Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете за една конфигурация.

Featured Replies

qip , съгласен съм с твоите доводи против дъната на Gigabyte.Прав си за всичките повреди,недомислици и ядове,създаващи тези дъна.Аз също избягвам въпросните дъна и не ги препоръчвам на никого. Но новите дъна с чипсет 965 показват по-добри резултати с Конро от тези на Асус и дори,както казах, е по-студеното дъно в случая. ДС 4 се охлажда по-добре от Heatpipe охладителя,който Heatpipe охлажда и южният мост заедно с двата блока MOSFET-и на захранването на процесора.Страхотно впечатление прави че всички кондензатори на Gigabyte-а са Solid Alluminium и няма обикновени електролитни кондензатори. :) Обратното-при Асуса по-голямата част от кондензаторите са електролитни, охлаждането е направено така, че не охлажда и южният мост и вторият "комплект" MOSFET-и.Този факт сигурно също ще повлияе след време (само че този път в ущърб на Асус ) ,особенно в условия на клок и високи температури cool.gif

Та,като прибавим и по-ниската цена на Gigabyte,мисля че е ясно защо препоръчах това дъно.

Поздрави

Уважавам качествени постове като този, затова държа да допълня нещо към моя по рано. Признавам, че не познавам в детайли въпросното дъно и разясненията, които си дал са доста полезни, за да добия реален поглед. Радвам се, че GB са решили най-накрая да използват качствени материли и преценен дизайн на охлаждането, дано такива модели да не останат рядкост в гамата им. Heatpipe-a е нещо, на което в началото гледах като на екзотично, лъскаво и малко полезно, после се уверих колко са добри такива системи при видеокартите, а сега съм изключително доволен от буквално хладната тръба на личния ми М2N-Е, така че решението е отлично за голям диапазон температури. Изненадан съм че е обърнато внимание на мосфетите които са изключително важни, но всички ги оставяха до скоро да си греят. Мисля че Elite бяха едни от първите които им сложиха радиатор.

Все пак негативите ми към GB не са от вчера, трудно ще започна да залагам на тях, но се надявам да изчистят дефектите си, защото докато са нови определено показват сила и са достоен опонент на Asus и MSI. А що се отнася до бюжетните им дъна, които са на пазара в диапазона $45-$75, не само че не ги препоръчван, но не ги пожелавам и на враговете си, както се казва. Именно те страдат от по-рано описаните от мен болести.

Надявам се да не съм се отклонил много от темата.

• Отговори 106
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

По-скъпите дъна на Gigabyte не се дънят така, аз лично съм горд собственик на 3 годишно дъно Gigabyte и се държи геройски, даже понася солиден клок на процесора :lol6:

Не съм съгласен да се плюят така генерално всички дъна на Gigabyte, една от най-големите фирми в бранша, която скоро ще прибере и Asus под крилото си :clap:

Не съм съгласен да се плюят така генерално всички дъна на Gigabyte, една от най-големите фирми в бранша, която скоро ще прибере и Asus под крилото си :wors:

Не искам да изглежда все едно само плюя GB, не целя това. Напротив радвам се на високо производителните им модели създадени с качество, дизайн и много удобства. Може би прекалено дълго се раздуха темата в посока бюджетните им дъна. Асус също се дънят с евтините модели по-специално с чипсети на ВИА. Както и да е, може би просто с едно изречение трябваше да кажа, че ако се търси бюджетно дъно да се избере бюджетен производител, Еlite и ASR са за това :-)

Така като си го написал излежда, че GB ще купи ASUS. Няма как да стане, все пак Асус са производител номер 1 в света следвани от Elite, МSI, GB и плътно след тях Galaxy се опитват да вземат четвъртото им място, въпреки че дъната им не са много популярни в БГ, явно в световен мащаб развиват пазар. За тази информация нямам конкретен линк, но успях да изровя нещо за вероятното сливане между АСУС и Гигабайт. ->ТУК<-

Не искам да изглежда все едно само плюя GB, не целя това. Напротив радвам се на високо производителните им модели създадени с качество, дизайн и много удобства. Може би прекалено дълго се раздуха темата в посока бюджетните им дъна. Асус също се дънят с евтините модели по-специално с чипсети на ВИА. Както и да е, може би просто с едно изречение трябваше да кажа, че ако се търси бюджетно дъно да се избере бюджетен производител, Еlite и ASR са за това :-)

Така като си го написал излежда, че GB ще купи ASUS. Няма как да стане, все пак Асус са производител номер 1 в света следвани от Elite, МSI, GB и плътно след тях Galaxy се опитват да вземат четвъртото им място, въпреки че дъната им не са много популярни в БГ, явно в световен мащаб развиват пазар. За тази информация нямам конкретен линк, но успях да изровя нещо за вероятното сливане между АСУС и Гигабайт. ->ТУК<-

Да и аз съм на мнение, че който иска евтино дъно, трябва да се насочи по-скоро към Elitegroup или AsRock.

Доста хора плюят дъната на Elitegroup, но както казваш, те са един от най-големите производители в световен мащаб и имат солиден опит с бюджетните дъна :)

Да, всъщност Asus и Gigabyte ще се обединяват, но прочетох някъде, че дъната ще носят марката Gigabyte и се създава впечатлението, че Gigabyte надделява в сделката biggrin.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

подкрепям кокомил за мнението му и много ми е неприятно че гигадръв ще купят асус или обратното ...

ялова работа

аз съм заклет фен на асус . повечето дъна които съм ползвал с удоволствие са били тези на асус

имал сум и на гигаръв и ма биостар иа на асрок все боклуци .за това че дуната на асус за конроу са топли го доказва и моето т 51 градуса с чипсет на интел а проца се държи м/у45-50 заради доброто охлаждане на залманпри темп. в стаята около 35 градуса в момента

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,

кажете трябва ли да се направят някакви настройки в Биоса, за да

тръгне процесора, че вчера зглобявах ме компютъра цял ден си играхме

и така и не тръгна тоя процесор.Сега съм сложил един Celeron докато този

който ми сглобява ПС-то разбере какво става.

Може да е дефектен, знам ли. angry.gif

Заменил ми е паметта с ето тази CORSAIR DDR2Twin2x 800MGhz вместо A-DATA

ако не е добра да я сменям дикато е време.

Редактирано от tadata (преглед на промените)

Здравейте,

кажете трябва ли да се направят някакви настройки в Биоса, за да

тръгне процесора, че вчера зглобявах ме компютъра цял ден си играхме

и така и не тръгна тоя процесор.Сега съм сложил един Celeron докато този

който ми сглобява ПС-то разбере какво става.

Може да е дефектен, знам ли. angry.gif

Заменил ми е паметта с ето тази CORSAIR DDR2Twin2x 800MGhz вместо A-DATA

ако не е добра да я сменям дикато е време.

щом Целерона върви с нея значи е наред - не му трябват настройки в Биос - може да не сте го монтирали както трябва.

tadata, хайде да напишеш последно какви точно компоненти си взел и как точно не тръгва. Изобщо ли не "пали" или пали но не зарежда или нещо друго?

Edit:

За паметта не се притеснявай.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Няма какво да сме объркали с процесора той се поставя на дъното само по един начин, пасва си много добре

Аз не казвам ,че процесора от паметта не тръгва а искам да попитам дали е по-добра от A-data

tadata, хайде да напишеш последно какви точно компоненти си взел и как точно не тръгва. Изобщо ли не "пали" или пали но не зарежда или нещо друго?

Edit:

За паметта не се притеснявай.

Взел съм ето това:

GIGABYTE GA-965P-DS4

CONROE E6400/2.13G/1066/2M BOX

XFX - GEFORCE 7600GT 256MB DDR3 DUAL DVI *XXX - Edition*

2x200GB HITACHI T7K250 /SATA2/8M

Corsair CM2X1024-6400 DDR2-800

Компютъра не тръгва само пищи и се рестартира

Редактирано от tadata (преглед на промените)

Има ли някакъв пийп сигнал и ако да какъв е? Какво се случва като го включиш? Опиши всичко подробно, иначе едва ли ще можем да ти помогнем.

• Автор
Има ли някакъв пийп сигнал и ако да какъв е? Какво се случва като го включиш? Опиши всичко подробно, иначе едва ли ще можем да ти помогнем.

Пищи сигнала е непрекъснат и трае 2-3 секунди.

Какво захранване си му сложил на това зверче?

Oтносно сигнала:

1 Long Beep indicates a problem with memory in the first bank, usually an unseated memory module

И за всеки случай обновете BIOS-a с последната версия(F3).

• Автор
Какво захранване си му сложил на това зверче?

Oтносно сигнала:

И за всеки случай обновете BIOS-a с последната версия(F3).

Blue Storm AX-500A

Имаш 1 ГБ рам, но не ми стана ясно това 2х512 или 1х1024 е? Опитай да я сложиш в другите слотове. Иначе направи както ти каза Lyudmil ъпдейт на биоса. Ако трябва, опитай и с друга рам, но си мисля, че след ъпдейта ще запали.

• Автор
Не разбрах ,в момента Celeron-a на мястото на Конро ли е ( на същата конфигурация само без процесора ) ?

Да точно така.

Имаш 1 ГБ рам, но не ми стана ясно това 2х512 или 1х1024 е? Опитай да я сложиш в другите слотове. Иначе направи както ти каза Lyudmil ъпдейт на биоса. Ако трябва, опитай и с друга рам, но си мисля, че след ъпдейта ще запали.

2x1024

Проввай само с едната пръчка и направи един CMOS Reset (ако искаш с джъмпера, ако искаш с батерията, както ти е по-лесно).

• Автор
Проввай само с едната пръчка и направи един CMOS Reset (ако искаш с джъмпера, ако искаш с батерията, както ти е по-лесно).

Процесора сега не е в мен.

• Автор
Направете каквото iovi казва- CMOS Reset и сглобявайте пак .Ако пак не тръгне - отивай да правиш рекламация -да ти дадат друг проц .

Точно това ще направя, паметта да я оставя ли или да взема A-DATA.

cool.gif До скоро

Аз лично предпочитам Corsair пред A-Data :ph34r: (Corsair-ките обикновено имат повече потенциал за снижаване на латентността biggrin.gif ), но която и памет да избереш няма да сбъркаш - и двете марки са доказали се :wors: (никой не е застрахован, обаче, винаги можеш да попаднеш на дефектна бройка sad.gif )!

P.S.: Щом паметта тръгва без проблеми с Celeron-a, значи не е от нея! Най-вероятно е от процесора (освен, може би, да е някоя сбъркана дефаулт-настройка :) )!

Точно това ще направя, паметта да я оставя ли или да взема A-DATA.

cool.gif До скоро

Щом вече си я взел ,остави я - паметта е достатъчно добра - даже много :) (Държи по-ниски Cas Latency от А-Дата ).

Не зная с кой Биос е дъното ,но гледам на сайта на Гигабайт ,че има два Биос-а вече - ъпдейтвайте и Биос-а,както препоръчаха и другите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.