Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да буутна Windows 7 от флашка?

Featured Replies

преди 4 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Пробвах и двете - kali linux и linux mint - тръгват си без проблеми като ги буутна от флашката.

И к'во? Не виждаш разлика? Нямам думи!

• Отговори 72
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• bootlicker (Мазния)
    bootlicker (Мазния)

Тогава как ми тръгва кали линукс и линукс минт?

• цър-вул
    цър-вул

Видеото хубаво показва, ама от къде да се вземе тази опция Win 7, при пложение, че машината НЕ ПОДДЪРЖА тази ОС?

• Емил Костов
    Емил Костов

Щом отидохме и на забременяване в космоса съсипахме я тая флашка с тоя windows

преди 4 минути, цър-вул написа:

Не е нито Kali Windows, нито Windows Mint

Ти пък не знаеш ли, че това са новите версии на Windows?:giggle1:

• Автор
преди 19 минути, Емил Костов написа:

Аз съм написал по-горе, че тази машина е направена само зa Windows 10. От тук нататък няма смисъл повече какво да се помага.

Ако е направена само са Уин10, как ми тръгват kali linux и linux mint?

току-що, цър-вул написа:

И к'во? Не виждаш разлика? Нямам думи!

За каква разлика говориш?

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Може ли да се добави друг БИОС, примерно Legacy, и така да мога да се прехвърлям от един на друг, от менюто от което се избира режима на БИОС-а?

Не.

преди 6 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това, че ти тръгва Линукс не означава че са инсталирани всички драйвери и, че машината ще работи коректно. Освен това Линукс е в пъти по-различна от Windows.  В сайта на производителя има драйвери само за Windows 10, така че нямаш много възможности.

• Автор
преди 1 минута, plmen88 написа:

Не.

Ако не може, тогава как има хора, които имат БИОС с два режима - Legacy и UEFI?

току-що, bootlicker (Мазния) написа:

Ако не може, тогава как има хора, които имат БИОС с два режима - Legacy и UEFI?

Аз хора с bios не съм виждал, но така да е :)

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това, че ти тръгва Линукс не означава че са инсталирани всички драйвери и, че машината ще работи коректно. Освен това Линукс е в пъти по-различна от Windows.  В сайта на производителя има драйвери само за Windows 10, така че нямаш много възможности.

Няма ли как по друг начин да се инсталират драйвери за Уин7? Или свалянето им от сайта на производителя е единствения начин? Ако се инсталира Windows 7, който е готов за употреба и на него вече има драйвери, ще стане ли работата?

току-що, bootlicker (Мазния) написа:

Няма ли как по друг начин да се инсталират драйвери за Уин7? Или свалянето им от сайта на производителя е единствения начин? Ако се инсталира Windows 7, който е готов за употреба и на него вече има драйвери, ще стане ли работата?

ДРАЙВЕРИ ЗА WINDOWS 7 НЯМА. Никой не ги е написал и няма да ги напише.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Аз хора с bios не съм виждал, но така да е :)

Аз пък гледах едно видео, в което човека switch-ваше от UEFI към Legacy. Това как е възможно, ако не е възможно да се добави втори БИОС режим, Legacy, към UEFI?

току-що, Емил Костов написа:

ДРАЙВЕРИ ЗА WINDOWS 7 НЯМА. Никой не ги е написал и няма да ги напише.

Ако няма драйвери за Windows 7, тогава как има компютри, на които Windows 7 тръгва? Аз лично съм имал компютър, на който съм използувал Windows7.

преди 5 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Може ли да се добави друг БИОС, примерно Legacy, и така да мога да се прехвърлям от един на друг, от менюто от което се избира режима на БИОС-а?

Сега искаш и биоса ли да прецакаш ти верно гледаш да го умориш тоя лаптоп. Като искаш 7 но в сайта няма дрйвери за твоя модел пиши на леново да направят специално за теб драйвери ама то с това ще трябва да пуснат и биос нова версия а после ще трябва да го качваш и става една мъка направо не ми се мисли.

преди 8 минути, bootlicker (Мазния) написа:

За какви други ОС-и, освен Уиндоус 10, има драйвери?

Не видя ли линка от предишния ми пост? в сайта на леново за твоя модел да виждаш друга ос освен 10 да има ?

преди 17 минути, The Rage написа:

Нееееееееее.Защо му каза?

Белким си брикне лаптито

преди 23 минути, ДзВяРа! написа:

Затова ти казвам, че ще пишеш още постове със едно и също съдържание и той ще те пита пак, ти ще отговаряш едно и също и след пет минути цъфнала нова тема със същия въпрос. :D

Трафика се върти кинтите капят бай Калин доволен ние доволни уин уин

преди 2 минути, vlado1985 написа:

То добре че свърши филма с кали сега ще гледаме новия епизод как да си обновя биоса и да си съживя лаптопа

И едно мерси не ми каза

преди 19 минути, bootlicker (Мазния) написа:

За какви други ОС-и, освен Уиндоус 10, има драйвери?

Уиндоус 11

преди 3 минути, petie1 написа:

И едно мерси не ми каза

Чакай сега големия зор е как да уморя лаптопа по бързо за да се успокоя. И сега сигурно е легнал вече ще сънува цветни кошмари как е убил лаптопа а ни е го възкръсваме

преди 26 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Магията на Линукс баце още нищо не си видял от света на Линукс хехе

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Чакай сега големия зор е как да уморя лаптопа по бързо за да се успокоя. И сега сигурно е легнал вече ще сънува цветни кошмари как е убил лаптопа а ни е го възкръсваме

Ааа не мога викайте линейка задуших се от хилеж

За изброените Линукс ОС не ти трябват никакви драйвъри, ъпдейтваш ги само и си готов!

преди 2 минути, petie1 написа:

А вие пък си нямате друга работа да го накарате да си update биос. Тогава ще стане мазалото.

преди 5 минути, petie1 написа:

И аз доста се посмях.

преди 4 минути, petie1 написа:

Важното е че момчето има хъс да се учи но го мързи да чете. То и на мойто дърто дъно в сайта на биостар гледам са пуснали 11 за него ама драйвери йок даже и за другите версии пак същата работа и се чудя за какво изобщо са ги накичили толкова версии без драйвери

https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Важното е че момчето има хъс да се учи но го мързи да чете. То и на мойто дърто дъно в сайта на биостар гледам са пуснали 11 за него ама драйвери йок даже и за другите версии пак същата работа и се чудя за какво изобщо са ги накичили толкова версии без драйвери

https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352

Стига ве човек, със четене само не става сякаш и ние не сме били като него. На бас се хващам, че не знае какво е драйвър и за какво служи. Аз едно време когато ми показваха кое какво и за какво служи не питах по 30 пъти и не съм чел. На един човек като не му се отдава, а някой спомена за смяна на БИОС, знаеш ли че съм обикалял целия град за да намеря UPS за да префлашна БИОС-а на дъно със БИОС с вградени микрокодове? А да не ти казвам, ти знаеш де че в началото флашвахме БИОСА през флопито с дискета.

Сега попитай автора знае ли какво е БИОС?

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Стига ве човек, със четене само не става сякаш и ние не сме били като него. На бас се хващам, че не знае какво е драйвър и за какво служи. Аз едно време когато ми показваха кое какво и за какво служи не питах по 30 пъти и не съм чел. На един човек като не му се отдава, а някой спомена за смяна на БИОС, знаеш ли че съм обикалял целия град за да намеря UPS за да префлашна БИОС-а на дъно със БИОС с вградени микрокодове?

Сега попитай автора знае ли какво е БИОС?

Прав си но сам му виждаш темите един и същи въпрос по 100 пъти и вместо да чете и прави както са му написали той си кара както иска сам каза няма желание просто да се научи никой не му е виновен

преди 4 часа, petie1 написа:

То даже на синия му екран пише че БИОС-а му не става

Е, първо трябва да разбере какво е ACPI, и че системният му "Вендор" е капиталист ... :) 

И като си прецака BIOS-а може да се наложи да се ползват "крокодили", за да му се възстанови ... :) 

п.п. После ми обяснявайте, че Елементарната Входно Изходна Система "ЕВИС" не било ОС на изделието... :)

Цитат

Задача ACPI — обеспечить взаимодействие между операционной системой, аппаратным обеспечением и BIOS материнской платы.

ACPI пришел на смену технологии APM (англ. Advanced Power Management).

Между другото, до момента не съм виждал отворения код на BIOS. = Гадни капиталисти ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.