Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ми остане ли Windows 10 активиран, ако временно премина към друга ОС?

Featured Replies

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Хайде, стига глупости. Обяснете ми с "да" или "не". Изпълнителния файл, който показах по-горе, има ли опция да избера къде да се инсталира Уиндоус 7, или автоматично Уиндоус 10 ще се премахне и замени с Уиндоус 7? Отговорете ми на тези въпроси:

Просто искам да мога да буутвам Ундоус 7 през флашката. Не разбирам защо никой не иска да ми помогне и да ми даде конкретни отговори как да го направя, а само говорим безсмислени неща.

Каква вина имам, че ми излиза "Security Boot Fail" грешка?

Веднага ти казвам вината. Продай всичко свързано с термина компютърна техника и почвай изграждане на комуната. При всички случаи ще имаш по вече привърженици и може би "проектът" ти ще успее.

• Отговори 75
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Голямата му грешка е, че е монтирал "солиден диск". Ако беше с Несолиден, досега 10 операционни системи да е инсталирал.

• И като ги погледне.....ще може ли да реагира адекватно? Дали поне една от опциите му говори нещо?

• Той не може да изобщо да каже на машината от къди и какво да зарежда....може би някой BIOS на руски ще трябва  

Хайде, стига глупости. Обяснете ми с "да" или "не". Изпълнителния файл, който показах по-горе, има ли опция да избера къде да се инсталира Уиндоус 7, или автоматично Уиндоус 10 ще се премахне и замени с Уиндоус 7? Отговорете ми на тези въпроси:

Просто искам да мога да буутвам Ундоус 7 през флашката. Не разбирам защо никой не иска да ми помогне и да ми даде конкретни отговори как да го направя, а само говорим безсмислени неща.

Твоя лаптоп има ли официална поддръжка на Win7?

Драйвери на сайта на производителя му има ли?

Този изпълним сайт под каква среда ще го изпълниш?

Дори да избереш друго място за инсталация - зареждането на W10 ще бъде повредено.

Разгледай си биоса!

преди 9 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Изпълнителния файл, който показах по-горе, има ли опция да избера къде да се инсталира Уиндоус 7, или автоматично Уиндоус 10 ще се премахне и замени с Уиндоус 7

Самия файл...няма такава опция. Инсталатора (евентуално) ще ти предложи варианти за партитишън, но така или иначе, при този подход ще трябва да се бориш после с boot записите.

Изпълнителния файл, който показах по-горе, има ли опция да избера къде да се инсталира Уиндоус 7, или автоматично Уиндоус 10 ще се премахне и замени с Уиндоус 7

Самия файл...няма такава опция. Инсталатора (евентуално) ще ти предложи варианти за партитишън, но така или иначе, при този подход ще трябва да се бориш после с boot записите.

преди 13 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Нямаш вина, както нямаш и познанията да направиш 2-3 настройки в BIOS, или да си направиш boot медията, според възможностите на машината. Зададоха ти поне 15 ВАЖНИ въпроса, а ти просто си плещиш за някакви файлове..

преди 21 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Обяснете ми с "да" или "не".

Кое от двете си избираш? -> Каквото и да избереш, то не бих възразил другарю! 

преди 30 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Не разбирам защо никой не иска да ми помогне и да ми даде конкретни отговори как да го направя, а само говорим безсмислени неща.

Другарю .... всеки истински комунист има такава флашка с кято не е проблем да работи с коя и да е ОС:

DSC_0493.JPG

• Автор
преди 28 минути, NewRedDragon написа:

Отварям Command Prompt.

Пиша "diskpart".

Пиша "select disk 1" за да избера флашката.

Пиша "clean".

Пиша "select partition one".

Пиша "active".

Пиша "format fs=ntfs quick"

Пиша "exit"

Отварям Rufus, слагал следните настройки:

uploaded image

След като екстракцията приключи, във флашката се намира ето това:

uploaded image

Така... какво да правя в момента? Ако стартирам setup.exe, какво ще стане, Windows 10 ще бъде изтрит и заменен с Windows 7, или Windows 10 ще остане, а Windows 7 ще бъде инсталиран на флашката, и така ще мога да го буутвам от флашката, докато Windows 10 и всичките ми файлове ще останат непокътнати на солидния диск?

преди 34 минути, plamen_petrov_80 написа:

Твоя лаптоп има ли официална поддръжка на Win7?

Този изпълним сайт под каква среда ще го изпълниш?

Дори да избереш друго място за инсталация - зареждането на W10 ще бъде повредено.

Разгледай си биоса!

Как да разбера дали лаптопа е съвместим не само с Windows 7, но и с други ОС-и? Имаше една програма, Windows Upgrade Advisor, но не мога да я намеря.

Минималните и препоръчителни системни изисквания са покрити. Какви други изисквания трябва да се покриват?

преди 8 минути, bootlicker (Мазния) написа:

стартирам setup.exe

Истинския комунист не пита какво ще стане, а го стартира без да му мисли ... после следва инструкциите на капиталиста от М$ ... :) 

п.п. Принципно първо трябва да "сцепиш" диска (флашката) ... и по-убаво да е MBR .. 

преди 5 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Как да разбера дали лаптопа е съвместим не само с Windows 7, но и с други ОС-и?

Например коя друга?

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Истинския комунист не пита какво ще стане, а го стартира без да му мисли ... после следва инструкциите на капиталиста от М$ ... :) 

Ето това ще направя в момента. Щом никой не иска да ми обяснява, тръгвам с рогата напред, па каквото стане... Направих си резервни копия на сървърите за Counter-Strike, така че и да се прецака всичко, просто ще си преместя сървърите на друг лаптоп или компютър и така.

Айде, квото такова. Сега свалям kali linux, цъкам setup.exe, тръгвам с рогата напред, и каквото такова... няма да треперя от страх.

преди 6 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Отварям Command Prompt.

Пиша "diskpart".

Пиша "select disk 1" за да избера флашката.

Пиша "clean".

Пиша "select partition one".

Пиша "active".

Пиша "format fs=ntfs quick"

Пиша "exit"

Отварям Rufux, слагал следните настройки:

uploaded image

uploaded image

Така... какво да правя в момента? Ако стартирам setup.exe, какво ще стане, Windows 10 ще бъде изтрит и заменен с Windows 7, или Windows 10 ще остане, а Windows 7 ще бъде инсталиран на флашката, и така ще мога да го буутвам от флашката, докато Windows 10 и всичките ми файлове ще останат непокътнати на солидния диск?

Как да разбера дали лаптопа е съвместим не само с Windows 7, но и с други ОС-и? Имаше една програма, Windows Upgrade Advisor, но не мога да я намеря.

Диска ти в GPT или в MBR е в момента? Имаш поне 2 генерални грешки.... И изобщо нямаш работа да стартираш някакви сетъпи - трябва при стратиран хардуера, да бъътне от флашката, след което ще видиш оня големия

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Например коя друга?

Линукс, по специално - kali linux. И може и по стари Windows издания, като XP, например.

Как да разбера дали лаптопа е съвместим не само с Windows 7, но и с други ОС-и?

С четене, бе - как по друг начин. Със сърп....също може, ама спряха руските сървъри

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

а?

И ти не си виждал такова животно, нали :lol6:

преди 6 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Линукс, по специално - kali linux. И може и по стари Windows издания, като XP, например.

Кажи какъв е модела на Лаптопа преди да си омазал всичко?

преди 13 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Отварям Rufus, слагал следните настройки:

uploaded image

uploaded image

Абе шемет погледни си настройките на БИОСА и файловата схема в Rufus

преди 1 минута, petie1 написа:

И като ги погледне.....ще може ли да реагира адекватно? Дали поне една от опциите му говори нещо?

• Автор
преди 4 минути, petie1 написа:

Какви настройки трябва да гледам в BIOS-а?

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Той вече го е омазал не виждаш ли една Кали не може да буутне?

Па и трябва си отцепи и дял за новия Уиндоус

• Автор
преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Това е модела: Acer Aspire A315-22

Windows 7, XP и kali linux могат ли да тръгнат?

За това те попитах за модела на Лаптопа ти?

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Той вече го е омазал не виждаш ли една Кали не може да буутне?

Па и трябва си отцепи и дял за новия Уиндоус

Ако ще правя дял, той трябва да е на флашката. Искам да се буутва през флашката.

току-що, ДзВяРа! написа:

За това те попитах за модела на Лаптопа ти?

Вече отговорих:

току-що, bootlicker (Мазния) написа:

Това е модела: Acer Aspire A315-22

току-що, bootlicker (Мазния) написа:

Еми турил си го на UEFI non cs а сега познай от раз Биоса на лаптито кат не е на UEFI какъв ще е резултата?

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Еми турил си го на UEFI non cs а сега познай от раз Биоса на лаптито кат не е на UEFI какъв ще е резултата?

Има ли начин да се промени и да бъда съвместим с Windows 7, XP и kali linux?

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

И като ги погледне.....ще може ли да реагира адекватно? Дали поне една от опциите му говори нещо?

Май нищо не му говори...

Ако ще правя дял, той трябва да е на флашката. Искам да се буутва през флашката.

Ами направи си флашката жива. Аз не съм корифей в Linux,  но винаги имаш право на избор при буута на избор

Да! С XP може да имаш някакви ядове с драйвърите, но не големи. Пробвал ли си релизите на Срелеца> Каква е идеята в крайна сметка - все пак трябва да се плаща

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Май нищо не му говори...

В БИОС-а има много видове настройки. Той за кои настройки говори?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.