Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Машинка за късо постригване 1 - 3 мм до 250лв.

Featured Replies

Здравейте,

Оплешивявам затова си търся машинка, която реже късо и има размерите 1мм и 3мм. Принципно се постригвам всяка седмица. Търся нещо което реже хубаво и точно и щадящо кожата на главата(ако има такова нещо въобще). Цена до 250лв, може и малко повече ако наистина си заслужава.

В момента ползвам една машинка Philips 5000, но не може да реже хубаво и пропуска да отреже косми, особено там където косата ми е по-оредяла, трябва няколко пъти много бавно да минавам за да успее да засече косъма. И цялата процедура с постригването сякаш ми отнема повече време от колкото се налага.

Из разни интернет форуми доста често предлагат WAHL Magic Clip или моделите на Andis.

Моля ако има разбирачи на тема машинки за постригване да помагат :D

преди 10 минути, Bubbles написа:

Търси Мозер, от това по-добро няма.

Иначе

%D0%AF%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%

Или Jaguar-Solingen.

Panasonic ER-GK60-S503

Изпратено от моят SM-N9750 с помощта на Tapatalk

Аз от 4 години ползвам за целта Remington HC5205.С приставка и дават че стриже на 3мм. минимум.Аз я ползвам без приставка.Не съм мерил така на колко мм е.Стрижа се всяка седмица, батерията още кара.Модела е стар и може и да не се предлага вече.

Машинката която ползваш не е лоша с 3 ножа (тример) е но според мен за подстригване нестава. Освен за бръснене и то докато не издъхнат ножчетата. Като цяло Philips не е лоша марка аз ползвам този модел на Philips от близо 4-5 години https://www.technomarket.bg/mashinka-za-podstrigvane/philips-hc-3410-09135270 в началото, машинката си беше много, тиха и подстригването си беше удоволствие. Но някъде на 20 то подстригване започна да става шумна и макар и малко шумна си подстригва и до ден днешен добре само където преди седмица две някъде ми направи проблем. Както се подстригвах и изведнъж ъъъъъ  стана изведнъж много мудна, машинката и неще да подстригва и когато, махнах ножчето за да я почистя от натрупаната перука що да видя. Главата която е на моторчето и движе ножа играе много и ми изпадна в ръцете та хубаво че имах покрай мен капчица и залепих главата иначе трябваше да ходя наполовина подстриган като някой ръпшен до магазина да си взема капчица.

Имам същия Philips, като на Владо, само че син, 5 години вече ги минава и още си работи отлично. Откъм надеждност нямам никакви забележки. Гореспоменатия ексцентрик се чупи като се притиснат ножчетата при сглобяване без да е наместен правилно. Това са машинки напълно за битова експлоатация. Имам познат дългогодишен специалист в сферата и казва, че от професионална гледна точка Philips за нищо не стават. Той самият ползва Wahl и Oster. 
А по темата - при електромагнитните машинки като Wahl Legend може да се направи фина настройка на височината на постригване, но въпреки това резултатът няма как да е идеален, като с бръснач. Пробвайте с WAHL 5 Star Shaver, след като минете с машинката. Не знам какво разбирате под "бавно" с филипса, но и с тази си трябва време. 
Разбира се винаги може да идете на бръснал да Ви обръсне главата идеално, или поне да попитате професионалист, какво ще е подходящо за целта. 

• Автор

Да вметна, че все още имам коса, просто е доста оредяла и не става за прически, за това се постригвам късо, но ми е рано да я минавам с бръснач.

преди 2 часа, NerdyBurdy написа:

Да вметна, че все още имам коса, просто е доста оредяла и не става за прически, за това се постригвам късо, но ми е рано да я минавам с бръснач.

Ясно.
Скъпите модели на Wahl си заслужават, но ако ще се ползват за прически от човек който умее. В противен случай имате отличен професионален уред, чиито възможности просто не може да реализирате.
За у дома нещо по-просто, но пак качествено е Moser 1400. Немска класика, макар и с ретро дизайн. 

Относно китайските, моя опит с тях е негативен и не съветвам! 

на 3.09.2022 г. в 17:17, Bubbles написа:

Търси Мозер, от това по-добро няма.

Иначе

%D0%AF%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%

Недей, че имам такова животно и само като го допра до кожата си и ме побиват всякакви тръпки.

преди 15 часа, dioib написа:

Мегауникален боклук, особено пък както моята коса и брада са твърди даже няма и да се включи. 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Мегауникален боклук

Машинка за подстригване BaByliss E695E, Работа на кабел, Дължини от 3 до 25 мм, 8 гребена - eMAG.bg

Или предпочиташ № 1??? :) 

Цитат

Ако ви е досадно да посещавате фризьорски салон всеки път, когато косата ви порасне или заради пандемията любимата ви бръснарница е затворена, най-доброто решение за вас е купуването на машинка за подстригване в домашни условия. 

На теб ти е досадно да ходиш на фризьор ли?! :) 

В действителност такова нещо ѝ се наложи да купи моята жена, щото човека бе на легло и прочие ... = Някои хора не са се грижили за безпомощни старци ... мда ... и понеже са на принципа по-скъпо = по-убаво, та ... абе де давам акъл на богати и мързеливи ора .. Прав си ... :) = Някои са боклуци ... и то мега като остареят ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.