Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсва опция за сканиране в контекстното меню

Featured Replies

Здравейте.

От години използвам Avira - безплатната версия, изтеглена директно от сайта и никога не съм имал проблеми, обаче вчера забелязах, че е изчезнала опцията за сканиране, когато цъкна с дясното копче на някой файл. Мисля, че имаше някакъв ъпдейт тези дни, но реално не съм сигурен дали тогава се е случило това. Преинсталирах програмата няколко пъти, трих регистри, обаче проблема така и не се оправи. Може и нещо да пропускам, не знам... Може ли някой да даде съвет какво да пробвам и как да оправя този проблем, защото искам да остана с тази антивирусна, но това ме дразни много?

Благодаря! :)

Пробвай да деинсталираш и инсталираш на ново програмата. А виж и настройките.

преди 4 минути, S197 написа:

Пробвай да деинсталираш и инсталираш на ново програмата. А виж и настройките.

""Преинсталирах програмата няколко пъти, трих регистри,""

• Автор
преди 8 минути, цър-вул написа:

Control panel > Program and features > Avvira >Change > добави Shell Extension module

Това го търсих, но в менюто Repair или Change (не се сещам как точно беше), не успях да намеря такава опция.

Зависи в коя папка е инсталирана програмата, но обикновено записа в обвивката е този:

ContextMenuHandlers1: [Shell Extension for Malware scanning] -> {45AC2688-0253-4ED8-97DE-B5370FA7D48A} => C:\Program Files (x86)\Avira\Antivirus\shlext64.dll [2021-03-19] (Avira Operations GmbH & Co. KG -> Avira Operations GmbH & Co. KG)

Евентуално може да пробваш със следната команда да регистрираш библиотеката (но трябва да намериш в търсачката имаш ли такъв файл и в коя папка се намира ако имаш и да смениш пътя с командата с твоя път до файла):

regsvr32.exe /s "C:\Program Files (x86)\Avira\Antivirus\shlext64.dll"

Ти каза, че си трил и регистри, но не стана ясно ръчно или с някакъв инструмент (деинсталатор и прочие). Опита ли с техния чистач, който макар вече да е премахнат от сайта им може би все още върши работа:

https://www.majorgeeks.com/files/details/avira_registry_cleaner.html

преди 9 часа, Kolev72 написа:

""Преинсталирах програмата няколко пъти, трих регистри,""

Много дълго описание, не съм го чел цялото. :P

• Автор
преди 12 часа, цър-вул написа:

Това го пробвах, да.

преди 11 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Зависи в коя папка е инсталирана програмата, но обикновено записа в обвивката е този:

ContextMenuHandlers1: [Shell Extension for Malware scanning] -> {45AC2688-0253-4ED8-97DE-B5370FA7D48A} => C:\Program Files (x86)\Avira\Antivirus\shlext64.dll [2021-03-19] (Avira Operations GmbH & Co. KG -> Avira Operations GmbH & Co. KG)

Евентуално може да пробваш със следната команда да регистрираш библиотеката (но трябва да намериш в търсачката имаш ли такъв файл и в коя папка се намира ако имаш и да смениш пътя с командата с твоя път до файла):

regsvr32.exe /s "C:\Program Files (x86)\Avira\Antivirus\shlext64.dll"

Ти каза, че си трил и регистри, но не стана ясно ръчно или с някакъв инструмент (деинсталатор и прочие). Опита ли с техния чистач, който макар вече да е премахнат от сайта им може би все още върши работа:

https://www.majorgeeks.com/files/details/avira_registry_cleaner.html

Ръчно не съм трил нищо, само със софтуер. Утре ще се занимавам пак и ще кажа какво е станало. :)

• Автор

@B-boy/StyLe/, благодаря ти много, за жалост липсва файлът, който ти ми показа. Изобщо нямам такава папка.

Това е всичко, което има в главната директория. И с търсачката не успявам да намеря нищо.

image.png.48887949e905843ed1c8536eb1db9a5f.png

• Автор

Току-що разбрах, че това всъщност е бъг при Авира и ще се наложи да се почака за фикс.

А информацията, че е бъг от къде я намерихте? Отворихте "ticket" към поддръжката или?

Иначе това, което бях дал е за по-стара версия на Avira. Новите версии може да използват други имена за DLL библиотеката отговаряща за обвивката в контекстното меню.

• Автор
преди 21 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А информацията, че е бъг от къде я намерихте? Отворихте "ticket" към поддръжката или?

Не съм отварял тикет, но го намерих в къстъмър съпорт секцията. Някой се беше оплакал и му отговориха, че е бъг.

Цитат

Hello Damiano,

The technicians are working on restoring this function. This function still has to be integrated into the new version of Avira security, but it will be available again. Thank you for your understanding.

If anything is still unclear, please let us know, we will be pleased to help.

Kind regards

Да, сега прочетох и в MalwareTips, че е бъг;

https://malwaretips.com/threads/finally-the-next-generation-of-avira-is-available.114121/page-7

Все пак има нова версия и можеш да провериш дали не са го оправили:

https://www.softpedia.com/get/Antivirus/AntiVir-Personal-Edition.shtml

Чета, че новата версия е лека и има нов поведенчески модул (Behaviour Blocker) с името Sentry. Няма го май в настройките, но работи като процес от това, което видях от снимката на един Task Manager.

Жалко, че са разкарали Luke Filewalker, но пък от Symantec явно се движат в правилната посока с новите версии на Avira, макар че според коментарите има да извърви дълъг път още:

https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-236

• 2 седмици по-късно...

Контекстното меню вече работи в тази версия:

https://support.avira.com/hc/en-us/articles/360010656158-Current-versions

Но все още липсвали логовете от проверките.

• Автор

Здравейте.

Току-що видях, че бутончето за сканиране вече го има. Не бях проверявал няколко дни, но сега изглежда окей. След като приключи сканирането, се отваря панела на Авира, а преди излизаше отделно прозорче, с опции "Report" и "Close". Моята версия е точно тази, която показа @B-boy/StyLe/, ъпдейтнала се е сама. Сега сякаш не ми допада толкова - ето как е в момента:

image.png.e4190594ee3783b5c1d4df97b597f41b.png

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.