Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замяна на мидбас 6 ома с 8 ома?

Featured Replies

Здравейте!

Изгоряха ми мидбасовете, които са 6 ома. 
може ли да ги заменя с 8 омови?

Благодаря!

• Автор

Благодаря за отговора, но не разбрах какъв е моя случай?

Прегледах 100 сайта и никъде няма 6 ома 😬

(Става въппрос за тонколони Mission 782)

Извинявай, помислих че става дума за некви думкалници, какъвто е почти всеки подобен случай.

Аз също имам чифт Мишън, подобен номер но по-малки, не че е важно в случая, просто знам, че това е много добра фирма!

Тогава твоят вариант е даване високогоеорителите на майстор за пренавиване. Мога да ти дам двама много добри (от къде си?) и още един, но тогава ремонтът ще отиде 1-2 години.

Пиши:goahead:

преди 12 часа, S.Staykov написа:

Здравейте!

Изгоряха ми мидбасовете, които са 6 ома. 
може ли да ги заменя с 8 омови?

Благодаря!

Разбира се че може,от гледна точка на съпротивлението.Само да не е някой китайски боклук.

• Автор
преди 11 часа, JKirilov написа:

Извинявай, помислих че става дума за некви думкалници, какъвто е почти всеки подобен случай.

Аз също имам чифт Мишън, подобен номер но по-малки, не че е важно в случая, просто знам, че това е много добра фирма!

Тогава твоят вариант е даване високогоеорителите на майстор за пренавиване. Мога да ти дам двама много добри (от къде си?) и още един, но тогава ремонтът ще отиде 1-2 години.

Пиши:goahead:

Няма проблеми 😁. Аз също си мислех за пренавиване, но като ги демонтирах Забелязах, че мембраните отдолу се ронят, отделно явно е имало влага(незнайно как), гумените гънки са се понапукали и си помисли, че реновацията ще ми излезе доста пари(ако имаш представа относно сумата, ще се радвам да споделиш).

За това “се спрях на замяна”, но има само 8 омови и за това ми е и питането.

Мислех, че ще ги прецакам с тези 8 ома а хич не ми излязоха евтино 😬

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Разбира се че може,от гледна точка на съпротивлението.Само да не е някой китайски боклук.

Няма да е китайски боклук, ако наистина няма проблеми, защото са ми много пеисърце, би ли ми дал няке предложение. Не разбирам много, но забелязах:

Nominal impedance 8 ohm

DC(RE) 6.4 ohm

и си помислих, че има мадежда да станат 😀

преди 5 минути, S.Staykov написа:

Няма проблеми 😁. Аз също си мислех за пренавиване, но като ги демонтирах Забелязах, че мембраните отдолу се ронят, отделно явно е имало влага(незнайно как), гумените гънки са се понапукали и си помисли, че реновацията ще ми излезе доста пари(ако имаш представа относно сумата, ще се радвам да споделиш).

За това “се спрях на замяна”, но има само 8 омови и за това ми е и питането, но си мислех, че ще ги презакам а хич не ми излязоха еврино 😬

Една идея!

Като извадиш говорителя от кутията, можеш да препишеш неговият точен модел.. Все ще има някакъв стикер на него, за да потърсим в интернет какво може да се намери или в най лошият случай, да се замени с друг, който напълно пасва на отвора. Те явно са купени "реновирани" но в случая това не може да бъде никаква реновация, при положение, че ремонтчикът е видял разпадащата се мембрана. И да, това е от намокряне или някакво наводнение, за да е стигнала мембраната до това си състояние.

• Автор
преди 9 минути, Kolev72 написа:

Една идея!

Като извадиш говорителя от кутията, можеш да препишеш неговият точен модел.. Все ще има някакъв стикер на него, за да потърсим в интернет какво може да се намери или в най лошият случай, да се замени с друг, който напълно пасва на отвора. Те явно са купени "реновирани" но в случая това не може да бъде никаква реновация, при положение, че ремонтчикът е видял разпадащата се мембрана. И да, това е от намокряне или някакво наводнение, за да е стигнала мембраната до това си състояние.

Ами така направих, търсих, но никъде няма а роненето е едно повърхностно, явно има някакъв импрегнатор и той е взел да здава багажа

2EC104EF-3AE4-4926-8A56-E8A987A10E51.jpeg

6420FC77-92E4-4054-9A9A-B076D2F24FB1.jpeg

Благодаря за снимките. Сега напиши и размерите на съответните говорители и отворите по тях за закрепване към дървенията за да знаем точно какъв модел говорител евентуално можем да поставим на негово място. Хора! Като питате за такива въпроси, сещайте се, че трябва доста голяма информация да приложите. Не може да се пита и да получите отговор както вие сте написали тук:

"Изгоряха ми мидбасовете, които са 6 ома. 
може ли да ги заменя с 8 омови?"

Първият от снимката явно е куполен високочестотен, който може да се намери и поръча. Имайте предвид, че един такъв е на цена по голяма от 60 евро. Казвам ориентировъчно. Вторият е някъде 120, 130 мм, за бас и средни но нищо не си написал за него. Постарай се ти, за да ти помогнат хората. Не са длъжни да ви вадят думите с ченгел.

• Автор
преди 1 час, Kolev72 написа:

Благодаря за снимките. Сега напиши и размерите на съответните говорители и отворите по тях за закрепване към дървенията за да знаем точно какъв модел говорител евентуално можем да поставим на негово място. Хора! Като питате за такива въпроси, сещайте се, че трябва доста голяма информация да приложите. Не може да се пита и да получите отговор както вие сте написали тук:

"Изгоряха ми мидбасовете, които са 6 ома. 
може ли да ги заменя с 8 омови?"

Първият от снимката явно е куполен високочестотен, който може да се намери и поръча. Имайте предвид, че един такъв е на цена по голяма от 60 евро. Казвам ориентировъчно. Вторият е някъде 120, 130 мм, за бас и средни но нищо не си написал за него. Постарай се ти, за да ти помогнат хората. Не са длъжни да ви вадят думите с ченгел.

Извинявам се, прав сте, трябваше да съм по- подробен. Взех си поука

Всички снимки са на един и същи говорител, пътвата е марка и модел, 2-та е корозията а сегашната е размера между отвоеите.

Мидбас е(не знам какво е широколентов, вероятно всичко в едно), диаметърът е 130мм, 90мм между отворите. 
Като цена си мислех нещо в диапазона от 100 до 200 лв за чифт. 
Благодаря за съдействието

DE9E8604-5626-453E-8FB4-534017E01D15.jpeg

преди 43 минути, S.Staykov написа:

Извинявам се, прав сте, трябваше да съм по- подробен. Взех си поука

Всички снимки са на един и същи говорител, пътвата е марка и модел, 2-та е корозията а сегашната е размера между отвоеите.

Мидбас е(не знам какво е широколентов, вероятно всичко в едно), диаметърът е 130мм, 90мм между отворите. 
Като цена си мислех нещо в диапазона от 100 до 200 лв за чифт. 
Благодаря за съдействието

DE9E8604-5626-453E-8FB4-534017E01D15.jpeg

Аз ви обещавам до час да погледна, но мога и Вас да помоля да разгледате ето този каталог  в интернет. Същия говорител ще го намерите или най много да почакате за доставка и в България.  Има представителство в България - София. Ползвал съм услугите им няколко пъти.

https://protonbg.bg/iztochnici-na-zvuk/visokogovoriteli-visaton

https://www.visaton.de/en/product-overview
 Допълнено!!!

Погледни внимателно модел FR13 :  WS 13BF:  W130S - Най вероятния заместител ще е  "SC 13' на Visaton. Има го като 4 и 8 омова версия. Пиша за приблизителна цена от 50 евро, но нямам каталога с цените им за тази година. Имай предвид, че има и 20% ДДС

преди 2 часа, Kolev72 написа:

Сега напиши и размерите на съответните говорители и отворите по тях за закрепване към дървенията за да знаем точно какъв модел говорител евентуално можем да поставим на негово място.

Изключителна глупост! Важни са всичките характеристики на въпросния високоговорител, а те не могат да се измерят в домашни условия.

преди 4 часа, Димитър 59 написа:

Разбира се че може,от гледна точка на съпротивлението.

А това пък е...

Ами такива са ни гурутата, с такива чипове.

Стайков, изпращам ти ЛС.

Те много неща са важни палячо, но не и за теб. Точно ти няма смисъл да учиш хората. Когато коментираш някого, ще му прочетеш всички мнения по въпроса и тогава ако са ти разрешили, можеш да се изкажеш. Аз му помагам първо с това за размера на говорителя. И накрая съм му посочил размер и модел съобразно с тонколоната. Вярно , техническите характеристики не се знаят но този, който се доближава до тях е най разумно да прегледа. Иначе мога да му дам адрес от Франция и ще си намери и оригиналните, но той няма да иска само заради цената, която трябва да плати на единия. Научи се! Когато нещата не са ти ясни, не вземай и не си изказвай компетентното мнение, защото млякото е още по устата ти. Навред в този форум си същия идиот. Погледни си първия пост от тази тема. Поне да беше го помолил да напише нещо по подробно. А ти:  "Не може, но в твоя случай може, сменяй!" И какво да сменя? Можеш ли да обясниш на хората ти какво разбра от поста му? (първият)

Не те разбирам  защо се опитваш да се доказваш в нещо, което не знаеш даже за какво служи? Тъй ще си заминеш от този свят - като овца без история

Ето му техническите характеристики на препоръчания от мен говорител:  Това струва и трябва време, за да намери човек каталог, да намери модел, да извади характеристики или да ги снима, докато ти само пишеш две три думи, накрая с многоточие или: Сменяй, купувай и ред други глупости.

10000.jpg

преди 27 минути, JKirilov написа:
преди 4 часа, Димитър 59 написа:

Разбира се че може,от гледна точка на съпротивлението.

А това пък е...

Ами такива са ни гурутата, с такива чипове.

Смешник,ако вместо 6 ома говорител,се сложи 8 ома,ще е дори по-добре,защото по трудно ще изгори отново.А разликата от 2 ома в повече е незначителна.

преди 59 минути, Димитър 59 написа:

Смешник,ако вместо 6 ома говорител,се сложи 8 ома,ще е дори по-добре,защото по трудно ще изгори отново.А разликата от 2 ома в повече е незначителна.

Той само за това да е смешник, щеше да бъде добре. Ти си му следил коментарите из форума. Дали си забелязал да има нещо ценно в тях? Да е помогнал на някого с нещо, та да си легне и да спи спокойно? Абсолютен Гьон, който се чуди в коя тема да влезе и как да се присламчи към хората, за да му се обръща внимание. Никъде не срещам такова внимание освен в оная тема -  игра с думи. (празни приказки и забава) Затова там е и най редовен. Такива хора в техническите раздели са ненужни. Даже и за тези, които нищо не разбират от техника!

Към питащият:

https://www.worthpoint.com/worthopedia/mission-speaker-keraform-83-lf130-139262010

Аз съм лаик по отношение на високоговорителите. Но от най-общо технически съображения ми се струва, че за да се сменят средночестотните говорители, идеалното решение е да се сменят с нови от абсолютно същия тип. Не е достатъчно само да са със същия импеданс, размери и геометрия на отворите за присъединяване. Още повече за такива хубави колони като Мишън.

Някакви други просто ще свирят другояче. Още повече че средночестотните поемат основното звуково натоварване - в този диапазон свирят повечето музикални инструменти, човешките гласове и т.н.

Това, което ти е написал Михайлов, съм ти го написал и аз на лично, така че, не го забравяй. Ако не ти хареса варианта, който ти си предложил , мога да ти дам адрес от Fранция на българин, който ще ти намери оригиналните говорители, но теб цената въобще няма да те устрои. Другият вариант е да ползваш от говорителите на VISATON!

преди 1 час, JKirilov написа:

Постепенно идвате на моя, добре че поне Михайлов слушате... ;)

Знаеш ли хлапе!

Това, което е споделил Михайлов, аз съм написал на питащия тази сутрин. Можеш, да го попиташ или да ти прати текста от личните си съобщения. Хората, отговарящи в този подфорум, никога не могат да дойдат на твоя, щото ти още си новобранец в тази област. Тепърва се учиш от форумите, но от там няма да научиш много. Трябва ти много практика, много опит, за да стигнеш примерно на моето ниво. А като те наблюдава човек отстрани, един коментар не можеш да напишеш в технически форум освен няколко думи и многоточие след тях. Ако си мислиш че са ти ясни нещата тук, си в грешния раздел. Именно за това, поддържам лична информация с питащия, за да не се бъркаш там, където не ти е работа. Питащия спокойно може да ти потвърди всички тези думи, а ако е съгласен, може и да цитира личните съобщения, които до сега са 2 страници. Не си ти човека, който ще съветваш някого как и с какво може да получи нужния резултат, защото това не е за теб работа.

Тук не се иска да си изливаш глупостите, а да помогнеш на човек със съвет, с примери. Това, което ти вършиш във този форум е просто смешно и едва ли има някой, който ти вярва на глупостите! Сега се разкарай от тук и върви да се забавляваш на друго място. 

"Постепенно идвате на моя, добре че поне Михайлов слушате... "

Ето, съвет от теб, потвърждаваш моите думи, завършващи с прословутото ти многоточие. Такива са всички твои поне 95% съвети.

преди 18 часа, Kolev72 написа:

Знаеш ли хлапе!

Знаеш ли глупако? Когато ти миеше чинии в оня белия хотел, май беше Янтра, аз имах 4 обекта в Търноео (ако изобщо си от Търново, щото отдавна се разбра, че не познаваш Иван Иванов) - Банката, Математическата гимназия, Радиозавода и ЗЗУ. От тук можеш да направиш некои сметки, защото като последния страхливец отказа да се запознаем.

А за писането - да, аз пиша особено. Защото искам човека на когото пиша, да си седне на д...то и да прочете, да помисли...

Редактирано от badr
обидни коментари (преглед на промените)

Като какъв се явяваш, че да се запознавам със вчерашни келеши като теб? И запознанството ми го предложи не ти, а Jorge, което е показателно че сте едно и също лице с него, което също го има написано във форума. Не познавам такъв Иван Иванов - Банката и какво има той между нас с теб, не мога да разбера. Пишеш несвързани неща за Гимназията, за радиозавода и ЗЗУ. Поне знаеш ли кой къде се намира в Търново? За твоя голяма изненада съм работил на последните две места.Ти може да искаш много работи, но за да искаш, първо трябва да дадеш или най точно  - да си седнеш на г**а, а не  да настояваш към хората. В края на краищата , когато прескочиш към Търново, този път няма да ти откажа среща и запознанство, за да зная с какъв олигофрен съм се запознал. И накрая - това е чисто технически подфорум и в него се пише по същество, а не кой с кого ще се запознава. Ако в София не можеш да си намериш доктор, който ще ти постави диагноза, в Търново ще ти ходатайствам за такъв, в случай, че се наканиш да прескочиш по нашият край. Пълен идиот.

Порязаха я тема доволно, но @Kolev72 винаги е бил човекът, който разбира на високо аудио-фил ниво, пък и е конструктор, който е известен извън България! 6+ Ценете си кадрите!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.