Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за парфюмите

Featured Replies

Пропускате "ТРОЙНОЙ" на фабрика "Красная Москва".....

...става и за пиене!

Мдаааа, познах, тема не стана...

Но аз не се предавам и реших да видя как аджеба съм опущил туй чудо природно Fahrenheit? Ма то ужасттт, даже за гейови май не става. Освен мен още 5-6 човека го помирисаха, нито един не го хареса. Жената каза "...май е унисекс...".

• 4 месеца по-късно...
  • 6 месеца по-късно...

Моят любим аромат е жасмин. Изобщо всички парфюми със свеж аромат. Тежките миризми не ми допадат не са за мен и за душата ми. 

Изключение прави само дезодоранта черна Рексона за мъже.

Любими парфюм дезодорант импулс инкогнито и всички парфюми на Iceberg 

• 3 месеца по-късно...

Някой има ли мнение за Emporio Armani Stronger With You Intensely? Как и на какво мирише?

Иначе най-любимите ми аромати не знам как биха се приели като парфюм върху човек и то мъж, а те са:

- прясно окосена трева

- озон, дъжд

- комбинация от двете горни, аромата на природата след дъждовете през май месец примерно

- топола - май е малко женски, сладни доста, но ми харесва в природата като мина покрай топола есента как й ухаят листата

Много ми харесва сайта https://www.fragrantica.com/perfume-finder/, там може да си избира човек аромати и нотки да вижда на какво мирише всеки парфюм.

Иначе прекалено много мъжки дезодоранти и парфюми миришат силно на спирт, мускус и то реално няма голям избор.

Сега съм с Davidoff Cool Water - преди години на тестер повече ми хареса, много слабо се усеща и не е много приятна смесица между море и кедър ако улавям добре.

Затова пък имам друг, има нотки на мандарина, но прекалено сладни и той пък на другата крайност - прекалено натрапчиво сладникаво и силно мирише.

Като цяло прекалено много парфюми ми миришат ориенталски или на Средиземно море.

Бих предпочел нещо по-свежо и разхлаждащо в летните жеги, което да ми напомня за пролетен дъжд и прохлада. Сякаш да ме пренася по-скоро в по-хладните и дъждовните страни - Дания и Холандия например. Който е бил там знае онзи характерен свеж мирис на дъжд и зелена трева, който го има навсякъде там през по-голямата част от годината. България мисля само май месец покрай дъждовете мирише така и покрай някои реки, където коритото има трева около него и сега лятото. Има ли някой идея за такъв парфюм?

Може би някой от тези? https://www.skandinavisk.com/en-us/scent-library.html

• 2 седмици по-късно...

Не знам дали е защото повечето хора, създаващи парфюми не са нито мъже като мъже, нито жени, а гейове, но повечето парфюми, без значение дали са мъжки, дамски или унисекс са отвратителни. Дори и скъпите. Повечето са супер мазни и неприятни, сякаш са смесили куп аромати, които се бият и не си отиват.

Мъжките все им слагат мускус или някакви изчанчени простотии, които не растат много много в Европа. Да сте видели в България някъде да расте сандалово дърво например? ! Да сти веждали някъде да расте Сандалово дърво в България?

Женските обикновено миришат тежко като френските, на цветя или ванилия най-често, доста еднообразни.

Пачули, иланг иланг - все изгъзици от някакви екзотични държави и кой знае колко джунгли и гори са изсечени там за направата на тези хипер дупер скъпи вонящи неща.

Да ви кажа последната случка - отивам да си търся парфюм и искам да мирише свежо на пролетен дъжд, за да ме "разхлажда" в жегата през лятото и не мога да намеря никакъв такъв. Нада!

Търсих тогава поне такъв, който да мирише на морска вода - в потрес съм!

Или миришат гадно на застояла вода в тоалетна чиния (с лек уклон към урина или пот заради опита да го докарат на солена вода) или се доближава плахо до истинска морска вода, но задължително присъстват кедър, цитрусови ноти и разни екзотични треви и простотии. Аз НЕ искам да ми мирише на Средиземно море, че да ми става още по-горещо, а на нашето си, родното Черноморие, което има по-различен и по-свеж мирис. Cool Water на Давидоф не ми харесва.

Бог/природата е най-добрия парфюмерист - онзи аромат на морската вода и йод, тази родната по време на бриз на Черно море е много свежа и прекрасна. Или онзи свеж аромат след пролетен дъжд май месец. Ами досега не съм видял парфюм да се доближи до тези божествени и напълно естествени аромати.

За жена пък бих подарил парфюм, който мирише сладко, но леко като онзи специфичен аромат, който имат тополите, особено в есенно време когато им пожълтеят листата. Но няма такива парфюми, нищо че тополи у нас и в по-голямата част на Европа да искаш под път и над път!

Бухат тъпото сандалово дърво и разни други простотии, които дори са противоестествени за нас, защото малко или въобще не се срещат в природата в Европа. В храната има завръщане към корените и местното, но това явно не е стигнало до гейовете, които се занимават с определяне на това какво е модерно.

Слагат кедър, дето у нас дори на морето не расте толкова масово, а не можеш да намериш аромат на традиционни за нас природни аромати като бяла мура и още по-често срещаните у нас смърч и бор.

И после пробутват неща като Montblanc Legend за 100 и повече лева. Това уж е мъжки парфюм, а на мен ми мирише прекалено унисекс, да не кажа направо дамски.

Миналата година се минах да си купя BLACK AOUD - MONTALE - мандарина и пачули. Единственото му хубаво е, че е много силен и постоянен. През целия ден се усеща. Но мирише твърде сладникаво за мъжки, а освен това пък твърде бабешки и натрапчиво, че да го подаря на гаджето. Наистина мирише на бабешки парфюм и го ползвам само да си парфюмирам обувките.

• 2 седмици по-късно...

Montale Black Oud си е чиста роза,и нищо повече XD

Emporio Armani Stronger With You Intensely мирише на сладкиш.

Ясно, значи Виктор Стоянов от Ергенът мирише на сладкиш, може затова жените да са луди по него, знам ли.

преди 9 часа, Acho5 написа:

Наистина повечето скъпи модерни парфюми са унисекс и гадни. За женските говоря аз, но ти казваш и да мъжките.

Пробвай някои на Avon, там имат свежи и мъжки.

От женските им Perceive е много свеж, Haiku който вай веме не го произвеждат. Не ги знам другите, защото аз обичам цветни.

Аз искам нещо да мирише на море. Но всички морски ми миришат гадно и не като на истинско море или поне на приятна имитация за море с повече свежест.

Най-много на море или по-скоро на свежест ми мирише този душ гел на Палмолив, но може би е по-добър аромат за жени или за дрехи и дома от колкото за мъж. Апропо няма да е зле памолив да пусне серия ароматизатори за дома. Това мирише супер свежо и приятно:

1440.jpeg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.