Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на 2 рутера за предаване на сигнал

Featured Replies

В една къща на втория етаж има рутер, който обхваща етаж 2, но на първия етаж само в една от стаите хваща интернет. Имам втори рутер, дали е възможно да го вържа на първия етаж и да прихване безжично интернета и да го предаде на първия етаж?

Дали може всеки един рутер така да се настрои, като предаващо по вергита интернет устройство?

• Отговори 62
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аве, стана и ти голям експерт по мрежи. Ако доставчикът ти дава гигабитова скорост, нямало да усетиш, че си делиш радиоканала през WDS ли? Я се скрий под дюшека!  Първо вземи да прочетеш малко книжки,

• По принцип може. Но по WiFi - по скоро не! И стига сте го предавали и получавали тоя интернет - няма такова нещо! Правиш си собствения LAN, след граничния "рутер" и си си свиркаш Има ли възможнос

• И двамата говорите - колкото да не заспите! Всичко може, но за конкретка - трябват поне моделите на рутелите.

Публикувани изображения

преди 6 минути, jordanp написа:

В една къща на втория етаж има рутер, който обхваща етаж 2, но на първия етаж само в една от стаите хваща интернет. Имам втори рутер, дали е възможно да го вържа на първия етаж и да прихване безжично интернета и да го предаде на първия етаж?

Дали може всеки един рутер така да се настрои, като предаващо по вергита интернет устройство?

По принцип може. Но по WiFi - по скоро не! И стига сте го предавали и получавали тоя интернет - няма такова нещо! Правиш си собствения LAN, след граничния "рутер" и си си свиркаш

Има ли възможност (то винагима, де), да се пусне кабел м/у двтата "рутера"

преди 2 часа, jordanp написа:

Много зависи от рутерите, по-конкретно от радиото им. Това, за което говориш, е mesh система. Както каза Дракона горе, жица му е майката. тези безжични мостове са афифна история.

• Автор
преди 2 минути, Rammkopf написа:

Много зависи от рутерите, по-конкретно от радиото им. Това, за което говориш, е mesh система. Както каза Дракона горе, жица му е майката. тези безжични мостове са афифна история.

В този случай има ли по-специален кабел с който мога да вържа 2-та рутера. каквъв да търся?

преди 21 часа, NewRedDragon написа:

По принцип може. Но по WiFi - по скоро не! И стига сте го предавали и получавали тоя интернет - няма такова нещо! Правиш си собствения LAN, след граничния "рутер" и си си свиркаш

Има ли възможност (то винагима, де), да се пусне кабел м/у двтата "рутера"

преди 19 часа, Rammkopf написа:

И двамата говорите - колкото да не заспите!

Всичко може, но за конкретка - трябват поне моделите на рутелите.

преди 19 часа, jhoro написа:

Сериозно ли? Викаш има рутери, които не могат да работят съвместно, било то в един събнет или в различни?

Голям разбирач :lol6:

преди 19 часа, NewRedDragon написа:

Сериозно ли? Викаш има рутери, които не могат да работят съвместно, било то в един събнет или в различни?

Изобщо не викам, даже не говоря - само пиша!

• 3 седмици по-късно...

Не са глупости! Само някои модели рутери имат опция да работят и като Repeater. Точно това иска да направи автора на темата, доколкото разбрах. Явно не му се опъват кабели в които да се спъва...

преди 3 часа, paleto написа:

Не са глупости! Само някои модели рутери имат опция да работят и като Repeater. Точно това иска да направи автора на темата, доколкото разбрах. Явно не му се опъват кабели в които да се спъва...

Точно това се опитах да кажа, ама не ми се спори с малоумници!

Теоретично - почти всички имат тази опция, но не при всички работи стабилно.

Принципът е прост:

1. Разрешава се WDS Bridging - от Wireless Settings на втория рутер (който ще играе Repeater);
  2. Изключва се DHCP Server-а - на втория рутер;
  3. Вторият рутер се логва в мрежата на първия;
  4. На този рутер се задава статично IP - различно от  Default Gateway на основният рутер.

И си работи!

Чел съм оплаквания от прекалено ниска Wi-Fi скорост при този режим WDS. Няма да назовавам конкурентния форум. Истинския режим е чист Repeater.

Имам приятел който модифицира, тунингова и продава рутери-рипийтъри, и ги прави много добре с професионален фърмуер.

Иначе има вариант с тези mesh устройства дето предлага колегата горе, но са доста скъпи. Вярно е че скоростта при тях е по-добра от другите варианти, ама....

преди 18 минути, paleto написа:

Чел съм оплаквания ...

„На пазара, една жена каза ...“

Лично изпробвано - основен рутер TP-Link's TL-WR841N, долустоящ - TL-WR740N. Разстояние по права линия и с пряка видимост - 60-65 метра. Никакви проблеми в продължение на 7-8 месеца.

преди 7 минути, jhoro написа:

Никакви проблеми в продължение на 7-8 месеца.

Освен почти двойно по-ниските скорости на обмен. И, не не е проблем на самите устройства, а ограничение на самия протокол

преди 23 минути, NewRedDragon написа:

Освен почти двойно по-ниските скорости на обмен. И, не не е проблем на самите устройства, а ограничение на самия протокол

image.jpeg.62185b03f1c2c7a12a3e62f767bfb7c0.jpeg

Пп. Забравихте времето, когато скоростите бяха 128 или 256 kbps!

Ами автора да каже марките, моделите и версиите на моделите на рутерите, за да видим в какви режими могат да работят. Този TL-WR841N v14 има Range extender и WISP режими които ще му свършат работа.

преди 47 минути, paleto написа:

Ами автора да каже марките, моделите и версиите на моделите на рутерите, за да видим в какви режими могат да работят. Този TL-WR841N v14 има Range extender и WISP режими които ще му свършат работа.

Е, аз какво питах - преди 3 седмици?

на 4.08.2022 г. в 21:00, jhoro написа:

Прав е колегата за по-ниската скорост. Не знам дали е заради протокола, но знам че в режим repeater, Wi-Fi модула през първата фаза тегли данните, а през втората ги предава. От тук идва забавянето. Но скоростта не пада наполовина. Губи се около 1/3.

Ето и в този форум преди години човек го е казал това за ниската скорост при WDS. Последния пост:

https://www.kaldata.com/forums/topic/86384-малко-помощ-за-проблем-с-мрежа-в-режим-wds/

преди 8 часа, paleto написа:

Прав е колегата за по-ниската скорост.

Не съм съгласен, защото е едно голо твърдение:

на 22.08.2022 г. в 19:57, NewRedDragon написа:

Освен почти двойно по-ниските скорости на обмен.

По-ниско ... от какво?

Ако доставчика осигурява гигабитова свързаност - няма да усетиш разлика.
Ако обаче ти дават само 20 mbps -  тогава ще си отчакаш.

Автора е питал за „Свързване на 2 рутера за предаване на сигнал“ - не бъркайте стабилната свързаност със скоростта. За което се говори и в цитираната тема.

на 12.06.2008 г. в 15:56, moxit0 написа:

Конеквам се успешно към него но след няколко секунди ме изхвърля/дисконеква.

преди 3 минути, jhoro написа:

Не съм съгласен, защото е едно голо твърдение:

Никой не те пита! Ясно е колко си вчас!

преди 4 минути, jhoro написа:

По-ниско ... от какво?

Оъ достижимата скорост на обмен м/у двете устроства по WiFi

преди 5 минути, jhoro написа:

Ако доставчика осигурява гигабитова свързаност - няма да усетиш разлика.

Точно тогава ще я усетиш разликата! Нямам намерение да ти обяснявам, точно на теб, защо е така

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Точно тогава ще я усетиш разликата! Нямам намерение да ти обяснявам, точно на теб, защо е така

Ти и да обясняваш - кой ли те слуша!

нали ми баца стрийминга - кво повече?

преди 8 минути, jhoro написа:

Ти и да обясняваш - кой ли те слуша!

нали ми баца стрийминга - кво повече?

Който иска ме слуша! А ако за тебе някакъв стрийм е мерило за безжична комуникация по tcp/ip.....много си зле!

Но проблема не е мой - правете каквото си искате. Аз си имам 700-800 мегабита на почти 5 км в LAN

Цитат

WDS may also be considered a repeater mode because it appears to bridge and accept wireless clients at the same time (unlike traditional bridging). However, with the repeater method, throughput is halved for all clients connected wirelessly

Пускаш кабела и си свиркаш - това е! Или вече отиваш на истински безжични решения

преди 38 минути, NewRedDragon написа:

Пускаш кабела и си свиркаш - това е! Или вече отиваш на истински безжични решения

Баси тъпите корейци - забравили да сложат на телефона ... LAN port!!!

преди 4 минути, jhoro написа:

Баси тъпите корейци - забравили да сложат на телефона ... LAN port!!!

Неса корейците тъпи! Ти си неадекватен и нямаш идея за какво става дума - във всички технически теми, в които се намесваш. Както казах - това не е мой проблем. М/у другото - аз си имам на корейския самсуняк Ethernet port, когато ми потрябва

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Неса корейците тъпи! Ти си неадекватен и нямаш идея за какво става дума - във всички технически теми, в които се намесваш. Както казах - това не е мой проблем. М/у другото - аз си имам на корейския самсуняк Ethernet port, когато ми потрябва

Ама ти ... изобщо не се усещаш! Много си загубен явно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.