Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поредната глупост- ваучери за храна до 200 лева, с които можел да се плаща ток и други битови сметки

Препоръчан отговор

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Ще си го.... обещавам. А са 4-ма, защото толкова мога да си позволя в момента. Да и аз се налага да бачкам малко сега - ама моите нужди съо са по го;еми.

Аз не искам да съм голям - искам си моите доходи. Ме ми пука, да знаеш = пенсията ми е по голяма от заплатат ви. 

Няма КТД, бе червей! В малкия, частен бизнес няма такова нещо! Синдикат ли ще ми парвиш? Ами има и море в бг - дълбоко е, да знаеш

Ми стои нависоко ве, къде слизаш при червеите! 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Полагаеми работи има само в казармата, когато работиш заплатата се заслужава.

Брее ... айде стига с тия казарми. Полага ми се това което е договорено. И заплата и ваучери се изработват, да. Но имам и законово право да си ги търся, нали? Остави ги тия от сивия сектор с големите пенсии.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Dawn to Dusk написа:

Ми стои нависоко ве, къде слизаш при червеите! 

Аз стоя на високо - но имам много да си връщам! И ще го направя. Дори ако работех за 3 бона нето в АЕЦ 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Синдикат ли ще ми парвиш? Ами има и море в бг - дълбоко е, да знаеш

Що да правя, хората са го направили вече, аз членувам и се ползвам от преференциите му. И други дълбоки гьолове се намират, да знаеш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Dawn to Dusk написа:

Но имам и законово право да си ги търся, нали?

Да, имаш право да сиги търсиш. Но до тук! По кой закон, работодателя е длъжен да ти осигури ваучер за манджа? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Аз стоя на високо - но имам много да си връщам! И ще го направя. Дори ако работех за 3 бона нето в АЕЦ 

Ооо, от там ли ти е пенсията? Ясноо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Dawn to Dusk написа:

Що да правя, хората са го направили вече, аз членувам и се ползвам от преференциите му. И други дълбоки гьолове се намират, да знаеш

Ами членувай! Дано "синдиката" ти даде пари за една екскурзия до.....турция :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Да, имаш право да сиги търсиш. Но до тук! По кой закон, работодателя е длъжен да ти осигури ваучер за манджа? 

Ми провери де! Има и такъв. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ами членувай! Дано "синдиката" ти даде пари за една екскурзия до.....турция :) 

Каквото даде, важното, че дават.

До Турция? Мхх ... ще се почваме ли? 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не! От много хиляди клометри....на Запад. 23 ГОДИНИ ЧИСТИ!

Аха, ясно! Щом са чисти, що ги цапаш сега?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Dawn to Dusk написа:

Каквото даде, важното, че дават.

Прав си, но скоро няма да даат - ще трябва да се надупиш! И ако не си женско, ще вземеш на Мойсей жезъла!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Dawn to Dusk написа:

23 години на запад, явно имаш опит с жезли! 

Имам! И пак питам: По кой закон, рботогареля, е длъжен да дава на работниците, ваучери за .... каквото и да е@? Получаваш си парите и си ги харчиш за хляб или телевиор - твоя воля.

За това беше темата - просто сега позволиха (за кратко) да си платиш и тока с подобен ваучер. Но има едни подробности - сега не ми се рови в наредбите - ама са две (или три) и пак си от страната на булката! Щото мога да ти дам една каса кисело мляко и толкова

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Емил Костов написа:

По принцип е ясно каква е врътката с тях, но поне да ги има и да се пазарува.

Определено се прави някаква врътка между компанията, производител на ваучери, и фирмата, към която работника работи.

Аз си имам мои предположения. А ти би ли споделил свойте, за да видя дали съвпадат с моите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам някои от пишещите тук. Поради инфлацията стандарта на живот се понижава за всички. Тук обаче явно има високо платени хора, които са много ларж и са над тия неща. Дори да взимаш 4000 нето, защо когато си примерно с 300 лева назад, да се правиш, че всичко е наред и живота е супер. Ми като не ти е проблем да загубиш тези пари значи може да загубиш и още толкова без проблем. Защо не правиш тогава и дарение всеки месец в институция по избор?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, ntm написа:

Аз не разбирам някои от пишещите тук. Поради инфлацията стандарта на живот се понижава за всички. Тук обаче явно има високо платени хора, които са много ларж и са над тия неща. Дори да взимаш 4000 нето, защо когато си примерно с 300 лева назад, да се правиш, че всичко е наред и живота е супер. Ми като не ти е проблем да загубиш тези пари значи може да загубиш и още толкова без проблем. Защо не правиш тогава и дарение всеки месец в институция по избор?

Ти сега оправи себе си та почна наклон на ... хората да правиш ?

Не е трудно за разбиране, не завиждай и не прави сметка на хорските финансови средства, а виж какво може да направиш със и за себе си за да подобриш финансовото си положение!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не е трудно за разбиране, не завиждай и не прави сметка на хорските финансови средства, а виж какво може да направиш със и за себе си за да подобриш финансовото си положение!

Не се изказвай неподготвен, след като не знаеш финансовото ми положение!

Не е толкова от значение колко точно пари взимаш а дали ги цениш. Който не цени парите много лесно може да ги загуби!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че ваучерите са глупост. Те са необлагаеми както за работодателя, така и за работника(служителя). И са извън заплатите.

Получавам ваучери повече от 15 години и досега винаги съм има намирала място(така да се каже) - това е по повод, че нямало голям избор от магазини, от които да пазаруваш, което е абсолютно невярно твърдение. Списъкът с магазини и заведения не е малък и включва всичко необходимо, а и 200 лв. се харчат доста бързо при добро желание за храна, перилни и почистващи препарати, лекарства и пр.

А дали ще се плаща ток и вода... това зависи от енергоразпределителните дружества и ВиК. Доколкото разбрах те не са особено склонни да подписват договори с фирмите - оператори на ваучери.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ntm написа:

Не се изказвай неподготвен, след като не знаеш финансовото ми положение!

Не е толкова от значение колко точно пари взимаш а дали ги цениш. Който не цени парите много лесно може да ги загуби!

Естествено, може и с два лева в джоба да се чувствуваш богат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига да ги имаш!
Ако ги нямаш - темата става излишна.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво стана, къде са ваучерите за 200 лева? Аз този месец не получих никакви допълнителни ваучери, освен стандартната сума от 60 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Какво стана, къде са ваучерите за 200 лева? Аз този месец не получих никакви допълнителни ваучери, освен стандартната сума от 60 лева.

никой не е казал че ще раздават ваучери за 200
...до 200 майна, което значи че може и да не получиш
трябва да си депутат за да ги получиш тия 200, щот те са най-бедните в държавата

на 16.05.2022 г. в 19:38, Веси Филипова написа:

вместо да увеличат заплатите, увеличават ваучерите. в бензиностанции с ваучери ли ще се плаща горивото, в транспорта също ли ще се пътува с ваучер, в книжарницата тетрадки с ваучер ли ще се купуват. Много е подло това, който го е измислил" Уж за добро на служителя"

ваучерите се режат от заплатата, за да не са облагаеми
ако искам договор на 1500 лева, те ме принуждават на договор 1300 и 200 ми ги дават като ваучери
не се заблуждавай че някой ще ти дигне заплатата
всички закони са в полза на чорбаджиите, щот те си ги правят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, дръндю написа:

ваучерите се режат от заплатата, за да не са облагаеми

Има и недобросъвестни работодатели, да. Смешници винаги е имало и ще има. Вместо да стимулира сътрудниците си, той прелива от пусто в празно. В такъв случай, да, не са необходими ваучери.

И, да, сумата не е фиксирана, само таванът е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...