Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое е по-опасно: Пиян или дрогиран зад волана?!

Featured Replies

преди 6 минути, dioib написа:

Да, но и самата относителност е спрямо?! 

Спрямо това,че мислят също зло за други хора!

И стигаме до нормата!!! Тя е определена от кой?!

От тоя дето пие,или се дрогира!

• Отговори 101
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Все е зле.  И все не виждам наказания за виновните, а само мъка за загиналите. Историята познава много случаи.

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

И двете са дроги. Никотинът също. Кофеинът също.

• Наистина ли имате толкова свободно време?!?   

Публикувани изображения

• Автор
току-що, X-TEAM написа:

Спрямо това,че мислят също зло за други хора!

Но не мислиш ли, че мислейки зло за другия те прави зъл?! = Т.е. не си праведен ... :) 

И кое те тика да си зъл спрямо пияницата или дрогирания?! 

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Няма как да се сравнят тези неща.

Тук не говорим за сравнение, а за твое усещане /// 

Но не мислиш ли, че мислейки зло за другия те прави зъл?! = Т.е. не си праведен ... :) 

И кое те тика да си зъл спрямо пияницата или дрогирания?! 

Защо аз,аз не пия алкохол!
Как стигна до извода,че говоря за себе си?!

Отношението на пияницата,или дрогирания към мен примерно!

току-що, dioib написа:

Тук не говорим за сравнение, а за твое усещане /// 

За да имам "усещане" би трябвало да имам много опит в това да бъда возен от много пияни и дрогирани и отново не е гаранция - защото има някои когато са пили карат много по-внимателно от трезвени -  зависи от конкретната бройка и пак зависи колко пиян е този пияния - те никога не пият винаги с точна мярка.

Също така винаги има съпътстващи факти - умора, тренинг (разбирай не само km зад волата, а за опита във вдигането на чашките), тъмно/светло, компания в колата/сам и други.

Всеки човек зад волана на автомобил е опасен - това си е средство за масово поразяване, всичко е въпрос на това как ще се подредят планетите.

• Автор
преди 5 минути, X-TEAM написа:

Защо аз,аз не пия алкохол!

Нека видим и мнението на този който е на дрога ... :) 

преди 10 минути, dioib написа:

Нека видим и мнението на този който е на дрога ... :) 

И кой е на дрога?!
Ако говориш за мен бъркаш,дрога не ползвам!

П.С.
Отвращават ме и пияниците,и наркоманите!

преди 1 час, дpъндю написа:

имат различен поглед над нещата, които зависят от информираността
не са глупаци хората
не знам за теб, ама твърде много се вживяваш в ролята на арбитър

Едва ли съм арбитър в един форум. Просто давам коментар. Оставил съм всеки сам да си решава какво да прави. В грешка си, че се вживявам.

• Автор
преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Всеки човек зад волана на автомобил е опасен

Затова и трябва не на всеки да му се дава правоуправление. 

Примерно във Финландия ли бе, то за да управляваш автомобил има тест да шофираш на лед и е 3 години.

Та, защото няма тест как човек управлява автомобил било под въздействието на алкохол и/или наркотик?!  

Напий един желаеш или го дрогирай и гледай какво ще направи!!1 = Превантивни мерки!!! 

Говорим за хора които не осъзнават, че имат проблем с алкохола или наркотиците.

За алкохола е ясно, но за дрогата?! 

Не всички управляваме добре автомобила, а се стресираме от тези де се мислят, че владеят управлението на автомобила ...

Може би говоря от името на много погубени от ... ;) 

преди 13 минути, dioib написа:

Говорим за хора които не осъзнават, че имат проблем с алкохола или наркотиците.

За алкохола е ясно, но за дрогата?!

Ами това не го казвам,за да се хваля (надявам се да не се възприеме,по - този начин),но когато бях в Англия ми се наложи да набия един наркоман (поляк)!
Просто посегна към телефона ми докато вървях по улицата и каза той е вече мой,без да губя време го набих и си взех телефона! 

П.С.
Понякога човек може да отреагира,но понякога не може,зависи от ситуацията!

• Автор
преди 30 минути, X-TEAM написа:

Ами това не го казвам,за да се хваля

И защо влизай в обяснителен режим?! 

Гордостта е понятен грях или не?! 

Все е зле.  И все не виждам наказания за виновните, а само мъка за загиналите. Историята познава много случаи.

преди 37 минути, dioib написа:

И защо влизай в обяснителен режим?! 

Гордостта е понятен грях или не?! 

Защото някой може да си го помисли и по този начин! Нали знаеш,че всеки има различен начин на мислене! Петте пръстта на ръката ни не са едни и същи,нали?!

Искаш да вметнеш,че съм горд с тази си постъпка ли? Не,най малко,в случая не аз съм виновника,аз бях жертвата,която успя да отреагира и да се защити!

И двете са опасни и не трябва да се шофира под тяхно въздействие. 

При наркотиците ефектите са много различни в зависимост от вида наркотик. При марихуаната се забавят както реакциите, така и възприятието ти за случващото се около теб, както казват "забиваш". При стимуланти като амфетамини, метаамфетамини, кокаин - кипиш от енергия и ставаш агресивен. 

Всяко нещо, което ще ти повлияе и на реакции и на възприятия, е опасно да шофираш под негово въздействие. Шофирането е отговорност, както към собствените ти здраве и живот, така и към останалите на пъта - шофьори, мотористи, велосипедисти, пешеходци. 

Двете момичета, които загинаха на "Черни връх" каква вина имаха ? Никаква. Вината е на дрогирания субект. Както и в корумпираната система. 

Можеше ли да се избегне това и момичетата да са живи днес? Можеше. Ако средата не възпитаваше безотговорни психопати, ако правораздаването не беше корумпирано и работеше. 

Много дълъг разговор може да се води на тази тема. Но за лично добро, както и за околните, човек, ако е отговорен не би шофирал, ако е употребил някакъв опиат. 

преди 19 часа, plamen_petrov_80 написа:

За да имам "усещане" би трябвало да имам много опит в това да бъда возен от много пияни и дрогирани и отново не е гаранция - защото има някои когато са пили карат много по-внимателно от трезвени -  зависи от конкретната бройка и пак зависи колко пиян е този пияния - те никога не пият винаги с точна мярка.

Също така винаги има съпътстващи факти - умора, тренинг (разбирай не само km зад волата, а за опита във вдигането на чашките), тъмно/светло, компания в колата/сам и други.

Всеки човек зад волана на автомобил е опасен - това си е средство за масово поразяване, всичко е въпрос на това как ще се подредят планетите.

Всъщност, зависи от ензимите в чер. дроб как разграждат алкохола. Няма как да знаеш на кого черния дроб, как разгражда алкохола, та затова има някаква мин. допустима граница, която не се санкционира. Има хора, на които 1 чаша концентрат ще им повлияят негативно на реакциите, има такива, които при 4-5 ще са адекватни. Но това в никакъв случай не е за хвалба и не трябва да се толерира. 

• Автор
преди 1 час, васил козарев написа:

Но това в никакъв случай не е за хвалба и не трябва да се толерира. 

Случката е в САЩ.

Там по сводка има тест дали си пиян. /Не ми е известно дали има както при нас допустимите 0,5 промила максимум. (Макар, че и при тази доза по усмотрение на катаджията може да те прати за кръвен тест...)/

Българин,  циркаджия (ходещ по въже), видимо пиян бива помолен да направи теста. Минава го безупречно и като екстра им прави задно салто. 

преди 1 час, васил козарев написа:

Много дълъг разговор може да се води на тази тема. Но за лично добро, както и за околните, човек, ако е отговорен не би шофирал, ако е употребил някакъв опиат. 

Това за отговорните хора е Мото, но до колко хората в "елита ни" им е. Самият ни така наречен "елит" ... е корумпиран, а не системата ни. 

В повечето случаи пак да наблегна: При положение, че твоите приятели са отговорни, то не ще ти позволят да шофираш пиян и/или дрогиран. 

Та се замислете до колко са приятели и/или са отговорни сред средите където се употребяват наркотици?!  

Сред пияниците ми е известно. Има дежурен по трезвеност. :) 

Ще напомня една бабина мъдрост: Кажи с кой другаруваш и ще разбера какъв си. 

Да са живи и здрави истинските ви приятели. Амин

преди 1 минута, dioib написа:

Случката е в САЩ.

Там по сводка има тест дали си пиян. /Не ми е известно дали има както при нас допустимите 0,5 промила максимум. (Макар, че и при тази доза по усмотрение на катаджията може да те прати за кръвен тест...)/

Българин,  циркаджия (ходещ по въже), видимо пиян бива помолен да направи теста. Минава го безупречно и като екстра им прави задно салто. 

Това за отговорните хора е Мото, но до колко хората в "елита ни" им е. Самият ни така наречен "елит" ... е корумпиран, а не системата ни. 

В повечето случаи пак да наблегна: При положение, че твоите приятели са отговорни, то не ще ти позволят да шофираш пиян и/или дрогиран. 

Та се замислете до колко са приятели и/или са отговорни сред средите където се употребяват наркотици?!  

Сред пияниците ми е известно. Има дежурен по трезвеност. :) 

Ще напомня една бабина мъдрост: Кажи с кой другаруваш и ще разбера какъв си. 

Да са живи и здрави истинските ви приятели. Амин

Това поредните глупости, които ръсиш. Това с кой те виждат, или с кой се срещаш няма нищо общо с това какъв си. Моля те гледай си тъпото християнство, колкото и грубо да звучи. Ма тя и религията е такава. Има 10 божи заповеди ама всеки ги нарушава, но се моли после на БОГ да му прости греховете.

на 25.07.2022 г. в 15:24, dioib написа:

= Правете разлика между пияница и алкохолик!!! Моля!!!

Защо?

преди 58 минути, Емил Костов написа:

Това поредните глупости, които ръсиш. Това с кой те виждат, или с кой се срещаш няма нищо общо с това какъв си. Моля те гледай си тъпото християнство, колкото и грубо да звучи. Ма тя и религията е такава. Има 10 божи заповеди ама всеки ги нарушава, но се моли после на БОГ да му прости греховете.

Католиците плащат с пари. Да им опростят греховете.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Католиците плащат с пари. Да им опростят греховете.

Няма прошка за деянията. Всеки си плаща за дяволъка. 

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Няма прошка за деянията. Всеки си плаща за дяволъка. 

За мен най-голямата простотия е първородния грях и че Бог беше убит и възкръсна. Как може Бог, най-върховното нещо да бъде убито? Но щом вярват хората. ✌️

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.