Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на 2 рутера за предаване на сигнал

Featured Replies

преди 25 минути, jhoro написа:

Ама ти ... изобщо не се усещаш! Много си загубен явно.

Имаш нещо да ми кажеш ли? За какво да се усещам? То глупостите, които пишеш са явни

• Отговори 62
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аве, стана и ти голям експерт по мрежи. Ако доставчикът ти дава гигабитова скорост, нямало да усетиш, че си делиш радиоканала през WDS ли? Я се скрий под дюшека!  Първо вземи да прочетеш малко книжки,

• По принцип може. Но по WiFi - по скоро не! И стига сте го предавали и получавали тоя интернет - няма такова нещо! Правиш си собствения LAN, след граничния "рутер" и си си свиркаш Има ли възможнос

• И двамата говорите - колкото да не заспите! Всичко може, но за конкретка - трябват поне моделите на рутелите.

Публикувани изображения

преди 8 часа, jhoro написа:

Ама ти ... изобщо не се усещаш! Много си загубен явно.

Аве, стана и ти голям експерт по мрежи. Ако доставчикът ти дава гигабитова скорост, нямало да усетиш, че си делиш радиоканала през WDS ли? Я се скрий под дюшека! :D Първо вземи да прочетеш малко книжки, преди да седнеш да пишеш безумни постове. На всяка манджа - мерудия. По WDS скоростта ти пада почти наполовина от максималния капацитет на договорената между рутерите, тъй като фреймовете от единия рутер първо се получават и съхраняват в буфера на отсрещния, чак след това се препредават към безжичния клиент на същия канал. Т'ва не ти е радиорелейна кула, да получава и повтаря сигнала в реално време.

Да не говорим, че WDS е заложен в 802.11 само концептуално, не и като стандартен код. Единственото ясно разписано там, общовалидно задължение към производителите, е да има място за общо 4 MAC адреса в служебните фреймове между 2 станции - 2-та MAC-а на радиата и 2-та MAC-а на ethernet-ите на свързаните рутери. По тази причина, производителите са свободни да го имплементират в продуктите си, малко или много, както си поискат. И няма никаква гаранция, че два различни рутера, били те и на същия производител, ще се сговорят по WDS. Даже и да са един и същи модел, достатъчно е да са само различна ревизия (примерно, единият с процесор Broadcom, а другият - с Realtek) и схемата ти е опорочена, ако производителите на процесорите в двата продукта са ползвали различен базов код за реализация на WDS.

• 2 години по-късно...

Здравейте. От по горе написаните постове разбрах доста за безжично свързване но мен ме интересува свързването с кабел между два рутера нямам още купени рутери за да дам модел но всяка помощ ще ми бъде от полза. Ще се ползват за връзване на 2 видео камери само.

преди 55 минути, Koko-Boko написа:

Здравейте. От по горе написаните постове разбрах доста за безжично свързване но мен ме интересува свързването с кабел между два рутера нямам още купени рутери за да дам модел но всяка помощ ще ми бъде от полза. Ще се ползват за връзване на 2 видео камери само.

Първи рутер - основен. Вход през WAN порт. От един LAN порт - към WAN на втория, който е повторител с изключен DHCP сървър.

Това важи за всички марки рутери. Добре е двата да са една марка  - за съвместимост.

И защо камерите жично - POE ли ще са?

преди 40 минути, jhoro написа:

Първи рутер - основен. Вход през WAN порт. От един LAN порт - към WAN на втория, който е повторител с изключен DHCP сървър.

Това важи за всички марки рутери. Добре е двата да са една марка  - за съвместимост.

И защо камерите жично - POE ли ще са?

Да кабелно защото разстоянието е 82 метра и нямам друга опция

току-що, Koko-Boko написа:

Да кабелно защото разстоянието е 82 метра и нямам друга опция

Ако има някакво друго решение което да е по уместно ще се радвам някой да сподели. Не съм специалист в тази област за това ще помоля да ми обясните как ще е най удачно. Благодаря предварително.

Малко странно - първо пишете, а после се самоцитирате ...

преди 12 минути, Koko-Boko написа:

Ако има някакво друго решение което да е по уместно ще се радвам някой да сподели. Не съм специалист в тази област за това ще помоля да ми обясните как ще е най удачно. Благодаря предварително.

Явно става дума за два обекта (жилище или други). При мен решението е - отделен Интернет достъп до двете места. Достъпът до камерите е през приложението им, а до техния рутер - през отдалечен достъп. През порт 80 и фиксиран IP адрес.

82 метра е доста голямо разстояние за Wi-Fi, но и физическото прекарване на кабел няма да е лесно.

преди 16 часа, Koko-Boko написа:

Има и други решения. Но уточни какви са камерите - IP камери с или без PoE, или обикновени аналогови. По принцип не ти трябват 2 рутера, а рутер (граничен) и обикновен суич

преди 54 минути, teo-glavata написа:

Има и други решения. Но уточни какви са камерите - IP камери с или без PoE, или обикновени аналогови. По принцип не ти трябват 2 рутера, а рутер (граничен) и обикновен суич

Има разбира се, но е добре да са работещи - не само „по принцип“!

преди 22 минути, teo-glavata написа:

Естествено, че са работещи. Не като тебе - само глупости да пишеш, колкото за участието. За две PoE камери има решение за 20-тина лв. до 100 м, без допълнителни рутери или суичове

Хайде да спреш с определенията, щото ще те докладвам! Написал съм 1:1 как е при мен!

Пп. Изобщо не е сигурно, че са PoE камерите.

преди 10 минути, jhoro написа:

Хайде да спреш с определенията, щото ще те докладвам!

Не са определения, а факти!

преди 14 минути, jhoro написа:

Написал съм 1:1 как е при мен!

За два обекта на 80 метра да се пуска втори абонамент (че и да се плаща за статичен публичен адрес) е, меко казано, нецелесъобразно

преди 19 минути, jhoro написа:

Пп. Изобщо не е сигурно, че са PoE камерите.

И да не са PoE, няма драми. PoE сплитерите са известни от много време

преди 8 минути, teo-glavata написа:

За два обекта на 80 метра да се пуска втори абонамент (че и да се плаща за статичен публичен адрес) е, меко казано, нецелесъобразно

А ти - знаеш ли какво има между двата обекта? И защо реши, че трябва статичен адрес?

преди 5 минути, jhoro написа:

А ти - знаеш ли какво има между двата обекта?

Не знам, а и не е важно, какво има. Човека ясно е казал, че прекарването на 82 м кабелно трасе е възможно. Разбира се, ако има пряка видимост и може да се осигури поносима френел зона, и аз бих заложил на WiFi link

преди 26 минути, jhoro написа:

И защо реши, че трябва статичен адрес?

Taка разбрах тези твои думи:

преди 18 часа, jhoro написа:

Достъпът до камерите е през приложението им, а до техния рутер - през отдалечен достъп. През порт 80 и фиксиран IP адрес.

Господа моля ви нямам намерение да да внасям разкол не знам дали са РоЕ камерите но качвам снимка както споменах не съм запознат. Имам пряка видимост става въпрос за парцел който искам да поставя по диагонал 2 камери няма нищо застроено просто си мисля ( по моя преценка ) че с кабел няма да имам толкова загуби.Благодаря ви!IMG_4755.thumb.jpeg.ce6adce618949fe999201013ca508586.jpeg

преди 7 часа, Koko-Boko написа:

Господа моля ви нямам намерение да да внасям разкол 

Не си ни свиктал още, затова се стряскаш. Ние така си говорим.

преди 7 часа, Koko-Boko написа:

не знам дали са РоЕ камерите но качвам снимка както споменах не съм запознат.

Най-лесното е да видиш - какви кабели влизат в камерата.

Ако има само RJ45, най-вероятно е PoE - Power over Ethernet/Захранване през Ethernet. Ако има само букса за захпаннащ кабел - значи е "проста" Wi-Fi  камера.

Пп. Снимката не ми е позната, но ще потърся. По-добре беше, да кажеш марка и модел.

преди 13 часа, Koko-Boko написа:

Господа моля ви нямам намерение да да внасям разкол не знам дали са РоЕ камерите но качвам снимка както споменах не съм запознат. Имам пряка видимост става въпрос за парцел който искам да поставя по диагонал 2 камери няма нищо застроено просто си мисля ( по моя преценка ) че с кабел няма да имам толкова загуби.Благодаря ви!IMG_4755.thumb.jpeg.ce6adce618949fe999201013ca508586.jpeg

Tова е нещо на Minivizion или дериват. Реално има само WiFi NIC и се захранва с 5 VDC - USB или с адаптор. Виж дали отдалечената камера ще успее да се свърже с основното SSID (WiFi "мрежата" на основния рутер). Все пак 80 м са доста за масовите АР-та на рутерите. Ако не става, ще се наложи да създадеп второ SSID, в близост до отдалечената камера и да я свържеш с тази втора "мрежа". Това може да стане със самостоятелно АР или втори рутер, пуснат в режим АР. Двете ще ги свържеш с кабел.

Вече, как ще осигуриш захранване за втората /отдалечената/ камера е въпрос на възможности в самия парцел

преди 1 час, teo-glavata написа:

Кое ти е смешно, бе @jhoro

Та си смешен.

Защо ти е втора локална мрежа. Правиш ли разрика, между Access Point и Repeater? Как ще свържеш този AP и къде точно би го сложил?

преди 1 минута, jhoro написа:

Та си смешен.

Защо ти е втора локална мрежа. Правиш ли разрика, между Access Point и Repeater? Как ще свържеш този AP и къде точно би го сложил?

Смешния си ти! Мрежата, не се определя от SSID, бе "разбирач"! Много си далеч от нещата, които се коментират. Просто пишеш глупости, ей тъй - на кило

Знам разликата м/у Access Point и Repeater и затова никога не споменавам Repeater

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Знам разликата м/у Access Point и Repeater и затова никога не споменавам Repeater

Знаеш ... таратанци! С какво AP е по-добре от Repeater?

Виж и тук, какни глупости пишеш.

на 11.10.2024 г. в 17:38, teo-glavata написа:

И да не са PoE, няма драми. PoE сплитерите са известни от много време

Кел файда, че имаш PoE сплитер - ако камерага не е PoE?

преди 1 минута, jhoro написа:

Малоумник! На умствено изостанали, не обяснявам

преди 2 минути, jhoro написа:

Погледни горното!

И спри да се намесваш, в подобни теми!

преди 16 минути, teo-glavata написа:

И спри да се намесваш, в подобни теми!

Ти за какъв се мислиш???

преди 31 минути, jhoro написа:

Защо ти е втора локална мрежа. Правиш ли разрика, между Access Point и Repeater?

Каква е разликата между AP и repeater? И къде видя втора локална мрежа?

преди 20 минути, jhoro написа:

С този въпрос, никак не си помагаш на "имиджа", с който иначе се раздаваш навред из форума.

преди 22 минути, jhoro написа:

Не е задължително камерата да е PoE, за да можеш да я захраниш с PoE сплитер.

преди 3 минути, jhoro написа:

Ти за какъв се мислиш???

Той е ясен. Въпросът е, ТИ за какъв се мислиш ...

преди 1 час, Rammkopf написа:

И къде видя втора локална мрежа?

Четеш ли?

преди 7 часа, teo-glavata написа:

Ако не става, ще се наложи да създадеп второ SSID, в близост до отдалечената камера и да я свържеш с тази втора "мрежа". Това може да стане със самостоятелно АР или втори рутер, пуснат в режим АР. Двете ще ги свържеш с кабел.

преди 2 часа, jhoro написа:

Четеш ли?

@jhoro, евти то го с картинка, като за обикновен неразбиращ от матрията

Няма първи, втори, трети.... LAN. Всичко е в един, единствен мрежов сегмент. 

image.jpeg.d84accf213deedec4b4de2310e8b122f.jpeg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.