Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за първа кола до 6000-7000 лева

Препоръчан отговор

преди 10 минути, attj написа:

Митко Стефанов, ако все още умува -струва си да погледне Форд Фюжън. Произвеждаха ги от 2002 до 2012 година -някой от по-новите би бил добър избор    https://automedia.investor.bg/a/2-novini/43921-10-modela-koito-smelo-mozhete-da-kupite-i-s-golyam-probeg  Доста предлагат и то изгодно   https://www.cars.bg/carslist.php?subm=1&add_search=1&typeoffer=1&brandId=26&models[]=454&conditions[]=4&conditions[]=1 

Все още умувам да . Имам време де . Не бързам . Поне още 1-2 месеца ще умувам . Благодаря за предложението , но не ми харесва този фюжън . Не е моята кола просто . Опитвам се да намеря Hyundai до тези пари и то запазен и бензин ама трудна работа . Май ще се взима дизелче (колкото и да не искам) . Заглеждам се много и по ford fiesta 2008-2011 . Не знам , но тази кола много ме кефи . Знам , малка е и не е комби ама да му се невиди пълни ми душата като я видя . Хубава отпред (предницата) , хубава отзад (много ме кефи задницата) , хубава отвътре (като табло , рингове , волан) . Просто е много красива . Попринцип има малки коли където са удобни отвътре . Например Hyundai i20 . Уж малка кола , а отвътре доста просторна и удобна . Не знам как е при фиестата . Трябва скоро да мина през автокъщите и да пробвам някоя да видя как е като цяло . Попринцип автомобила ще се ползва за градско каране (до магазина , паркчета , до работа) и за извънградско . Все пак трябва да обиколим България и да видим нейните забележителности нали ? :)  Само ме е страх как ще е окачването на фиестата . Дали вози много дървено ? Hyundai знам , че вози добре (от на баща ми) , но форда ?  Иначе тя първата кола се купува по мерак и външност . Не мисля да я карам повече от 5 години де . Пък знае ли се ... Благодаря иначе за предложението ! Гледай в сайтовете има и Seat Ibiza 2010-2011 . Не са лоши честно казано , но нищо не знам за Seat . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Митко Стефанов написа:

Все още умувам да . Имам време де . Не бързам . Поне още 1-2 месеца ще умувам . Благодаря за предложението , но не ми харесва този фюжън . Не е моята кола просто . Опитвам се да намеря Hyundai до тези пари и то запазен и бензин ама трудна работа . Май ще се взима дизелче (колкото и да не искам) . Заглеждам се много и по ford fiesta 2008-2011 . Не знам , но тази кола много ме кефи . Знам , малка е и не е комби ама да му се невиди пълни ми душата като я видя . Хубава отпред (предницата) , хубава отзад (много ме кефи задницата) , хубава отвътре (като табло , рингове , волан) . Просто е много красива . Попринцип има малки коли където са удобни отвътре . Например Hyundai i20 . Уж малка кола , а отвътре доста просторна и удобна . Не знам как е при фиестата . Трябва скоро да мина през автокъщите и да пробвам някоя да видя как е като цяло . Попринцип автомобила ще се ползва за градско каране (до магазина , паркчета , до работа) и за извънградско . Все пак трябва да обиколим България и да видим нейните забележителности нали ? :)  Само ме е страх как ще е окачването на фиестата . Дали вози много дървено ? Hyundai знам , че вози добре (от на баща ми) , но форда ?  Иначе тя първата кола се купува по мерак и външност . Не мисля да я карам повече от 5 години де . Пък знае ли се ... Благодаря иначе за предложението ! Гледай в сайтовете има и Seat Ibiza 2010-2011 . Не са лоши честно казано , но нищо не знам за Seat . 

През последните над 20 години съм ползвал и шофирал лично 4 форда -два Ескорта, един Фокус-комби  и един Фюжън. Всички от напълно нови.  Само Фюжъна е на бензин, а е и със заздравено окачване и е с по-висок просвет.  Другите са дизелови. Ескортите са си  остарели и   физически .   Само на Фюжъна досега не ми се е налагала смяна на носачи, шарнири, биелети -заради състоянието на пътищата ни.    Сменял съм дюза за около 1000 лв бройката на Фокуса, той е дизелов, от 2009 година и още го ползвам.  Фюжъна е от 2010 година и е на жена ми, аз го карам най-често.  Потвърждавам мненията, че това е най-надеждния форд.  Той си е като повдигната Фиеста и е по-подходящ за човек около 100 кг. Автомобил, който е конструиран да не ходи в сервиз.  Да преминава през дупки и да катери бордюри Фюжънът може -това обаче е проблем за колите с по-малък просвет-клиренс. Фиестите и Фокусите са по-ниски.  Возията зависи от регулирането на налягането на гумите - фордовете возят меко, когато то е около 1,8 атм вместо 2,2 -2.4 атм.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Да се похваля - взех си Kia Ceed 2008 1.4 бензин 105 коня комби вариант , нов внос от Австрия . Не съм я карал все още  , но при теста останах с много добро впечатление . Добро возене , няма тропане , съединителя и скоростит3 влизат добре . Стоковите колони дънят много добре за такива . Спирачките са добре . Засега всичко е окей . Уикенда вече ще я покарам . Утре или другиден ще се кара на сервиз да се обслужи . Благодаря на всички за отговорите и помощта ! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Киата са страхотни коли не съм чул или прочел някой да сее оплаквал от тях и 1.4 ще ти върви икономично .Спокойно може и едно каско да и направиш няма да ти излезе скъпо 200/300 лв на вноски зависи на колко ще я оценят .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, adersa написа:

Киата са страхотни коли не съм чул или прочел някой да сее оплаквал от тях и 1.4 ще ти върви икономично .Спокойно може и едно каско да и направиш няма да ти излезе скъпо 200/300 лв на вноски зависи на колко ще я оценят .

Исках да е 1.4 мотора поради причината , че е икономичен . На баща ми хюндая i30 2011 пак е 1.4 109 коня ( двигателите били идентични с на киата 1.4 ) . Харчи 5.3 литра на 100 при скорост 90-100 на магистралата . При 120-130 скача на 6.5/100 което е идеално и то с климатика . Без климатика - 60-6.1 . И аз чувам само добри мнения за киа и хюндай ( то киа е собственост на хюндай , едно и също са ) . Надявам се да ми служи вярно дълго време и да няма проблеми ! За застраховка ще помисля , че сега обикалям като луд по кат и т.н. . Ще погледна колко ще е обслужването и ще преценя ! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих заложил на КИА.

Успех!!!

п.п. По спомен имат завод в Чехия. Хем е южнокорейско, хем е европейско. 

В Чехия ще се произвежда и Kia - AУТОМЕДИЯ (investor.bg)

Цитат

Заводът на Hyundai в Чехия има капацитет от 300 хиляди автомобили годишно. Той трябва да бъде достигнат още до 2011 г. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.05.2022 г. в 2:06, Митко Стефанов написа:

Здравейте , до няколко месеца съм решил да си взема първата кола . Търся нещо 2008-2010 година до 6000-7000 (максимум и то без поддръжката) . Спрял съм се на Hyundai i30 CW 2008-2010 година , Kia Ceed 2008 година и може би Ford Focus (комби) или в краен случай Hyundai i20 2009-2011 или Ford Fiesta 2008-2010 година . Попринцип предпочитам комби колите . 100 кила говедо съм .  Удобно ми е , широко ми е и не се чувствам като в малко кутийка в комбито . Държа да е корейско , но ще се радвам да чуя мнения и за Форда . Баща ми има Hyundai i30 CW 2011 година и е много доволен . На мене също ми е много удобна и като цяло ми е много комфортно в нея . Някой ако може да сподели опита си с Форд !? Предпочитам да вози добре и да обира дупките добре . Hyundai и Kia са добри в това (от личен опит го знам) . А форда ? Чувал съм не много красиви неща за окачването им (може би само за мондеото се казват добри неща) . Возело твърдо и тем подобни . Единствено съм се возил във фокус комби 2010 година (такси) и возеше много твърдо . Като попитах след 1-2 дни друг негов колега се учуди и каза , че явно окачването му е за смяна . Другия таксиджия имаше 2011 комби форд фокус и возеше добре и меко . VW , BMW , Audi не ме интересуват честно казано . Благодаря много на отзовалите се . Моля без хейт към дадена марка ! Просто всеки да си сподели какъв му е опита с по-горе посочените автомобили (особено фокус/фиеста) . 

Вземи си немски автомобил , поне кифлите да те различават от далече , иначе ще ти се лепят само работнички дето не знаят ,,какво е това титурутка ? " .!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
преди 20 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аре бе ,що стана ? зема лия тая кола или още тражиш ?

По-горе ще видиш , че вече си взех автомобил - Kia Ceed 2008 combi 1.4 105 hp бензин . Карам я от почти 3 седмици и съм доволен . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, Митко Стефанов написа:

По-горе ще видиш , че вече си взех автомобил - Kia Ceed 2008 combi 1.4 105 hp бензин . Карам я от почти 3 седмици и съм доволен . 

Супер , поздравления ! Ще останеш доволен . Какъв цвят е ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Супер , поздравления ! Ще останеш доволен . Какъв цвят е ? 

Вишнено червено ( тъмно червено ) . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Митко сбъркал си момче,тези киа,хюн,....и подобни като фиат ги продават,ЗАЩОТО не минават на преглед в Европа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Ганчо Ганев написа:

Митко сбъркал си момче,тези киа,хюн,....и подобни като фиат ги продават,ЗАЩОТО не минават на преглед в Европа.

Ганчо, може би трябваше да си вземе магаре, за да си доволен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...