Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка на външен носител за съхранение на данни (диск и кутия)

Featured Replies

Здравейте!

Искам да направя копие на информацията от компютъра, която в момента се намира на твърд диск - HDD и е с обем около 250 гигабайта. Преди време имах кутийка и 2.5" твърд диск, но тъй като не го ползвах го подарих. Сега обмислям да си взема SSD 2.5" и кутийка. Спрял съм се на това SSD и тази кутийка. Всичко ще ми излезе 129 лв. с безплатна доставка. SSD-то е с 36 месеца гаранция. Дъното ми е това. Удачен избор ли е SSD-то като технически възможности и цена, и в комбинация с тази кутийка ще имам ли по-високи скорости на трансфер, отколкото външен твърд диск с 7200 rpm?

Благодаря предварително! 

Като цяло USB 3 има достатъчно аванс и не би ограничавал скоростта на външно SSD и би трябвало да видиш разлика в скоростта спрямо външен механичен диск. Дали е удачен избор няма значение толкова, защото повечето SSD-та в наши дни са подобни като скорости (е има разлики разбира се в контролерите и клетките), но което и да избереш едва ли ще сгрешиш (особено щом има прилична гаранция). Вече колко добър избор за бекъп е зависи колко често ще пишеш по диска. Ако го използваш основно за съхранение и за четене и по-малко за писане, може би няма да има проблеми. Ако пишеш често по него (и го използваш като преносима флашка), тогава може и да не е много ОК избор за бекъп. Да не говорим, че някъде имаше спор в нета, дали SSD диска губи информация с времето ако не е бил включвам за повече от седмица и нагоре вече не знам. Лично аз за бекъп все още бих използвал стандартен механичен диск. В момента ползвам няколко A-DATA HD710 (гумиран и устойчив на влага и изпускания), диска в него е TOSHIBA и няколко години не е мръднал. Само кабела му почна да прави проблеми от прегъванията и трябва да го сменям.

Може да видиш и това мнение:

https://superuser.com/questions/1563057/will-an-ssd-external-drive-be-faster-than-an-hdd-external-drive-on-usb-3-0

Смени модела, че тази серия на адата е една от най-проблемните. Ако държиш да е най-евтиното, по-добре това, което е и с по-голяма 5 годишна гаранция:

Crucial MX500 250GB CT250MX500SSD1 от Vario.bg

Сега виждам, че съм ти дал по-малък размер. Ето 480 ГБ с 5 годишна гаранция:

Crucial MX500 500GB CT500MX500SSD1 от Vario.bg

Western Digital WD Blue 3D NAND SATA SSD 500GB WDS500G2B0A от Vario.bg

Western Digital WD RED SA500 NAS SATA SSD 500GB WDS500G1R0A от Vario.bg

По-скъпи са, но са по-сигурни.

За 150 лв спокойно, да се "метне" и на 2TB 2.5 инча хард диск (който е в кутия), щом е за backup.

Външен твърд диск ADATA DashDrive Durable HD650 2TB, 2.5

Скоростите му, ще са по бавни от SSD, но пък капацитета е по-голям.

Когато е на промоция, SSD диска си заслужава:

Solid State Drive (SSD) Seagate Maxtor Z1, 480GB, 2.5", SATA-III

Имам 240GB , и 480GB-това версия. За системен диск е чудесен.

От бюджетните SATA SSD-та, за backup , може и Kingston A400 (според капацитета).

Тъй като е за backup, SSD-то, не е задължително да има cache (DRAM)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.