Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За телефонни номера започващи с 0700 ... и сметките за телефон

Featured Replies

преди 2 часа, Maleficient написа:

и би трябвало да е безплатно,

нали за това се  борихте и скачахте по площадите 

комунизма свърши

няма безплатни неща

преди 16 минути, Мери Динолова написа:

Не така избирателно де! :D

Добре де, говоря за себе си.

преди 1 минута, S197 написа:

Добре де, говоря за себе си.

За работата утре, или за изригването, че не стана ясно?! :D 

току-що, Мери Динолова написа:

За работата утре, или за изригването, че не стана ясно?! :D 

Недей да изригваш, че ще падне едно четене, а утре съм на бачкане. И без това ми е тегаво ставането.

• Автор
преди 1 час, jtaggerx написа:

Под "логично мислещи" имах предвид не крайните клиенти, а ръководствата на фирмите, които са решили чрез 0700 клиентите им да се свързват с тях. Номерата 0700 са от много време хранилка за операторите, нарочно изключени от пакетите минути. Преди 15 години е имало смисъл от тях, когато се обаждаш от стационарен телефон, да ти таксуват градски, вместо извънградски разговор. Днес съществуването им е непонятно и нецелесъобразно. Особено при обаждане от GSM с минути към всички оператори в България е абсурдно да бъдеш таксуван за това, че си се обадил на номер без добавена стойност от мрежата на оператор в същата страна, само защото номерът започва с 0700, при условие че ако същата връзка се беше осъществила по същия път но без да е 0700 номер, то щеше да е разговор в пакета минути - безплатен.
Разбирам недоволството Ви. И у мен тази хранилка с 0700 предизвиква силно раздразнение, но така са нещата... Кучетата си лаят, керванът си върви.
Затова в днешно време ако ти кажат "Добро утро" вдигаш глава и хубаво поглеждаш къде е слънцето. И четеш внимално с лупа ситния щрифт на ситния щрифт. 

Това че към договора има пакет с безплатни минути далеч не означава, че човек може да очаква при обаждане където и да е било да не бъде таксуван. И никъде не е посочено изрично, че обажданията към 0700 са безплатни. Към 0800 са безплатни за клиента, но не и към 0700. И на повечето места споменават "на цената на един градски разговор или тарифата на мобилния ви оператор". Мобилният оператор може да сложи и 20лв на минута към 0700. Защо? Защото тези номера са хранилка, останала от времето на соца. Едно време са имали смисъл, сега основният им смисъл е да трупат сметка. Затова четете ситно написаното със звездичка набутано някъде най-отдолу.

Разбрах, но все пак, ако не е станало ясно за свое оправдание ще отбележа, че очевидно до сега не съм ползвала тези прословути 0700 за каквото и да е. И просто се изненадах, че в един момент от ...не знам колко време като ползвам услуги, изведнъж се появява това допълнително. Добре. Ще знам. Късно е, но не неизбежно и все пак... крайно некоректно. Ако е за някоя глупост за 23 стинки, ще ти изпратят 6 есемса, но за това ...цак! накрая на сметката-Изненада!
Все тая. За ненабуталите се още, да го имат предвид.

преди 22 минути, Banesc написа:

нали за това се  борихте и скачахте по площадите 

комунизма свърши

няма безплатни неща

Буции, аз не съм била по площадите, освен на манифестации, но Моля те, не ми казвай и пиши за комунизъм, че аз лично не знам кога е имало "безплатно" тИлифонни услуги, но ако искаш може да върнем тези къде бяха с шайба и звъняха като на пожар?! Казваш, връщаме!

преди 12 минути, Maleficient написа:

Разбрах, но все пак, ако не е станало ясно за свое оправдание ще отбележа, че очевидно до сега не съм ползвала тези прословути 0700 за каквото и да е. И просто се изненадах, че в един момент от ...не знам колко време като ползвам услуги, изведнъж се появява това допълнително. Добре. Ще знам. Късно е, но не неизбежно и все пак... крайно некоректно. Ако е за някоя глупост за 23 стинки, ще ти изпратят 6 есемса, но за това ...цак! накрая на сметката-Изненада!
Все тая. За ненабуталите се още, да го имат предвид.

Буции, аз не съм била по площадите, освен на манифестации, но Моля те, не ми казвай и пиши за комунизъм, че аз лично не знам кога е имало "безплатно" тИлифонни услуги, но ако искаш може да върнем тези къде бяха с шайба и звъняха като на пожар?! Казваш, връщаме!

не съм запознат

но има слухове че 

112 е безплатно

• Автор
преди 4 минути, jtaggerx написа:

Няма да губиш трейнинг. Всичко се чете внимателно. 

Свършен факт с последствията от непрочитането. Всъщност го установих днес. Не съм особено ощетена. На който му се чете, да чете.

Акцентът интересен беше, от линка в първия ми пост, че за тези номера с 0700 си имат обикновен номер, който може да се ползва през приложеие. Това не го пише в договорчето, така че е хубаво да се споделя информацията и да няма други прецакани.

преди 1 минута, Banesc написа:

не съм запознат

но има слухове че 

112 е безплатно

не са слухове

Така е

Но няма как от 112 да ти оправят проблем, ако имаш с електронно банкиране...ако ме разбираш. Иначе, ако е да си лафя с тях за Смисъла на живота ще си ги ползвам безплатно вместо психолог и психиатър, това е ясно.

Виж там някой да не ти ползва нета безплатно, за да не се набуташ.

преди 5 минути, Maleficient написа:

Виж там някой да не ти ползва нета безплатно, за да не се набуташ.

никой не ми ползва нета безплатно на кабел съм 

пито платено 

преди 42 минути, Maleficient написа:

И просто се изненадах, че в един момент от ...не знам колко време като ползвам услуги, изведнъж се появява това допълнително. Добре. Ще знам. Късно е, но не неизбежно и все пак... крайно некоректно.

Появявало се допълнително и било крайно некоректно?!? Та те са го написали в договор, който Вие сте подписала. Кое точно е "допълнително" и "некоректно"?

Винаги съм се чудил на № 0700 ххх ххх, който обслужва клиенти в определен район защо му е? Отговорът е, че май си делкат някакви пари с оператора? В договора си е написано, че обажданията към номера си е платено.

преди 18 часа, S197 написа:

Тия телефони са умрела работа.

Не е точно така - откраднат/хакнат ти карта, имейл ли ще пратиш на кол цеентъра? И ще го обслужат утре, а до тогава - според лимитите на картата ти...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.