Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за поколение Z,

Препоръчан отговор

преди 3 часа, Христофор_първи написа:

И защо  реши, че основния поимък по селата трябва да бъде само земеделие. Я да се построят някакви цехове например. Ако увеличим нашите, ама нашите не чуждите, нашите пазари извън България, нали тази стока някой трябва да я произведе. Знаеш ли, колко пустеещи земи има. Това е злато бе човек. Я ги нареди със слънчеви панели и продавай зелена енергия, ама не на ЧЕЗ или ИВИЕН, а директно я изнасяй. Нали това е един пример, идеи много. Ние не можем ли да правим телефоните Епъл? Абе едни китайци по-кадърни ли са от нас? Нали сме уж нация техническа. Колко хора заминаха от селата да берат малини в Англия? Много. И защо да берат английските малини, не могат ли да берат българските. Абе нещата са елементарни, ама българина все да е на контра.

Не може. Благодари на Европейските квоти. И субсидиите, които на запад са по-големи. За телефони и т.н трябва оборудване. То е скъпо, а цената на труда в Китай е по-ниска, докато регулациите на пазара на труда са по-малки. Няма Европейско законодателство да защитава правата на работниците, няма ЕСПЧ и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 82
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 2 часа, dioib написа:

Тоя който се труди = Ще има. Другите ще дават фира. ;) 

И аз съм на тоя принцип, обаче демокрацията не е. Я се огледай какво е положението след 1989г. Точно тия, които не са трудят имат, а тия, които се трудят едва връзват двата края.

Я виж Китай! Движат икономиката на целия свят. Там проблеми нямат с генерацията ,,зет,, Всичко от баба до бебе почва в 6 сутрината с физарятка, после от там кой на училище, кой на работа. Кола по-стара от 2015г. там никой не кара. По бай Тошово време и при нас беше така. В делнични дни да се шматкаш през деня в града? Ооо милицията те гепва веднага,  и ти дава една седмица време да си намериш работа. Ако не, те ти намират. Обаче 90% от населението си купиха и апартаменти и къща на село и кола от завод производител. То и до ден днешен българина живее в това, което комунизма построи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

И аз съм на тоя принцип, обаче демокрацията не е. Я се огледай какво е положението след 1989г.

Анализа съм си го направил!

Действам вече, но по нестандартен начин. 

Що се касае за демокрацията, то за мен това е тъждествено равно на комунизъм! НО, не в негативния смисъл, който мнозина го тълкуват.

Един живот имам, и знам какво ми е отнела тази псевдо демокрация. Имал съм -> Дал съм!!! НО, до тук!!! 

Който сака повече -> Да се труди!!! Аз лично от трудности -> Не се плаша!!! Продължавам, защото живота е прекрасен!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dioib написа:

Не може да ме убедиш в това клише. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Не разбирам позицията ти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, jtaggerx написа:

Не разбирам позицията ти. 

За разлика от теб, който показва позицията си, то аз тук не споделям идеали, а съм прост, обикновен, потребител. 

Или какво, т.е. да тръгна сЪс знайнияТ ти популизъм ли?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, jtaggerx написа:

Не може. Благодари на Европейските квоти. И субсидиите, които на запад са по-големи. За телефони и т.н трябва оборудване. То е скъпо, а цената на труда в Китай е по-ниска, докато регулациите на пазара на труда са по-малки. Няма Европейско законодателство да защитава правата на работниците, няма ЕСПЧ и т.н.

И аз работя в американска фирма в Нидерландия. И си задавам въпроса, защо и те не да отишли да си правят продуктите в Китай за 105 евро заплата на месец, а ги правят в Нидерландия за много повече? Ами явно е въпрос на договорки. В крайна сметка, ако не можем да си докараме достатъчно американски и западно европейски инвеститори, за да започне нашата икономика  да ни предоставя един достоен живот , така както една Германия или Нидерландия предоставя на своите граждани, излизаме от ЕС и НАТО и си ставаме пак сателит на Русия. То така или иначе когато бяхме сателит на СССР те наля много повече пари в България от колкото САЩ и Европа за 33 години. Ще правим Калащници и Макаров, като не можем да правил Айфон. Военни конфликти постоянно има в цял свят, и пушкала винаги ще се търсят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Христофор_първи написа:

правят продуктите в Китай

Тенденцията е да си правят продуктите в индия. ;) - Китай ги "отряза" ... :) - Там няма балъци, но в Индия ... бол ... :) 

п.п. Не всичко американско е лошо!!! ;)  Пакистанците са по-умни, но си сакат истинските пари ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, dioib написа:

Тенденцията е да си правят продуктите в индия. ;) - Китай ги "отряза" ... :) - Там няма балъци, но в Индия ... бол ... :) 

п.п. Не всичко американско е лошо!!! ;) 

Далеч съм от мисълта всичко американско да е лошо. Даже напротив. Но едно приятелство винаги е основано на общи интереси. Нашите общи интереси с приятелството ни със САЩ какви са? Да ни взимат за без пари на концесия златните находища? Или да си строят натовските бази при нас и така да има военен контрол в региона. Искаш да строиш военни бази в страната ни? Няма проблеми! Обаче аз искам Епъл да се прави от българи в България! Фабриките и технологиите да ги построят американците, от нас труда. Искам Форд Мотор да построи фабрики в България и да правим американски коли. Искам безвизов режим за българите в САЩ. Тогава може да строиш и военни бази. Това е истинско партьорство. А не, да ни използват като някаква колония роби!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dioib написа:

За разлика от теб, който показва позицията си, то аз тук не споделям идеали, а съм прост, обикновен, потребител.

Ясно. Нямаш такава и всичко това е просто балалайстване, без никога да си бил в или да си се сблъсквал с подобна ситуация. 

преди 1 час, Христофор_първи написа:

И аз работя в американска фирма в Нидерландия. И си задавам въпроса, защо и те не да отишли да си правят продуктите в Китай за 105 евро заплата на месец, а ги правят в Нидерландия за много повече? 

Инвеститорите рядко инвестират по начин, който да облагодетелства държавата където инвестират. Инвестира се за да получиш повече с по-малко разходи и капитал. Накратко, освен ако не започне дадена държава собствено производство, нищо съществено не печели.  Ползва се евтината работна ръка и т.н, изнасят се печалбите зад граница, оффшорките на кайманите работят с пълна сила и това е общо взето. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Христофор_първи написа:

Фабриките и технологиите да ги построят американците, от нас труда.

Ти къде си видял американец да строи? Всичко го правят емигрантите. Може да работиш за американци, но не познаваш Америка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dioib написа:

Ти къде си видял американец да строи? Всичко го правят емигрантите. Може да работиш за американци, но не познаваш Америка. 

Според мен ти не познаваш САЩ, не Америка. Защото Америка е континент. Той включва Южна Америка(латинската част) и Северна Америка( Канада) както и САЩ. Но ние говорим за САЩ. САЩ е страна населена само от емигранти бай Диоде. Истинските американци са индианците. Но те почти вече са заличени, и нямат никакъв глас в политиката на САЩ. Но това на страни.

Ние като България трябва да гледаме нашите национални интереси. Какви са ни интересите да бъдем в НАТО и да има натовски баси в България? С кой ще воюваме? Имаме ли такива врагове? Ако ни нападне Русия НАТО ще ни защити ли? 

Колкото защити и сега Украйна. Защото и Украйна искаха да строят бази и да бъдат приятели със САЩ. А целта на САЩ е да държат Русия за топките като ги окупират с натовски бази. И стана проблема. И кой си изпати от цялата работа. Ти и аз, където сега ни гърбят по бензиностанциите теб 3 лева на литър, мен 2.20 евро. За да загърбим приятелството си с Русия и да избягаме на запад, това трябва да е подплътено с мноогооо кешовица. Аз я виждам  през моите очи като сътрудничене на САЩ най-големите им компании да произвеждат в България. Това би направил един министър-председател, който е истински българин!!!

преди 20 часа, jtaggerx написа:

Инвеститорите рядко инвестират по начин, който да облагодетелства държавата 

Да обаче, ако държавата облагодетелства инвеститорите. В смисъл САЩ да облагодетелства техни компании да насочат производството си към България. България се нуждае от икономическо развитие. На нас ни трябва реални доходи отговарящи на жизнения стандарт за страната. Единия вариянт е чужди инвестиции, отваряне на работни места с реално възнаграждение. Инвестициите трябва да дойдат от нашите приятелски държави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.06.2022 г. в 17:16, jtaggerx написа:

Ясно. Нямаш такава и всичко това е просто балалайстване, без никога да си бил в или да си се сблъсквал с подобна ситуация. 

:offtopic_s:

Ясно. Не знаеш с какво съм се "сблъсквал" ... :) 

Не бих си позволил клише (максима на Цар Бори Трети", но до колко си правил благо за България през изминалите 30 години или си участвал в съсипването ѝ не зная. Тук всички сме анонимни (до известна степен) и "баламосването" го умееш повече ти. :) 

Определено явно не може да погледнеш от към гледната точка на благородника ... мда ... 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 18 часа, Христофор_първи написа:

Според мен ти не познаваш САЩ, не Америка. Защото Америка е континент. Той включва Южна Америка(латинската част) и Северна Америка( Канада) както и САЩ. Но ние говорим за САЩ. САЩ е страна населена само от емигранти бай Диоде. Истинските американци са индианците. Но те почти вече са заличени, и нямат никакъв глас в политиката на САЩ. Но това на страни.

:offtopic_s:

На география ли ще си играем и/или идеология?! :) 

Не всеки бизнес модел произведен в Америка е удачен за Европа. -> Тук ще ползвам едно клише: Не всичко е пари!!! 

...

Основният провал на Генерация "Пи", за да са неспособни Генерация "Зет" да мислят правилно е, че ги учат къде да си харчат парите, а не къде да са полезни за икономиката.

Към момента все се говори за спечелване на пари, за да може да станеш като някои, които "изследват" света. 

През изминалите трийсет години все се говореше за чужди инвестиции, но в същност ставаше въпрос да се обслужват чужди пенсионни фондове. ;)

Тръгни по пътя на печалбата от нещо произведено или добито в България и виж къде отива. 

Ето ти и една статия и поради какво ли почва да се масовизира въпросната генерация "Зет". А генерация "Зен" къде е?! :) -> Някъде в бъдещето ще да е ... :) 

Поколението Z или колко е лесно да мигрираш | Днес.dir.bg

Lexx (1997 - 2002)

Та, навремето имаше лаф "Музикант къща не храни", а сега "свирка" всичко прави. :) И после, що имало хора с "леви" (съединителни) убеждения ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това поколение, което идва след поколение Z.

Ето резултатите с тази натоварена програма.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/denkov-za-rezultatite-ot-nvo-v-4-klas-chast-ot-detsata-ne-znayat-dostatachno-i-tova-ne-e-novina

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Това поколение, което идва след поколение Z.

Ето резултатите с тази натоварена програма.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/denkov-za-rezultatite-ot-nvo-v-4-klas-chast-ot-detsata-ne-znayat-dostatachno-i-tova-ne-e-novina

Това са само празни приказки и дрънканици. Целта е да има аморфна необразована и тъпа маса от хора и това си се прави бавно и поетапно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Това са само празни приказки и дрънканици. Целта е да има аморфна необразована и тъпа маса от хора и това си се прави бавно и поетапно.

Като сравня образованието това с Берлин, мога да кажа, че тук са по-зле, в Берлин. В България е доста натоварено, хаотично.

Тук в 10 клас, мисля беше, те първа навлизаха в света на геометрията и то с готови формули. В час по математика имат и калкулатор. Който го ползват и за матурите. Контролните, изпитите. Геометрия при мен в България беше мисля, че в 7 клас. Тогава започнахме с геометрията.

В България само един празен лист и химикал. Това ми бе матурата при мен. Докато тук и са доста помощни материали за ползване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Като сравня образованието това с Берлин, мога да кажа, че тук са по-зле, в Берлин. В България е доста натоварено, хаотично.

Тук в 10 клас, мисля беше, те първа навлизаха в света на геометрията и то с готови формули. В час по математика имат и калкулатор. Който го ползват и за матурите. Контролните, изпитите. Геометрия при мен в България беше мисля, че в 7 клас. Тогава започнахме с геометрията.

В България само един празен лист и химикал. Това ми бе матурата при мен. Докато тук и са доста помощни материали за ползване.

Точно в 10-ти клас трябва да навлизат. Те вече са си избрали такава насоченост. Селектирани са. Други учат музика, трети изобразително изкуство и прочие. До 14 годишна възраст децата трябва да се научат да пишат, четат, смятат и да МИСЛЯТ. Нищо повече. След това чрез тестове ( има вече такива създадени) се вижда кой какъв ще бъде. Тази система, която е тук при нас ( то вече не е и такава) да си специалист по всичко не е рентабилна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Точно в 10-ти клас трябва да навлизат. Те вече са си избрали такава насоченост. Селектирани са. Други учат музика, трети изобразително изкуство и прочие. До 14 годишна възраст децата трябва да се научат да пишат, четат, смятат и да МИСЛЯТ. Нищо повече. След това чрез тестове ( има вече такива създадени) се вижда кой какъв ще бъде. Тази система, която е тук при нас ( то вече не е и такава) да си специалист по всичко не е рентабилна.

Справки-Батко Фори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, The Rage написа:

Справки-Батко Фори.

Не те разбрах!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не те разбрах!

Чел-недочел,полуграмотен,НЕ МИСЛИ...Изобщо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, The Rage написа:

Чел-недочел,полуграмотен,НЕ МИСЛИ...Изобщо...

Пак не те разбрах, но както и да е!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Пак не те разбрах, но както и да е!

Ицето,или Фори...Бизнесмена.Събрал двеста кинта за билет,в маршрутка и стигнал до Холандия.От там-вече съветва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, The Rage написа:

Ицето,или Фори...Бизнесмена.Събрал двеста кинта за билет,в маршрутка и стигнал до Холандия.От там-вече съветва.

Умееш ли да се изразяваш или все така говориш с недомлъвки? Празнословие.

Кой, какво или коя е Фори? И каква Холандия? Какви 5 лева? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Умееш ли да се изразяваш или все така говориш с недомлъвки? Празнословие.

Кой, какво или коя е Фори? И каква Холандия? Какви 5 лева? 

Уважавам те достатъчно,за да не ти отговоря.

И не говоря с недомлъвки-надявам се хората които четат,да гледат между редовете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, The Rage написа:

Уважавам те достатъчно,за да не ти отговоря.

И не говоря с недомлъвки-надявам се хората които четат,да гледат между редовете.

Благодаря ти. ❤️

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно...

Слушам сега музика от 20-те години на миналия век (чарлстон) и погледнах коментарите.

Един от първите е "Откъде всички тези групи и танцьори взимат цялата тази енергия?" с 46 отговора на него.

https://www.youtube.com/watch?v=YYNEJITxi2Y&lc=UghbJ2STKHNHKHgCoAEC

(както е даден линкът, въпросният коментар трябва да ви излезе на първо место)

Е, за мен тази музика не е чак толкоз учудващо енергична – нормален джаз, нормална енергетика.

Но отговорът за тея сегашничките изпозаспали полуумрели същества е: от кокаин (или подобни)! Над 90% са с искрено такова мнение. Те масово са изпаднали извън нормален човешки тонус и за тях нормалният човек (вече изчезващ, прочее) е ненормален. Кокаин, рииш ли...

Ходат по улиците на София като мухи наесен, имам чувството, че скоро ше се блъскат от немощ в стълбовете, еле па като са забили нос в талафоня. В градския транспорт търчат да се тръшнат на свободното место като бабичките (само че по-бързо), щот много уморени, рииш ли... И бабичката стои пред тях – конкуренция! Неам нерви вече да ги гледам спокойно теа изпоумрели паяци!

Преди година ли, две ли случайно се разговорих с една случайна мома и тя каза същото – че ние (демек по-старите) сме много по-живи от нейните връстници. Реших да мина с тънък комплимон – "О, вдъхновен съм, защото разговарям с хубава млада жена!" Тя тъжно поклати глава – "Не е това..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...