Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 1 час, Гражданин написа:

Да, да, само заради това са решили да се намесят... Не се месиха толкова години, за да се намесят изведнъж чак сега чрез специалната си бизнес операция.

Ако се бяха намесили преди шест или седем години пак щеше да плещиш същите работи - "защо точно сега", "ама те са агресори", "ама милите укри не са направили нищо лошо в Донбас", "ама това не е дело на Карвария и Майданът не беше превърнат в цветна революция, поставила нацисти на власт в Киев"...

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 270,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ако се бяха намесили преди шест или седем години пак щеше да плещиш същите работи - "защо точно сега", "ама те са агресори", "ама милите укри не са направили нищо лошо в Донбас", "ама това не е дело на Карвария и Майданът не беше превърнат в цветна революция, поставила нацисти на власт в Киев"...

Ехее, от организиран мина на превърнат. На някоя друга планета ще съм, щом еволюираш. 

преди 20 минути, N1K17Y написа:

Като гледам, може и да се промени. КОРбанчо да ходи в Брикс и там да налага вето, а ЕС да мисли повече, кой ще приема за вбъдеще. 

Ама само това правило ли да се промени, или всичко което не ти изнася да иде под ножа?  

А ако по същият начин "изгори" и някое правило, което ти смяташ за важно? Тогава пак ли ще си ОК?

Украйна е бита карта или както каза словашкият премиер Роберт Фицо "добре, ще изсипем още 50 млрд. евро и след една година пак ще търсим поредните милиарди, пак ще сме в същото положение, а Украйна в още по-лошо". 

Накрая като моГилизираме и последния украинец, и вече няма да има кой да воюва, пак ще опрем до мирните преговори, само че в много по-неизгодна позиция и след още стотици хиляди загинали хохли и още по-разорена Украйна.  

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ама само това правило ли да се промени, или всичко което не ти изнася да иде под ножа?  

А ако по същият начин "изгори" и някое правило, което ти смяташ за важно? Тогава пак ли ще си ОК?

Като изгори "мое" правило, имаме право да напуснем. Това да не е съвестския съюз, че всеки който иска да бяга да го разстрелват :) 

преди 31 минути, Гражданин написа:

Нито Русия, нито САЩ имат нужда от силна Европа. Но или е Европа на Русия, или е Европа на САЩ. Ако няма средно положение, кажи ми кой вариант избираш?

Не ми е в стила да избирам от кого да завися, бих се борил за т.нар. средно положение тоест независима и силна Европа или с други думи дреме ми на шушулката от какво имарт нужда Русия и САЩ, и едните и другите са вредни за света във вида в който са в момента, толкова.

преди 10 минути, Flashback написа:

Украйна е бита карта или както каза словашкият премиер Роберт Фицо "добре, ще изсипем още 50 млрд. евро и след една година пак ще търсим поредните милиарди, пак ще сме в същото положение, а Украйна в още по-лошо". 

Накрая като моГилизираме и последния украинец, и вече няма да има кой да воюва, пак ще опрем до мирните преговори, само че в много по-неизгодна позиция и след още стотици хиляди загинали хохли и още по-разорена Украйна.  

и Швеция е бита карта - официално вече е в НАТО:)

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Целта на специалната бизнес операция не е митичната денацификация, в която тъй като присъства думата нацизъм се разчита всяко руско семейство да е чувствително, защото след ВСВ няма нито едно такова, което да не е загубило по някой, а е подигравка с народа. Мафиоти с дворци и супер яхти пращат млади русначета да умрат на фронта, за да може да се поддържа военно временен режим, чрез който тези зад стените на Кремъл да продължат да управляват свръх държавата сякаш Бог лично им е завещал това право. Другото са оправдания. Жалко че толкова дядоковци мислят промити като тебе и в самата Русия.

преди 12 минути, Bubbles написа:

Не ми е в стила да избирам от кого да завися, бих се борил за т.нар. средно положение тоест независима и силна Европа или с други думи дреме ми на шушулката от какво имарт нужда Русия и САЩ, и едните и другите са вредни за света във вида в който са в момента, толкова.

Всяко твое мнение относно актуалната ситуация на нещата в света съдържа жест на среден пръст към западната цивилизация. Ти разбираш заставането на нейна страна като "зависене". А аз го разбирам като необходимост. Ако не си с нея, тогава ми кажи кой от народите, които са против западната цивилизация живеят пищно и охолно и на какви свободи се радват те.

току-що, N1K17Y написа:

Къде го пише? 

защото, парите от БНБ отиват в Европа, и ако кажем не спират ни парите - няма пенсии, здравеопазване, образование

Да попитам дружинката "Козяк-Бандера" защо не късахте ризи за ветото на наш гръб, което повече от 10 години ни спира за Шенген, въпреки че отдавна сме изпълнили условията и това несправедливо вето ни нанася финансови загуби? 

Но сега сте много загрижени за ветото на Унгария, касаещо страна, която дори не е член на ЕС.

преди 38 минути, Гражданин написа:

Всяко твое мнение относно актуалната ситуация на нещата в света съдържа жест на среден пръст към западната цивилизация. Ти разбираш заставането на нейна страна като "зависене". А аз го разбирам като необходимост. Ако не си с нея, тогава ми кажи кой от народите, които са против западната цивилизация живеят пищно и охолно и на какви свободи се радват те.

Стига си драскал глупости!
Никога и по никакъв начин не съм показвал пръст на нито една част от Европа, пръст показвам само на САЩ и на Русия, защото и двете са еднакво ВРЕДНИ за света, затова не заемам нито една двете страни които вие сте си измислили. Аз съм на страната на Европа, искам силна, независима и свободна Европа, дори това да значи да се мине през война, защото ми е дошло до гуша да слушам ежедневно простотии за свобода,права, толерантност и пр. а в същото време да виждам как Европа прави като вятъра на всички посоки само и само да е угодна на силните на деня, как й се диктува какво да прави а тя безропотно изпълнява, как всичките тия боклуци които са в Европейския парламент и в парламентите на всяка една страна в Европа предават собствените си страни защото биват натискани по всякакви начини.
Говорие ми за свобода, няма свобода, Европа е заложник на собствената си глупост, Европа няма армия, няма оръжия, има само това което й се позволява, това е жалка работа, подигравка с цялата история и всичко което е била Европа.

Искам силна и независима от никого Европа, толкова.

По-ясно от това няма как да ти го кажа.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Аз съм на страната на Европа, искам силна, независима и свободна Европа,

а може ли да стане - и мислиш ли че аки има война Европа ще победи САЩ или Русия

Целта на специалната бизнес операция не е митичната денацификация, 

Каква е разликата с действията на другата империя? Нима тяхното не са бизнес операции, прикрити под приказки за демокрация и борба с едикаквоси? Защо на едните да ръкоплясакме (въпреки че са избили повече невинни хора), а другите да плюем?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 1 час, N1K17Y написа:

Къде го пише? 

В Корана :topsecret2:

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Каква е разликата с действията на другата империя? Нима тяхното не са бизнес операции, прикрити под приказки за демокрация и борба с едикаквоси? Защо на едните да ръкоплясакме (въпреки че са избили повече невинни хора), а другите да плюем?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

В Корана :topsecret2:

Вече признаваш и, че за никакво освобождаване не става дума, а само за бизнес интересите на Москва? Днеска си в серия, какви са тези катарзиси и чудеса? Направо ти се възхищавам на еволюцията за няколко дни :wors:

току-що, N1K17Y написа:

Вече признаваш и, че за никакво освобождаване не става дума, а само за бизнес интересите на Москва? 

Едното не пречи на другото. И краварите освободиха Ирак от Садамчо, пък се оказа че те са печеливши от иракският нефт. Сега руснаците освободиха Донбас и те ще се възползват от местните природни богатства. Кое точно те учудва?

преди 14 часа, Bubbles написа:

Стига си драскал глупости!
Никога и по никакъв начин не съм показвал пръст на нито една част от Европа, пръст показвам само на САЩ и на Русия, защото и двете са еднакво ВРЕДНИ за света, затова не заемам нито една двете страни които вие сте си измислили. Аз съм на страната на Европа, искам силна, независима и свободна Европа, дори това да значи да се мине през война, защото ми е дошло до гуша да слушам ежедневно простотии за свобода,права, толерантност и пр. а в същото време да виждам как Европа прави като вятъра на всички посоки само и само да е угодна на силните на деня, как й се диктува какво да прави а тя безропотно изпълнява, как всичките тия боклуци които са в Европейския парламент и в парламентите на всяка една страна в Европа предават собствените си страни защото биват натискани по всякакви начини.

А нима тези неща са лоши за свобода, права, толерантност и пр.? И като я искаш силна и независима, това не противоречили си с желанието ти тя да мине през война? Ще ме прощаваш, ама що за малоумие показваш, след война никоя държава не излиза по-силна. Може да е победителка, но е изтощена от към финансови и човешки ресурси и има огромен период на възстановяване и пренареждане на пласовете вътре в страната, което я прави уязвима, ако някой друг реши да се възползва от нея в следвоенната обстановка. В никакъв случай не трябва да се допуска война на територията на Европа, затова трябва да се дава мощен отпор в момента в Украйна, така че тази буря да не се пренесе върху другите, които граничим с Украйна. Забравяш колко е близко тя до нас всъщост. Едно море ни дели с нея. С Русия също. Вече са идвали тук, имало е Народен съд, хиляди жертви на червения терор и т.н.. Няма нищо положително, ако войната се разрастне, защото някой няма топките да даде 0,02% от бюджета си, за да се защити. Защото пращайки помощ и оръжия на Украйна, Европа инвестира в собствената си сигурност. 

Говорие ми за свобода, няма свобода, Европа е заложник на собствената си глупост, Европа няма армия, няма оръжия, има само това което й се позволява, това е жалка работа, подигравка с цялата история и всичко което е била Европа.

В Европа има много държави със силна армия. На Германия с всичките мозъци, които има и цялата си технологична промишленост смяташ ли, че ще ѝ е трудно да конструира ядрено оръжие? Сигурно за 1 година ще е готова. Франция имат ядрени оръжия, Полша е с изключително силна армия и са големи националисти. И много други. Европа не е беззащитно джудже. Даже и без САЩ, Европа превъзхожда във военно отноешние Руската федерация. Русия разчита най-вече на жива сила. Това е най-големият актив, който изпраща в месомелачката в Украйна в момента. Сега е моментът Европа да даде мощен отпор на това нещо като ги изтощи в Украйна и не им даде да минат нататък. Иначе ако оставят малките държави, какво следва? Това което ти наричаш глупост дори не знам дали ще успееш да го конкретиризаш. Кажи, колко по-адекватно в тази война трябва да се държи Европа?

Искам силна и независима от никого Европа, толкова.

И как я искаш тази силна и независима Европа, ако силните не помагат на слабите както е сега във войната в Украйна? И забележи, говориш "Европа", а не "ЕС", т.е. напълно осъзнаваш, че е една цяла Европа не представлява само държавите от ЕС. Даваш си сметка, че ако Русия захапе няколко европейски държави, в Европа отново ще има диктатура от азиатски тип и цялата им хореография с вождове, пионерчета и т.н.. Путин си занули мандатите и сега като спечели нов мандат за президент и го изкара до край ще бъде най-дълго управлявалият в историята на Русия вожд от 19-ти век насам.

преди 8 минути, Гражданин написа:

А нима тези неща са лоши за свобода, права, толерантност и пр.?

Kaто ти стоварят милион талибани, ще се сетиш. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Kaто ти стоварят милион талибани, ще се сетиш. 

С изключение на това, разбира се. Под права и толерантност имам предвид да няма дискриминация по пол, раса, възраст и равни възможности за всички, които сме в ЕС, не за тези които са извън него и точат лиги. 

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Ние не бяхме ли в НАТО също ?

О на кака мишлето ,не знае дали сме в НАТО. Кака ще ти каже ,стане ли война ти ще си първия който ще избяга. Сладур. Снощи сънува ли кака?

tom-and-jerry-jerry-the-mouse.gif

Вече са идвали тук, имало е Народен съд, хиляди жертви на червения терор и т.н..

Ма нали вече разбихме тази опорка? Не помниш, или не ти изнася да помниш? Айде пак ще ви го навра:

Народният съд е задължение, което сме поели пред победителите във ВСВ - Англия, СССР и Кравария. Някак си да обвиняваш само руснаците за това си е чиста проба спекулация:

СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПРИМИРИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕДНА СТРАНА И ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, СЪЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО И АМЕРИКАНСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, ОТ ДРУГА.

Цитат

6. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления и за тяхното съдене.

Освен това, такива съдилища, при това с много повече осъдени е имало в цяла Европа. Ето ти и за действията на Народният съд във Франция. За Австрия, Италия и тн., вярвам че и сам можеш да си намериш:

https://iliaganchev.blog.bg/novini/2018/02/16/narodniiat-syd-vyv-franciia-sled-osvobojdenieto-ot-hitlero-f.1594301

Цитат

Съдебното преследване обхваща над 300 000 души, за които са произнесени 127 000 присъди и 97 000 осъдителни присъди – от 5 години лишаване от граждански права до смъртна присъда (6763 души) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.