Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за първа кола до 6000-7000 лева

Препоръчан отговор

Здравейте , до няколко месеца съм решил да си взема първата кола . Търся нещо 2008-2010 година до 6000-7000 (максимум и то без поддръжката) . Спрял съм се на Hyundai i30 CW 2008-2010 година , Kia Ceed 2008 година и може би Ford Focus (комби) или в краен случай Hyundai i20 2009-2011 или Ford Fiesta 2008-2010 година . Попринцип предпочитам комби колите . 100 кила говедо съм .  Удобно ми е , широко ми е и не се чувствам като в малко кутийка в комбито . Държа да е корейско , но ще се радвам да чуя мнения и за Форда . Баща ми има Hyundai i30 CW 2011 година и е много доволен . На мене също ми е много удобна и като цяло ми е много комфортно в нея . Някой ако може да сподели опита си с Форд !? Предпочитам да вози добре и да обира дупките добре . Hyundai и Kia са добри в това (от личен опит го знам) . А форда ? Чувал съм не много красиви неща за окачването им (може би само за мондеото се казват добри неща) . Возело твърдо и тем подобни . Единствено съм се возил във фокус комби 2010 година (такси) и возеше много твърдо . Като попитах след 1-2 дни друг негов колега се учуди и каза , че явно окачването му е за смяна . Другия таксиджия имаше 2011 комби форд фокус и возеше добре и меко . VW , BMW , Audi не ме интересуват честно казано . Благодаря много на отзовалите се . Моля без хейт към дадена марка ! Просто всеки да си сподели какъв му е опита с по-горе посочените автомобили (особено фокус/фиеста) . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай и японските,една Тойота Авенсис комби примерно.Имам Тойота с 1,6 110 коня мотор,това чудо харчи под 9 литра газ градско.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, fixxxer написа:

Разгледай и японските,една Тойота Авенсис комби примерно.Имам Тойота с 1,6 110 коня мотор,това чудо харчи 8 литра газ градско.

Не са лоши ама не ми харесват тези авенсиси . Търся нещо минимум 2008 година и под 200к километри задължително . Просто лично предпочитание . Не са ми толкова красиви и симпатични . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не са ли малко парите за тези години и пробег?

Ами 2009-2010 година при hyundai падат дори под 150 000 километра . Повечето са около 150-180к .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Митко Стефанов написа:

Ами 2009-2010 година при hyundai падат дори под 150 000 километра . Повечето са около 150-180к .

Такива километри на тия години са митове и легенди при повечето.

Трябва да ги караш на проверка  тия които си избрал. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гледай и цените на частите,че един демпферен съединител си е цифра

Един път се сменя . Ако не се бъркам при бензина няма такова нещо нали ? Аз попринцип гледам да е бензин колата .

Задължително ! Без проверка в сервиз няма да я взема . Пък и тъста е автомонтьор от 25 години . Ще идва с мен задължително при купуването .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

тойотата  има хубава визия

голфа тръгва рязко

с опела не можеш да обърнеш директно в насрещното трябава да върнеш  назад

на форда има изгъзици  които  могат да се оправят в малко сервизи  дори специализираните серфизи може да не  могат да направят ремот ако нямат квалифициран работник  който да знае  всички тънкости 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Banesc написа:

с опела не можеш да обърнеш директно в насрещното трябава да върнеш  назад

Не газиш ли така цветята?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

Не газиш ли така цветята?

газя

но казвам че кърта ги е увлекъл

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JKirilov написа:

Пази се от къртовете, налитали на мазничко! ;)

аз съм само мускули

и жени ми налитат

но ги отрязвам 

няма читави

никоя няма пари да ме издържа 

4 литра бира на ден само

представи си колко са зле жените 

за нищо не стават 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JKirilov написа:

Добре де, а някоя гънка там, горе?

имам и гънка доле

там дето е дупето 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моите критерии са:

1. Евтини резервни части.

2. Евтини ремонти (Марка/Модел, който всички майстори знаят и могат да ремонтират).

3. Бензин и ако има опция за автоматична скоростна кутия.

4. Задължително комби! Не съм сто кила ама голямата и широка кола си е комфортна, особено на дълъг път.

5. Да се внимава, дали двигателя е проблемен за газова уредба.

Не слугувам на марки и автомобилни гъзарии. Дори да е одраскана не ми дреме, важното е технически да е изрядна.

6. Хубаво е да е поне 1.8 та да ти е повече кеф като изпреварваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ntm написа:

6. Хубаво е да е поне 1.8 та да ти е повече кеф като изпреварваш.

в перник може да испревариш  само спряла кола  когато в цялата държава стане така ще тръгне  държавата напред  без никой да се мотае

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Митко Стефанов написа:

Спрял съм се на Hyundai i30 CW 2008-2010 година

преди 19 часа, Митко Стефанов написа:

Баща ми има Hyundai i30 CW 2011 година и е много доволен

Това би трябвало да бъде верен отговор на запитването ти. Тествал си този автомобил, получил си положителен отговор от родител. 

П.П. Мой познат със собствен сервиз, на който са му минали всякакви коли през ръцете твърдеше преди време, че едни от най-здравите автомобили са именно Hyundai.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.05.2022 г. в 9:31, Coco1 написа:

Повечето си имат сервизни книжки. Сам си ги проверяваш.    Нашата семейна кола например е купувана като съвсем нова през 2010 година и сега е на 91000 км.    Не се продава.   През тези години сме ползвали още две шкоди. Шофирам почти всеки ден и една друга  служебна кола.  При всички е различно и не можеш да го отгатнеш.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом бензинът ще става 4-5 лева за литър  пак на мода ще са малолитражките -ако може да върви с разход  до  4 на сто на бензин.   Има подобни модели. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Митко Стефанов, ако все още умува -струва си да погледне Форд Фюжън. Произвеждаха ги от 2002 до 2012 година -някой от по-новите би бил добър избор    https://automedia.investor.bg/a/2-novini/43921-10-modela-koito-smelo-mozhete-da-kupite-i-s-golyam-probeg  Доста предлагат и то изгодно   https://www.cars.bg/carslist.php?subm=1&add_search=1&typeoffer=1&brandId=26&models[]=454&conditions[]=4&conditions[]=1 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...