Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталирах 10-ка, ами сега?!

Featured Replies

ZM4YW-FUTDY-W9B62-GSK26

image.png.6bd40f21bae297cc726c8e74360196de.png

image.png.5f28d51257a8e56617ee2da40aeb9575.png

Няма нужда от преинсталация, достатъчно е да се въведе кода за активиране на KFA :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 101
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Ванка! Погледни картинката и го направи както трябва , приятелю. Да не се налага пак да се обясняваме за неблагоразумието. Ако не можеш да се справиш с това, ето ти и  линк за изтегляне. Аз

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Различни среди са: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20914 https://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id=17718 Владо сигурно има предвид това: htt

• Колев 74
    Колев 74

Затова ти ги пускаме тези линкове и картинки, за да се справиш. И изрично ти написах, че тази охтика от войната (извинявай, но е точно така)  ще ти ги тегли много бавно тези файлове и ежемесечното ти

Публикувани изображения

• Автор
преди 23 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Съвсем не. Дадох ти линк за Free версията. Дори в името на линка си го пише Free. На страницата също. Не те знам къде си цъкал после.

Сега какво да му кажа?

KAS.jpg

на 8.07.2022 г. в 19:58, B-boy/StyLe/ написа:

От настройките:

Image-035.png

Колкото до товаренето на svchost може би се извършва някоя актуализация в момента. Все пак за да видиш коя услуга е закачена за този svchost може да пуснеш един Process Explorer:

Изтегли Process Explorer, разархивирай и стартирай инструмента:

https://www.kaldata.com/софтуер/process-explorer-41798.html

Кликни с двукратен клик върху svchost.exe, който товари и отиди в секцията Services.

Направете снимка за да се види кои са асоциираните с процеса услуги.

Това ли е?

Process.jpg

• Автор
преди 22 часа, nikssi написа:

ZM4YW-FUTDY-W9B62-GSK26

image.png.6bd40f21bae297cc726c8e74360196de.png

image.png.5f28d51257a8e56617ee2da40aeb9575.png

Няма нужда от преинсталация, достатъчно е да се въведе кода за активиране на KFA :)

И кода се намира в ............?

Нещо се омотах с този Касперски, като пиле в калчища.

Изобщо явно не си минал с Kavremover. Явно имаш остатъчен лиценз от предишната версия (с други думи си ползвал Kaspersky Security Cloud, но не Free версията).

Ми или вкарай ключа предоставен от @nikssi за да свалиш до безплатната или си карай с платената (което на теория е дори по-добре). Така или иначе, както ти казах, снимките с настройките програмата да не трие автоматично, които бях дал би трябвало да са ти достатъчни, защото интерфейса на Free и Plus е един и същ, само че опциите при Free са по-орязани разбира се.

Колкото до снимката от Process Explorer, откъде да знам дали е това. В смисъл, ако си нацелил правилния процес, значи е това. Което означава, че е не е свързано с Windows Update услугата.

Товаренето падна ли?

преди 3 минути, ivan_pop написа:

И кода се намира в ............?

Нещо се омотах с този Касперски, като пиле в калчища.

Еми на снимката, която си дал сложи кода на @nikssi и избери Enter another activation code...

• Автор
преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Товаренето падна ли?

Вкарах ключа на никси и се получи.Вече се товари и диска.Вирус?

Акробата не съм го стартирал, а показва че работи.

Servis.jpg

1.jpg

2.jpg

на 8.07.2022 г. в 21:04, цър-вул написа:

Десен клик по "D:" > Delete Volume
Десен клик по "G:" > Delete Volume
Десен клик по "H:" > Extend Volume... и следваш съветника

Нататък не ми е ясно?

disk.jpg

преди 58 минути, ivan_pop написа:

disk.jpg

Даа, явно без външен инструмент няма да се получи.
Но за всеки случай пробвай да въведеш в полето Select the amount of space in MB: числото 953866 и да кликнеш [Next >]

А в раздел Startup вижда ли се Acrobat DC
2.jpg

преди 1 час, ivan_pop написа:

Вкарах ключа на никси и се получи.Вече се товари и диска.Вирус?

Акробата не съм го стартирал, а показва че работи.

Servis.jpg

В новата снимка вече се показва svchost.exe с друг PID. Вече се вижда услугата на Windows Update. Т.е. ако преди не си го нацелил, но сега си, значи със сигурност тече някоя актуализация. Виж какво се случва в Check for updates.

Windows Update товари и диска. Така, че сигурно е от това.

• Автор
преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Виж какво се случва в Check for updates.

Това е от преди малко.

Updates.jpg

Task.jpg

преди 7 часа, цър-вул написа:

А в раздел Startup вижда ли се Acrobat DC

Startup.jpg

преди 7 часа, цър-вул написа:

Даа, явно без външен инструмент няма да се получи.
Но за всеки случай пробвай да въведеш в полето Select the amount of space in MB: числото 953866 и да кликнеш [Next >]

Реших, че така е по-безопасно.

J.jpg

Явно си подредил процесите по натоварване на процесора, но не вярвам тези 0.6 MB/s писане по диска да са причината за тези 62% натоварване. Или подреди процесите сега по използване на диска или отвори Performance => Open Resource Monitor (долу) => секцията Disk => и подреди долната колонките по Write (B/sec) и дай снимка.

Интересно защо и статуса при Windows Update му се различава. Не трябва ли да изглежда така:

Image-059.png

Обикновено, когато е без оградената икона от моята снимка, е знак за проблем с актуализациите.

преди 17 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Интересно защо и статуса при Windows Update му се различава. Не трябва ли да изглежда така:

Image-059.png

Обикновено, когато е без оградената икона от моята снимка, е знак за проблем с актуализациите.

И всичко това при нова и чиста инсталация. Да не е намерил отнякъде и да е инсталирал Windows12?

• Автор
преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Явно си подредил процесите по натоварване на процесора, но не вярвам тези 0.6 MB/s писане по диска да са причината за тези 62% натоварване. Или подреди процесите сега по използване на диска или отвори Performance => Open Resource Monitor (долу) => секцията Disk => и подреди долната колонките по Write (B/sec) и дай снимка.

От време на време взе да се кротва натоварването.Вчера спрях ъпдейтите, не зная дали има общо.А някои ъпдейти са "фалирали".

2022-07-11 at 08-01-27.jpg

updates.jpg

"А някои ъпдейти са "фалирали".

Не са ти "фалирали" няколко,  а само един. Погледни го внимателно:  KB5014702

Компютъра се е опитвал да го изтегли 5 пъти и не е успял.

Файлът е твърде голям(1 608989 КБ) и ако ти е слаба връзката за изтегляне а и процедурата е бавна, то това е редно да се получи при твоя компютър. 

По долу ще видиш снимките. Затова ще го изтеглиш ръчно или ако не можеш, ще ти пусна линк с изтегления ъпдейт, а ти ръчно ще си го инсталираш. 

Ето как става: Отваряш този линк и поставяш номера на ъпдейта в каренцето , натискаш да го намери и готово. Погледни снимките!!!

https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx

===========================================================================================================

Ако не можеш да го изтеглиш От Микрософт ,ето ти го от мен:

windows10.0-kb5014702-x64_48f484f06070f3de..
https://dox.abv.bg/download?id=39520a5082

Казваш, че си спрял ъпдейтите, но аз не съм убеден. Затова: Провери след 3-4 дни каква е хавата отново.

Като отидеш в менюто за ъпдейт, поискай го, за да се увериш включени ли са или не, защото компа ти отново ще опита да инсталира това, което му е НЕОБХОДИМО!!!!

Накрая: След като приключиш с този процес (3-4 дни) всичко инсталирано до този момент, които ти се отчита като ИНСТАЛИРАНО трябва да го почистиш от компютъра. Предполагам отново, че знаеш как се прави.

Нещо основно:

Когато почнеш с ъпдейта и работа по такъв процес, не трябва да заебаваш тази операция за  когато ти имаш време за това, а да я довършиш от начало, до край. Иначе, и до нова година няма да можеш да си ползваш лаптопа. На теб не ти е виновна оперативната памет, а смотаният и много слаб процесор. И е хубаво при теглене, винаги да можеш да си виждаш скоростта във всеки един момент. Иначе - не знаеш сам, какво правиш или компа не ти се подсмива!

От мен толкова. По вече, няма да те безпокоя.

ScreenShot013.jpg

ScreenShot014.jpg

ScreenShot015.jpg

ScreenShot016.jpg

• Автор
преди 1 час, Kolev72 написа:

Казваш, че си спрял ъпдейтите, но аз не съм убеден. Затова: Провери след 3-4 дни каква е хавата отново.

А този фалиралия упдейт за какво служи?

StopUpdates.jpg

преди 3 минути, ivan_pop написа:

А този фалиралия упдейт за какво служи?

StopUpdates.jpg

Отваряш Микрософт от посочената страница и там има кратка анотация за какво служи, уважаеми. Четеш и ще разбереш. Така се прави.

ScreenShot017.jpg

преди 3 часа, Kolev72 написа:

Предполагам отново, че знаеш как се прави.

Аз предполагам, че не знае как се прави, но затова са съфорумците - да помагат, и то безплатно.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Аз предполагам, че не знае как се прави, но затова са съфорумците - да помагат, и то безплатно.

Ами помагайте! Аз се опитах, но явно или не ме разбира или не го оценява. Затова няма по вече да се меся. Накрая да не стане така, както с оня - Ботличек. Пита за щяло и нещяло, но не знае за какво точно пита! А съфорумците помагат и то безплатно.Много от хората дори не знаят, че съществува думата  "БЛАГОДАРЯ" Приятен ден ти пожелавам.

преди 9 минути, Kolev72 написа:

Много от хората дори не знаят, че съществува думата  "БЛАГОДАРЯ"

Всички я знаят, ама повечето нещо трудно я предъвкват.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.