Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американизация и отричане на всичко българско

Featured Replies

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Брей, тия били големи комунисти.

Градски - не са комунисти! Просто са си изградили системата - и тя (системата) работи!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Защо ли за лотарията за зелена карта броя на кандидатите е в пъти повече от картите?

Защото няма как цялата измет  да я допуснат на територията на USA!

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Защо ли американците строят стена с Мексико за милиарди? Да спрат американците да прескачат и бягат в Мексико ли?

Tова е риторичен въпрос :) PS: 16 г съм бил/живял/работил в Texas - Fort Worth

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Защо е толкова трудно да се вземе американска виза?

Като цяло не толкова трудно - стига да си нормален....поне така мисля за туристическите визи.....

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Защо даже и да имаш виза и да пристигнеш в Щатите ти предстои среща с имиграционен офицер и ако предизвикаш съмнение ще те накарат просто да си вземеш полет обратно.

Това е вярно....но може и да ти "удължат" визата...според зависи :) Много добре знаеш, че визите са 4 вида

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Защо има специални секюрити пътеки на международните летища за хора с американски паспорти и чужденци?

Сигурно пак го знаеш, но.... Човек с "мулти" гражданство, може да влезе на територията на USA с "чужд паспорт", но може да напусне, само със съответния документ, валиден на територията на USA - a.k.a -  пспорт

• Отговори 883
  • Прегледи 39,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай пример на останалите като се гръмнеш.  

• цър-вул
    цър-вул

А ти к'ъф си?

• За теб е по добре да сме си останали под турско величие ли ? Санкции които нанесоха повече вреда на ЕС отколкото на Русия 

Публикувани изображения

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

....

Това е вярно....но може и да ти "удължат" визата...според зависи :) Много добре знаеш, че визите са 4 вида

...

Ако трябва да сме прецизни неимигрантските визи са 39 вида :) И да, има и възможност за удължаване на пребиваването. Но зависи от много фактори...

преди 3 минути, capnemo написа:

Ако трябва да сме прецизни неимигрантските визи са 39 вида :) И да, има и възможност за удължаване на пребиваването. Но зависи от много фактори...

Не съм се ровил в "дълбините". Oт 2015-та (мисля, че беше 14 януари), на мен виза не ми трябва - нито на буля 

преди 54 минути, NewRedDragon написа:

Градски - не са комунисти! Просто са си изградили системата - и тя (системата) работи!

Защото няма как цялата измет  да я допуснат на територията на USA!

Tова е риторичен въпрос :) PS: 16 г съм бил/живял/работил в Texas - Fort Worth

Като цяло не толкова трудно - стига да си нормален....поне така мисля за туристическите визи.....

Сигурно пак го знаеш, но.... Човек с "мулти" гражданство, може да влезе на територията на USA с "чужд паспорт", но може да напусне, само със съответния документ, валиден на територията на USA - a.k.a -  пспорт

Малко се разминава с действителността с това, което налагат в света и за което се борят уж, пък в тяхната страна няма това, за което се борят. Не ми изглежда демократично. Легалната имиграция е заложена в демокрацията.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Малко се разминава с действителността с това, което налагат в света и за което се борят уж, пък в тяхната страна няма това, за което се борят.

Честно - не те разбрах. На света, никой нищо не налага - просто се казва!

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Честно - не те разбрах. На света, никой нищо не налага - просто се казва!

И защо тогава САЩ се държи като полицията на света? И раздава морал и възпитание на суверенни независими държави? Изпращат войници? Правят войни. Казват и налагат своите представи за добро и за лошо.

Те ще ми казват на мен, какво е лошо или добро. Ще ми налагат своето добро. И ще ме наказват заради зло, което зло е в техните глави.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И защо тогава САЩ се държи като полицията на света? И раздава морал и възпитание на суверенни държави?

Може би защото така е трябва - пък и чак полицията на Света...да кажем, че има последната дума! Суверенни дуржави....хм....интерсно,,,, САЩ води една единствена война от години и тя е с расия. Ликвидира ли се расия (в този и вид) ще останат само няклоко територии, които не са толкова интересни

преди 14 минути, NewRedDragon написа:

Може би защото така е трябва - пък и чак полицията на Света...да кажем, че има последната дума! Суверенни дуржави....хм....интерсно,,,, САЩ води една единствена война от години и тя е с расия. Ликвидира ли се расия (в този и вид) ще останат само няклоко територии, които не са толкова интересни

Аз не обичам много Россия, но ако трябва да избирам между САЩ и Русия. Предпочитам Русия.

По-малкото зло е. И е по-близка до България. Имаме една история. Със САЩ какво имаме? 

Само ни се подиграват. 

Гледай Афганистан, какъв е бил.

България също е била такава през 70-те.

1960 in Afghanistan - Wikipedia

Варварската война на СССР в Афганистан | Новини и анализи по международни теми | DW | 08.02.2013

Последните съветски части напускат Афганистан на 15 февруари 1989 година. Равносметката е съкрушителна: 1 милион убити афганистанци, 5,5 милиона бежанци. Една опожарена страна.

Между другото, Киевска Рус получава и Кирилицата, и Християнството от България. Россия го отрича всячески, Украйна пък признава и е признателна. Повод за размисъл. 

Ха руснаците намерили заместник на Кока Кола -Иван чай :biggrin:

преди 34 минути, васил козарев написа:

Между другото, Киевска Рус получава и Кирилицата, и Християнството от България. Россия го отрича всячески, Украйна пък признава и е признателна. Повод за размисъл. 

Буквите Э, Ё, Ы ги няма в българската азбука. 

Впрочем това е кирилица, какво пише тука?

Нали можеш да четеш кирилица?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бдински_сборник

1280px-Archive-ugent-be-973E9242-B062-11

И ние пишем на българица. Наши букви.

Ето и руските букви.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Граждански_шрифт

1280px-%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Българска_кирилица

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Аз не обичам много Россия, но ако трябва да избирам между САЩ и Русия. Предпочитам Русия.

А Стас Михаилов пее" Я люблю Русия мать" .а по надолу  .. хубаво е там,където нас ни няма. Това са руснаците ,напълно облъчени!Трябва човек да е по-откачен от тях за да отиде да живее там!

• Автор
преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Забелязан е Рататуй в КФЧ(KFC) Хамбург, Германия да готви с неговия си приятел.

ybqevlcs.png

ratatouille GIF

Вече ще се казва КентъкиФрайдМаус. KFM.

Рататуй се казва вид френска манджа, не плъха! Ама толкова ви е високо обща  културата, че абсолютно нищо не знаете за Франция!:angry:

Като излезе филма през 2007 година, имаше подробни обяснения какво е това рататуй!

преди 6 минути, Anneliese написа:

Рататуй се казва вид френска манджа, не плъха! Ама толкова ви е високо обща  културата, че абсолютно нищо не знаете за Франция!:angry:

Като излезе филма през 2007 година, имаше подробни обяснения какво е това рататуй!

Добре Реми не е нужно да цвърчиш толкова силно :lol6:

• Автор

:hit:

преди 18 минути, bigiadri написа:

А Стас Михаилов пее" Я люблю Русия мать" .а по надолу  .. хубаво е там,където нас ни няма. Това са руснаците ,напълно облъчени!Трябва човек да е по-откачен от тях за да отиде да живее там!

1992 година,ходих до Русия.Имах честта,да се срещна лично,с Никита Михалков.Бяхме група от около 20.Той ни събра и говори...Никога няма да ми излезат,неговите думи от главата:Не е точен превода но,контекста е същият.

Руската пропанда,ряпа да яде,прпед Американската:Трябва да има майор,да слуша Моцарт...

После ходих-видях.Не можах да и видя демокрацията...Видях-една голяма дупка/клоака,която искаше пари.

И не,изобщо не милея за матушка...Тук ми е "ОК",само трябва даси оправим,взаимоотношенията.А те са много важни.Най-важните.

До 1989 година,имахме чадър-развалихме го.Опитахме да изградим друг,от другата страна на света-изобщо,не се получи.

Като малка,зависима страна-трябва да гледаме,къде стъпваме.Сега,настъпихме най-големият ни съюзник.Оня от горе,да е с нас.Нищо хубаво,не ни очаква,от запад.Абсолютно сигурен съм.

Според мен трябва и със Запада и с Изтока да сме добре имаме уникален шанс чрез географското ни положение затова

Screenshot_20220724-232849.png

Ето това е американския президент. Пишат му бележки, инструктажи.

Влез в стая ...и кажи здрасти. Поздрави.

Сядаш си на мястото.

Благодариш на присъстващите....

Какво да говори, колко да говори, къде да говори и как да говори.

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Според мен трябва и със Запада и с Изтока да сме добре имаме уникален шанс чрез географското ни положение затова

Западът не иска с нас да е добре. Западът ни иска за пушечно месо срещу руснаците, това не го ли разбра? Трябва им територията ни, не ние. Не трябва да допускаме това!

Щом САЩ ни третират като васали и слуги, хубаво. Трябва да им го върнем. Като си оправим отношенията с Русия!

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Screenshot_20220724-232849.png

Ето това е американския президент. Пишат му бележки, инструктажи.

Какво да говори, колко да говори, къде да говори и как да говори.

Джо Байдън е ментално увреден и не е за президентския пост, а за лудницата или затвора.  Този човек е изключително гнусен. Малко наказание му е, че е ментално зле.

преди 3 минути, Anneliese написа:

Западът не иска с нас да е добре. Западът ни иска за пушечно месо срещу руснаците, това не го ли разбра? Трябва им територията ни, не ние. Не трябва да допускаме това!

Щом САЩ ни третират като васали и слуги, хубаво. Трябва да им го върнем. Като си оправим отношенията с Русия!

Джо Байдън е ментално увреден и не е за президентския пост, а за лудницата или затвора.  Този човек е изключително гнусен. Малко наказание му е, че е ментално зле.

Той е идеалния. Изпълнява 1 към 1 всичко написано МУ. Кукла на конци.

• Автор

Тази кукла на конци ще запали световна война, това ли ти е забавното?:hit:

преди 3 минути, Anneliese написа:

Е ти що мислиш, че пуснаха корона? Нали да махнат Тръмп.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/273268-orban-nyamashe-da-ima-voyna-ako-prezident-na-sasht-beshe-tramp-a-kantsler-na-germaniya-merkel

Орбан: Нямаше да има война, ако президент на САЩ беше Тръмп, а канцлер на Германия - Меркел

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ти,на каква се правиш?

Няма да е той.Ще му наредят.Пионка.

Не помня тачно,196... година,президента им тръгва,да прави разчет,на военният комплекс.За пари,услуги...

Урудите,са изкарали танковете и са щели да запалят света но,не и да дадат да им се прави проверка.Става въпрос,за много  по-милиарди.Сега,60 години по-късно...Къде мислиш че са?С още повече,по-милиарди.Не можеш да ги пипнеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.