Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

щети причинени от ЕС на България

Featured Replies

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Щетите от сащ/есср върху България са неизчислими. Но пък могат да се преброят в друга бивша република от соца, която налапа западните "ценности". Поне 15 убити и десетки ранени при масова стрелба в Прага.

https://www.fontanka.ru/2023/12/15/73021208/

https://btvnovinite.bg/svetut/masova-strelba-v-rusko-uchilishte-naj-malko-shestima-sa-ubiti-a-20-sa-raneni.html

За съжаление се случва и на други места.

• Отговори 712
  • Прегледи 57,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Ето я истината! Който се чуди, защо сме на тоя хал. Теглете заеми и ставайте съвремени роби.

преди 3 часа, BANKATA написа:

Нормално е, както би казал сорос. Русия е капиталистическа страна и по времето на дявола горбачов, на елцин също, пое много западни "ценности". Когато Путин спечели войната със сащ извън границите на Русия, ще трябва да воюва и с извратените от запада индивиди, които са част от руското население.

"Нидерландия окончателно премахна всички пречки пред пълноправното влизане на България в Шенген. "

Пореднта конспирация, че Нидерландия няма да ни пусне в Шенгенското пространство, защото накърняваме определени икономически интереси - ОТПАДНА!!!!

Какво ти е мнението @Flashback? Ти твърдеше подобна дивотия. А и други потребители във форума са писали така, но не ми се търси в архива да ви вадя глупостите, които пишете. 

Е може и да заработвате по някоя копейка. Даже така е по-добре за вас, защото ако пишете само от глупост - не говори добре за нивото на интелекта ви.

Мълчи народа... Всичко се е набълбукало с кредити и заеми.

на 12.10.2023 г. в 15:14, Flashback написа:

@valkiria1, нашите европейски съюзници дори в Шенген не искат да ни пуснат (заедно с Румъния, която определено не е русофилска), макар отдавна да сме изпълнили всички критерии, защото накърняваме определени икономически интереси на наши съюзници, та си тръгнала да плещиш за някакъв имагинерен икономически коридор от Индия, от който евентуално да се възползваме.

преди 51 минути, Sliderum2 написа:

Нормално е, както би казал сорос. Русия е капиталистическа страна и по времето на дявола горбачов, на елцин също, пое много западни "ценности". Когато Путин спечели войната със сащ извън границите на Русия, ще трябва да воюва и с извратените от запада индивиди, които са част от руското население.

Поредният геноцид на инакомислещите.

преди 3 часа, БаалБек написа:

"Нидерландия окончателно премахна всички пречки пред пълноправното влизане на България в Шенген. "

Пореднта конспирация, че Нидерландия няма да ни пусне в Шенгенското пространство, защото накърняваме определени икономически интереси - ОТПАДНА!!!!

Какво ти е мнението @Flashback? Ти твърдеше подобна дивотия. А и други потребители във форума са писали така, но не ми се търси в архива да ви вадя глупостите, които пишете. 

Е може и да заработвате по някоя копейка. Даже така е по-добре за вас, защото ако пишете само от глупост - не говори добре за нивото на интелекта ви.

Ама България вече в Шенген ли е, че толкова се радваш? Австрия все още не ни е пуснала там, а докато тя не го направи, Нидерландия не губи икономическите си ползи.

Колкото до Нидерландия, Рюте има мераци да оглави НАТО и ще му е нужна подкрепата на България, за да се докопа до поста генерален секретар на Алианса, т.е. крушката си има опашка:

Цитат

Следващата седмица новият парламент на Нидерландия трябва най-сетне да вдигне докрай ветото на страната върху присъединяването на България в шенгенското пространство за пътуване без граничен контрол.

Това стана възможно, след като в петък служебното правителство, което оглавява Марк Рюте, изненадващо за мнозина обяви, че не вижда повече проблеми за присъединяването на България към Шенген. За падане на ветото обаче е нужно и решение на парламента, тъй като след подадената през миналата година оставка Рюте ръководи служебен кабинет и тази тема не е включена в предварително одобрените правомощия на това правителство.

Вероятно гласуването в парламента на Нидерландия ще мине безпроблемно, тъй като въпреки че изборите спечели националистическата партия на Герт Вилдерс, мнозинство в Хага имат партията на Рюте и социалдемократите на бившия еврокомисар Франс Тимерманс.

Че Нидерландия ще преобърне позицията си след извънредните парламентарни избори в страната, бе прогнозирано още когато Рюте обяви, че подава оставка като министър-председател и напуска местната политика. Още повече че през октомври обяви, че за него е интересна възможност да оглави НАТО през октомври 2024 г., след като изтече удълженият мандат на досегашния генерален секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

За да бъде избран на най-висшия политически пост в НАТО, обаче на Марк Рюте му е нужна подкрепата на всички страни членки. Процедурата предвижда, че генералният секретар се избира от Съвета на НАТО, но след това трябва да бъде одобрен от правителствата на всички страни членки. И логично ще му трябва гласът и на България.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16650099

преди 13 часа, Flashback написа:

Колкото до Нидерландия, Рюте има мераци да оглави НАТО и ще му е нужна подкрепата на България,

Много добре се самозатапвате. Някакво противоречие усещам във Вашето мозъче. Иначе нямаше да напишеш и това:

Цитат

нашите европейски съюзници дори в Шенген не искат да ни пуснат (заедно с Румъния, която определено не е русофилска), макар отдавна да сме изпълнили всички критерии, защото накърняваме определени икономически интереси на наши съюзници, та си тръгнала да плещиш за някакъв имагинерен икономически коридор от Индия, от който евентуално да се възползваме.

Продължавай да копаеш дъното...

преди 5 минути, БаалБек написа:

Много добре се самозатапвате. Някакво противоречие усещам във Вашето мозъче.

Ти четеш ли му коментарите? Аз спрях след като се убедих, че пише само някакви си негови измислици, които не са верни! 

преди 5 минути, А.Навални написа:

Ти четеш ли му коментарите? Аз спрях след като се убедих, че пише само някакви си негови измислици, които не са верни! 

Понякога. Не съм блокирала никого. Това обикновено го правят хора, които не търпят чуждо мнение и да им опонират.

Сами се изолират и си създават "ограда", като в соца.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Понякога. Не съм блокирала никого. Това обикновено го правят хора, които не търпят чуждо мнение и да им опонират.

Сами се изолират и си създават "ограда", като в соца.

Аз също никога никой не съм блокирвал, на Флаша коментарите му в темата за войната са пълна измислица и изгубих интерес да го чета. В другите теми все още го чета, но и там пише доста измислици с цел да хвали комунистите и Руснаците. 

преди 2 часа, А.Навални написа:

Аз също никога никой не съм блокирвал, на Флаша коментарите му в темата за войната са пълна измислица и изгубих интерес да го чета. В другите теми все още го чета, но и там пише доста измислици с цел да хвали комунистите и Руснаците. 

Пак проектираш от безсилие! 🤡

Отделно - си противоречиш!

Много добре знаеш, че това което пиша е достоверно, затова толкова се изнервяш и дразниш от моето участие в този форум. 😁

Това, че ти пишеш измислици-премислици, предимно пожелателни мисли и фантасмагории, не означава, че всички са с изпържени мозъци като теб!

Досега к,вото си изплещил - все обратното е ставало! :D

Аз каквото съм написал - винаги е подплатено с източник на информация!

И фактите са си факти - Нидерландия в продължение на години ни спираше за Шенген по нейни си причини, въпреки че отдавна сме покрили всички условия дори според Европейската комисия. 

България отдавна трябваше да е в Шенген, по разни оценки страната ни губи по 100 млн. лева годишно от тази несправедливост. 

преди 24 минути, Flashback написа:

Много добре знаеш, че това което пиша е достоверно, затова толкова се изнервяш и дразниш от моето участие в този форум. 😁

Това също не е вярно, това са си твои измислици. Нямам нищо против никой не само в този форум, а във всички които посещавам и пиша. Във този форум си ми помагал за което съм ти благодарен, и съм харесвал твои коментари.

преди 41 минути, А.Навални написа:

Това също не е вярно, това са си твои измислици. Нямам нищо против никой не само в този форум, а във всички които посещавам и пиша. Във този форум си ми помагал за което съм ти благодарен, и съм харесвал твои коментари.

Ъхъ, така е да, така е! 🤡

А вие двамата с Баалбек не е зле да се върнете в първи клас, за да усвоите четене с разбиране!

Отдавна съм писал тук из темите, че не съм против Шенген, точно обратното, а България отдавна е изпълнила критериите, но е заложник на Нидерландия и Австрия, които си гонят собствени, било то политически или икономически интереси. Третират ни като треторазрядна държава и не ни пускат в шенгенското пространство, от което България губи пари. Румънците си бяха сметнали икономическите загуби и казаха, че ще изпратят сметката на Австрия да им покрие финансовите щети, толкова бяха ядосани последния път, когато отново ни спряха за Шенген. 

Сега Австрия продължава да ни спъва нас и румънците за Шенген, отново сме третирани като краставо куче и не ни приемат като равни, ако и да сме готови на всичко каквото кажат/поискат.

преди 2 минути, Flashback написа:

Ъхъ, така е да, така е! 🤡

А вие двамата с Баалбек не е зле да се върнете в първи клас, за да усвоите четене с разбиране!

Вие целият отбор "копейка" също, аз много пъти съм казвал, че нямам нищо против Русия и народа и! Аз съм против режима, който се налага в момента и против този, който го налага, това е президента и тези около него. Дори преди да направи онази глупост с нахлуването в Украйна го харесвах, но сега го мразя и не съм само аз.

Вчера направи обръщение към Израел, каза незабавно да прекратят всички военни действия в Газа, а той не прекратява тези в Украйна? Това според теб нормално ли е? :angry:

Всички действия на Путин относно Украйна са в отговор на действията на САЩ в Украйна. Първопричината и виновникът за това, което се случва в Украйна са САЩ, реакцията на Путин е в отговор на тези действия.

Опорката как "лошата Русия нападна непредизвикано и непровокирано бялата и пухкава Украйна" отдавна изветря и по-голямата част от човечеството извън НАТО не вярва на тази мантра, както се оплака и самият Жозеп Борел. 

преди 10 минути, Flashback написа:

Всички действия на Путин относно Украйна са в отговор на действията на САЩ в Украйна. Първопричината и виновникът за това, което се случва в Украйна са САЩ, реакцията на Путин е в отговор на тези действия.

Това са неща, които всички си мислят, но никой не може да докаже! Всеки си мисли, че е имало нещо с американците в Украйна защото така каза вожда. То не бяха лаборатории, руски граждани щеше да защитава и изведнъж всичко се изпари и се оказа пълна долна лъжа и пропаганда. Всичко е измислици от цялото управление на Русия, сега вече няма нищо, но той си продължава да избива народа на Украйна и да анексира територии. 

Всичко е за територията и ресурсите на Украйна, Молдова е следващата, за нея кой ли знае какво са измислили както и за Грузия. Добре, че Финландия се усети на време и предприе мерки. 

преди 1 час, Flashback написа:

Опорката как "лошата Русия нападна непредизвикано и непровокирано бялата и пухкава Украйна" отдавна изветря и по-голямата част от човечеството извън НАТО не вярва на тази мантра, както се оплака и самият Жозеп Борел. 

Външната политика на Украйна си е нейна работа. Като няма какво да предоставят като алтернатива е нормално народа да търси най-доброто за себе си.

Реакцията на Путин само показва че е слабохарактерен човек който не знае как са защитава руските интереси.

Започването на войната освен слабост на Путин не показва нищо друго.

преди 1 час, А.Навални написа:

Това са неща, които всички си мислят, но никой не може да докаже! Всеки си мисли, че е имало нещо с американците в Украйна защото така каза вожда. То не бяха лаборатории, руски граждани щеше да защитава и изведнъж всичко се изпари и се оказа пълна долна лъжа и пропаганда. Всичко е измислици от цялото управление на Русия, сега вече няма нищо, но той си продължава да избива народа на Украйна и да анексира територии. 

Всичко е за територията и ресурсите на Украйна, Молдова е следващата, за нея кой ли знае какво са измислили както и за Грузия. Добре, че Финландия се усети на време и предприе мерки. 

Русия действа досущ като САЩ, както пиндосите реагираха преди 60 години, когато се почувстваха застрашени от СССР в близост до техните граници.

Не си ли чувал за Карибската криза и как реагираха САЩ тогава? Тогава всичко се размина с дипломация, защото и от двете страни имаше трезвомислещи лидери. В настоящата ситуация, трезвомислещ е само Путин, а Байдън реши, че тази война ще се води до последния украинец, затова САЩ ще бъдат разкарани от прокси полигона с цената на много славянска кръв и затриване на Украйна. 

Именно Карибската ракетна криза е сред най-често използваните исторически аналогии, за да се опише настоящата ситуация. 

преди 1 час, А.Навални написа:

Русия действа досущ като САЩ, както пиндосите реагираха преди 60 години, когато се почувстваха застрашени от СССР в близост до техните граници.

Не си ли чувал за Карибската криза и как реагираха САЩ тогава? Тогава всичко се размина с дипломация, защото и от двете страни имаше трезвомислещи лидери. В настоящата ситуация, трезвомислещ е само Путин, а Байдън реши, че тази война ще се води до последния украинец, затова САЩ ще бъдат разкарани от прокси полигона с цената на много славянска кръв и затриване на Украйна. 

Именно Карибската ракетна криза е сред най-често използваните исторически аналогии, за да се опише настоящата ситуация. 

преди 8 минути, Flashback написа:

Нито американците тогава бяха прави, нито руснаците сега.

Путин щеше да е трезвомислещ ако беше избегнал войната, или я беше спечелил с минимални жертви за кратко време. 

Ситуацията в която навря Русия не показва да е такъв.

преди 38 минути, BANKATA написа:

Нито американците тогава бяха прави, нито руснаците сега.

Путин щеше да е трезвомислещ ако беше избегнал войната, или я беше спечелил с минимални жертви за кратко време. 

Ситуацията в която навря Русия не показва да е такъв.

А за тежката ситуация на Украйна в ролята на прокси и пушечно месо нещо да кажеш или тя е само разходен материал да сдържаме Русия?!

Самият Йенс призна, че още в края на 2021 год. НАТО получава предложение от Русия, което е отхвърлено от Алианса:

Руското предложение от декември 2021 г. беше набор от документи, представени от Русия на Съединените щати, НАТО и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на 17 декември 2021 г., по време на прелюдията към руското нахлуване в Украйна.

Исканията на Русия към САЩ и НАТО да ѝ предоставят "гаранции за сигурност", поставени през декември 2021 г. на фона на струпването на руски войски близо до границите на Украйна и съобщенията в западните медии за подготовката на руската инвазия в Украйна. Освен всичко друго, Москва поиска от САЩ и НАТО гаранции за отказ от присъединяване към Алианса на Украйна и Грузия и отказ от провеждане на каквито и да било военни действия и доставка на определени оръжия на територията на Украйна, Източна Европа, Закавказието и Централна Азия. След като САЩ и НАТО отказаха да изпълнят исканията на Москва, Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г. 

преди 16 минути, Flashback написа:

А за тежката ситуация на Украйна в ролята на прокси и пушечно месо нещо да кажеш или тя е само разходен материал да сдържаме Русия?!

Самият Йенс призна, че още в края на 2021 год. НАТО получава предложение от Русия, което е отхвърлено от Алианса:

Руското предложение от декември 2021 г. беше набор от документи, представени от Русия на Съединените щати, НАТО и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на 17 декември 2021 г., по време на прелюдията към руското нахлуване в Украйна.

Исканията на Русия към САЩ и НАТО да ѝ предоставят "гаранции за сигурност", поставени през декември 2021 г. на фона на струпването на руски войски близо до границите на Украйна и съобщенията в западните медии за подготовката на руска инвазия на Украйна. Освен всичко друго, Москва поиска от САЩ и НАТО гаранции за отказ от присъединяване към Алианса на Украйна и Грузия и отказ от провеждане на каквито и да било военни действия и доставка на определени оръжия на територията на Украйна, Източна Европа, Закавказието и Централна Азия. След като САЩ и НАТО отказаха да изпълнят исканията на Москва, Русия започна нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г. 

"Русия иска гаранции" а какви дава тя? Много готино цититаш какво искат но не икакво те са дали в замяна.

Веднъж нарушила будапещенският меморандум каква гаранция би дала тя?

Или поставяш неизпълними изисквания и после се оправдаваш че ти си "добрият", а другите искат война.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.