Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

флаш памет с голям обем

Featured Replies

Не заслужаваш отговор.Малък си!Когато помагам на някой пиша на лични.Други мозъчни фекалии ще пръскаш ли?

на 10.08.2022 г. в 11:11, fixxxer написа:

Какво е ОПТИЧЕН ХАРД???Това нещо между оптично устройство и хард диск ли е?Колко е напреднала техниката :)

Ти за дървен камък не си ли чувал?

на 10.08.2022 г. в 17:11, 100names написа:

Реших - нямам нужда от съвети! Ще се оправям сам със смешните си знания!

Супер, знаеш че знанията ти са никакви, но въпреки всичко отхвърляш всички съвети. Не знам защо тога изобщо си губиш времето да питаш - вземай това което си си харесал, ако е повече от едно хвърляй монета случая да избере вместо тебе - така няма да се сърдиш после на някой "специалист" за лошия му съвет, да ти кажа само безплатни съвети рядко има хубави.

на 9.08.2022 г. в 23:12, 100names написа:

Единствената причина да го сменям е софтуера, който ползвам.

Toва не го разбирам, обясни?

на 10.08.2022 г. в 1:10, 100names написа:

Леново ми предлагат вграден софтуер, който сканира паметта за грешки и ги корегира своевременно без загуба на информация

Това е при работа и няма общо с пеметта по дисковете, освен ако не си го прочел правилно.

на 9.08.2022 г. в 19:55, 100names написа:

Но по важно е, че ме е страх да променям основния диск. Не съм сигурен дали ще се справя със създаването и после инсталирането на копие на ОС и Софтуера. Да инсталирам наново уиндос и програми, да го настройвам след това ще е кошмар! Да се уча как да копирам ОС ще ми отнеме много време и нерви. Да го дам на официален Леново сервиз ще е много скъпо!

Старият диск с ОС се прехвърля с прости програмки и трае 10-15 минути максимум. После новият диск е наразличим от стария, само има повече празно място. Но може да не може да се изпълни тази операция на това точно устройство.

От посочените модели първият Corsair Flash Voyager® GTX USB 3.1 1TB Premium изглежда най-добър, но май е изчерпан?

Успех

преди 54 минути, JKirilov написа:

Toва не го разбирам, обясни?

Това е при работа и няма общо с пеметта по дисковете, освен ако не си го прочел правилно.

Старият диск с ОС се прехвърля с прости програмки и трае 10-15 минути максимум. После новият диск е наразличим от стария, само има повече празно място. Но може да не може да се изпълни тази операция на това точно устройство.

От посочените модели първият Corsair Flash Voyager® GTX USB 3.1 1TB Premium изглежда най-добър, но май е изчерпан?

Успех

Благодаря!

Обяснявам: Говорих за период от повече от 20 години и за компютрите, които имах през това време... Новите версии на програмите, които ми трябват искат нов по-мощен хардуер! И затова купувам нови компютри през определен период от време, но рядко.  А не за да съм с най-новото и най-модерното.  Общо взето купувам рядко и най-доброто за момента  и за ограничения ми бюджет! 

Обема памет към момента ми е малък и реших да го разширя с малко външна. имам едни излишни 300-400 лева и искам да взема най-доброто за тези пари. Не мисля, че към момента и следващите 2 години ще ми трябва повече от 1 ТБ допълнително. Това е ситуацията.  Нямам нужда от нов по-добър цял компютър, а от малко повече памет.

При така обяснената ситуация разбираш, че не бърникам почти никога вътре в компютрите, които имам с години и ако се наложи ще ми бъде трудно! И за мен "прости програмки" няма.

За да ме разбереш ще кажа, че последните игри, които съм играл са Karateka и Lode Runner пред далечната 1985 година! От тогава не съм имал инсталирана игра на компютрите си!

Може би не съм прав, но за мен да променяш хардуер във фабричен комплектован и конфигуриран компютър не е добро решение. Освен ако не го направи оторизиран сервиз на производителя със съответна гаранция.

Относно флашката Corsair - има я за около 200 евро в амазон и e-bay.

• 2 седмици по-късно...

Нов връх на китайската наглост  30ТБ ССД

walmart-30tb-hdd.jpg

30tb-usb-980x551.jpg

две 512 мегабайтови сд карти които китаеца е препрограмирал да се виждат като два 15 терабайтови диска

ssd-scam_3.jpg

• 1 година по-късно...
на 28.08.2022 г. в 8:28, ined написа:

Нов връх на китайската наглост  30ТБ ССД

walmart-30tb-hdd.jpg

30tb-usb-980x551.jpg

две 512 мегабайтови сд карти които китаеца е препрограмирал да се виждат като два 15 терабайтови диска

ssd-scam_3.jpg

Купих 16ТВ такъв диск проблема е, че запомня само при скорост по-малко от 4МВ/с . Как може да се ограничи скороста ?

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Може някой да знае по прост начин  - аз си спомних , че utorent има лимит на сваляне - може да се зададе 4МВс . Но ще са необходими две устройства с utorent ; на едното се създава нов utorent от файла кйто трябва да се прехвъли в 16ТВ памет ; данните от torent файла се поставят във втория utorent с ограничена скорост на сваляне и не би трябвало да има проблеми със записването на файла . Това ограничение на скоростта на сваляне трябва да остане и за сваляне на всякакви torentи .

на 11.09.2023 г. в 4:56, kinagli 2 написа:

Купих 16ТВ такъв диск проблема е, че запомня само при скорост по-малко от 4МВ/с . Как може да се ограничи скороста ?

Колко повече да ограничиш? То 4MB и сега е супер бавно! Щ е е интересно при достигането до какъв обем ще спре да записва.

на 11.09.2023 г. в 4:56, kinagli 2 написа:

Човек, купил си менте. Що се главоболиш за глупости? Просто го изхвърли.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Човек, купил си менте. Що се главоболиш за глупости? Просто го изхвърли.

Не съм съгласен - дори да е 2ТВ отношението обем ; цена е приемливо . По отношение скоростта нямам никакви проблеми .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.