Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли маниаци и колекционери на Порцелан

Featured Replies

преди 20 минути, кака написа:

Аз не бях влизала тук от 2 - 3 месеца , ма то голяма скука настанала и в групата и навсякъде, чак ми си прииска да си изтрия профила, сега немотивирано си кибича тук в очакване на нещо да се случи и от скука отворих тази тема 

Навсякъде идва време и те хваща инерцията и скуката. Ноо ... порцеланът си е вечен, в добри и грижовни ръце. ;) 

• Отговори 179
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Но не за гласуване.

• Имаше един Христофор нидерландеца му викаха

• Всеки колекционер на порцелан е естет, но не всеки естет е колекционер на порцелан или на друго. 

Публикувани изображения

• Автор
преди 33 минути, Мери Динолова написа:

Навсякъде идва време и те хваща инерцията и скуката. Ноо ... порцеланът си е вечен, в добри и грижовни ръце. ;) 

Благодаря ти :*

преди 8 минути, кака написа:

Благодаря ти :*

Няма за какво! :withballoon22:

• Автор
преди 16 часа, АСПЕКТ написа:

Но не за гласуване.

Аспекте, да ти кажа, аз вече не хвърлям табуретки по моя като ме ядоса :) Вече се кротнах , е , пак съм си дива, но вече станах по-послушна и примерна :biggrin:

преди 39 минути, кака написа:

Аспекте, да ти кажа, аз вече не хвърлям табуретки по моя като ме ядоса :) Вече се кротнах , е , пак съм си дива, но вече станах по-послушна и примерна :biggrin:

Вече мяташ порцелан. Има напредък. Браво.

• Автор
преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Вече мяташ порцелан. Има напредък. Браво.

Как ще хвърлям порцелан? Не си добре с центровката в главата.  Да хвърлям Розентал?? Имаш ли представа колко струва стар Розентал, за Майсен пък да не говоря. По ми е лесно да го ошамаря, ако много ме вбеси :lol6: 

преди 2 минути, кака написа:

Как ще хвърлям порцелан? Не си добре с центровката в главата.  Да хвърлям Розентал?? Имаш ли представа колко струва стар Розентал, за Майсен пък да не говоря. По ми е лесно да го ошамаря, ако много ме вбеси :lol6: 

Е, как? Ето така се мята порцелан.

Казваш ОПА, ОПА и мяташ.

• Автор
преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Е, как? Ето така се мята порцелан.

Казваш ОПА, ОПА и мяташ.

То тоя е еффтин китайски порцелан за чупене в таверните 

преди 29 минути, кака написа:

То тоя е еффтин китайски порцелан за чупене в таверните 

Евтин или скъп порцелан, технологията не е ли една и съща? Глина, силикати, каолин, кварц, вода...изпичане?

преди 15 часа, кака написа:

Аз не бях влизала тук от 2 - 3 месеца , ма то голяма скука настанала и в групата и навсякъде, чак ми си прииска да си изтрия профила, сега немотивирано си кибича тук в очакване на нещо да се случи и от скука отворих тази тема 

Ами както във всяка общност и тук след време се натрупва рутина особенно като опознаеш членовете й почва да ти се вижда скучно :)

току-що, petie1 написа:

Ами както във всяка общност и тук след време се натрупва рутина особенно като опознаеш членовете й почва да ти се вижда скучно :)

Извод: певече каки по малко членове ?

:offtopic_s:

Мазния е набрал инерция ,печата теми кат бот :D

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Да, макар че Милките ще изпаднат в тих ужас

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Евтин или скъп порцелан, технологията не е ли една и съща? Глина, силикати, каолин, кварц, вода...изпичане?

Не баш, по евтиния се прави на конвейнер докато по скъпия от майстори и с по качествени материали и по хубави рисунки туй онуй :)

• Автор
преди 16 минути, AAUUXX написа:

:offtopic_s:

Мазния е набрал инерция ,печата теми кат бот :D

Охх .. членове .. даа :jumping11: .. Ааххх ... извинете ми, аз не го говоря това, тя клавиатурата ги пише сама ... :wub:

А кой е тоя Мазния ?

преди 9 минути, petie1 написа:

Не баш, по евтиния се прави на конвейнер докато по скъпия от майстори и с по качествени материали и по хубави рисунки туй онуй :)

Ето че отговори вместо мен .... Ще те почерпя кафенце със сокче и бисквитка :D

А кой е тоя Мазния ?

Талисмана на форума ,талант трудно достижим ,а пише по смисъл темите си кат бот на гугъл преводач.

преди 14 минути, petie1 написа:

Не обратното. Евтиния се прави на ръка. Скъпият от роботи.

Самата ръка е евтина, защото е китайска. Те са 5 качество хора явно. Щом от немска ръка е по-скъпо.

преди 13 минути, petie1 написа:

Вярно е ,но чисто технологично процеса е един.

току-що, АСПЕКТ написа:

Не обратното. Евтиния се прави на ръка. Скъпият от роботи.

Логиката е ръчната изработка да е по скъпа от тази на конвеир.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Вярно е ,но чисто технологично процеса е един.

Да, но правена е от китайска ръка. Затова е по-евтина. Синът на роба е също роб.

току-що, АСПЕКТ написа:

Да, но правена е от китайска ръка.

Китайската ръка не е вече така евтина както преди ,респективно качеството е по високо.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Китайската ръка не е вече така евтина както преди ,респективно качеството е по високо.

Не. Сега погледнах.

Ето.

https://www.ikea.bg/products/tableware/dinnerware/plates/vardera-chinia/10277352

https://www.ikea.bg/products/tableware/dinnerware/deep-plates/oftast-dalboka-chinia/00318942

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Абсолютно вярно. Китайският порцелан се прави само в Китай и на него си пише, че е китайски. Евтин, гразен и некачествен. Не говоря за стария антикварен китайсдки порцелан, там е друг филма. Но немския порцелан, на който съм фенка, се прави само в Германия най.вече в Бавария. Има поне 20 фабрики в Бавария, който са на 100 - 150 год и повечето от тях и до днес произвеждат порцеланче :D

Абсолютно вярно. Китайският порцелан се прави само в Китай и на него си пише, че е китайски. Евтин, гразен и некачествен. Не говоря за стария антикварен китайсдки порцелан, там е друг филма. Но немския порцелан, на който съм фенка, се прави само в Германия най.вече в Бавария. Има поне 20 фабрики в Бавария, който са на 100 - 150 год и повечето от тях и до днес произвеждат порцеланче :D

Той е откраднат от Китай. Копие.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това е реплика на порцелан .

Гледах, как се правят чинии в Китай и в Германия. Порцелан е. Не е реплика. Защото порцеланът идва от Китай и никой не знае рецептата му. Докато немците не я открадват. На немците порцелът е реплика.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Гледах, как се правят чинии в Китай и в Германия. Порцелан е.

Пише ,че стъкло ,не порцелан.

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това е реплика на порцелан .

Има реплика, има официална реплика, има и откровени фалшификати на порцелан , както е и за други стоки и артикули разбира се

Коприна, хартия, барут, компас, каолин, печат...всичко това идва от Китай. И още много други работи са китайски изобретение.

Немците тогава са нямали държава. Винаги са били разделени.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.