Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Червен хикс на звука след инсталиране на Windows 10

Featured Replies

Здравейте,

Получих следният проблем след като инсталирах Windows 10 на настолният си компютър. На иконата долу вдясно за звука има един червен хикс. Прилагам снимка:

mcKjTcJF_o.jpg 

Имам тонколони Trust купени от технополис, работещи супер преди новата ОС. Сега дори не ги открива.

При натискане на отстраняване на неизправности ми излиза грешка, че не са включени.

rVEw9MMb_o.jpg

Нещата, които изпробвах от интернет и youtube не помогнаха. Направил съм следното: преинсталирах звукови драйвери, актуализирах уиндоуса, но не става.

Ако някой може да ми помогне ще бъда много благодарен. ОС работи много добре, но проблема със звука просто прави работата ужасна.

Добавям и спецификации за устройството:

Име на устройството    DESKTOP-MM8AJD4
Процесор    Intel(R) Celeron(R) CPU G550 @ 2.60GHz   2.60 GHz
Инсталирана RAM памет    8,00 ГБ
ИД на устройството    4617E6FA-FE5E-4A3C-A23A-BBD0C2401363
ИД на продукта    00331-10000-00001-AA771
Тип на системата    64-битова операционна система, процесор, базиран на x64
Перо и докосване    Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

Специфики на Уин.

Издание    Windows 10 Pro
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎28.‎8.‎2022 ‎г.
Компилация на ОС    19044.1889
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0

Това ми излиза при звукови драйвери.

snimka3.jpg

Разрешен от B-boy/StyLe/

1. Вместо колонките - сложи нещо друго, някакви слушалки и тн.

2. Деинсталирай всички звукови драйвери и рестартирай.

Тези актуализации качена ли са, защото точно от тях пише, че се появява подобен проблем:

KB5015878  или KB5016688

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-26-2022-kb5016688-os-builds-19042-1949-19043-1949-and-19044-1949-preview-ec31ebdc-067d-44dd-beb0-eabcc984d843

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-health/resolved-issues-windows-10-21h2#2887msgdesc

От Device Manager-a копирай от Details => от падащото меню Hardware ID-то за High Definition Audio Device.

• Автор

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_0397&SUBSYS_1565810F&REV_1000
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_0397&SUBSYS_1565810F

сега се инсталира KB5016688, другото не успява да го намери

преди 12 минути, dimy написа:

1. Вместо колонките - сложи нещо друго, някакви слушалки и тн.

2. Деинсталирай всички звукови драйвери и рестартирай.

И това го пробвах, но не става.

Снимай къде в компютъра си включил жака на тонколоните. На монитора имаш ли говорители? С HDMI ли си го свързал към компютъра?

преди 39 минути, delyanov написа:

Нещата, които изпробвах от интернет и youtube не помогнаха.

Те не са никак малко - Около 79 600 000 резултата

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Снимай къде в компютъра си включил жака на тонколоните. На монитора имаш ли говорители? С HDMI ли си го свързал към компютъра?

Те не са никак малко - Около 79 600 000 резултата

Определено не са малко, но масово е едно и също, затова ме насочиха към форума, понеже тук има по-голям шанс някой да ми помогне.

Тонколоните са включени с usb адаптер към тока и с жак в средата зеленото кръгче, както досега са били. Нямам говорители на монитора.

Снимка:

3S3BCyTL_o.jpg 

Според мен, драйвера на видеокартата е променил приоритета на изхода за звука към HDMI. Виж си в настройките, и задай аналоговия изход да се ползва по подразбиране. 

Как да промените звуковите устройства по подразбиране в Windows 10 (възпроизвеждане и запис) (www-digitalcitizen-life.translate.goog)

• Автор
току-що, Joss Bomon написа:

Според мен, драйвера на видеокартата е променил приоритета на изхода за звука към HDMI. Виж си в настройките, и задай аналоговия изход да се ползва по подразбиране. 

Може ли да ми кажеш как става?

преди 3 минути, dimy написа:

Ми смени драйвера за звука.

С кой?

• Автор

На мен въобще не ми излизат изходящи устройства.

image.png.0f08e2016f394f037dcdc53061a47b6b.png

image.png.a494793883946469452094f9d8d3d097.png

И този плъзгач на силата на звука го увеличи примерно до 50% щото иначе с драивери или без тях, с входни или изходни устройства, няма да чуеш нищо. Освен всичко това си на WI-FI  а тя е неактивна и сигнала е 0%. Как теглиш обновявания, един господ знае. Това всичкото ти го разправям, по горната (твоя картинка)

От снимката ти по горе не се вижда добре дали това е HDMI  или Display port(кабелите пречат).  Иначе е ясно, че монитора ти е включен във  VGA порта.

Хората го питат наместо той да се постарае да даде по подробна информация и накрая взе, че избяга от темата.

преди 12 минути, Kolev72 написа:

И този плъзгач на силата на звука го увеличи примерно до 50% щото иначе с драивери или без тях, с входни или изходни устройства, няма да чуеш нищо. Освен всичко това си на WI-FI  а тя е неактивна и сигнала е 0%. Как теглиш обновявания, един господ знае. Това всичкото ти го разправям, по горната (твоя картинка)

От снимката ти по горе не се вижда добре дали това е HDMI  или Display port(кабелите пречат).  Иначе е ясно, че монитора ти е включен във  VGA порта.

• Автор
преди 15 минути, Kolev72 написа:

Хората го питат наместо той да се постарае да даде по подробна информация и накрая взе, че избяга от темата.

Увеличаването не е възможно, понеже самия плъзгач е неактивен. WiFi ми е добре, нямам проблеми с интернета.

Не съм избягал от тематa :D

• Автор
преди 1 минута, dimy написа:

Пускам го още веднъж, мисля че това е проблема , има и някакво решение-

image.png.a70f04e4a6b4ce6c14aec15b605bed3a.png

https://support.microsoft.com/en-gb/topic/disable-audio-enhancements-0ec686c4-8d79-4588-b7e7-9287dd296f72

Опитах, не става 

Смяна на ОС ще ти реши проблема!

• Автор
преди 1 минута, 0000000 написа:

Смяна на ОС ще ти реши проблема!

И аз това мисля да направя, ще го върна на Win 8.

преди 10 минути, delyanov написа:

Увеличаването не е възможно, понеже самия плъзгач е неактивен. WiFi ми е добре, нямам проблеми с интернета.

Не съм избягал от тематa :D

Качи ли изцяло последното обновяване от този месец за десятката? Ако да, Микрософт ще ти инсталира негови аудио и видеодрайвери. Едва след това, можеш да си потърсиш оригиналните, от сайта за дъното. И като показваш Девайс менажера го показвай така, че на всички да стане ясно какво си качил и какво все още ти липсва. Машината ти е втора ръка, нали?

Можеш ли да ни покажеш обновленията, които сега си направил.  Те трябва да са единствени щом си качил току що операционната система.

преди 4 минути, delyanov написа:

Опитах, не става 

Опита ли да деинсталираш ъпдейта?

Дай модел на дънната платка. От сайта на производителя пробва ли да инсталираш драйверите? Покажи свойства на звуковото устройство от device manager. Тествай и с някоя live linux дистрибуция дали ще се появи звук.

преди 1 минута, morandis написа:

Изтегли си този инструмент и го инсталирай - автоматично ще провери за подходящ драйвер за ХДМИ видео и звук картата

И как реши, че дъното му е интел?

• Решение
преди 36 минути, dimy написа:

Пускам го още веднъж, мисля че това е проблема , има и някакво решение-

https://support.microsoft.com/en-gb/topic/disable-audio-enhancements-0ec686c4-8d79-4588-b7e7-9287dd296f72

И да го пускаш 2 пъти и аз вече съм ги дал :)

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Тези актуализации качена ли са, защото точно от тях пише, че се появява подобен проблем:

KB5015878  или KB5016688

https://support.microsoft.com/en-us/topic/august-26-2022-kb5016688-os-builds-19042-1949-19043-1949-and-19044-1949-preview-ec31ebdc-067d-44dd-beb0-eabcc984d843

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-health/resolved-issues-windows-10-21h2#2887msgdesc

преди 3 часа, delyanov написа:

сега се инсталира KB5016688, другото не успява да го намери

Идеята беше по-скоро да го махнеш, макар че щом сега се качва, значи няма да е от него (освен ако новия не е направил suppress на стария update KB5015878 ).

Опитай да качиш този драйвер:

https://dox.abv.bg/download?id=f3d9b49efd# - Линк за сваляне

• Автор
преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И да го пускаш 2 пъти и аз вече съм ги дал :)

Идеята беше по-скоро да го махнеш, макар че щом сега се качва, значи няма да е от него (освен ако новия не е направил suppress на стария update KB5015878 ).

Опитай да качиш този драйвер:

https://dox.abv.bg/download?id=f3d9b49efd# - Линк за сваляне

Искрени благодарности! Това реши проблема!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.