Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мързелива ли е българската нация?

Featured Replies

Извниявам се за коментара, но доста смешно изказване. За коя система говориш, че нещо не става ясно?

А нима не е очеизвадно, че в България точно това се случва с хората?

Извниявам се за коментара, но доста смешно изказване. За коя система говориш, че нещо не става ясно?

Смешно е, ако не можеш да го проумейш с "разкрепостения си ум", дано не съм те убидил нещо.

Какво е давала държавно-политическата, икономическа и бля,бля система на българина.

Работим като говеда, награждават ни с мизерни заплати, с които да свържем двата края.

След като сме бачкали 40 години за тая държава, ни турят 50 лева пенсия, да нямаме пари даже за храна и лекарства, въобще не ни третират като хора, няма какво повече да допълвам ...

Благодарение на тези "опити" сме толкова далече от някои развити страни, в които гражданите въпреки всички тъпотии на системата им я уважават и най-важното спазват много повече от нас, всяка система си има дупки, но за минаването през дупката са виновни и системата и този който минава, лошото е че сме и приели една просташка поговорка като оправдание - Не е виновен който яде баницата , а който му я дава. и явно щом системата ни дава дупки кво ни пречи да минем през тях.

В така наречените развити страни не те хвърлят на боклука, след като си отдал целия си живот и сили, за да има какво да грабят банда управляващи, толкоз.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Не сме мързеливи- просто нямаме стимул да работим ефективно и качествено, без да се кръшка. Не го казвам само от наблюдения,а и от личен опит- миналото лято работих в Царско Село, заплащането беше на ниво, но се искаше още. Ето защо ,като го нямаше началника около мен, с моите колеги се мотахме. А сега, от 2 месеца работя на едно друго място, където и условията и заплащането са на европейско ниво, и не съм си помислял и за миг да пренебрегвам задълженията си! За жалост такъв тип работа трууудно се намира в наши дни и за това се е установило мнението, че сме мързелива нация. Тук не важи поговорката: "Дай на удавника сламка...", за да се оправи положението в милата ни родина, трябва да се установи нова реплика от типа: "Вземи от богаташа пари и ги дай на бедняка".

Смешно е, ако не можеш да го проумейш с "разкрепостения си ум", дано не съм те убидил нещо.

Какво е давала държавно-политическата, икономическа и бля,бля система на българина.

Работим като говеда, награждават ни с мизерни заплати, с които да свържем двата края.

След като сме бачкали 40 години за тая държава, ни турят 50 лева пенсия, да нямаме пари даже за храна и лекарства, въобще не ни третират като хора, няма какво повече да допълвам ...

Не си ме Убидил с нищо. Не се обиждам толкова лесно. Като начало, не ми е ясно кои сте вие и кои са те? Държавата не ти е виновна с нищо. Тя плаща заплати на работещите в държавния апарат. А както всички знаем, там работата не е една от най-натоварените, така че каквито и заплати да плащат, все са им много. Ролята на "държавно-политическата, икономическа и бля,бля система" е да ти създаде условия да си вземеш сам, а не да ти дава. Една от положителните страни на т. нар. "преход" беше, че хрантутниците създадени от комунизма умряха от глад. Като не си доволен от заплатата си, намери си друга работа. Или най-добре отвори си фирма, наеми помещение, започни работа, наеми си работници и им плащай по 1200 лв на месец да видим как става. Парите на пенсионерите комунистите си ги взеха със себе си. Иди да ги търсиш от тях. Като не искаш да взимаш 50 лева пенсия, има пенсионни фондове. Ако искам да взимам висока пенсия като (ако) остарея, трябва да си внасям вноските.

Редактирано от Maggot (преглед на промените)

Твърдо не е.Българина е специалист в областа "Кипи базмислен труд", там е несравним, там му е силата. biggrin.gif

Ако не го ръководи друг като него, определено има шанс.

Определено започна да става мързелива и да се оплаква само от тежкото положение в което е изпаднала държавата ни.

Не може в едно село където има безработица 80% да отиде фирма предлагаща работа за поне 50% от безработните (е вярно на заплата 200 - 250лв.) и те да казват че няма смисъл да работят за толкова, а в следващия момент да плачат, че не получават помощти поради това че няма работа. Това е истински пример на който присъствах.

Като не искаш да взимаш 50 лева пенсия, има пенсионни фондове. Ако искам да взимам висока пенсия като (ако) остарея, трябва да си внасям вноските.
Голяма част от населението на България се състои от пенсионери или хора близко до пенсия, много интересно как ще си "внасят вноските" за по-високи пенсии.

Пък след комунизма доидоха нови крадци, така че трудът ни пак отива в техния джоб.

Тя плаща заплати на работещите в държавния апарат. А както всички знаем, там работата не е една от най-натоварените, така че каквито и заплати да плащат, все са им много.

Иди поработи там, да видиш дали не е натоварена работата. "Все им са много?" - Леко си се объркал - все им са малко. Ами според мен си е малко да взимаш 250лв. за 8 часа непрестанна работа с хора в НАП със смешна почивка от 20мин. на обяд. Не че работя там, но знам от познати как стой въпросът, така че не се изказвай неподготвен.

Иди поработи там, да видиш дали не е натоварена работата. "Все им са много?" - Леко си се объркал - все им са малко. Ами според мен си е малко да взимаш 250лв. за 8 часа непрестанна работа с хора в НАП със смешна почивка от 20мин. на обяд. Не че работя там, но знам от познати как стой въпросът, така че не се изказвай неподготвен.

Ми като ти е токова гадно, какво правиш още тук? Свят шрок, избирай си, събирай багажа и заминавай. Скоро не се очертава да почнат да ти "дават" по-висока заплата. Не благодаря, прекалено съм интелигентен и образован за да работя в държавната администрация. А и там и без това имат излишък от хора. Заплатите са им по 250 лева защото трима вършат работа колкото един. Работят от 9 до 5 (на теория) 5 дни в седмицата, като не броим разните му празници и други простотии. За толкова работа - толкова пари. Но май взехме да разводняваме темата. Нямам какво да ти кажа повече, както и ти на мен.

Ми като ти е токова гадно, какво правиш още тук? Свят шрок, избирай си, събирай багажа и заминавай. Скоро не се очертава да почнат да ти "дават" по-висока заплата. Не благодаря, прекалено съм интелигентен и образован за да работя в държавната администрация. А и там и без това имат излишък от хора. Заплатите са им по 250 лева защото трима вършат работа колкото един. Работят от 9 до 5 (на теория) 5 дни в седмицата, като не броим разните му празници и други простотии. За толкова работа - толкова пари. Но май взехме да разводняваме темата. Нямам какво да ти кажа повече, както и ти на мен.

Никъде не съм казал, че на мен лично ми е гадно, пък и не смятам да напускам България заради някви си крадци, които ще си намерят майстора и ще отговарят за деянията си.

Но ми е жал да гледам, как се мъчат повечето хора в България.

Не искам да е такава реалността, но за съжаление се сблъскваме с грозната й муцуна всеки ден ...

Съгласна съм с това!!! Не всички чиновници са безделници...Проблемът идва от там, че шефовете им обикновено и престава си нямат кво става в низините. Те просто взимат решения без да се замислят дали са рационални или не, а в повечето случаи дори и незнаят какава отговорност носят заради поста, които заемат. Пародоксално, но факт в държавните механизми овците знаят повече от овчаря..., но все пак той води стадото...

Съгласна съм с това!!! Не всички чиновници са безделници...Проблемът идва от там, че шефовете им обикновено и престава си нямат кво става в низините. Те просто взимат решения без да се замислят дали са рационални или не, а в повечето случаи дори и незнаят какава отговорност носят заради поста, които заемат. Пародоксално, но факт в държавните механизми овците знаят повече от овчаря..., но все пак той води стадото...

Е те и не всички българи са мързели, но обобщаваме с цел съкращаване дължината на постовете. :P

Е те и не всички българи са мързели, но обобщаваме с цел съкращаване дължината на постовете. ;)

Подобни неща са твърде относителни...Съмнявам се, че някой ще извади списък с всички работещи българи и отстрани ще слага чавки с цел- тоя е мързелив, а тоя работен....Познавам хора, които бачкат на по три места и взимат толкова колкото други, които бачкат за същите пари но си клатят само краката.

Дали сме мързеливи???? Мисля, че сме по - равно..., но за съжаление на двете крайности или абсолютни търтеи или меркантилни роботохолици....

Но според мен сами да се заклеймяваме като мързеливци е глупаво!

Подобни неща са твърде относителни...Съмнявам се, че някой ще извади списък с всички работещи българи и отстрани ще слага чавки с цел- тоя е мързелив, а тоя работен....Познавам хора, които бачкат на по три места и взимат толкова колкото други, които бачкат за същите пари но си клатят само краката.

Дали сме мързеливи???? Мисля, че сме по - равно..., но за съжаление на двете крайности или абсолютни търтеи или меркантилни роботохолици....

Но според мен сами да се заклеймяваме като мързеливци е глупаво!

Аз не заклеймявам нас. Заклеймявам другите. ;)

Сериозно. Не казвам, че хората са вродено мързеливи. Просто начинът на работа в голяма част от фирмите и учрежденията в БГ позволяват скатавка и размотаване. Няма ред и дисциплина, така да се каже. Съответно, едни се възползват от тази възможност, а други не. Това имам предвид под "мързеливи".

Определено започна да става мързелива и да се оплаква само от тежкото положение в което е изпаднала държавата ни.

Не може в едно село където има безработица 80% да отиде фирма предлагаща работа за поне 50% от безработните (е вярно на заплата 200 - 250лв.) и те да казват че няма смисъл да работят за толкова, а в следващия момент да плачат, че не получават помощти поради това че няма работа. Това е истински пример на който присъствах.

Не съм съгласна с теб. Първо, че нацията ни е мързелива. Само си помислете в чужбина какъв къртовски труд понасят и колко народ са имигрирали. Ако сме толкова мързеливи кой ще ни търпи? Само че там знаят защо се блъскат и знаят, че само така ще уцелеят. А тук повечето се оставяме на течението и чакаме някой друг да ни оправи положението като през това време само се оплакваме от безпаричието си. И второ за селата - ами не са виновни те, че не искат да работят за 200 лв. като държавата им дава към 150лв. помощи, само че без да се блъскат. Държавната ни политика е такава. И ти да си и ти ще кажеш, че няма смисъл да работиш за толкова.

Смисъла на помощите за безработни е в предпазване от злоупотребва на работодателите, слагане на едно минимално обезщетение - защото както е в случая някой предлага някаква абсурдна заплата, защото знае че хората нямат алтернатива е тук е мястото да се намеси държавата като осигури на безработните някаква сума която да получават за да не се започне едно подбиване на пазара и смъкване на заплатите до някакво абсурдно ниво което би устроило само работодателя. В повечето страни от Европейския съюз дават доста добри обезщетения за безработица и това е един от инструментите им да поддържат по-високите заплати - докато в България ме съмнява да се дава нещо кой знае какво, но и при това има недоволни които веднага ето от нашия джоб им плащат. Естествено в България си имаме едно огромно количество паразитиращи хрантутници които като едното нищо биха се кефели на 150 лева че ако и двамата съпрузи взимат 300 и с малко крадене от тук от там и ето ти вързването на бюджета, които вместо да вкараме в правия път с нещо умно продължаваме да ги носим на гърба си благодарение на мастити политически задници.

Смисъла на помощите за безработни е в предпазване от злоупотребва на работодателите, слагане на едно минимално обезщетение - защото както е в случая някой предлага някаква абсурдна заплата, защото знае че хората нямат алтернатива е тук е мястото да се намеси държавата като осигури на безработните някаква сума която да получават за да не се започне едно подбиване на пазара и смъкване на заплатите до някакво абсурдно ниво което би устроило само работодателя. В повечето страни от Европейския съюз дават доста добри обезщетения за безработица и това е един от инструментите им да поддържат по-високите заплати - докато в България ме съмнява да се дава нещо кой знае какво, но и при това има недоволни които веднага ето от нашия джоб им плащат. Естествено в България си имаме едно огромно количество паразитиращи хрантутници които като едното нищо биха се кефели на 150 лева че ако и двамата съпрузи взимат 300 и с малко крадене от тук от там и ето ти вързването на бюджета, които вместо да вкараме в правия път с нещо умно продължаваме да ги носим на гърба си благодарение на мастити политически задници.

Вярно, това е основнатат цел на паричните обезщетения. Но от лични наблюдения знам само кои ги получават. Не искам да се задълбочавам в тази тема, за да не ме обвините в расизъм. Знам също как хора с приличен стандарт и дори по-добър от моя, взимат помощи. Как майка с три деца, разведена и безработна, е отишла в социални грижи да иска помощи и от там направо са и казали, че няма да и дадат, защото не е .... А иначе повечето от "нас" си работят точно за 160-170 лв.

Ми няма какво да си мълчим за тези работи, това си е чиста дискриминация спрямо нас българите, дето се трепим всеки ден, за да можем да изкараме някак си и този месец ...

И аз споделям мнението, че българина не е мързелив, а обезверен. Как да кажа, че е мързелив, като повечето хора работят по 8-9 часа на ден, 6 дни в седмицата! Къде на запад го има това? Дойде ли петък хората си знаят, че имат два дена почивка. Елате лятото във Варна и вижте как живеем варненци! Работа по 10-12 часа дневно. Това ако е мързел.

Проблемът идва от това, че не се плаща достатъчно, че законите не се спазват, данъците са високи. Това отнема вярата на човека, че нещата могат да се оправят. Изобщо в държава, в която хората теглят заем, за да си купят телевизор не може да се хвали с желание за каквото и да било.

И аз споделям мнението, че българина не е мързелив, а обезверен. Как да кажа, че е мързелив, като повечето хора работят по 8-9 часа на ден, 6 дни в седмицата! Къде на запад го има това? Дойде ли петък хората си знаят, че имат два дена почивка. Елате лятото във Варна и вижте как живеем варненци! Работа по 10-12 часа дневно. Това ако е мързел.

Проблемът идва от това, че не се плаща достатъчно, че законите не се спазват, данъците са високи. Това отнема вярата на човека, че нещата могат да се оправят. Изобщо в държава, в която хората теглят заем, за да си купят телевизор не може да се хвали с желание за каквото и да било.

По Черноморието работата през лятото е на принципа ден година храни :clap:

Много хора са мързеливи, с ориенталски манталитет, негодни за съвременните методи на работа и научени да чакат всичко на готово. Но много хора не означава ВСИЧКИ!

Има и работливи, честни, отдадени на работата си хора, но са малко.

И аз споделям мнението, че българина не е мързелив, а обезверен. Как да кажа, че е мързелив, като повечето хора работят по 8-9 часа на ден, 6 дни в седмицата! Къде на запад го има това? Дойде ли петък хората си знаят, че имат два дена почивка.

"Запад" е доста относително понятие. За кои държави говориш конкретно? Защото в "запада" в който аз съм бил, 12 часа работен ден си е съвсем в реда на нещата и хората не "теглят заем" единствено за покупката на хранителни стоки и дрехи.

Редактирано от Maggot (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.