Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows 11 на неподдържан хардуер. Как да го направя?

Featured Replies

Първо искам да попитам дали инсталирането на Уиндоус 11 на неподдържан хардуер е легално, и ако да, може ли някой да ми помогне.

Опитах да редактирам инсталатора, но не се получи.

Изтрих проверките от файла "appraiserres.dll", но пак не стана.

Накрая изтрих и самия файл, но пак не стана.

Инсталатора отказва да инсталира ОС-а, показвайки съобщението, че системата не отговаря на изискванията.

Всъщност, не знам защо така казва. Процесора има 2 ядра и поддържа TPM 2.0. Доказано е, че компютъра ми е съвместим и спецификациите са над минимума за Windows 11. Единствената причина, поради която Уиндоус 11 уж не се поддържа за моя хардуер, е, че моя процесор не е в листа с поддържани процесори, въпреки че надминава минималните изисквания.

Това с триенето на файла "appraiserres.dll" го видях от ето това видео:

Не можеш, а и няма смисъл! Тоя двуядрен процесор и за седмица не става.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не можеш, а и няма смисъл! Тоя двуядрен процесор и за седмица не става.

Това е фалшива информация.

Windows 10 ми върви на двуядрен процесор, без никакво забавяне. Ако Уиндоус 10 може, защо Уиндоус 11 да не може? Все пак, Уиндоус 11 е Уиндоус 10 с различен дизайн и TPM 2.0 - това е разликата, доколкото знам.

преди 17 минути, FatMan9 написа:

Първо искам да попитам дали инсталирането на Уиндоус 11 на неподдържан хардуер е легално

Спокойно напълно нелегално си е аз до скоро като бях на win10 пуснах да провери да ли щайгата ми е съвместима с win11 и веднага ме отряза и ми вика вземи си смени китука с по модерен и ще имаш win11. И аз така ли теглих му на съобщението една дълга та го благослових за бързо и тея които са драснали съобщението и айде пак си кацнах на win7

Инсталира се като всяка друга ОС, просто трябва да е на чист диск. Всичко друго е непроменено. Даже ще ви дадат цифров лиценз онлайн.

Условията по инсталиране ги има в мрежата. Лесно е. Просто като изтеглите имиджа, и тръгнете да си правите бутваща флашка с Руфус, избирате опция, да се поддържа несъвместим хардуер, или нещо такова.

Аз съм жив пример. Имам машина неотговаряща на изискванията, която дърпа като унгарски кон, безотказна е като швейцарски часовник, мощна като водопад, ъпдейтва се редовно.

преди 31 минути, FatMan9 написа:

Това е фалшива информация.

Windows 10 ми върви на двуядрен процесор, без никакво забавяне. Ако Уиндоус 10 може, защо Уиндоус 11 да не може? Все пак, Уиндоус 11 е Уиндоус 10 с различен дизайн и TPM 2.0 - това е разликата, доколкото знам.

Това са глупости. Можеш да инсталираш 10 на двуядрена барака, но в никакъв случай няма да върви, защото процесорът не може да обработи само браузването, камо ли някаква друга операция.

• Автор
преди 11 минути, Емил Костов написа:

Това са глупости. Можеш да инсталираш 10 на двуядрена барака, но в никакъв случай няма да върви, защото процесорът не може да обработи само браузването, камо ли някаква друга операция.

Тогава защо ми върви гладко и има само 2-3 процента процесорна утилизация в idle режим, докато компютъра е включен, но не се използва?

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Не е вярно, че на двуядрена машина не може да се работи с 10 и 11. Преди няколко дена инсталирах 10 на лаптоп с целеронче и 2 рам и клиповете в тубата си тръгват на 480 гладко без насичане.

В command prompt as admin изпълняваш
"Path_to_bat\Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat" "Path_to_install.wim\install.wim"
install.wim е от папка sources

Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat

Има и друг вариант - с помощта на WinNTSetup

преди 44 минути, vlado1985 написа:

Спокойно напълно нелегално си е аз до скоро като бях на win10 пуснах да провери да ли щайгата ми е съвместима с win11 и веднага ме отряза и ми вика вземи си смени китука с по модерен и ще имаш win11. И аз така ли теглих му на съобщението една дълга та го благослових за бързо и тея които са драснали съобщението и айде пак си кацнах на win7

Глупости на търкалета! Моя лаптоп също няма tpm, но му сложих 11-ка. Използва се rufus, той има опция да направи така, че инсталатора да прескача проверката за хардуера.

Аз те съветвам да прочетеш темата а не да филосовстваш кое може и не може и кое как се прави. Има такава в раздел Windows. Ето я, по долу. Там хората от форума са написали какво може и какво не може а не да слушаш сульо и пульо, на какъв компютър може да се инсталира. Жив пример е горният над мен. Човека е инсталирал на машина със селерон и 2 гигабайта памет, без TPM. Дал ти е и пример, как да си направиш бутващата флашка. Ти във техническите раздели само филосовстваш, без никакво покритие и после, хората му виновни, защото той не може да го направи. Другият начин: Отказваш се от всякакви компютри, купуваш си една мотика пети номер и от сутрин до вечер на нивата. Няма нищо наготово в този свят, моето момче. За да ти се даде, ти вече трябва да си дал!

Линк към темата, която задължително трябва да прочетеш от първия, до последния пост:

преди 1 минута, S197 написа:

Глупости на търкалета! Моя лаптоп също няма tpm, но му сложих 11-ка. Използва се rufus, той има опция да направи така, че инсталатора да прескача проверката за хардуера.

А ти кога ще се научиш първо да четеш?
@Joss Bomon вече го разписал повече от ясно.

току-що, цър-вул написа:

А ти кога ще се научиш първо да четеш?
@Joss Bomon вече го разписал повече от ясно.

Добре, г-н Админ, ще чета, г-н Админ....

преди 10 минути, Kolev72 написа:

Аз те съветвам да прочетеш темата а не да филосовстваш кое може и не може и кое как се прави. Има такава в раздел Windows. Ето я, по долу. Там хората от форума са написали какво може и какво не може а не да слушаш сульо и пульо, на какъв компютър може да се инсталира. Жив пример е горният над мен. Човека е инсталирал на машина със селерон и 2 гигабайта памет, без TPM. Дал ти е и пример, как да си направиш бутващата флашка. Ти във техническите раздели само филосовстваш, без никакво покритие и после, хората му виновни, защото той не може да го направи. Другият начин: Отказваш се от всякакви компютри, купуваш си една мотика пети номер и от сутрин до вечер на нивата. Няма нищо наготово в този свят, моето момче. За да ти се даде, ти вече трябва да си дал!

Линк към темата, която задължително трябва да прочетеш от първия, до последния пост:

Bootlocker няма за цел да чете и да научи нещо. Целта му е да свини във форума всевъзможни теми. Това, че ги повтаря или пише нещо по 100 пъти не е проблем за него. А и не забравяй, че той е чиста енергия и е безсмъртен както е написал. Би трябвало да уведомим г-дата от 112.

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Bootlocker няма за цел да чете и да научи нещо. Целта му е да свини във форума всевъзможни теми. Това, че ги повтаря или пише нещо по 100 пъти не е проблем за него. А и не забравяй, че той е чиста енергия и е безсмъртен както е написал. Би трябвало да уведомим г-дата от 112.

Той, с течение на времето ще се оправи. Ако не той, живота ще го оправи. Като постои без пари един месец и огладнее като бенгалски тигър, не пети номер мотика ще си купи, ами десети. И ще работи заради пусто това ядене като добиче, за една филия хляб. Сега му е лесно, но то е така при всички млади хора. "Тати носи, мама меси" Да живей труда, на мама и тати на ГЪРБА!

Ако е старателен и се стреми да разбере всичко, което му се обяснява тук(на всичкото отгоре е безплатно) полека-лека ще влезе в релси. Дали ще му струва 2-3 години или 20-30 - само от него зависи. И излишни коментари по темата и тук са излишни. 

Я да те питам теб бре Емо!

Като си модератор във форума, не можете ли поне елемнарните неприятни моменти да ги премахвате или изтривате? Че то тук е по бетер от времето на Сталин. Един има властта и ако на него му харесва всичко(караници, обиди и псувни)  си ги оставя да си виреят за вечни времена. Я си стъпете на краката бре хора. Само се пишете за Мъже, но не ставате и за чеп на буре. И не се оправдавай ти, или който и да било, че имате ограничения от Администратора. Една тема не можете да преместите в раздела , в който трябва да бъде. Що за модератори сте?

Искате хората да са добри, но за това трябва Вашата намеса, а не да гледате отстрани.

И накрая!

Ще те помоля най учтиво никога по вече да не ми поставяш емотикони, на които не знаеш предназначението.

Погледни ми горния пост. Има ли нещо в него, което да е смешно? Докато във всеки твой втори пост, хората ти се засмиват или те освирват!

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Ва,не знаех че не може да работи-windows 10 ноотбук HP 550(леко модифициран):4 gb ram,intel core2duo t7300(2x2ghz),384 mgbit intel gma 965 от 2+ години е с windows 10 pro x32-нет,офис,филми до 1080п-перфектно,някои леки игрички!С рендване и тежки игри не се занимавам!п.п До автора на темата-11 ще работи нормално за ежедневни дейности с компа,но защо ти е да се вкарваш в напълно излишни "филми"?!Но ако толкова държиш на 11-ката провери в руските форуми,там много подробно е описана инсталацията върху "несъвместим" хардуер.

преди 5 минути, Илиян Делчев написа:

провери в руските форуми

Нима това не е достатъчно?

преди 59 минути, Joss Bomon написа:

image.png

преди 35 минути, S197 написа:

Добре, г-н Админ, ще чета, г-н Админ....

"Ако говоренето е сребро, то мълчанието е злато"
Май не ти е известна тази поговорка, господин Нека Аз...

преди 5 минути, цър-вул написа:

Изпревари ме!

Точно това щях да напиша, но щеше да е пост след пост, което не е правилно. Така че, ни по вече, ни по малко му трябва именно да погледне тази картинка, да си направи флашката и да инсталира...................ако го умее. Щото като го гледам, май хептен не ги чува как се правят инсталации.

преди 19 минути, Kolev72 написа:

Той, с течение на времето ще се оправи. Ако не той, живота ще го оправи. Като постои без пари един месец и огладнее като бенгалски тигър, не пети номер мотика ще си купи, ами десети. И ще работи заради пусто това ядене като добиче, за една филия хляб. Сега му е лесно, но то е така при всички млади хора. "Тати носи, мама меси" Да живей труда, на мама и тати на ГЪРБА!

Ако е старателен и се стреми да разбере всичко, което му се обяснява тук(на всичкото отгоре е безплатно) полека-лека ще влезе в релси. Дали ще му струва 2-3 години или 20-30 - само от него зависи. И излишни коментари по темата и тук са излишни. 

Я да те питам теб бре Емо!

Като си модератор във форума, не можете ли поне елемнарните неприятни моменти да ги премахвате или изтривате? Че то тук е по бетер от времето на Сталин. Един има властта и ако на него му харесва всичко(караници, обиди и псувни)  си ги оставя да си виреят за вечни времена. Я си стъпете на краката бре хора. Само се пишете за Мъже, но не ставате и за чеп на буре. И не се оправдавай ти, или който и да било, че имате ограничения от Администратора. Една тема не можете да преместите в раздела , в който трябва да бъде. Що за модератори сте?

Искате хората да са добри, но за това трябва Вашата намеса, а не да гледате отстрани.

И накрая!

Ще те помоля най учтиво никога по вече да не ми поставяш емотикони, на които не знаеш предназначението.

Погледни ми горния пост. Има ли нещо в него, което да е смешно? Докато във всеки твой втори пост, хората ти се засмиват или те освирват!

Ще трябва да питаш Сталин Карабойчев :) Колкото до емотикона, който съм поставил, това не означава че се сменя на теб, а разбирам сарказма ти. Този субект никога няма да хване мотика или да отиде на къра, ама никога. Нито пък ще му дойде акъл в главата, защото вече е късно. И не съм бате Емо :)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 13 минути, цър-вул написа:

"Ако говоренето е сребро, то мълчанието е злато"
Май не ти е известна тази поговорка, господин Нека Аз...

Виж сега, господинчо, това е форум, тука всеки пише нещо, стига да не в разрез с правилата. Като не ти харесва нещо, знаеш къде е изхода. Ако ще, че ако искам няма да чета.  А това, че жегата те е напекла или жена ти, не ти е пускала отдавна, си е лично твой проблем. Ама да ми държиш сметка, все едно си някой админ или модератор, тая нема да е. ТИ СИ един прост човечец, дошъл да драсне някой ред и нищо повече! 

Изказа се най-умния у форумо! А ти някога ще схванеш ли елементарни неща? Не.
Имаш силното желание да се дуеш - дуй се, ама не хваща дикиш - вторият винаги е бил втори и никога първи.
А няк'ъф пикльо да ми прави психоанализа, е меко казано смешно. Но то си е за твоя сметка. Толкова ти стига капацитета на това под фонтанелата.

преди 20 минути, Coco1 написа:

Гледам форумния трол- Мазния, пак е пуснал теми ! Отдавна не го беше правил  :giggle1:

Кво ли си е викал - я чакай да им погледам на тия сеира малко и за днес да се разпиша...:hush:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.