Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете за една конфигурация.

Featured Replies

Значи приготвил съм си 1500лв, спрял съм се на Intel, без монитор.

• Отговори 106
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Значи приготвил съм си 1500лв, спрял съм се на Intel, без монитор.

А какво имаш намерение да правиш основно на тази машина ?

( че така като гледам парите - нищо чудно и Conroe да събираме :blink: )

Добавено - докато чакаме - ще се пробвам cool.gif

Дъно

Процесор

Рам - 2х 1GB DDR II 800 A-DATA - 250 $

Харддиск -320GB SEAGATE SATA2/7200.10/16MB - 115$

Видеокарта - XFX - GEFORCE 7600GT 256MB DDR3 DUAL DVI *XXX - Edition* - 183 $

DVD/Rw - NEC - ND-4571/GNB - w/ Labelflash™ technology -39 $

PSU -Antec -Smart Power 2.0 450W - Modular, Dual Rail, DualFan, APFC -85 $

+ кутия - 20-30 лв

Получават се около 1100 $ ,но ако преглътнеш гордоста,че ще бъдеш собственик на Conroe машина ;) можем малко да понамалим оттук-оттам крайната цена :P

• Автор

Най вече видео-обработка.

Забравих да спомена , че видео картата трябва да може да се връзва със HDTV входа на телевизора.

Редактирано от tadata (преглед на промените)

Най вече видео-обработка.

Забравих да спомена , че видео картата трябва да може да се връзва със HDTV входа на телевизора.

Разгледай редакцията на горния ми пост cool.gif С подобно "чудовище" - Ледената епоха се врътка от AVI в MPG за 11 секунди :ph34r:

• Автор

Добре се получава :ph34r:

но искам да попитам, че не съм много наясно тоя процесор защо

е с такава ниска честота и с какво е по добър след като има процесори които,

работят напримерно на 3,4GHz.

Разгледай редакцията на горния ми пост cool.gif С подобно "чудовище" - Ледената епоха се врътка от AVI в MPG за 11 секунди :ph34r:

Кokomil, остава да му сложиш 2 диска САТА2 в РАИД 0, при такава машина..., както се казва, нека мечката да е гризли, около 4 метра висока, 900 килограма, леко изгладняла и малко поизнервена cool.gif:wors:

tadata, това не е случаен процесор, погледни линка, който ти е дал kokomil - CONROE E6400/2.13G/1066/2M - INTEL CORE 2 DUO E6400 това са 2 процесора в един корпус с 2 МВ кеш, потърси сравнителни характеристики за производителност и ще видиш, че това животинче стои най-отгоре на класацията :wors: , независимо от малката си честота biggrin.gif

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Добре се получава :wors:

но искам да попитам, че не съм много наясно тоя процесор защо

е с такава ниска честота и с какво е по добър след като има процесори които,

работят напримерно на 3,4GHz.

Хе,това е новият процесор на Интел Conroe Core 2 Duo -последното поколение двуядрени процесори на Интел cool.gif За повече инфо разгледай тази тема ,за да разбереш за какво става въпрос :clap:

kmvasilev , веднага слагам и Raid ,ама ще надхвърля цената :ph34r:

Off- Б_си машинката се получава :wors:

Тука мисля, че ще ти трябва видеокарта с HDMI изход. Посочената от kokomil е добра и аз по принцип залагам на нея в тази ценова граница, но трябва да се провери дали има HDMI.

Като цяло цените на Conroe платформата са дебелички, ако не ти е спешна покупката, можеш да изчакаш още месец, да се стабилизират.

Успех cool.gif

Ето инфо за HDMI: http://www.hdmi.org/consumer/faq.asp :computer8:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Ето я пълната картинка на XFX GF 7600 GT трипъл Х -

7600GTCard1ICON.jpg

Memory Clock 1.6 GHz Clock rate 590 MHz Dual Link DVI - Supporting digital output up to 2560x1600 Yes Chipset 7600 GT Memory 256 MB Bus Type PCI-E Memory Type DDR3 Memory Bus 128 Bit Highlighted Features HDTV ready , SLI ready , Dual DVI Out

Впечатляващо ,а :computer8:

Ето я пълната картинка на XFX GF 7600 GT трипъл Х -

7600GTCard1ICON.jpg

Memory Clock 1.6 GHz Clock rate 590 MHz Dual Link DVI - Supporting digital output up to 2560x1600 Yes Chipset 7600 GT Memory 256 MB Bus Type PCI-E Memory Type DDR3 Memory Bus 128 Bit Highlighted Features HDTV ready , SLI ready , Dual DVI Out

Впечатляващо ,а :ill:

Серията XXX видеокарти на XFX са наистина много атрактивни, най-вече заради фабричния овърклок, с който идват и доброто охлаждане :P

• Автор

Ще махна от конфигурацията DVD - to че имам външно.

А мога ли да добавя още един такъв HARD и да ги вържа заедно може и малко по малки

да са като обем.

Ще махна от конфигурацията DVD - to че имам външно.

А мога ли да добавя още един такъв HARD и да ги вържа заедно може и малко по малки

да са като обем.

Можеш,разбира се, да добавиш харддиск и двата да се свържат в Raid . Разликата в цените между по-големите и малките обеми е малка,напр. - 200GB HITACHI T7K250 /SATA2/8M -79.5 $

160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB - 72.5 $

120GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB - 68.5 $ и т.н.

Ако ще връзваш два харда в Raid - лично мнение е да си вземеш две 200GB HITACHI T7K250 /SATA2/8M -79.5 $ laugh.gif

Мерси много kokomile спирам се на тази конфигурация + 2 диска по 200GB. :angry22:

До 1-2 седмици ще я имам.

Eй,и да не забравиш да се похвалиш :) С такива компютри все още разполагат малко хора .

За да те улесня - компонентите можеш да ги намериш в Мост cool.gif Само видеокартата е от Лидер .

Успех :help wanted3:

кокомиле защо дъно на гигадръв?

tzavti , в момента на пазара има дъна за Core 2 Duo Conroe на Asus ( ето това ) и на Gigabyte ( това и това , и по-евтиното S3 ) с новия чипсет на Интел 965 . Твоето дъно също поддържа Конро , но е с по-стария 975 чипсет ;) Разбира се има и дъна с модифициран чипсет 945 ,също поддържащи Конро.

При тестовете с дъната на Асус и ДС 4 (на Гигабайт) - дъното на Гигабайт показва по-добра и стабилна работа с Конро при тестове и овърклок ( да не говорим за по-ниската цена ) , и колкото и да е странно ,се оказва че е по-студеното от двете дъна ( по мнението на специалисти ,провели тестовете, в случая за Конро по-доброто дъно е ДС4 на Гигабайт ) .

Затова и препоръчах точно това дъно cool.gif

tadata, това е моята вече поостаряла машинка в къщи, от м.май 2006 г....:

Дънна платка - ASUS A8N-E /NF4 ULTRA/939

Процесор - ATHLON64 3500+ /S939

Fan for CPU - Fan for CPU/939

Памет - 1GB DDR400 KINGSTON HYPERX CL2

Видео карта - ASUS EN7600GT/2DHT/256M PCI-E

DVD-RW - NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/16X

Кутия - CX-9960 400W I/O PAN/ FAN CTRL

HDD - 2x250GB SEAGATE SATA2/7200/8MB

Мишка - LOGITECH S90 OPTICAL/BLACK

Клавиатура - LOGITECH DELUXE/BLACK

Флопи - China

Аудио - GENIUS SW-2.1 850 BLACK

Камера - LOGITECH QUICKCAM CHAT

Монитор - Flatron LG L1750SQ/8MS/03

UPS - I_GUARD 600A 600VA/AVR

До момента рядко успявах да намеря сериозен "противник в тестовете". Очаквам отзвук как си ти с новата си, конкурентна платформа, с двуядрен процесор cool.gif Очаква те и сериозна инсталация и настройки за постигане на върхови резултати :)

След като си готов с машината можеш да пуснеш малко снимки от тестовете за производителност и да направим по една конфигурация - "мечта" на база АМД и Интел ?

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

Последен въпрос кое дъно е по добро за моя процесор?

Това което сте ми препоръчали или това:

Asus P5B Deluxe/WiFi-AP, iP965, LGA775, DDR2, PCI Express, SB7.1, 2xLan1000, WirelessLan, SerialATA, Raid 0,1,5,10, 1394

Последен въпрос кое дъно е по добро за моя процесор?

Това което сте ми препоръчали или това:

Asus P5B Deluxe/WiFi-AP, iP965, LGA775, DDR2, PCI Express, SB7.1, 2xLan1000, WirelessLan, SerialATA, Raid 0,1,5,10, 1394

Ще се цитирам ( от по-горния ми пост ) :)

При тестовете с дъната на Асус и ДС 4 (на Гигабайт) - дъното на Гигабайт показва по-добра и стабилна работа с Конро при тестове и овърклок ( да не говорим за по-ниската цена ) , и колкото и да е странно ,се оказва че е по-студеното от двете дъна ( по мнението на специалисти ,провели тестовете, в случая за Конро по-доброто дъно е ДС4 на Гигабайт )

Става въпрос за същото дъно на Асус,за което говориш - Asus P5B Deluxe/WiFi-AP, iP965, LGA775

• Автор
Ще се цитирам ( от по-горния ми пост ) :)

Става въпрос за същото дъно на Асус,за което говориш - Asus P5B Deluxe/WiFi-AP, iP965, LGA775

Вече ми е ясно.

Редактирано от tadata (преглед на промените)

tzavti , в момента на пазара има дъна за Core 2 Duo Conroe на Asus ( ето това ) и на Gigabyte ( това и това , и по-евтиното S3 ) с новия чипсет на Интел 965 . Твоето дъно също поддържа Конро , но е с по-стария 975 чипсет :rolleyes: Разбира се има и дъна с модифициран чипсет 945 ,също поддържащи Конро.

При тестовете с дъната на Асус и ДС 4 (на Гигабайт) - дъното на Гигабайт показва по-добра и стабилна работа с Конро при тестове и овърклок ( да не говорим за по-ниската цена ) , и колкото и да е странно ,се оказва че е по-студеното от двете дъна ( по мнението на специалисти ,провели тестовете, в случая за Конро по-доброто дъно е ДС4 на Гигабайт ) .

Затова и препоръчах точно това дъно cool.gif

Предполагам си прав и напълно се доверявам на материалите, които описваш, но това са моментни резултати. Текущо превъзходство на GB над АSUS. Никога няма да се доверя на GB по следните причини - нагледал съм се и съм си напатил от:

1) надути електролитни кондензатори;

2) окислени AGP, PCI и DIMM слотове, които дори понякога отказват повече да работят;

3) изгорели южни мостове от всякакъв производител;

4) греещи мосфети и следователно - увисващи системи;

5) и на последно място редица изгорели USB портове предимно на задния панел.

Почти 50% от дъната на GB, които са на повече от 2 год. проявяват най-малко един от тези проблеми. Не истина колко дефектирали или умрели съм върнал. Така че, ако мисля в перспектива ще почакам и ще събера пари за ASUS или MSI, или дори бих предпочел цената и издържливостта на ASR и Elite, за сметка на производителността за момента на GB.

Всичко това е лично мнение и не го натрапвам на никои.

Редактирано от qip (преглед на промените)

qip , съгласен съм с твоите доводи против дъната на Gigabyte.Прав си за всичките повреди,недомислици и ядове,създаващи тези дъна.Аз също избягвам въпросните дъна и не ги препоръчвам на никого. Но новите дъна с чипсет 965 показват по-добри резултати с Конро от тези на Асус и дори,както казах, е по-студеното дъно в случая. ДС 4 се охлажда по-добре от Heatpipe охладителя,който Heatpipe охлажда и южният мост заедно с двата блока MOSFET-и на захранването на процесора.Страхотно впечатление прави че всички кондензатори на Gigabyte-а са Solid Alluminium и няма обикновени електролитни кондензатори. :rolleyes: Обратното-при Асуса по-голямата част от кондензаторите са електролитни, охлаждането е направено така, че не охлажда и южният мост и вторият "комплект" MOSFET-и.Този факт сигурно също ще повлияе след време (само че този път в ущърб на Асус ) ,особенно в условия на клок и високи температури cool.gif

Та,като прибавим и по-ниската цена на Gigabyte,мисля че е ясно защо препоръчах това дъно.

Поздрави

Да добавя една картинка на Asus P5B Deluxe

999imagesproducts12951295_m.jpg

И една картинка на Gigabyte GA-8I965P-DS4

I460831.jpg

Гордият бъдещ обственик трябва добре да се замисли за доброто охлаждане на системата.Какво имам предвид: преди две седмици ми се отдаде възможност да видя подобна машина с конро - маркова

, внесена от вън.Имаше следния проблем- е не съм виждал процесор който да грее толкова, а аз съм виждал доста(като се има предвид че съм фен на амд от доста време). Сложиха се две(2) перки на кутията и се смени изцяло охлаждането на процесора. Иначе , е , добре работи машинката де...

Гордият бъдещ обственик трябва добре да се замисли за доброто охлаждане на системата.Какво имам предвид: преди две седмици ми се отдаде възможност да видя подобна машина с конро - маркова

, внесена от вън.Имаше следния проблем- е не съм виждал процесор който да грее толкова, а аз съм виждал доста(като се има предвид че съм фен на амд от доста време). Сложиха се две(2) перки на кутията и се смени изцяло охлаждането на процесора. Иначе , е , добре работи машинката де...

Conroe E 6300 ,клокнато на 3190 Мхц при тестове 24/7 държи спокойно 50 + някой градус със Scythe Ninja+ ;) Не мога да докопам все още Е 6600,за да го видя как е ,но съм приготвил Arctic Cooling Freezer 7 Pro за него - не вярвам да не се справи cool.gif

А пък за перките :) нормално е да се слагат перки ,ако това е някакъв проблем -2х 120 -една отпред и една отзад е нещо напълно нормално ( а пък и когато са с контролер да ги държи на ниски обороти ,никаква грижа - тишина ;) )

Да добавя и аз нещо,че забравих.Конро е направен по 65 nm технология и работи на 0.825V -1.35V по подразбиране и няма логика да грее колкото процесорите от по-старото поколение ,произведени по 90 nm технология.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.