Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Претоварване на процесора

Featured Replies

Здравейте. Забелязах, че компютърът ми се забави и като отворих списъка с процесите видях, че процесора работи на 100%, а паметта ми е заета над 50%. Не съм запознат с всички процеси и функции, но имам съмнения, че има или вирус или компютъра ми е хакнат. Разполагам с оригинален диск на уиндоус 7  (с тази операционна система е компютъра). Инсталирал съм легална, платена версия на Касперски. 

Addition.txt FRST.txt

Здравейте,

Не видях наличието на зловреден софтуер в предоставените лог файлове.

Кой процес товари в Task Manager-a?

Но аз не знам и какво очаквате от такъв слаб процесор - съвсем в рамките на нормалното е да изнемогва! Двуядрен процесор през 2022 си е антика.

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7600 @ 3.06GHz

По-добре дайте снимка... Най-вероятно става дума за svchost.exe (и по-скоро за Windows Update). Предполагам текат актуализации за Windows. Най-добре снимка, както казах.

Изтеглете Process Explorer, разархивирайте и стартирайте инструмента:

https://www.kaldata.com/софтуер/process-explorer-41798.html

Кликнете с двукратен клик върху svchost.exe, който товари и отидете в секцията Services.

Направете снимка за да видя кои са асоциираните с процеса услуги.

То всичко много хубаво, но сега май не товари. Като гледам явно услугата е свързана с вградената антивирусна Windows Defender, която дори би трябвало да е спряна след като имате инсталиран Kaspersky.

Но тъй като под Windows 7 Windows Defender не е антивирусна програма (а анти-шпионска такава), може и да не е спряна. От предишната снимка съдя, че е бил активен WIndows Maintenance (иконата в трея с белия флаг, който има часовник или нещо подобно) и може би се е изпълнявала и проверка с Windows Defender през това време. Сега както виждате иконата с белия флаг е без този часовник и профилактика на Windows не се извършва в момента.

Стартирайте CMD.exe (намерете го в търсачката на WIndows) и кликнете върху файла с десен бутон и Run as administrator.

След това копирайте командите вътре една по една и след всяка натиснете Enter:

net stop WinDefend

sc config WinDefend start= disabled

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WinDefend" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Ако са копирани и извършени успешно, ще изпише The operation completed successfully.

След това докладвайте как е положението.

Поздрави!

Ами изпълнили са се успешно, но трябваше да ползвам translate-a. Не знам защо си мислите, че знам италиански... :D

А и не казвате как е положението. Като цяло вие дадохте снимка от Process Explorer при вече нетоварещ процес. Може и да не сте нацелили правилния svchost.

Ще се чуе. Наблюдавайте как ще се държи системата. Така или иначе проблема ви не се дължи на зловреден софтуер.

Толкова от мен на този етап.

Поздрави! ;)

Няма за какво. Ако проблема се върне може би ще е била услуга асоциирана с Windows Update. Може да си е бил и от Defender-a де, защото гледам снимката при която svchost товареше и долу в системния трей е бил активен и Windows Maintenance задачата.

Поздрави и приятни почивни дни!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.