Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TL-WR740N пренасочване на порт за рутери

Featured Replies

Здравейте,

Имам рутер TL-WR740N със статично IP, който отворих за дистанционен достъп и всичко си работи. След него обаче имам още два рутера свързани към него с кабел и вътрешни IP та 192.168.1.2 и 3. Пробвах както четох с пренасочване и виртуални портове, но нещо не ми се получава. Въпроса ми е как да стигна до втория или третия рутер, какво да въведа в браузера или пренасочването ми не е наред ???

000.jpg

001.jpg

Разрешен от Corvax

Такива портове не се ползват за достъп. Да не говорим, че преди това имаш порт 25251. Извикай този, който ти е правил настройките да ти разреши достъп.

Опиши си мрежата, защото това описание не казва нищо, освен, че някъде има вързани още два рутъра.
Двата вътреешни рутъра с LAN или с WAN портовете са вързани към основния рутър?

• Решение

Service Port е този порт, на който "почукваш" по публичния интерфейс на рутера, а Internal Port е този, към който пренасочваш трафика навътре в частната си мрежа. Хубаво си се сетил, че 192.168.1.2 и .3 трябва да ги достъпваш отвън през два различни порта на основния си рутер, но HTTP демонът им върви на стандартен порт 80 и към този порт трябва да им пренасочиш трафика зад рутера. С други думи, остави си Service Port-овете така, както са в момента, само смени Internal Port-овете към двата рутера .2 и .3 да бъдат 80. Така трябва да ти се получи.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите.

Емил Костов - сам си правих мрежата с четене оттук оттам, дай съвет кои портове са най подходящи за употреба.

Rammkopf - много ти благодаря за напътствията, ще почерпя ако мога, пиши ми на ЛС. Единият рутер тръгна / много бавно но проработи, а другият мисля че има някакъв проблем понеже забива често /. Утре ще го гледам.

Въпрос така ли се влиза : http://93.123.98.127:4443/ или по друг начин ???

Точно така се влиза, да. Трябва да работи, ако рутерът зад главния е в ред. Методът, който съм ти дал, предполага, че рутерите са с разрешен достъп до интерфейса им през WAN порта (т.е., от LAN портовете на .1 към WAN портовете на .2 и .3). Рутерите зад ,1 раздават ли някакви адреси? Да не си сбил DHCP сървърите им с погрешно включени кабели?

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Опиши си мрежата, защото това описание не казва нищо, освен, че някъде има вързани още два рутъра.
Двата вътреешни рутъра с LAN или с WAN портовете са вързани към основния рутър?

Първо е модем на кабелната по wan до първия и оттам по lan до втория и третия ...

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Точно така се влиза, да. Трябва да работи, ако рутерът зад главния е в ред. Методът, който съм ти дал, предполага, че рутерите са с разрешен достъп до интерфейса им през WAN порта (т.е., от LAN портовете на .1 към WAN портовете на .2 и .3). Рутерите зад ,1 раздават ли някакви адреси? Да не си сбил DHCP сървърите им с погрешно включени кабели?

Аз май бърщам нещата мислех че е така

първо е модем на кабелната по wan до първия и оттам по lan до втория и третия.

да зад главния е този на снимката

да раздават

ами не знам ще им разгледам адресите утре тоест не трябва да са еднакви, включително и на първия

не няма други включени кабели

Така, както аз те разбирам, от модема на доставчика имаш един кабел, който е включен в WAN-а на първия ти рутер. От първия рутер вадиш 2 кабела от LAN-а му и ги включваш в WAN-портовете на .2 и .3. Ако рутер .1 е напъхан в DMZ на модема, то всякакъв тип трафик, на който и да е порт, преминава транзит през модема и отива директно към WAN-а на .1, като по този начин си направил модема "прозрачен" и си го извадил от уравнението. Или и в модема си правил port forwarding към първия рутер?

Или е статичен, или е DHCP. :D "Статичен DHCP" е като "бензинов дизел". Щом си влязъл дистанционно в единия от рутерите за .1, значи сме на верен път.

• Автор

Ами мисля че има два проблема

Първия е със статично IP което се вижда от WAN на самия рутер но Getaway му е същото IP, а всъщност настройките са му през PPOE. с активен DHCP, всъщност днес му сложиха статично преди беше през NAT

На втория не виждам настройки за DHCP - той е powerline.

преди 16 минути, tchanev написа:

първи рутер - статичен DHCP от 192,168,1,100 до 192,168,1,200

За горния рутер разбрахме - мрежа 192.168.1.*, а двата долни - различни мрежи ли си правят? Примерно - 192.168.2.* и 192.168.3.*

преди 2 минути, tchanev написа:

Първия е със статично IP което се вижда от WAN на самия рутер но Getaway му е същото IP, а всъщност настройките са му през PPOE. с активен DHCP, всъщност днес му сложиха статично преди беше през NAT

В коя мрежа е статично това IP - в мрежата на първия рутер ли?

току-що, tchanev написа:

да

Ко „ДА“???

преди 3 минути, tchanev написа:

Приятелю, много са ти объркани понятията, трудно те разбирам тук ...

Първият е със статично IP на WAN интерфейса и за gateway му е зададен същият IP адрес от WAN-а, така ли? Това няма как да работи, по-скоро gateway е насрещният интерфейс откъм модема, който е с някакво "съседно" IP, вероятно.

Настройките на модема вероятно са PPPoE, а не тези на рутера, тъй като той (модемът) ти е крайното устройство (терминал) в мрежата на кабеларката и е негова работа да се свърже към мрежата на доставчика ти. Зад модема, вече всичко си е чист ethernet.

Ако вторият рутер е powerline, не е задължително да има DHCP сървър - може да е просто елементарен модулатор, играещ жичен повторител. В такъв случай, устройствата зад powerline-а ще получават адреси по DHCP от основния ти рутер в диапазона .100 и .200, както си писал горе.

Третият и той ли е powerline?

преди 2 минути, tchanev написа:

Да статичното IP го сложиха на първия рутер за да мога да влизам дистанционно :)

Цитат

Когато посочите резервиран IP адрес за устройство в LAN, това устройство винаги ще получава един и същ IP адрес всеки път, когато осъществява достъп до DHCP сървъра. Запазените IP адреси могат да бъдат присвоени на сървъри, които изискват постоянни IP настройки.

Ахааа ... ако е чист AP на TP-LINK, тези дървета имат само един жичен интерфейс, нямат никакъв DHCP сървър, нямат файъруол, нищо нямат ... така че, реално, на теб всичко ти е в един мрежов сегмент и не би следвало да имаш спънки.

Не знам дали е такъв случаят, но ако AP-то си го купувал на старо, вероятно просто е препечено и затова забива.

преди 5 минути, tchanev написа:

Третия е аксес пойнт но сега не мога да вляза в него ...

Никакъв те няма с обясненията!
Кое какво е и като какво работи са различни неща.

Поне кажи - рутерите в една мрежа ли са?

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Никакъв те няма с обясненията!
Кое какво е и като какво работи са различни неща.

Поне кажи - рутерите в една мрежа ли са?

Съжалявам но не съм много наясно кое какво е

Да в една мрежа са

преди 5 минути, tchanev написа:

Съжалявам но не съм много наясно кое какво е

Да в една мрежа са

И връзваш от LAN към WAN??? Ти си луд.

Я прочети поне това - Частни мрежи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.