Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много безработни, а недостига персонал във всички сфери.

Featured Replies

преди 5 минути, Христофор_първи написа:

Капитализма ева мамата на средната работническа класа.

Не е виновен капитализмът, а капиталистите. Те отдавна са инфантилни, но вече не ходят боси, а са Бос со башка слуга ... и те ... така ... виновни са слугите ... т.е. тези които се продават за някакви си парички в повече ... Май им се викаха юдеи ... :) = Тези които без да са роби не могат да живеят в мир, Любов и по волята на Бог. Тези които търсят своя цар, който на когото да слугуват, а не на човечеството изобщо ... 

Та, предатели ще има ... = Казах ти, че темата е зловеща ... Предприемачите не са виновни ... виновна е буржоазията ... ;) Но те така го умеят и на който не му изнася ... хм ... Петков го каза -> Ей там е вратата и си ходете, а тук аз говоря ... и казвам за какво да се говори ...

Боже пази България. Амин

п.п. Кирил Петков не е прост, а Антихрист за българския народ!!! 

• Отговори 52
  • Прегледи 2,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Господина  "мислел да почне", през оная работа ми е дали ще почваш или не.

• Ще отвори антикварен магазин, ще си чете историческите романи, ще слуша музика и ще си пуши пурата 

• Поне пиши с главна буква името на държавата ни.

преди 17 часа, Христофор_първи написа:

Във много сфери има недостиг на персонал, а в същото време има супер много безработни.

няма кадри

а и да има  кадри трябва да отговарт на допълнителни изисквания

дали са бръснати дали са си лъснали обувките  и тнт

и дали са послушни

шефовете не обичат някой да им е контра 

предпочитат да  се провалят

вместо някой работник да им каже шефе вие сте идиот това което ми казвате да направя  няма да стане 

преди 31 минути, Banesc написа:

няма кадри

сергеев е твърде умен за да работи

преди 30 минути, Banesc написа:

няма кадри

а и да има  кадри трябва да отговарт на допълнителни изисквания

дали са бръснати дали са си лъснали обувките  и тнт

и дали са послушни

шефовете не обичат някой да им е контра 

предпочитат да  се провалят

вместо някой работник да им каже шефе вие сте идиот това което ми казвате да направя  няма да стане 

Кадри има, но те нямат мотивация. Отиваш на интервю и почва да ти обеснява какви предимства предлага, като флексибъл работно време и някакви обучения, а за пари нищо не говорят. Тоест човек, който иска да купи труда и времето ми, ако не ме офертира веднага, колко иска да ми плати, той вероятно иска да ме измами и аз ставам и му казвам Приятно търсене на други балъци.

преди 8 минути, Kieli написа:

сергеев е твърде умен за да работи

точно така

и го черпят навсякъде

и го замерят с пари 

но започна да ги харчи и затова се вдигна инфлацията в българия 

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Кадри има, но те нямат мотивация. Отиваш на интервю и почва да ти обеснява какви предимства предлага, като флексибъл работно време и някакви обучения, а за пари нищо не говорят. Тоест човек, който иска да купи труда и времето ми, ако не ме офертира веднага, колко иска да ми плати, той вероятно иска да ме измами и аз ставам и му казвам Приятно търсене на други балъци.

няма кадри

едно време като ходех по интервюта го правят с рекламна цел да си рекламират фирмата

и  HR  да  се намират в работа и да отчитат дейност

но реално не търсят работници 90 % от обявите за работа 

и накрая ти казват

ще ви се обадим

демек няма да ти се обадят 

преди 6 часа, Raze написа:

После се чудете, че получавате мизерни пенсии и че сме зле с тези незаконни договори и пари под масата.

Моите пари не ги получавам под масата.Всичко което получавам е на фиш, по банков път и осигуровките са на цялата сума която получавам.:)

преди 5 часа, Христофор_първи написа:

Капитализма ева мамата на средната работническа класа. Свободни пазари дрън-дрън! Свободни злоупотреби! И после тия хора или минават в криминални сектор или в сивия или на социални помощи. Да работиш и да си беден това го има само в капиталистическите държави.

Ти май си втория "мазния"!

Капитализма ева мамата на средната работническа класа. Свободни пазари дрън-дрън! Свободни злоупотреби! И после тия хора или минават в криминални сектор или в сивия или на социални помощи.

Абе, христофоре, каква средна работническа класа, бе, чуяк (знам, че не знаеш, какво е чуек)! Ра. класата си раб класа - тя не може да бъде средна - тя е най-долу! Тя дори не е "класа" - има си друго име!

Я вижте Китай! Да пръщът им з@дниците от бачкане, ама никой не кара кола там по-стара от 2015г.

Колко пъти си ходил в Китай до 2015-та, и колко след това?

Пуяк невеж!

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Абе, христофоре, каква средна работническа класа, бе, чуяк (знам, че не знаеш, какво е чуек)! Ра. класата си раб класа - тя не може да бъде средна - тя е най-долу! Тя дори не е "класа" - има си друго име!

Колко пъти си ходил в Китай до 2015-та, и колко след това?

Пуяк невеж!

Аве я вземи си направи услуга и се гръмни чукундур такъв. Класа е синоним на ниво неграмотнико! А ти колко пъти беше в Китай? Зеро!

Това е новият бизнесмен в България, малко по-уважително ако може да се държите с него.

Лафка щял да отваря със две маси и два стола отпред, ама нямал пари. Точи зъби и да става таксиметров шофьор, защото имало разнообразие в работата! :lol6: Ще направи милиони със някой от двата бизнеса ама и той не знае от кой точно.

Сега работи за 7000 лева, ама не се знае за година или за 10 ги взима! :getout:

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Лафка щял да отваря със две маси и два стола отпред, ама нямал пари. Точи зъби и да става таксиметров шофьор, защото имало разнообразие в работата! :lol6: Ще направи милиони 

Само за бедния и невежия парите са цел, за мъдрия са средство.

А пенсията ми от работата в Нидерландия, къде я забрави? Не бери грижа за мен.

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Сега работи за 7000 лева, ама не се знае за година или за 10 ги взима! :getout:

На година на година спокич, да не ти се пръсне аортата.

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Само бедния и невежия парите са цел, за мъдрия средство.

А пенсията ми от работата в Нидерландия, къде я забрави? Не бери грижа за мен.

Нито съм беден, нито съм невеж, нито съм мъдър, аз съм БЪЛГАРИН а не РОМ! :cool:

А твоята пенсия или на който и да било пенсията въобще не ме интересува ДЯДО.

:P

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Нито съм беден, нито съм невеж, нито съм мъдър, аз съм БЪЛГАРИН а не РОМ! :cool:

дубре ве бритчет....опс, извинявай

преди 9 минути, Христофор_първи написа:

Само за бедния и невежия парите са цел, за мъдрия са средство.

да
нашите политици, дето ограбиха държавата са много мъдри

Безработните всъщност имат работа. Проституцията и това, наречено "camgirl", не се водят истински професии, но въпреки това се работят от много хора - мъже и жени. Това е уж безработните, за които статистиката казва, че са безработни, но всъщност имат работа. Има и хора, които работят в сивия сектор и им се плаща на черно. Тези хора също са безработни, според официалната статистика, но реално си имат работа. Дилърите на наркотици, сводниците, наемните убийци, т.нар. "мулета", също са безработни официално, но реално имат работа  им се плаща.

преди 9 часа, dioib написа:

Не е виновен капитализмът, а капиталистите. Те отдавна са инфантилни, но вече не ходят боси, а са Бос со башка слуга ... и те ... така ... виновни са слугите ... т.е. тези които се продават за някакви си парички в повече ... Май им се викаха юдеи ... :) = Тези които без да са роби не могат да живеят в мир, Любов и по волята на Бог. Тези които търсят своя цар, който на когото да слугуват, а не на човечеството изобщо ... 

Та, предатели ще има ... = Казах ти, че темата е зловеща ... Предприемачите не са виновни ... виновна е буржоазията ... ;) Но те така го умеят и на който не му изнася ... хм ... Петков го каза -> Ей там е вратата и си ходете, а тук аз говоря ... и казвам за какво да се говори ...

Боже пази България. Амин

п.п. Кирил Петков не е прост, а Антихрист за българския народ!!! 

При капитализма ще имаш хора, които са долу, пролетариат, и хора, които са горе - буржоазия, която може и да е идеологическа, и в такъв случай задължително е анти-човешка и всяко нейно действие съвпада с дефиницията за идеологическа подриван дейност.

Така е при капитализма. Всичко се прави с цел печалба, цените е надуват и всичко се продава на максимална пазарна стойност, като цената е многократно надута и няма нищо общо с крайната производствена цена.

Когато едно предприятие е частно, а не национално, експлоатация се получава - много работа с минимално заплащане.

преди 3 часа, ivan_pop написа:

Моите пари не ги получавам под масата.Всичко което получавам е на фиш, по банков път и осигуровките са на цялата сума която получавам.:)

Ти май си втория "мазния"!

Той реално казва истината. Капитализма наистина го направи.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

РОМА е за пиене. А ти си невеж точно колкото един РОМ.:D

преди 1 час, дръндю написа:

да
нашите политици, дето ограбиха държавата са много мъдри

Дръндак, те преди да станат политици са били бедни. От там и приказката Сиромах човек, жив дявол.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Вие искате да се шофьор-таксиджия. Аз пък си търся личен шофьор. Понеже имате пенсия от Нидерландия, ще ви плащам МРЗ и осигуровки на 4 часа. Имаме ли сделка?

преди 17 минути, Христофор_първи написа:

Дръндак, те преди да станат политици са били бедни. От там и приказката Сиромах човек, жив дявол.

Можеш ли да покажеш един политик, който е бил беден и е станал богат. Сиромах човек, жив дявол. Дявол, ма сиромах.

преди 3 минути, bulljo написа:

Можеш ли да покажеш един политик, който е бил беден и е станал богат. Сиромах човек, жив дявол. Дявол, ма сиромах.

Бойко Борисов. Бая филийки с мас е изял по негови думи :speak:
За неразбралите, това беше сарказъм. 

преди 45 минути, bulljo написа:

Волен Сидеров.

В свободното си време следа различни бизнес предавания, както и концепциите за наемане на персонал. Основната грешка на днешните предприемачи е, че реват като малки деца, че няма кадри. А ми обучи си кадри бе! Инвестирай време и пари в някой, след това му предложи договор с добри условия. На повечето места очакват кадри на готово, ама то на наредена маса най-лесно се сяда.

А ми обучи си кадри бе! Инвестирай време и пари в някой, след това му предложи договор 

Този начин и аз го зная.Ама на работодателите не им се дават пари.А то и обучени кадри има, ама те искат пари!

на 5.05.2022 г. в 22:46, Христофор_първи написа:

От известно време наблюдавам един феномен и запад и на изток. Във много сфери има недостиг на персонал, а в същото време има супер много безработни. В града в, който аз живея официално са 200 000 души населени и според официалните статистики безработните са 3,9%, но според мен са двойно. В същото време много браншове ревът, че няма хора. Според мен проблема се корени в заплащането и условията. Запада отдавна вече не е това, което беше. Дойдоха на мода 0 часовите договори, които отказаха много хора да работят за някой или да работят въобще. Какво значи 0 часов договор за тези , които не знаят. Ти нямаш гарантирани часове за месеца, нито някакъв период. Работодателят има 5-6 човека на постоянен договор, и като се засили работата наема временно допълнителна работна ръка през посредници докато има пик месец-два и после тия хора пак се озовават в къщи, освен без печалба дори и с борчове. Когато те викнат пак, тогава. Да за работодателя супер, но за работника никаква сигурност. За самотна майка с деца, няма никаква сметка тук да работи на такъв договор или за минималната работна заплата. Защото ще вземе много по-малко от колкото като субсидии във вид на социални помощи и надбавки за децата, които ще и бъдат спряни, ако започне работа.

Gig Economy, ама си вървиме към безусловен базов доход.

преди 23 часа, Христофор_първи написа:

Пий си тогава ромите бате, да ти е сладко! И малко по-сериозно се отнасайте към ромките моляви се, омръзнало ми е да ми махат по пътищата, еееееее, то бива ама тези жени как ги пускате след това да се приберат при вас в къщи не знам, вие си знаете. И най-важното, слагайте ги на равен участък, нали се сещаш че по нагорнище натоварен камион няма да спре.

Наздраве! :giggle1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.