борсата? Сиреч кой не знае какво представлява една борса? Това не е маса на Женския пазар да излезеш и да продаваш стойки и чалъми....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.