Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За телефонни номера започващи с 0700 ... и сметките за телефон

Featured Replies

Днес получавам смс-че за сметката ми, която е неясно защо по-висока. Трябваше да се прибера и да си отворя фактурата от мейла, за да установя, че съм провела разговори с номер 0700 ... , който ми е трупнал върху сметчицата. Първо си мислех, че е нещо от някакви вноски при преподписване на договора, но нее. И проверявам да си видя хронологията, и се оказва, че съм звъняла наистина, а това е телефонен номер на ДСКаса за електронното банкиране. Има ирония определено, защото бях толкова доволна как спестявам от такси при преводи, а то се оказа, че всъщност пак съм ги и ще ги дам.
Разрових се в Нета и там макар и късно намерих нещо, което ще имам предвид вече, и ви го представям на вашето внимание да си знаете.

КОД 0700: Обажданията, които увеличават сметката ни за телефон - Пенчев и партньори (penchev-lawoffice.com)

Предварително извинение, ако вече е писано за това и се знае от повечето, но аз късно разбрах.

Отделно ...наистина съм изумена в какъв свят живеем вече, и гледат отвсякъде да ти поодерат кожичката.

преди 2 минути, Евгени Богданов написа:

Имат и сайт. Което ти е по- удобно. ЛИНК

Може да нямат всички телефони на 100%, но пак е нещо.

По принцип избягвам да звъня на номера започващи така един път ми се наложи на енергото да се обадя и за 5 мин разговор изхарчих 4 лв .

преди 2 минути, adersa написа:

По принцип избягвам да звъня на номера започващи така един път ми се наложи на енергото да се обадя и за 5 мин разговор изхарчих 4 лв .

По принцип вече цените са свалени, но 0700 си се таксуват. Нормално! 

Ето малко информация. За допълнение не само Ваваком имат такива услуги.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Вие пък - за „националните номера мрънкате“!

Аз се обаждам „на оператор“ (Йеттел) - да го питам, що са такова дърво - те ми искат екстра пари.
Все едно звъня за кеф!

• Автор
преди 13 минути, Емил Костов написа:

Нормално, ти какво очакваш. Пробвай пък да видиш към 0900 какво те чака.

еми НЕ Е нормално за мен. Никъде няма нито пояснение, нито обяснение, а е просто като услуга уж, и би трябвало да е безплатно, защото веднъж вече ИМ плащат да са по тъпите колцентрове. Дразнещо е. Нищо не искам да пробвам. 

Предвид, че безброй пъти са имали и някакви ремонти по мрежата и съм била и без Нет, не плащам по-малко за времето, в което нали не са ми предоставили услугата.

Понякога наистина ми се иска да съм адвокат и тия А1 да ги срина със земята от дела!

преди 4 минути, Maleficient написа:

еми НЕ Е нормално за мен. Никъде няма нито пояснение, нито обяснение, а е просто като услуга уж, и би трябвало да е безплатно, защото веднъж вече ИМ плащат да са по тъпите колцентрове. Дразнещо е. Нищо не искам да пробвам. 

Предвид, че безброй пъти са имали и някакви ремонти по мрежата и съм била и без Нет, не плащам по-малко за времето, в което нали не са ми предоставили услугата.

Понякога наистина ми се иска да съм адвокат и тия А1 да ги срина със земята от дела!

Само кажи и идвам да помагам. И аз тия не ги обичам! :)

преди 20 минути, Емил Костов написа:

По принцип вече цените са свалени, но 0700 си се таксуват. Нормално! 

Ето малко информация. За допълнение не само Ваваком имат такива услуги.

Сичките са еднакви мошеници!Аз имам служебен телефон и от него си плащам синята зона и звъня на такива номера!

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Само кажи и идвам да помагам. И аз тия не ги обичам! :)

Ох, извинявай за предубедеността ми, но мислех, че ще ми заобясняваш, как проблема е в мен и т.н.

Аз съм наясно, че хората имат нужда от напътствия и услуги, но това да се прекрачва една граница, и когато е дразнещо това повсеместно меркантилно цъкане за всичко, ми идва вповече. Още малко и за броя крачки стъпвайки ще ми искат такса или някакъв данък ...ползване на улиците, по които въррвиш...

току-що, Maleficient написа:

Ох, извинявай за предубедеността ми, но мислех, че ще ми заобясняваш, как проблема е в мен и т.н.

Аз съм наясно, че хората имат нужда от напътствия и услуги, но това да се прекрачва една граница, и когато е дразнещо това повсеместно меркантилно цъкане за всичко, ми идва вповече. Още малко и за броя крачки стъпвайки ще ми искат такса или някакъв данък ...ползване на улиците, по които въррвиш...

И защо проблемът да е в теб. Между другото дадох линк да се видят ориентировъчно подобни услуги. 

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Сичките са еднакви мошеници!Аз имам служебен телефон и от него си плащам синята зона и звъня на такива номера!

Ами щом са мошеници не ползваш телефон и готово.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Ами щом са мошеници не ползваш телефон и готово.

Какво ще ползвам, сам си решавам.Имам два номера на Виваком.

преди 1 час, Maleficient написа:

0700 са номера "на цената на един градски разговор" останали от времето, когато тарифите за градски и извънградски разговори са били различни и извънградските са били чувствително по-скъпи. Предвид факта, че в днешно време по-голямата част от хората ще се обадят от мобилен телефон, това не е така. Дори и да имаш неограничени минути за национални разговори, обаждането към 0700 е извън тях и се таксува на стандартната цена на минута за дадения оператор.
В тарифите на всички оператори са описани номерата от тип 0700 и какъв е механизмът им на работа. В днешно време няма логика да се използва 0700 номер, освен ако нямаш филиали в различни градове и 0700 се използва за гара разпределителна да се прехвърлят от него обажданията до различните филиали. 
Логично, повечето клиенти не са очаровани от идеята да се обадят на 0700 номер, като всички от тях са номера за обслужване или фирмени, където се звъни основно когато има някакъв проблем. Лично аз не обичам да се обаждам на 0700 поради факта, че след като се свържеш - чак тогава някой те прехвърля към този, който ти трябва и предпочитам директните номера.

Отдавна се ползват интернет приложенията на банките. Тия телефони са умрела работа.

преди 1 час, jhoro написа:

Вие пък - за „националните номера мрънкате“!

Аз се обаждам „на оператор“ (Йеттел) - да го питам, що са такова дърво - те ми искат екстра пари.
Все едно звъня за кеф!

Туй кат детенцето, когато видяло, че майка му плаща за детската градина - Баси, ша им ям и ша им спя тука, а те и пари искат???

Да спомена - данъчните също са с 0700, ша са обаждаш за курупция, а? :)

преди 1 час, ivan_pop написа:

Какво ще ползвам, сам си решавам.Имам два номера на Виваком.

Естествено! Твое право е! 

• Автор
преди 32 минути, S197 написа:

Отдавна се ползват интернет приложенията на банките. Тия телефони са умрела работа.

Колко отдавна?  И как точно докато не си видиш сметката можеш да знаеш?

Вероятно има и други невежи като мен, не вярвам да съм само аз, или ако съм, да изтрия темата може би? Всезнаещи ваши височества?!

преди 35 минути, jtaggerx написа:

0700 са номера "на цената на един градски разговор" останали от времето, когато тарифите за градски и извънградски разговори са били различни и извънградските са били чувствително по-скъпи. Предвид факта, че в днешно време по-голямата част от хората ще се обадят от мобилен телефон, това не е така. Дори и да имаш неограничени минути за национални разговори, обаждането към 0700 е извън тях и се таксува на стандартната цена на минута за дадения оператор.
В тарифите на всички оператори са описани номерата от тип 0700 и какъв е механизмът им на работа. В днешно време няма логика да се използва 0700 номер, освен ако нямаш филиали в различни градове и 0700 се използва за гара разпределителна да се прехвърлят от него обажданията до различните филиали. 
Логично, повечето клиенти не са очаровани от идеята да се обадят на 0700 номер, като всички от тях са номера за обслужване или фирмени, където се звъни основно когато има някакъв проблем. Лично аз не обичам да се обаждам на 0700 поради факта, че след като се свържеш - чак тогава някой те прехвърля към този, който ти трябва и предпочитам директните номера.

От това написаното излиза, че всички "логично мислещи" няма как да използват тези номера. Ок. Нека приемем, че аз не съм логично мислеща и непрочела тарифите, но при все това, за да ги има, очевидно разчитат на тези клети невежи като мен. Ще го преживея. Ще си извадя поука, дори да не е логика за очарование или напротив.
Но нека хората знаят и четат, и да не си мислят, че има нещо безплатно.

Лично аз не обичам пъпеш, но няма как да го обясня на някой, който не знае Защо, и да го има предвид, ако случайно пъпешът се окаже, че може да му натовари сметката за телефон.

преди 5 минути, Maleficient написа:

Вероятно има и други невежи като мен, не вярвам да съм само аз, или ако съм, да изтрия темата може би? Всезнаещи ваши височества?!

Поне от 2019-та:

https://bg.gadget-info.com/difference-between-mobile-banking

• Автор

Интересно, че от 2019 не съм звъняла на 0700 ли, не знам...

преди 27 минути, Maleficient написа:

В договорът ти пише:

Цитат

Минутите изходящи гласови повиквания и SMS-и които са включени в месечните такси на тарифните планове, не се прилагат за разговори/текстови или мултимедийни съобщения към кратки номера, номера за услуги с добавена стойност и/или други специализирани услуги (включително към 131, *88 и други номера от типа “звезда”, Musicall, A1+, STUDIO 88, мобилния портал за забавления), към номера от диапазон 0700, към номера за услугата A1 Предплатен пакет за деца, към номера за данни и факс, изходящи WAP повиквания. Ако за тези разговори и SMS-и не е предвидена друга цена, се прилагат цените посочени в Приложение 1 и/или в действащия Ценоразпис.

преди 56 минути, Maleficient написа:

От това написаното излиза, че всички "логично мислещи" няма как да използват тези номера. Ок. Нека приемем, че аз не съм логично мислеща и непрочела тарифите

Под "логично мислещи" имах предвид не крайните клиенти, а ръководствата на фирмите, които са решили чрез 0700 клиентите им да се свързват с тях. Номерата 0700 са от много време хранилка за операторите, нарочно изключени от пакетите минути. Преди 15 години е имало смисъл от тях, когато се обаждаш от стационарен телефон, да ти таксуват градски, вместо извънградски разговор. Днес съществуването им е непонятно и нецелесъобразно. Особено при обаждане от GSM с минути към всички оператори в България е абсурдно да бъдеш таксуван за това, че си се обадил на номер без добавена стойност от мрежата на оператор в същата страна, само защото номерът започва с 0700, при условие че ако същата връзка се беше осъществила по същия път но без да е 0700 номер, то щеше да е разговор в пакета минути - безплатен.
Разбирам недоволството Ви. И у мен тази хранилка с 0700 предизвиква силно раздразнение, но така са нещата... Кучетата си лаят, керванът си върви.
Затова в днешно време ако ти кажат "Добро утро" вдигаш глава и хубаво поглеждаш къде е слънцето. И четеш внимално с лупа ситния щрифт на ситния щрифт. 

преди 56 минути, Maleficient написа:

Но нека хората знаят и четат, и да не си мислят, че има нещо безплатно.

Това че към договора има пакет с безплатни минути далеч не означава, че човек може да очаква при обаждане където и да е било да не бъде таксуван. И никъде не е посочено изрично, че обажданията към 0700 са безплатни. Към 0800 са безплатни за клиента, но не и към 0700. И на повечето места споменават "на цената на един градски разговор или тарифата на мобилния ви оператор". Мобилният оператор може да сложи и 20лв на минута към 0700. Защо? Защото тези номера са хранилка, останала от времето на соца. Едно време са имали смисъл, сега основният им смисъл е да трупат сметка. Затова четете ситно написаното със звездичка набутано някъде най-отдолу.

преди 3 часа, Maleficient написа:

Отделно ...наистина съм изумена в какъв свят живеем вече, и гледат отвсякъде да ти поодерат кожичката.

Абсолютно! Кой от къде свари, все гледа да те цака. 

Примери бол от ежедневието. Да не давам, че ще изригна. 

преди 31 минути, jtaggerx написа:

Под "логично мислещи" имах предвид не крайните клиенти, а ръководствата на фирмите, които са решили чрез 0700 клиентите им да се свързват с тях. Номерата 0700 са от много време хранилка за операторите, нарочно изключени от пакетите минути. Преди 15 години е имало смисъл от тях, когато се обаждаш от стационарен телефон, да ти таксуват градски, вместо извънградски разговор. Днес съществуването им е непонятно и нецелесъобразно. Особено при обаждане от GSM с минути към всички оператори в България е абсурдно да бъдеш таксуван за това, че си се обадил на номер без добавена стойност от мрежата на оператор в същата страна, само защото номерът започва с 0700, при условие че ако същата връзка се беше осъществила по същия път но без да е 0700 номер, то щеше да е разговор в пакета минути - безплатен.
Разбирам недоволството Ви. И у мен тази хранилка с 0700 предизвиква силно раздразнение, но така са нещата... Кучетата си лаят, керванът си върви.
Затова в днешно време ако ти кажат "Добро утро" вдигаш глава и хубаво поглеждаш къде е слънцето. И четеш внимално с лупа ситния щрифт на ситния щрифт. 

Това че към договора има пакет с безплатни минути далеч не означава, че човек може да очаква при обаждане където и да е било да не бъде таксуван. И никъде не е посочено изрично, че обажданията към 0700 са безплатни. Към 0800 са безплатни за клиента, но не и към 0700. И на повечето места споменават "на цената на един градски разговор или тарифата на мобилния ви оператор". Мобилният оператор може да сложи и 20лв на минута към 0700. Защо? Защото тези номера са хранилка, останала от времето на соца. Едно време са имали смисъл, сега основният им смисъл е да трупат сметка. Затова четете ситно написаното със звездичка набутано някъде най-отдолу.

Хаха, кой помни секс телефоните от едно време? :D

преди 3 минути, Мери Динолова написа:

Да не давам, че ще изригна. 

Сакън, че утре сме на работа.

преди 13 минути, S197 написа:

Сакън, че утре сме на работа.

Не така избирателно де! :D

преди 17 минути, Мери Динолова написа:

Примери бол от ежедневието. Да не давам, че ще изригна. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.