Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон до 600 лева

Featured Replies

Здравейте 
Моля за малко помощ отностно избор на телефон 
Нормално ползване , нищо професионално или някакви мега тежки игри , да работи нормално и да не почне да цикли след година
Към момента съм се насочил към ==> REALME GT MASTER EDITION 6.43 ", 128 GB, RAM 6 GB, 64+8+2 MP, 5GЮ
Какво е вашето мнение за този и дали да прегледам други варианти

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Realmi са относително нови на нашия пазар и няма много обратна връзка от ползвалите ги. 

Realme е нов бранд на BBK, а това е корпорацията собственик на Oppo, Vivo и OnePlus, които от опит мога да кажа, че са отлични телефони. Получават актуализации за разлика от Huawei, а UI не са бъгави като тези на Xiaomi. Поне в моите разбирания, BBK са най-читавите сред китайските гиганти в индустрията. 

В този ценови диапазон ще предложа OnePlus Nord 2 5G и Oppo Reno 7.

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Realme е нов бранд на BBK, а това е корпорацията собственик на Oppo, Vivo и OnePlus

Realme не ползват софтуера на Oppo разработиха свой и не знам до каква степен е стабилна ОС.

преди 1 час, ИванТ написа:

Здравейте 
Моля за малко помощ отностно избор на телефон 
Нормално ползване , нищо професионално или някакви мега тежки игри , да работи нормално и да не почне да цикли след година
Към момента съм се насочил към ==> REALME GT MASTER EDITION 6.43 ", 128 GB, RAM 6 GB, 64+8+2 MP, 5GЮ
Какво е вашето мнение за този и дали да прегледам други варианти

Долна граница-има ли?

• Автор
преди 7 минути, The Rage написа:

Долна граница-има ли?

В какъв смисъл "долна граница" ?

преди 2 минути, ИванТ написа:

В какъв смисъл "долна граница" ?

В смисъл, че и телефон до 300-350лв. ще ти върши същата работа. Аз например, не бих дал повече от 350лв. за смартфон, но това си е мое лично виждане по въпроса.

• Автор
току-що, Joss Bomon написа:

В смисъл, че и телефон до 300-350лв. ще ти върши същата работа. Аз например, не бих дал повече от 350лв. за смартфон, но това си е мое лично виждане по въпроса.

Съгласен съм с тебе
Приемам всякакви предложения като цяло но мисля да е в границата от около 300 - 600 

преди 51 минути, Soviet Soldier написа:

Realme е нов бранд на BBK, а това е корпорацията собственик на Oppo, Vivo и OnePlus, които от опит мога да кажа, че са отлични телефони. Получават актуализации за разлика от Huawei, а UI не са бъгави като тези на Xiaomi. Поне в моите разбирания, BBK са най-читавите сред китайските гиганти в индустрията. 

Благодаря за предложението 
Разгледах ги и ще ги имам впредвид преди да реша окончателно

Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual

Има слот за карта, ако вътрешната памет ти се струва малко, но пък за 30-тина лв. отгоре се намира 128GB версия.

Realme GT Master има OLED дисплей, но по-слаба батерия. Предвид цената от 480лв. е също добър избор.

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Има слот за карта, ако вътрешната памет ти се струва малко, но пък за 30-тина лв. отгоре се намира 128GB версия.

Изглежда добър избор , Благодаря 

В долното ревю и като параметри изглежда добре, единствения недостатък е вече стария андроид 11 и не виждам да може да се обновява до по-нова версия. С това ми изглежда и съмнителна поддръжката на телефоните им към по-нов софтуер, какъвто доста от другите марки предлагат поне 2-3 години след излизането:

Вземи Xiaomi.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Realme GT Master има OLED дисплей, но по-слаба батерия. Предвид цената от 480лв. е също добър избор.

И за какво му е тоя дърт телефон, като 11-ката е дори по-евтина ? 

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Oppo и Vivo не са евтини брандове,а Realme май приоритет им е индийския пазар, където се продават телефони за 200-300 долара.

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Oppo и Vivo не са евтини брандове,а Realme май приоритет им е индийския пазар, където се продават телефони за 200-300 долара.

Доколкото знам в Индия OnePlus се счита за по-престижен от Iphone и корпорацията BBK е лидер по продажби там. Даже си имат бюджетен бранд специално за индийския пазар - IQOO.

• Автор

Много благодаря на всички участвали в тази тема 🙂
Надявам се тя да може да помогне и насочи и някой друг :)

преди 21 часа, N1K17Y написа:

И за какво му е тоя дърт телефон, като 11-ката е дори по-евтина ? 

Заради филтъра на pazaruvaj и отметката за батерии над 5000. Иначе и аз се зачудих, защо не ми изкара по-новите модели. 11 и Poco има на хубави цени.

• 2 седмици по-късно...

Тези дни купих нов смартфон за подарък на близък човек  -   Xiaomi Redmi Note 11 128GB 6GB RAM.   Прекрасен смартфон на атрактивна цена -сега го  настройвам със съответните ъпгрейди и ъпдейти.  Ето го       https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/redmi-note-11-128gb-6gb-ram-dual-p765637293/ 

преди 1 час, attj написа:

Тези дни купих нов смартфон за подарък на близък човек  -   Xiaomi Redmi Note 11 128GB 6GB RAM.   Прекрасен смартфон на атрактивна цена -сега го  настройвам със съответните ъпгрейди и ъпдейти.  Ето го       https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/redmi-note-11-128gb-6gb-ram-dual-p765637293/ 

Да беше дал двайсетина лева отгоре и да вземеш Xiaomi Redmi Note 11S

https://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/xiaomi/redmi-note-11s-128gb-6gb-ram-dual-p765637332/

По-добър процесор и много по-добри камери. Особено ако се играят игри, това което ти си избрал не става.

Питай другият път. 

Резолюция на задната камера 108 Мегапиксела.  Този модел пък въобще не съм го видял, че го има.    Игри на смартфон не е занимавка за нашата възраст -има стационарен компютър, лаптоп и таблет- там е по-удобно.

преди 7 минути, attj написа:

Игри на смартфон не е занимавка за нашата възраст -има стационарен компютър, лаптоп и таблет- там е по-удобно.

аз на телефона играя само билярд 8 ball minipol по удобно е от мишката и повече ги трепя 

преди 57 минути, ivottoshev написа:

Особено ако се играят игри,

то пък едни игри рядко ми се случва някоя да ми грабне окото дърпам , играя и трия ;) 

преди 16 минути, attj написа:

Този модел пък въобще не съм го видял, че го има.

Сравнение на Мобилни телефони (GSM) по детайли и цена: Xiaomi Redmi Note 11S 128GB 6GB RAM Dual, Xiaomi Redmi Note 11 128GB 6GB RAM Dual (pazaruvaj.com)

11S има и някаква защита от прах и намокряне освен мегапикселите.

преди 26 минути, attj написа:

Резолюция на задната камера 108 Мегапиксела.  Този модел пък въобще не съм го видял, че го има.    Игри на смартфон не е занимавка за нашата възраст -има стационарен компютър, лаптоп и таблет- там е по-удобно.

Това е пълна глупост да се съди за камерата по резолюцията. Уверявам Ви, че 12 мегапикселовата камера в Iphone 13 pro Max ще я сложи тая 108mp камера в малкия си джоб. Дали прави хубави снимки даден апарат може да се определи, като се разгледат снимки от него, а не по обявените мегапиксели, които не са и съвсем еднозначни, и там си има някои хардуерни особености, в които няма смисъл да навлизаме. 
Иначе да, процесорът на 11S версията е по-производителен, но е изпълнен по далеч по-старата 12нм технология, докато при 11-ката е изпълнена по 6нм технология, което ще рече, че транзисторите са двойно по-малки, енергията която ползват е по-малко, топлината която отделят е по-малко. 11s, въпреки че далеч не е с най-производителните процесори има осезаем тротлинг, или иначе казано когато процесорът достигне определена критична температура, заради лошото отвеждане на топлината когато е натоварен, той автоматично снижава производителността си.
За камерите без да съм сравнил снимки от тях нищо не мога да кажа, но за процесорите, единия е силен в едно отношение, другия в друго. Разликата между двата апарата не е голяма, по тая причина и разликата в цената също. 
Принципно Xiaomi понижиха качеството на камерите в бюджетните си устройства, каква е причината не знам. Гледах в началото на годината един Poco в същия ценови клас и камерата бе ужасна, на фона на конкурентите. 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

И двата апарата са под стандарт IP53 (dust and splash resistant).

Над 2000 лева е  Iphone 13 pro Max и е извън тази тема.    Лично аз карам със Samsung  А 03 S и даже съм доволен от бюджетното решение.    Този го харесах за съпругата ми и съм прибързал.  Ама тя не знае.

• 1 месец по-късно...

Купих си съвсем скоро realmi c30 и съм много доволен. Аз не го товаря много - не играя някакви тежки игри и нямам оплаквания. Батерията му държи много - забравяш кога си го зареждал. Камерата не е много добра, но ако търсите бюджетен телефон, който да ви върши работа, този става. Ще видим колко ще издържи във времето.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.