Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако искате да правите бизнес правете го в Българи,ако искате да си чакате фиша бягайте на запад

Featured Replies

Само не разбрах защо ще си губи времето да прави капанчета по Нидерландските плажове, еле па по наштето черноморие, миналата година му предложих да отвори една скара-бира в любимото му Монте Карло "При Графа", там такова няма, ще избие рибата, еле па ако пусне за фон Планета фолк, всичкия хай-лайв ще се реди на опашка при него.

преди 27 минути, bulljo написа:

Само не разбрах защо ще си губи времето да прави капанчета по Нидерландските плажове, еле па по наштето черноморие, миналата година му предложих да отвори една скара-бира в любимото му Монте Карло "При Графа", там такова няма, ще избие рибата, еле па ако пусне за фон Планета фолк, всичкия хай-лайв ще се реди на опашка при него.

Защото говори глупости. 

1. На така наречения запад много от нишите са заети от българи, които доста добре се справят и си развиват бизнеса. Не случайно над 3 милиона българи са в чужбина. Не всички копаят на полето и са нелегални. Не е нужно да го свързвам с някои от тях, за да му го каже лично по телефона или по скайп.

2. Никой няма да ти забрани да правиш "капанче" в чужбина просто там си имат стандарти, на които трябва да отговаряш. Не е като тук да се дават подкупи и прочие.

3. Като бивш гурбетчия, който разбира от бизнеси не съм го видял тук да е направил някакъв бизнес, а просто седи във форума и нищо повече.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, bulljo написа:

Ти хубаво раздаваш акъли, то на раздаване на акъл всички са силни…. ама на раздаване на пари повечето подвивате  опашка……. 

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Ей го пиленцето от маалата.

Продава мамули на ниската земя. И още нещо... пражени картофи. Бизнес.

Наглед всичко е просто и всеки дава мнение

един го прави ей така друг за поощрение, но дребния детайл е важен затова внимание

да правиш култура ти трябва първо възпитание

Добре, че са социалните да ви ранат у Германията, че такавуй щяхте да ядете, ако не бяха тъпите немци да ви дават помощи.

преди 29 минути, Христофор_първи написа:

Добре, че са социалните да ви ранат у Германията, че такавуй щяхте да ядете, ако не бяха тъпите немци да ви дават помощи.

Холандски или фламандски език, там както се зове е близък до немския език. Няма да ти е нужно много време. Нидерландия е близо и е съсед на Германия, пак ти казвам, ела и ти в Германия да взимаш социални. От немците.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Холандски или фламандски език, там както се зове е близък до немския език. Няма да ти е нужно много време. Нидерландия е близо и е съсед на Германия, пак ти казвам, ела и ти в Германия да взимаш социални. От немците.

Няма смисъл. Явно човекът не е и гурбетчия. Политиката със социалните врътки отдавна се промени. Затова и една част от нашенците се върнаха тук, не защото там е зле, а защото вече спря далаверата.

преди 38 минути, Христофор_първи написа:

Ти хубаво раздаваш акъли, то на раздаване на акъл всички са силни…. ама на раздаване на пари повечето подвивате  опашка…….

Ало силния на раздаване на пари, ай метни малко насам, те ти пейпел, чакам : http://paypal.me/payesam

преди 11 минути, Bubbles написа:

Ало силния на раздаване на пари, ай метни малко насам, те ти пейпел, чакам : http://paypal.me/payesam

АААА няма се разберем така. Аз съм преди тебе на опашката :)

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Няма смисъл. Явно човекът не е и гурбетчия. Политиката със социалните врътки отдавна се промени. Затова и една част от нашенците се върнаха тук, не защото там е зле, а защото вече спря далаверата.

Искат поне 5 години да живееш в Германия, да не си търсещ работа, когато идваш в Германия. Сиреч да имаш работа, професия, а и това, което нарича социални, това си е осигуровки. От заплатата.

Но щом не ми вярва да дойде и да види. Да усети.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

АААА няма се разберем така. Аз съм преди тебе на опашката :)

Ам' к'о чакаш, давай пейпела?!😁

Ето и закона. Ако не вярва на мен, на закона. Пак за 100 път казвам да дойде в Германия и да получи социална помощ. Ако може.

Да не се мъчи с капанчета, да работи 12 часа на ден. Немците са тук, ще му дадат. Както на мен УЖ ми дават.

https://www.gesetze-im-internet.de/sgb_12/__23.html

Sozialhilfe für Ausländerinnen und Ausländer, социална помощ за чужденците.

Чужденците НЕ получават социална помощ, АКО... после да си го преведе, щото не ми вярва.

3) Ausländer und ihre Familienangehörigen erhalten keine Leistungen nach Absatz 1 oder nach dem Vierten Kapitel, wenn

1. sie weder in der Bundesrepublik Deutschland Arbeitnehmer oder Selbständige noch auf Grund des § 2 Absatz 3 des Freizügigkeitsgesetzes/EU freizügigkeitsberechtigt sind, für die ersten drei Monate ihres Aufenthalts,

2. sie kein Aufenthaltsrecht haben oder sich ihr Aufenthaltsrecht allein aus dem Zweck der Arbeitsuche ergibt oder

3. sie eingereist sind, um Sozialhilfe zu erlangen.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.