Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ми остане ли Windows 10 активиран, ако временно премина към друга ОС?

Featured Replies

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Има ли начин да се промени и да бъда съвместим с Windows 7, XP и kali linux?

Да както укажеш на Rufus правилнилните настройки на БИОСА на лаптито та да може да ти създаде буутваша флашка

• Отговори 75
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Голямата му грешка е, че е монтирал "солиден диск". Ако беше с Несолиден, досега 10 операционни системи да е инсталирал.

• И като ги погледне.....ще може ли да реагира адекватно? Дали поне една от опциите му говори нещо?

• Той не може да изобщо да каже на машината от къди и какво да зарежда....може би някой BIOS на руски ще трябва  

преди 3 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Има ли начин да се промени и да бъда съвместим с Windows 7, XP и kali linux?

ДА! С някои условности. На първо време - покупка на по голям диск и RAM (ако е възможно)

1 TB SATA 5400 rpm

4 GB DDR4

преди 9 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Ако ще правя дял, той трябва да е на флашката. Искам да се буутва през флашката.

Вече отговорих:

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ами направи си флашката жива. Аз не съм корифей в Linux,  но винаги имаш право на избор при буута на избор

Как да направя флашката жива? Rufus може ли автоматично да направи флашката жива, след като иведе файловете от .iso файла на кали линукс към флашката? След като файловете са изведени, флашката автоматично е преименувана на Kali Live - това означава ли, че е вече "жива"?

току-що, bootlicker (Мазния) написа:

Как да направя флашката жива? Rufus може ли автоматично да направи флашката жива, след като иведе файловете от .iso файла на кали линукс към флашката? След като файловете са изведени, флашката автоматично е преименувана на Kali Live - това означава ли, че е вече "жива"?

Не. Но вероятно можеш да стартираш от нея - вече дали ще инсталираш или ползваш временно.... зависи - какво точно си изтеглил, какво ще правиш и т.н .... Ама с 4 гъби и скопения дърт CPU----по скоро ще убиеш машинката

преди 14 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Ако ще правя дял, той трябва да е на флашката. Искам да се буутва през флашката.

Уиндоус не може да буутва инсталиран от флашка, това не ти е Линукс хехе

току-що, petie1 написа:

Уиндоус не може да буутва инсталиран от флашка, това не ти е Линукс хехе

Не е точно така.... има си варинт за Windows To Go, но......той колегата @цър-вулвече се изчерпа да обяснява.....

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Не е точно така.... има си варинт за Windows To Go, но......той колегата @цър-вулвече се изчерпа да обяснява.....

Не жив Уиндоус на флашката а инсталиран на нея разбираш ли? Аз така си бях направил една флашка с Дебиан и все едно си носех цялата ОС с мен ама трябва флашка на принципа на SSD

Аз ви казах че с това кали ще забуксува на място и няма мърдане. А щом и с джама вижда зор.

Автора най добре според мен първо вземи сериозно по прочети как се създава бутващо устройство. Как да си направиш в биос настройките, правилно за да бутне от флашка или диск. И да започнеш да инсталираш ос а можеш да направиш и друго да си създадеш нов дял и на него да инсталираш другата ос която искаш да ползваш.

Той може да си инсталира на диска не една, а няколко ОС. И всеки път да си зарежда която иска, така и не разбрах защо му е да инсталира Кали на Флашка? И защо точно Кали Линукс, май някой нещо го е излъгал или подвел. Един Дебиан или Убунту е 1000 пъти по-добър вариант.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Той може да си инсталира на диска не една, а няколко ОС. И всеки път да си зарежда която иска, така и не разбрах защо му е да инсталира Кали на Флашка? И защо точно Кали Линукс, май някой нещо го е излъгал или подвел. Един Дебиан или Убунту е 1000 пъти по-добър вариант.

Щот Кали е за хакери(уж) а той се мъчи да си направи жива флашка а не да инсталира Кали на флашката

преди 5 минути, petie1 написа:

Щот Кали е за хакери(уж) а той се мъчи да си направи жива флашка а не да инсталира Кали на флашката

За ХАКЕРИ е всеки Линукс и не само Линукс!

Ей това е натъпкано със софтуер за хакери!

Но той едва ли ще може да работи със която и да е програма от инсталираните там!:)

Представяш ли си какво питане ще започне и колко теми ще пусне?

преди 2 минути, ined написа:

Нали точно "това" не може да го подкара от няколко дена.

Това не е чисто Кали! Има разлика.

преди 3 минути, ined написа:

Чисто, мръсно, за мазния няма разлика.

Аз съм го ползвал backtrack-а, той е натъпкан със софтуер, който не е нужен за нормална ОС. Спомням си, че имаше и форум във който се обсъждаше при всяка нова версия какъв софтуер да се добави. Имах регистрация и съм писъл там, но сега вече всичко това го няма. Интереса намаля, хората разбраха, че това могат да си го инсталират на всяко Линукс Дистро и закриха всичко.

Добре, де нака да му кажем конкретно на човека:

Да! W10 ще си е активиран, според ULA, с което се е съгласил. Никъде в ULA на Майкрософт не се забранява (изрично) използването на друга ОС. 

ПС: Това естествено, ако можеш да покажеш съответния платежен документ

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

За ХАКЕРИ е всеки Линукс и не само Линукс!

Ей това е натъпкано със софтуер за хакери!

Но той едва ли ще може да работи със която и да е програма от инсталираните там!:)

Представяш ли си какво питане ще започне и колко теми ще пусне?

На мен ли го казваш?

Аа той вече дублира темите

преди 7 часа, petie1 написа:

Не жив Уиндоус на флашката а инсталиран на нея разбираш ли? Аз така си бях направил една флашка с Дебиан и все едно си носех цялата ОС с мен ама трябва флашка на принципа на SSD

А ти разбираш ли, че няма такъв термин като жив Виндолз. Вариантите за преносима  ОС са Windows PE и Windows To Go

преди 17 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Какви други изисквания трябва да се покриват?

IQ > или =,на 40.

преди 10 часа, цър-вул написа:

А ти разбираш ли, че няма такъв термин като жив Виндолз. Вариантите за преносима  ОС са Windows PE и Windows To Go

Хм значи WinPE не е жив образ така ли? Питам щот по руските сайтове го пишат  за жив образ или това са отделни сборки?

Жив, по смисъла, който прехвърляте от линукс, не е жив. Не може от него си да инсталираш. Т.е. можеш, но от допълнителен wim имидж
Windows Preinstall Environment

преди 8 минути, petie1 написа:

Хм значи WinPE не е жив образ така ли? Питам щот по руските сайтове го пишат  за жив образ или това са отделни сборки?

И да, и не!

Да - защото може да се стартира от USB, CD/DVD/ISO или виртуален твърд диск.

Не - защото

Цитат

Windows PE is not a general-purpose operating system. It may not be used for any purpose other than deployment and recovery. It should not be used as a thin client or an embedded operating system. There are other Microsoft products, such as Windows Embedded CE, which may be used for these purposes.

Windows PE (WinPE)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.