Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой чужд език е най-търсен за работа в Европа?

Featured Replies

Здравейте, обмислям да се опитам да живея в страни като Германия, Чехия. Освен местния език, бих искал да знам кой друг език е търсен за работа в такива страни? Някой има ли наблюдения за 2022? В Гугъл се опитах да потърся, но нищо не намерих, затова пиша тук.

П.П. В училище съм учил английски и руски език.

• Отговори 51
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Руският език може и да не е търсен, но на него има преведени доста книги, материали, уроци, видеа и прочие. Човек може сам да се обучи стига да има желание и възможност. Да не говорим, че е доста сход

• За Германия немски език, друг език турския език. Има много турци. И хора мислещи се за турци. Като примерно българските ц.гани или роми, които си мислят, че са турци.

• Песимиста учил руски, оптимиста - английски, а реалиста - китайски (мандарин и/или кантонски)

преди 52 минути, Nishto__1 написа:

Здравейте, обмислям да се опитам да живея в страни като Германия, Чехия. Освен местния език, бих искал да знам кой друг език е търсен за работа в такива страни? Някой има ли наблюдения за 2022? В Гугъл се опитах да потърся, но нищо не намерих, затова пиша тук.

П.П. В училище съм учил английски и руски език.

За Германия немски език, друг език турския език. Има много турци.

И хора мислещи се за турци. Като примерно българските ц.гани или роми, които си мислят, че са турци.

преди 1 час, hjhj написа:

Или поне ще стане скоро най-търсения.

Руският език може и да не е търсен, но на него има преведени доста книги, материали, уроци, видеа и прочие. Човек може сам да се обучи стига да има желание и възможност. Да не говорим, че е доста сходен с българския език и се разбира за какво се говори.

Благодаря на всички за отговорите, вече ми се изясняват нещата :)

То не е само езикът. Зависи какво можеш да работиш, свикнал ли си да работиш, какви документи ще имаш и прочие.

В Чехия чехи, в Германия немци, обаче където и да идеш има сигани, научиш ли им езика си шокар по цел свет.

Извън шегата - Навсякъде е различно, правиш си проучване за страните които те интересуват(Ей на и горе колегата ти е дал информация директно от Германия) и действаш, но си имай на предвид че в повечето страни не са като в България и хората си ценят собствения език. :)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

То не е само езикът. Зависи какво можеш да работиш, свикнал ли си да работиш, какви документи ще имаш и прочие.

Това със сигурност трябва да го можеш, не умееш ли да работиш 'ич не тръгвай.

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Руският език може и да не е търсен, но на него има преведени доста книги, материали, уроци, видеа и прочие. Човек може сам да се обучи стига да има желание и възможност. Да не говорим, че е доста сходен с българския език и се разбира за какво се говори.

И аз така си мислих и едва 3 изкарвах. Обещах на учителката да не уча никога повече руски език и тя ще ме пусне напред да продължа.

Падежи, объркан словоред, думите се произнасят различно от това, както са написани, нямат и предлози или как беше, след думата и падежа се разбира...

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

И аз така си мислих и едва 3 изкарвах. Обещах на учителката да не уча никога повече руски език и тя ще ме пусне напред да продължа.

Падежи, объркан словоред, думите се произнасят различно от това, както са написани, нямат и предлози...

Аз имам предвид, че се разбира какво се говори като четеш, слушаш или учиш нещо. Сега и аз съм позабравил падежите и като говоря с руснак давам повече на българоруски ( дето се казва), но се разбираме перфектно.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Аз имам предвид, че се разбира какво се говори като четеш, слушаш или учиш нещо. Сега и аз съм позабравил падежите и като говоря с руснак давам повече на българоруски ( дето се казва), но се разбираме перфектно.

Аз не ги разбирам. Не чувам никакви думи. Понякога старобългарски думи и немски думи.

отоиде коня в ряката
пак съм с розов пост заради буквичката "ц"

преди 20 минути, Bubbles написа:

В Чехия чехи, в Германия немци, обаче където и да идеш има сигани, научиш ли им езика си шокар по цел свет.

Извън шегата - Навсякъде е различно, правиш си проучване за страните които те интересуват(Ей на и горе колегата ти е дал информация директно от Германия) и действаш, но си имай на предвид че в повечето страни не са като в България и хората си ценят собствения език. :)

Това със сигурност трябва да го можеш, не умееш ли да работиш 'ич не тръгвай.

Немците достатъчно цвилят, фъфлят, цвърчат, грачат, че да искат допълнително да се мъчат с английския език.

Ето най-говореният звук в английския език. TH.

learning_english.jpg

В която държава живееш този език говориш в Германия ще ти обърнат ли внимание ако ги заговориш на друг език?

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Аз не ги разбирам. Не чувам никакви думи. Понякога старобългарски думи и немски думи.

Старобългаркият няма нищо общо с руския. Учил съм го един срок така, че няма никаква прилика.

преди 6 минути, krasimir.krstev написа:

В която държава живееш този език говориш в Германия ще ти обърнат ли внимание ако ги заговориш на друг език?

Да, има много нацисти,шовинисти, ксенофоби, патриоти и обръщат внимание, ако не говориш немски с диалект. 

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

Немците достатъчно цвилят, фъфлят, цвърчат, грачат, че да искат допълнително да се мъчат с английския език.

Ето най-говореният звук в английския език. TH.

learning_english.jpg

За немците не знам, ама ела пробвай да се накараш французин да каже нещо на англе.

преди 17 минути, Bubbles написа:

За немците не знам, ама ела пробвай да се накараш французин да каже нещо на англе.

Аз на курсовете тук по немски език не съм виждал французи, испанци, италианци, американци, англичани, австралийци, канадци... Ако има това ще е някакво събитие.

Все хора от така наречения 3 свят. Хубаво, че са те, иначе сумата немци без пари ще останат. Няма с кого да се гаврят. Ще останат без пари. Хубаво, че са те, да им запълват времето и да им изработват парите.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Абе като е на зор знаеш ли как ще проговори. Навремето още като работих в компютърните зали идва един да пита за някакъв адрес и маршрут. Аз френски съм го учил само 3 години и не го знам, немски пък бъкел! Изведнъж проговори, руски, немски, английски. Упътихме, го! Той много доволен и искаше да ни черпи, но първоначално се прави на шматка.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

В Германия масово по фирмите има много руснаци. Не говориш ли немски или руски- английския няма да ти помогне.

преди 55 минути, Bubbles написа:

накараш французин да каже нещо на англе.

И са си прави. Имат си техен език и точка. Който не му изнася да не ходи там. Не са длъжни на никой да разбират, какво им плямпя чужденеца. Щом си отишал при тях, ти трябва да спазваш техните изисквания. Както трябва и да е тук, ама за съжаление не е .

преди 2 часа, дpъндю написа:

отоиде коня в ряката
пак съм с розов пост заради буквичката "ц"

Хем знаеш, че има филтър който следи тези неща хем пишеш. Ще отиде конят и в морето.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.