Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СПЕШНО ПОМОЩ ! Параграф 22 при преинсталация на Windows от флашка.

Featured Replies

преди 56 минути, цър-вул написа:

Постът ми беше насочен по-скоро към @Валсо.
Ясно е, че авторът сега прохожда в материята...

Грешка! Отнася се до наличивето на повече от 4 дяла на един диск!

Грешка! OТНАСЯ СЕ ЗА ДИСКОВЕ С РАЗМЕР ПО-ГОЛЯМ ОТ 2(ДВА) TB

И така да е, пак е пълен идиотизъм да имаш един диск с 15 дяла. Реално ти трябват 70 ГБ за уина, останалото за данни. Чудя се дали не ги пробутват така готовите конфигурации, вероятно се опитват изкуствено да наложат GPT. С каква цел обаче е неясно.

преди 7 минути, Валсо написа:

И така да е, пак е пълен идиотизъм да имаш един диск с 15 дяла

Ти щот си експерт, на чиито машини Windows ВИНАГИ създава проблеми, трее те слушаме, да?
Не са 15, а 4 по подразбиртане:

Цитат
  • Partition 1: Recovery partition, 450MB - (WinRE)
  • Partition 2: EFI System, 100MB
  • Partition 3: Microsoft reserved partition, 16MB (not visible in Windows Disk Management)
  • Partition 4: Windows (size depends on drive)

И понеже НЕ СЪМ експерт, затова имам 5 хард диска с общо 6 дяла (всичките са MBR и никога няма да бъдат GPT, ако зависи от мен) и пак имам уиндоус (за някои по-капризни игри, които не тръгват под линукс), при това без всичките тези излишни дялове. Как ли съм я направил тази магия? :D И преди да кажеш, че неискащият да автостартира АИМП е свързан с липсата на тези 3 излишни дяла, аз ще ти кажа, че не е. Защото преди 10-ката имах и 7, и 8, и 8.1. Те също бяха инсталирани по този начин и там АИМП си автостартираше без никакъв проблем. И докато твоят уин си прецаква сам буутването, а всичкото инструменти за възстановяване не вършат никаква работа или дори влошават положението и загубиш половин час в опити да си подкараш уина, аз ще си възстановя буутването за 2 мин. и 20 сек.

UKOkGWB.png

преди 1 час, цър-вул написа:

Покажи 3+TB дял на 4TB диска, не ми показвай плюнките по 4-500GB

Ми то си пише на горната снимка всеки сторидж колко е, ама някой трябва да чете, а не само да си повтаря мантрата като папагал...

vdzF9JV.png

c0uJtlF.png

преди 43 минути, Валсо написа:

Ми то си пише на горната снимка всеки сторидж колко е

Тъп ли си или се правиш на такъв - горе 4TB дискът не се вижда в какъв формат е файловата му система? И как се вижда 4TB ext4  под Windows? Никак, нали

преди 28 минути, цър-вул написа:

Тъп ли си или се правиш на такъв - горе 4TB дискът не се вижда в какъв формат е файловата му система? И как се вижда 4TB ext4  под Windows? Никак, нали

Под самия уин не се вижда (не и без 3rd party tools; може би WSL да може да ги чете, но на мен не ми и трябва да може), но самият инсталатор вижда всичките сториджи и дялове по време на инсталационния процес и съответно не ти дава да инсталираш, докато не се самопрецакаш като си ги форматираш в GPT. Но има и друг начин да стане твоята - без GPT и без излишни дялове. Само че ние, където не сме експерти, го знаем този начин, а вие от отбора на експертите не го знаете. :D  Ти ми напомняш на един пишман админ от една работа преди години, когото го уволних оттам без да искам (наистина не това беше целта, но така се развиха събитията). Пишман админчето се правеше и то на големия експерт. Този експерт беше инсталирал флекс тайп 🤣 на уиндоус 7 и за капак сложил само БДС, съответно аз не можех да си върша работата така. Смених паролата на админ акаунта, махнах скапания флекс тайп и софтуера за дистанционно наблюдение на десктопа и започнах да си върша работата. Проблемът беше, че после "експертът" не можа да обясни на шефа как така служител е преодолял неговите ограничения и му е сменил паролата, защото той самият не знаеше, че може. И като не могъл да обясни, шефът му набил шута. :D

Аз никога не съм твърдял, че съм експерт, но ми е смешно, когато някой се бие в гърдите да ми обяснява какъв експерт е, а не знае елементарни неща, като например как да смениш паролата на админа без да знаеш каква му е паролата или пък още по-елементарното - да инсталираш уиндоус при наличието на 5-6 MBR сториджа.

преди 15 минути, Валсо написа:

Само че ние, където не сме експерти, го знаем този начин, а вие от отбора на експертите не го знаете.

Не можеш да знаеш какво знам, надувко! А теб те виждам какви "велики" дела твориш!
И това, което правиш тук, в тази тема, е грозно! Създай си тема и в ннея си се разливай колкото искаш!

преди 17 минути, Валсо написа:

при наличието на 5-6 MBR сториджа

Ай да не пишеш простотии - сторидж не значи дял/партишън и на един диск не можеш да създадеш повече от 3(главни)+1(разширяем) дяла.

преди 21 минути, Валсо написа:

Смених паролата на админ акаунта, махнах скапания флекс тайп и софтуера за дистанционно наблюдение на десктопа и започнах да си върша работата.

И каква щеше да е твоята отговорност, ако заради "еркспертните" ти действия беше компрометирана мрежата на фирмата?

преди 1 час, цър-вул написа:

Ай да не пишеш простотии - сторидж не значи дял/партишън и на един диск не можеш да създадеш повече от 3(главни)+1(разширяем) дяла.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.