Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв е този Windows

Featured Replies

Привет!

Вчера попаднах на новина за Atlas os и днес го изтеглих без да го инсталирам. Понеже компютрите ми са слаби се интересувам дали е легално да се инсталира това чудо. Пише че е свободен код, но реално е мислля чее е поредният рязан Windows. ISO-то е 1.4 GB.  Иматтт приличен сайт и домейн, но законно ли е всичко това. 

Направи ми впечатление че иммат и хранилище https://github.com/Atlas-OS/Atlas

То си пише в линка, който си дал. Базиран е на Windows 10. И защо да не е легално? Пише, че не е активиран така или иначе и трябва да се активира със закупен ключ. Лично аз подобни самоделки не бих ползвал, но всеки си решава.

Да беше написал компонентите на машините си щеше да е по добре за да ти посочат хората какво е най приемливо да инсталираш като операционна система.

На слаба машина може спокойно да се инсталира Win11 без проблем и да ти върши най ползваните елементарни работи. И аз съм на същото мнение като на колегата. Такава орязана  операционна система не я инсталирай. Можеш да пробваш Вин 10 LTSB  - 1607. На машина с процесор  Е8400(процесора е твърде стар) и SSD диск всичко работи добре, без затруднения.

• Автор

Не, но сайта им с този домейн изглежда доста сериозно. Ако беше някоя смотана самоделка щяха да имат поддомен или wordpress блог

Ще го пробвам на виртуална машина тези дни и ще видя за какво иде реч.

преди 48 минути, Thores написа:

Привет!

Вчера попаднах на новина за Atlas os и днес го изтеглих без да го инсталирам. Понеже компютрите ми са слаби се интересувам дали е легално да се инсталира това чудо. Пише че е свободен код, но реално е мислля чее е поредният рязан Windows. ISO-то е 1.4 GB.  Иматтт приличен сайт и домейн, но законно ли е всичко това. 

Направи ми впечатление че иммат и хранилище https://github.com/Atlas-OS/Atlas

Ти хубаво ще го инсталираш, но дали ще намериш драйвери е едно на ръка. Освен това целта е не само да го инсталираш, но и да може да се работи. Браузърите си искат вече сериозни параметри.

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Ти хубаво ще го инсталираш, но дали ще намериш драйвери е едно на ръка

Базирано е на уин 10 - драйверите са за уин 10.  С две думи, това е орязан уин 10 с леко променена визия.

След стартиране на системата се стартират дузини скрипта, в папката на работен плот са набутани произволни батч файлове за различни хардуерни нужди, кое стартирало, кое не, на мен мрежовата карта няма драйвъра и не инсталира такъв. Един от скриптове се оплаква три пъти в червено с инфо за мрежови адаптер и се проваля. Или иска да се свързва или да фиксне картата. С две думи - гола мода. :)  Сам човек не може да свети на 50 човека от Майкрософт и да им пише дипломната работа без да му дадат своята благословия!

• Автор
преди 22 часа, Клонинга написа:

След стартиране на системата се стартират дузини скрипта, в папката на работен плот са набутани произволни батч файлове за различни хардуерни нужди, кое стартирало, кое не, 

Значи е пълен боклук и не си заслужава

преди 25 минути, Thores написа:

Значи е пълен боклук и не си заслужава

Да, както и всичките други пумии на MS!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.