Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталирах 10-ка, ами сега?!

Featured Replies

преди 31 минути, Joss Bomon написа:

Първо дай точен модел на лаптопа. Най-добре, отиди с лаптопа в сервиз и там на място пробвайте и тествайте, за да няма после "вие ми предложихте, ама има проблем...". Ако са читав сервиз, надценка и труд ще е колкото куриерската услуга, защото разликата в цената на нови и втора ръка памети не е значителна. По-важното е да се сработи с твоята и със системата.

Това е втората му тема. Първата е тук

HP 255 G4 Notebook PC Product Specification | HP® Customer Support

• Отговори 101
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Ванка! Погледни картинката и го направи както трябва , приятелю. Да не се налага пак да се обясняваме за неблагоразумието. Ако не можеш да се справиш с това, ето ти и  линк за изтегляне. Аз

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Различни среди са: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20914 https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=17718 Владо сигурно има предвид това: htt

• Колев 74
    Колев 74

Затова ти ги пускаме тези линкове и картинки, за да се справиш. И изрично ти написах, че тази охтика от войната (извинявай, но е точно така)  ще ти ги тегли много бавно тези файлове и ежемесечното ти

Публикувани изображения

• Автор
преди 37 минути, цър-вул написа:

Слагай 2х8GB DDR3 1600 SODIMM и машинката ще стане шес'.

Вече поръчах SSD 512Gb и 1X4GB.В момента имам 4GB инсталирана RAM.Гледах, че пише да поддържа максимум 8GB?Пък ако нещо не пасне, здраве да е.Пари се изкарват и се харчат!

RAM.png

преди 43 минути, nikssi написа:

Това е втората му тема.

image.png.412cf3ae43924e0a914a0ea9a4542059.png

Memory RAM & SSD Upgrades | hp - compaq | hp business notebooks | HP 255 G4 | Crucial.com

Solved: How to upgrade RAM from 4 GB to 8 GB on HP 255 G4 notebook p... - HP Support Community - 5662466

Препоръчва се DDR3

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Най-добре, отиди с лаптопа в сервиз и там на място пробвайте и тествайте, за да няма после "вие ми предложихте, ама има проблем...". Ако са читав сервиз, надценка и труд ще е колкото куриерската услуга, защото разликата в цената на нови и втора ръка памети не е значителна. По-важното е да се сработи с твоята и със системата.

• Автор

Пристигнаха ми SSD 512GB и DDR3L 4GB.Имам няколко въпроса.До сега с Уин8.1 диск C на HDD-то беше 150 GB, от които бяха заети около 80 GB.Като извадя HDD-то, искам да го ползвам като външен носител на USB2 и USB3.

1.Как да разделя SSD-то като там ще инсталирам Уин10?

2.Каква е процедурата за стария HDD, хардуерно и софтуерно, като се има в пред вид, че там има инсталиран Уин10?

3.Каква и от къде термопаста за охлаждането?

За последното не съм решил дали го правя.

преди 15 минути, ivan_pop написа:

Пристигнаха ми SSD 512GB и DDR3L 4GB.Имам няколко въпроса.До сега с Уин8.1 диск C на HDD-то беше 150 GB, от които бяха заети около 80 GB.Като извадя HDD-то, искам да го ползвам като външен носител на USB2 и USB3.

2.Каква е процедурата за стария HDD, хардуерно и софтуерно, като се има в пред вид, че там има инсталиран Уин10?

Ти ще имаш ли благоразумието да ни кажеш какъв точно Win 10 ще инсталираш?

Процедурата е много лесна, ако споменеш това, което те питам, но все си мисля, че няма да се справиш без помощ!

Вземи си USB 3 (3.1 или 3.0) кутийка. Сложи ssd в нея и я закачи на USB 3.0 порта
(Вариант - ако не ползваш DVD можеш да вземеш caddy и в него да сложиш диска.)
С помощта на някой от инструментите за работа с дискове/дялове или инструмент за мигриране на дискове (може и на
производителя на ssd) мигрирай hdd на ssd.
Като завърши процедурата, изключи лаптопа и размени дисковете - ssd в лаптопа, hdd - в кутийката.
Стартирай машината.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Зависи колко и с какъв размер програми ще инсталираш и дали всички ще са на системния дял. Реално, от SSD 512GB ще имаш налични за ползване грубо около 460GB, като е добре за минимум размер на системния дял да оставиш 100GB /при мен windows 11 с минимално инсталиран софтуер заема 18GB/.

Стария диск /ако няма лоши сектори/ можеш да ползваш като външен с кутия, или на мястото на оптичното устройство с caddy. Можеш да ползваш и пространството което до сега е заемал windows 8, но има тънки моменти при обединяването на системния дял с друг на който имаш данни. Можеш и да го оставиш разделен, като освободиш системния дял.

Ако знаеш как се прави профилактика и смяна на паста, вземи си някоя Arctic MX-4 или 2.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

вземи си някоя Arctic MX-4 или 2.

От около година заместих MX-4 с Thermal Grizzly Conductonaut. Няма такава паста. 
НО!!! Не трябва да е в контакт с алуминий!

• Автор
преди 7 часа, Kolev72 написа:

Ти ще имаш ли благоразумието да ни кажеш какъв точно Win 10 ще инсталираш?

Този който ми препоръчахте с цър-вул.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Зависи колко и с какъв размер програми ще инсталираш и дали всички ще са на системния дял. 

Програмите ще са същите които бяха и на 8.1.Мисля системния дял да е 150ГБ?

преди 17 часа, ivan_pop написа:

Мисля системния дял да е 150ГБ?

преди 22 часа, Joss Bomon написа:

Реално, от SSD 512GB ще имаш налични за ползване грубо около 460GB, като е добре за минимум размер на системния дял да оставиш 100GB

Ако решиш, може и да оставиш целия диск да е един дял, не е от значение.

Изчакай колкото е нужно да приключат обновленията - няколко минути, часа - зависи колко обновления има и колко е бърз хардуера, и ще се оправят нещата. Като искаш по-малко обновления - инсталирай актуална версия на Windows.

преди 25 минути, ivan_pop написа:

Вчера и днес ситуацията е такава.Ъпдейтите ли трябва да спра?

Първо цъкни където пише CPU, да се подредят в низходящ ред, за да се види кой процес е виновник за натоварването. Телеметрията е единия виновник, но не се вижда главния...

Струва ми се, че версията на Windows не е последна. Напиши си точната версия която си инсталирал.

преди 1 час, ivan_pop написа:

В Събота му смених карантията и преинсталирах.Вчера и днес ситуацията е такава.Ъпдейтите ли трябва да спра?

Не спирай ъпдейтите, а Kaspersky Lab. Не разбирам, защо ползвате външни АВ програми с Windows 10 и 11. Defender е достатъчен. 

Ако си с версия LTSB, аз и по назад съм ти написал, но навярно не си обърнал внимание.

Последната версия на   LTSB  1607  Bild  14393.5192 - за месец юни 2022

ScreenShot002.jpg

преди 17 минути, vpvelev написа:

Не спирай ъпдейтите, а Kaspersky Lab. Не разбирам, защо ползвате външни АВ програми с Windows 10 и 11. Defender е достатъчен. 

Точно вградения Defender намалява производителността в някои машини с Intel, а Касперски все още се справя малко по-добре със заплахите, а и нe товари системата както вградения АВ откъм процеси.

Производителността на процесора на Intel получава голям удар поради грешка в Windows Defender | PCMag (www-pcmag-com.translate.goog)

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Точно вградения Defender намалява производителността в някои машини с Intel, а Касперски все още се справя малко по-добре със заплахите, а и нe товари системата както вградения АВ.

Производителността на процесора на Intel получава голям удар поради грешка в Windows Defender | PCMag (www-pcmag-com.translate.goog)

Тогава да пробва като изключва една по една. Обикновено АВ най-много товарят.

Отдавна не съм с Kaspersky, но имах лоши спомени преди години като товареше доста системата. Явно сега е оправен.

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Точно вградения Defender намалява производителността в някои машини с Intel, а Касперски все още се справя малко по-добре със заплахите, а и нe товари системата както вградения АВ откъм процеси.

Joss!

Това не се ли отнасяше за новите процесори само - от седма нагоре, защото аз тези препоръки ги правих за да се убедя дали има проблем , но със старите версии процесори - 4-та и5 серия (I5 - 4590), но не забелязах никаква разлика при тестването. 

А случаят с Ванката е точно такъв. Лаптопа му е твърде стар. 

Пробите направих следващият ден, след като излезе точно тази статия.

Има я и в Калдата , в раздел "Новини"

преди 26 минути, Kolev72 написа:

Joss!

Това не се ли отнасяше за новите процесори само - от седма нагоре, защото аз тези препоръки ги правих за да се убедя дали има проблем , но със старите версии процесори - 4-та и5 серия (I5 - 4590), но не забелязах никаква разлика при тестването. 

А случаят с Ванката е точно такъв. Лаптопа му е твърде стар. 

Пробите направих следващият ден, след като излезе точно тази статия.

Има я и в Калдата , в раздел "Новини"

Да, основно проблеми има с новите интели, както си прочел. Това го споменах само като информация на @vpvelev, защото набеляза касперски за виновник, както и АВ изобщо.

И да, резидентната защита на вградения дефендър наистина е в челните процеси, ползващи ресурсите на процесор и памет.

Затова и няколко пъти питах за точни параметри и точна ОС, но автора не дава каквото му се казва.

Остана да чакаме авторът да покаже това което му написа цър-вул:

преди 1 час, цър-вул написа:

Task2.jpg
Иди в Details и чукни на CPU да се подредят в низходящ ред и така покажи снимка

Затова докато чакаме предполагаме от какво може да е проблема.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Аз няма да го дочакам... 

Изчакай още час-два. Може да е на ресторант човека. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.