Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

windows 10x64 не стартира след инсталация на драйвер.


gibson58
 Сподели

Препоръчан отговор

Купих нова видео карта а докато още старата беше в кутията деинсталирах драйверите и инсталирах новите. След това рестартирах и се появи син екран с грешка 0х000000e (нулите след хикса са 6). С бутваща флашка автоматичната поправка не даде резултат. Пробвах няколко решения от ютуб но нищо не стана. После започна да дава различни грешки като: 0х00000е9,0хс000001, stop code: and accessible boot device. Ето снимка на дяловете. В кутията има едно ССД 256гб и 1тб HDD.

https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZN8lQVZ97GKtcAmVf8LfOOSltxaWRqcBU6V

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Марка и модел на новата видеокарта и старата? Също и дънната платка? Новата карта нова ли е или втора употреба? На картинката, която си качил пише, че дяла,  на който искаш да инсталираш, е недостатъчен, иска поне ~35 гигабайтов дял.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Компютърът е от подписа ми това и старата видеокарта. Новата е втора употреба , но е в гаранция.  rx580 pulse 8gb. И със старата карта като сложа пак са същите проблеми. В момента докато правя пробите ползвам само вграденото видео. Всичкия хардуер е разкачен от дъното оставил съм само най-нужното. Снимката която съм приложил е само за да покажа какви дялове имам защото мисля че има един системен в повече останало на хард диска от някаква стара инсталация предполагам. Мисля че може сегашния системен да се ползва на хард диска ако е възможно и това да причинява някакви проблеми. Има някакво омазването в тия дялове и не мога да разбера кой трябва да изтрия. В конзолата ми показва два системни дяла като единият е скрит \hiden.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре изтрий всички дялове от системния диск и остави инсталатора да си направи нови. Преди това е добре да изключиш физически другия диск, понеже windows обича да записва boot информация на произволни дискове, без да пита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Покажи синия екран с грешката поне или качи dump файла от C:\WINDOWS\Minidump някъде да видим за какво става въпрос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gibson58 написа:

Снимката която съм приложил е само за да покажа какви дялове имам защото мисля че има един системен в повече останало на хард диска от някаква стара инсталация предполагам.

мисля че втория системен е на другия хард
разкачи ли го за пробата както ти написаха в предишен пост?

прилагам цитат

преди 1 час, vpvelev написа:

Откачи Drive1 и пробвай без него.



 

преди 1 час, gibson58 написа:

не мога да разбера кой трябва да изтрия

може да ги деактивираш без да триеш
първо единия, после другия, като пак активираш първия

пп

трябва само един дял да имаш маркиран като активен ...бутващия

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че си поразбутал малко SATA кабели, като си сменял видеокартите. Извади кабелите откъм дънната платка и ги включи наново. Същото направи и откъм SSD-тата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gibson58 написа:

докато още старата беше в кутията деинсталирах драйверите и инсталирах новите.

Това,при две включени карти?Или си сложил драйверите,без да си включил новата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, gibson58 написа:

В кутията има едно ССД 256гб и 1тб HDD.

Напиши направи ли пробата като откачиш HDD-то - Seagate 1TB . За да можем да продължим нататък ако това не е проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rammkopf написа:

Струва ми се, че си поразбутал малко SATA кабели, като си сменял видеокартите. Извади кабелите откъм дънната платка и ги включи наново. Същото направи и откъм SSD-тата.

И не е зле като цяло да провери и после в БИОС-а дали не се е сменила и поредността на самите дискове, както и boot order-a.

Иначе можеш от друг компютър да си изтеглиш и запишеш Macrium Reflect Rescue Media-та и да заредиш от нея и да опиташ с опцията Fix Windows Boot Problems: (Лично съм я изпробвал и ми е помогнала поне веднъж)

https://kb.macrium.com/KnowledgebaseArticle50168.aspx

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, vpvelev написа:

Откачи Drive1 и пробвай без него.

Да, сега се прибрах и го откачих, пак същото. Ще приложа снимки.

преди 4 часа, Raze написа:

Покажи синия екран с грешката поне или качи dump файла от C:\WINDOWS\Minidump някъде да видим за какво става въпрос.

Рових с Hiren's boot cd  в папката windows и нямам папка Minidump.Ще покажа сините екрани

преди 3 часа, Rammkopf написа:

Струва ми се, че си поразбутал малко SATA кабели, като си сменял видеокартите. Извади кабелите откъм дънната платка и ги включи наново. Същото направи и откъм SSD-тата.

Направих го, дори им размених местата.

преди 3 часа, The Rage написа:

Това,при две включени карти?Или си сложил драйверите,без да си включил новата?

Докато беше старата карта, деинсталирах старият драйвер и изклщчих компютъра.Сложих новата карта, после инсталирам тула на АМД за авртоматично инсталиране на драйверите.Инсталира ги и след рестарта излезе син екран.Поръчках го малко и стартира ОС.оставих компа натоварен с една задача и след 3 часа някъде беше излязъл синия екран и повече не можах да го подкарам.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Напиши направи ли пробата като откачиш HDD-то - Seagate 1TB . За да можем да продължим нататък ако това не е проблема.

Да, сега ще направя снимките.

Първо изезе това : https://gyazo.com/c41fe46e9fa5d7cd059dd34d68b48630

После сам се ресна и излезе това: https://gyazo.com/db02a2bfc534d03107326d251224ec67

А това имам като дялове на включен само ссд. https://gyazo.com/b1bfec4e5bd2a54fbe7f2e1459a7df6f

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И не е зле като цяло да провери и после в БИОС-а дали не се е сменила и поредността на самите дискове, както и boot order-a.

Наред са, първо устройство ми е ссд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, gibson58 написа:

А това имам като дялове на включен само ссд. https://gyazo.com/b1bfec4e5bd2a54fbe7f2e1459a7df6f

Значи като изключи хард диска и влезе в Windows? Тая картинка това показва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vpvelev написа:

Значи като изключи хард диска и влезе в Windows? Тая картинка това показва. 

Това е XP. :D навярно е от Hiren's.

Gibson, опитвал ли си с bootrec да оправиш нещата? Също така, някакъв restore point дали можеш да достигнеш? Ако тръгнеш да зареждаш от флаш, имаш опция за repair на инсталацията ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не става 

трябва преинсталация

винаги се записват  така нещата, че при нужда да се  занули диска с операционната система  и да се презапише на чисто 

другия вариант е да  се направи нов дял от свободното пространство и да се запише нова операционна 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Banesc написа:

не става 

трябва преинсталация

винаги се записват  така нещата, че при нужда да се  занули диска с операционната система  и да се презапише на чисто 

другия вариант е да  се направи нов дял от свободното пространство и да се запише нова операционна 

и един мармот ... завива Windows в станиол!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, vpvelev написа:

Значи като изключи хард диска и влезе в Windows? Тая картинка това показва. 

Да, това е само със свързан ССД. Показвам в случай, че даде яснота за системните дялове нещо.

преди 10 часа, Rammkopf написа:

Това е XP. :D навярно е от Hiren's.

Gibson, опитвал ли си с bootrec да оправиш нещата? Също така, някакъв restore point дали можеш да достигнеш? Ако тръгнеш да зареждаш от флаш, имаш опция за repair на инсталацията ти.

Дс, от него е, така търсих папката Minidump, no nqma. Като бутна от инсталационна флашка с уиндус ,рестор поинт няма и доколкото видях в някакво видео,вече уина не правел такива точки за възтановяване!?!? Иначе опцията ми е включена,но нали не мога да вляза в ОС за да я ресторна.С bootrec пробвах някакви неща, но там не съм сигурен какво точно правя и ми трябва помощ. Като заредя от флашка автоматичната поправка не помога, чудя се ако преинсталирам със запазване на файловете, не с опцията чиста инсталация дали ще помогне или ще се омае още повече?

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А линка към Macrium видя ли го изобщо? :)

Видях го, него  и  поста с видеото също, но се прибрах късно снощи и не остана време.Днес след работа ще ги пробвам и тези варианти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gibson58 написа:

Дс, от него е, така търсих папката Minidump, no nqma. Като бутна от инсталационна флашка с уиндус ,рестор поинт няма и доколкото видях в някакво видео,вече уина не правел такива точки за възтановяване!?!? Иначе опцията ми е включена,но нали не мога да вляза в ОС за да я ресторна.С bootrec пробвах някакви неща, но там не съм сигурен какво точно правя и ми трябва помощ. Като заредя от флашка автоматичната поправка не помога, чудя се ако преинсталирам със запазване на файловете, не с опцията чиста инсталация дали ще помогне или ще се омае още повече?

Той автоматичният "ремонтьор" ни веднъж не ми е помогнал за толкова години, честно казано. С bootrec трябва да пробваш ключове /fixmbr и после /fixboot.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Banesc написа:

не става 

трябва преинсталация

винаги се записват  така нещата, че при нужда да се  занули диска с операционната система  и да се презапише на чисто 

другия вариант е да  се направи нов дял от свободното пространство и да се запише нова операционна 

а аз бих процедирал така:
със "Стрелеца" бих прихванал  дял Це в архив  .wim и после затривам дяловете, които не са ми необходими, a ще запазя само сторидж дял
ще си създам дял за бутване от 100Mb и системен дял, a после с WinNTsetup ще съм си пак у дома
въпроса е дял Це да му е наред, ама аз не знам дали е така
не мисля че цялата процедура ще отнеме много време, защото при мен създаването на .wim е за около 3 минути, ако се изпълни в CMD
при него ще е малко повече време
инсталацията с WinNTsetup и тя е за около 3 минути
проблема е, че турил нова карта и драйвър, който му е бъгнал системата в дял Це

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

а аз бих процедирал така:

аз имам хоби да събирам мъдрости от цял свят

и знам че да се получат нещата трябва

да се разруши старото

и от пепелта  да се сътвори  ново .

 със стари ....

нов бардак  не  става.

и всичко това доказва че трябва нова исталация .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Banesc написа:

трябва преинсталация

Айде, бе?! Верно ли?

преди 2 часа, дръндю написа:

със "Стрелеца" бих прихванал  дял Це в архив  .wim

И ко прайш със счупения Windows в имиджа? Що да не влезе в safe mode и да направи проверка на файловата система и на системните файлове.
0xc0000001

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...