Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американизация и отричане на всичко българско

Featured Replies

преди 1 час, petie1 написа:

Няква идея отде да си купя процесори "Байкал"? Щот продават магнитчета "Елбрус" та се чудя дали и "Байкал" стават само за магнитчета?

Не знам. Аз съм гумаджия, питай ме нещо за капачки за джанти.

• Отговори 883
  • Прегледи 39,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай пример на останалите като се гръмнеш.  

• цър-вул
    цър-вул

А ти к'ъф си?

• За теб е по добре да сме си останали под турско величие ли ? Санкции които нанесоха повече вреда на ЕС отколкото на Русия 

Публикувани изображения

преди 3 часа, Радул написа:

Не знам. Аз съм гумаджия, питай ме нещо за капачки за джанти.

А аз си мислех че си механик?

преди 16 минути, васил козарев написа:

Аа те имат подобен филм казва се Защитници само че не помня на коя марвеловааа щуротия беше копие?

преди 2 минути, petie1 написа:

Аа те имат подобен филм казва се Защитници само че не помня на коя марвеловааа щуротия беше копие?

Едни приятели го бяха гледали на кино и после много се подиграваха с него. Даже не съм му обръщал внимание да го тегля. :D 

Ама пак от американците копират. Ебаси гадните янки! 

преди 42 минути, васил козарев написа:

Едни приятели го бяха гледали на кино и после много се подиграваха с него. Даже не съм му обръщал внимание да го тегля. :D 

Ама пак от американците копират. Ебаси гадните янки! 

Ами да малко е смешен кат вземат да мятат тия танкове      абе аз много много не тача Марвел и подобните комикси иначе гледам само научна фантастика не фентънзи както дрънка комичката ни

Тоя пич (Никита Михалков) нявга имаше страхотни филми. И като режисьор, и като актьор. И международно признание имаше... сега не знам.
Има и "55" (2007) - документален филм за 55 годишнината на Путин...
Има и писмо (заедно с още трима, но от името на всички творци в Русия) до Путин (пак 2007), в което го призовава да остане президент за 3-ти мандат. Разбира се, като изключим споменатите вече трима, "всички творци в Русия" нямат никаква представа, че призовават някого да остане някъде за нещо, както и че самият призив зове към нарушение на руската конституция, поне както твърди  Ру́сская Википе́дия!

Цитат

...
Письмо В. В. Путину
16 октября 2007 года Н. Михалков, объединившись с тремя деятелями культуры[62], написал письмо Президенту России В. В. Путину, в котором «от имени всех представителей творческих профессий в России» призвал его остаться на третий Президентский срок.

Письмо было опубликовано в «Российской газете»[63], официальном печатном органе Правительства Российской Федерации, и вызвало большой резонанс. Во-первых, оно недвусмысленно призывало к нарушению Конституции России, во-вторых, было написано от лица «десятков тысяч художников и деятелей отечественных культуры и искусства», которые вряд ли давали четверым авторам такие полномочия и, в третьих, стилистически напоминало пропагандистские обращения советской интеллигенции к коммунистической партии и правительству СССР.
...

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'крепостное право -это патриотизм, закрепленный на бумаге. человек был связан co своей землей- матушкой не только чувством долга, но и документально. крепостное право это мудрость народа. никита михалков'

Никита Михалков е брат на друго голямо име - Андрей Кончеловски. Който и до днес прави свестни филми - последният, по действителен случай за разстреляни работници през социализма  "мили дороги" . 

Жалко ... Единият остаря като Катедрала, другия - като Цървул. 

преди 1 час, petie1 написа:

Абе и аз така си мислех, ама в тоя форум толкова често чета че съм гумаджия, че почва да ми се вижда вярно.

• Автор
преди 22 часа, васил козарев написа:

Същия. :D  

Ама интересно, как руското кино и режисьори копират от американците, а не американците от Мосфилм. Що така? :D 

По - точният термин е, че не копират,  отговарят на Холивуд и на американския присмех спрямо руското кино. Да, тъпо е, детинско е, но показват, че и те могат да правят филми с екшън елементи, специални ефекти и подобни. Нали от много години наред в цяла Източна Европа умишлено ни се създават комплекси и се реве на умряло как ние си нямаме модерно кино със модерно заснемане, специални ефекти, екшън сцени и така нататък. Е, вече източноевропейците имаме, не че аз го харесвам или гледам. Но руското кино поне  е премерено и не се гаври нито с законите на физиката, нито със историята.

Наше кино по принцип не гледам, защото няма субтитри. Но не разбирам какво лошо намирате в обикновеното игрално кино, та толкова ви се е прищяло кино с екшъни, насилие и мафиотски простотии.

Иначе гледах руския филм за Юрий Гагарин - "Първият космонавт", страхотен филм. На нивото на "Аполо 13".:yanim:

От американското кино гледам само исторически, драматични и комедийни филми, но не всички,  и не тези с "големите", налагани силово имена.  Анджелина Джоли ми е антипатична.

От руското кино обожавам "Кухня" и "Физрук". Жалко, че вторият не беше със субтитри, малко съм го следила.

Иначе харесвам повече европейското кино, английското и френското.

Преди много гледах латиносериали и страшно много ми липсва  канала "Романтика".

Щеше ми се вместо мафиотските глупости, да си бяхме заснели и ние един такъв страхотен тийн сериал с мюзикъл елементи като "Виолета". При положение,колко много талантливи деца имаме във сферата на музиката, е грях да не направим един такъв сериал.

В България и без това никога не са правени мюзикъли.:crying10:

Иначе ми е писнало американците да се представят за по - по - най във филмите за тях. Особено обичат да се изкарват умни.:getout:

• Автор
преди 21 часа, lebel написа:

Тоя пич (Никита Михалков) нявга имаше страхотни филми. И като режисьор, и като актьор. И международно признание имаше... сега не знам.
Има и "55" (2007) - документален филм за 55 годишнината на Путин...
Има и писмо (заедно с още трима, но от името на всички творци в Русия) до Путин (пак 2007), в което го призовава да остане президент за 3-ти мандат. Разбира се, като изключим споменатите вече трима, "всички творци в Русия" нямат никаква представа, че призовават някого да остане някъде за нещо, както и че самият призив зове към нарушение на руската конституция, поне както твърди  Ру́сская Википе́дия!

Никита Михалков сега води едно страхотно предаване по "Россия 24" и после как да не съм бясна..................Предаването му е страхотно, а от посолството бяха пуснали едно издание на предаването с български субтитри.............

Гледала съм два негови филма - с дъщеря му Анна, май беше, и "Изпепелени от слънцето".

:D 

Само ще кажа, че Бесогон беше спряно от руската държава заради глупостите, които изплямпа в един от епизодите. :D

Никита Михалков от много време не е с всичкия си, за разлика от брат си. 

Апропо

Кончаловски: Русия, ужаси се от себе си!

Цитат
Моят блог се нарича “Ужаси се от себе си”. Неслучайно избрах това заглавие. Маркс има една знаменита фраза: “За да се вдъхне на народа смелост, трябва да го заставите да се ужаси от себе си”.
то и аз вече толкова години призовавам моя народ да се ужаси от множеството факти и обстоятелства от руския живот, за да придобие смелост и желание да поиска. Да поиска да промени себе си и света около себе си.
Мен доста отдавна са ме причислили към русофобите, които презират собствения си народ. Що за глупост - тогава русофоби могат да се нарекат Чехов, Горки, Херцен и Чаадаев – велики руски хора, искали да пробудят Русия, а не безкрайно да търсят виновниците за своите нещастия.
Тъй че сега ще говорим за лошото в руската действителност. А който иска да слуша за себе си приятни слова – да чете речите на президента Медведев или приказките на Афанасиев.
Днес искам да ви напомня някои потресаващи цифри и факти, които ясно показват, че в много отношения Русия не е в Европа или дори в Азия. По отношение на корупцията, продължителността на живота, нивото на инвестиции в областта на науката и други подобни ние сме в Африка! Нещо повече - това сравнение не е обидно за нас, а за африканците! При африканците има обяснение за тяхната изостаналост: четири века безмилостно са ги експлоатирали и унищожавали “пришълци” – расисти и колонизатори, а нас, русите, кой през последните четири века ни е колонизирал, кой ни е подлагал на унищожение освен ние самите?
Често пренебрегваме статистиката – сега ще си послужа със статистика – вярно, в сухите цифри е трудно да се схване реалността. Но мащабите на трагедията, която се разиграва сега на територията на Русия, са толкова критични, че ви призовавам да съсредоточите вниманието си.
Смъртността в Русия
През последните 20 години в Русия умират повече от 7 млн. руси. По този показател ние изпреварваме Бразилия и Турция с 50%, а Европа – няколко пъти. Всяка година Русия губи от населението си колкото цяла област, равна на Псковската, или колкото един голям град, като примерно Краснодар. Броят на самоубийствата, отравянията, убийствата и катастрофите в Русия е съпоставим с нивото на смъртността в Ангола и Бурунди. По продължителност на живота Русия е 160-а в света, отстъпва само на Бангладеш.
Престъпленията срещу деца - само чуйте. Според данни на разследващите органи на Руската федерация за 2010 г. 100 000 непълнолетни са станали жертва на престъпления - включително 1700 изнасилени и убити деца (по този показател сме дори преди Южна Африка). Това означава, че всеки ден в Русия убиват по 4-5 деца. Всяка година от алкохолизъм и наркотици умират 30 000 руснаци (колкото е населението на един малък град). За година водката убива 70 000 души. В Афганистан по време на войната загинаха 14 хиляди от нашите войници! Убеден съм, че Русия се нуждае от лидер, който да има смелостта на Петър Велики, за да каже на хората думите, които отдавна не са чували. Това ще е горчивата истина, че Русия не може да върви напред, защото не иска да разбере до каква степен се е сринала в своето цивилизационно развитие спрямо Европа.
Аз разбирам, че лидерът на нацията, политикът, носи огромното бреме на политическата отговорност и по правило не може да говори свободно. Но днес единствено ясното, вдъхновяващо, нека да е безмилостно, но живо и искрено слово може да стане повод за национално пробуждане от феодалната летаргия. Само по този начин можем да се надяваме, че нацията със своя инстинктивен разум ще разбере и ще поеме по трудния, може би страшно труден, път, който ще измъкне страната ни от пропастта, в която потънахме. Не знам дали е способен на такава самоубийствена постъпка Владимир Владимирович Путин. Способен ли е той да хване “желязната метла” и да провъзгласи равенство на всички пред закона? На всички без изключение. Ако е способен, за него ще има почетно място в пантеона на руската история. Ако не… не знам.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/3647682

• Автор

Какви глупости е изплямпал?

преди 22 часа, Радул написа:

Абе и аз така си мислех, ама в тоя форум толкова често чета че съм гумаджия, че почва да ми се вижда вярно.

Е то и аз си имам такава биография например комичката ни разправя че живея в София та взех да се чудя дали пък наистина не живея там?

преди 2 минути, Anneliese написа:

Какви глупости е изплямпал?

Глупости плямпаш ти, мила моя, неграмотна. 

Цитирал съм ти нещо, което е написал Андрей Кончеловски, подкрепено със статистически данни. :D 

преди 1 час, Anneliese написа:

Но руското кино поне  е премерено и не се гаври нито с законите на физиката, нито със историята.

Изгледай Защитници и пак ще си говорим дали не се гаврят със законите на физиката :)

• Автор
преди 1 минута, васил козарев написа:

То човек, дето не може да смята, да се възмущава, че холивуд се гаври със законите на физиката, е гротескно. 

Щото не е гротескно да представят, че едва ли не всяка кола при сблъсък пламва като факла.

Или да правят и популяризират филми за летящи супергерои, малки деца да им се връзват и да скачат от прозорците.

Или да правят малоумни предавания като "Биг Брадър" и "Страх".

преди 1 час, Anneliese написа:

"Физрук". Жалко, че вторият не беше със субтитри, малко съм го следила.

Който иска Л намира начини който не я иска намира банани :)

Та я кажи Полицаят от Рубльовка и Лондонград гледала ли си?

преди 1 минута, Anneliese написа:

ото не е гротескно да представят, че едва ли не всяка кола при сблъсък пламва като факла.

Това е просто филм, зрелище - пари! Това иска аудиторията - индустрията го предоставя

преди 2 минути, Anneliese написа:

ли да правят и популяризират филми за летящи супергерои, малки деца да им се връзват и да скачат от прозорците.

При нормалните деца не се наблюдава 

преди 3 минути, Anneliese написа:

Или да правят малоумни предавания като "Биг Брадър" и "Страх".

Става дума за пари - прави се това, което иск зрителя - защото той, зрителя си плаща, дори без да знае

• Автор

Е, аз не искам да гледам тъпни! Искам по " Виасат Хистори" да възстановят филмите за ВСВ, които сега са актуални повече отвсякога. Не ми се правете, че нацизмът и антисемитизмът са нещо невинно.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Е, аз не искам да гледам тъпни! Искам по " Виасат Хистори" да възстановят филмите за ВСВ, които сега са актуални повече отвсякога. Не ми се правете, че нацизмът и антисемитизмът са нещо невинно.

Аз пък се радвам че ги разредиха че както бяха почнали направо сватиската да си бяха турили, все едно друга история няма  ами само за  нацистите ай холан бе

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.