Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Известия при изключване на PC

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, JKirilov написа:

Имаме познал верния отговор. Очаквам снимки на нелегалните жици?

преди 3 часа, tarlyo написа:

Явно. В някой селски дам, се копа валутка. И като спре тока, после някой трябва да включи контактора ръчно.

Не са Ви прави предположенията. Разбирам, че не знаете за какво става на въпрос, и донякъде не съм прав, че не Ви казах за какво става на въпрос, понеже не сметнах за важно да изпадам в детайли, но... Работя в фотоволтаичен парк, там като спре тока ( 2-3 пъти в месеца ) и спират да работят инверторите.  За това трябва щом спре тока да отида и да го пусна, за да може инверторите да продължат да работят.  Преди бях 24ч смяна там и като спре тока разбирам веднага и отивам да го пусна, но отскоро не съм целия ден там, и ми беше интересно дали има програма, която да подсказва кога е спрял тока. Понеже в момента имат камери, и чрез тях разбират има ли ток, но трябва ръчно да се проверява. Ако провери сега, примерно може след 5 мин да спре тока, а той да провери след 1-2 ч и през това време не работят инверторите.

Обсъдихме го с шефовете и най-вероятно ще го направят автоматично да тръгва както е при повечето места.

• Отговори 51
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти не разбра ли, че не компа (управлението) а инверторите са важни?

• В какъв смисъл ? Компютъра има опция в BIOS да го направиш така, че като спре захранването и след това тръгне отново да се включи автоматично. Вариант е да вземеш и някакъв UPS. Няма как да ти

• Явно. В някой селски дам, се копа валутка. И като спре тока, после някой трябва да включи контактора ръчно.

преди 7 часа, mpc написа:

...Обсъдихме го с шефовете и най-вероятно ще го направят автоматично да тръгва както е при повечето места.

Ми тогава изобщо защо пишеш тук тези неща?

• Автор
преди 29 минути, dimy написа:

Ми тогава изобщо защо пишеш тук тези неща?

Преди да пусна темата идва човек да огледа как може да се направи автоматично пускането на тока и говори с началниците, ама нищо не казаха. Явно цената е била голяма, не знам. За това реших да попитам тук, понеже този форум и хората тук ( голяма част от тях, които писаха тук ) са ми помагали много преди и помислих, че може да има някакво решение. Но казаха, че ще го правели автоматично да тръгва. Съжалявам, че не обясних отначалo, че става въпрос за фотоволтаична централа. Така по-лесно щяхте да ме разберете. Благодаря за отделеното време!

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Според мен най-добре е да се направи консултация с проектантите на централата. 

Не е лоша идеята, 2012 година е правена централата. Ще им предложа това, обаче вчера като се чухме казаха, че ще го правели и явно са се спрели на човек, който да го направи.

Бах мааму - две страници тема и ... сте по зле от „БГ Мама“ - в термините!!!

Токът не спира!!! Той - също като децата - няма спирачки!
Явлението е „отпадане на захранващото напрежение“!

преди 12 часа, mpc написа:

Работя в фотоволтаичен парк, там като спре тока ( 2-3 пъти в месеца ) и спират да работят инверторите.  За това трябва щом спре тока да отида и да го пусна, за да може инверторите да продължат да работят.  Преди бях 24ч смяна там и като спре тока разбирам веднага и отивам да го пусна, но отскоро не съм целия ден там, и ми беше интересно дали има програма, която да подсказва кога е спрял тока. Понеже в момента имат камери, и чрез тях разбират има ли ток, но трябва ръчно да се проверява. Ако провери сега, примерно може след 5 мин да спре тока, а той да провери след 1-2 ч и през това време не работят инверторите.

Обсъдихме го с шефовете и най-вероятно ще го направят автоматично да тръгва както е при повечето места.

Явно говориш за „мрежово-зависими“ инвертори - които копират параметрите на мрежата и инжектират енергия, с по-високо напрежение. Ако е така - при възстановяване на захранването (и наличие на производство), инвертора трябва да „тръгне сам“

Тук е добре да кажеш - какви инвертори са монтирани.

Друга възможност - за спиране на инвертора - е голямо производство в района, съчетано с малка консумация. Тогава напрежението в мрежата „се вдига“ и инвертора отказва да преобразува, защото има лимит на напрежението.

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Бах мааму - две страници тема и ... сте по зле от „БГ Мама“ - в термините!!!

Токът не спира!!! Той - също като децата - няма спирачки!
Явлението е „отпадане на захранващото напрежение“!

Явно говориш за „мрежово-зависими“ инвертори - които копират параметрите на мрежата и инжектират енергия, с по-високо напрежение. Ако е така - при възстановяване на захранването (и наличие на производство), инвертора трябва да „тръгне сам“

Тук е добре да кажеш - какви инвертори са монтирани.

Друга възможност - за спиране на инвертора - е голямо производство в района, съчетано с малка консумация. Тогава напрежението в мрежата „се вдига“ и инвертора отказва да преобразува, защото има лимит на напрежението.

Благодаря за информацията, за жалост не разбирам и не мога да обясня както ти си направил. Инверторите са 100, токът рядко спира ( 2-3 пъти месечно ), и като спре всички инвертори спират да работят. И трябва да съм там и да отида да го пусна. Решение вече не търся, защото ще платят и ще го направят да е автоматично както на всички места. Темата може да се изтрие или заключи. Благодаря на всеки, който си е отделил от времето.

Ок, а какво не ти хареса в моето предложение с юпиеса? Предполагам , че някъде между 300 и 400лв. ще стигнат. Плюс няколко бири на човека, който ще го настрои барабар с компютъра.

преди 3 минути, dimy написа:

Ок, а какво не ти хареса в моето предложение с юпиеса? Предполагам , че някъде между 300 и 400лв. ще стигнат. Плюс няколко бири на човека, който ще го настрои барабар с компютъра.

Ти не разбра ли, че не компа (управлението) а инверторите са важни?

• Автор
преди 22 минути, jhoro написа:

Ти не разбра ли, че не компа (управлението) а инверторите са важни?

Няма нужда да се карате. Аз в началото не дадох повече подробности, но вече го направих.

@dimyТова с UPS-a мислеха да го направят за камерите, ако изгасне тока да има какво да ги захранва, докато светне, но няма смисъл да се дават пари за него, а направо да се направи автоматично да тръгва, защото инверторите са по-важни. Като няма ток инверторите не им правят пари от слънцето, докато не отида да го пусна аз или някой от колегите. В момента проверяват на живо през камерите, и ако работят значи има ток, а ако не работят - няма ток. Това ще е така, докато не дойдат хората да го направят автоматично.

преди 19 минути, mpc написа:

Няма нужда да се карате. Аз в началото не дадох повече подробности, но вече го направих.

@dimyТова с UPS-a мислеха да го направят за камерите, ако изгасне тока да има какво да ги захранва, докато светне, но няма смисъл да се дават пари за него, а направо да се направи автоматично да тръгва, защото инверторите са по-важни. Като няма ток инверторите не им правят пари от слънцето, докато не отида да го пусна аз или някой от колегите. В момента проверяват на живо през камерите, и ако работят значи има ток, а ако не работят - няма ток. Това ще е така, докато не дойдат хората да го направят автоматично.

Ние не се караме - просто така си говорим.

А за инверторите попитах за марка и модел. Читавите си тръгват сами - когато има слънце и мрежа.

• Автор
преди 15 минути, jhoro написа:

Ние не се караме - просто така си говорим.

А за инверторите попитах за марка и модел. Читавите си тръгват сами - когато има слънце и мрежа.

Fronius IG са. Обаче не от новите, не знам коя година са. Но централата фигурира от 2012, така, че не са по-нови. Самите инвертори имат разпределителни ( не съм сигурен дали така им се казваше) табла, от които им се спира и пуска тока, ако примерно се счупи да трябва да се ремонтира. Иначе като спре тока навсякъде по всички инвертори има главно табло, от което се пуска.

За да не става темата по-голяма, тъй като вече намериха решение да оправят тока на фотоволтаичната централа да тръгва автоматично предлагам темата да се заключи или изтрие по прецента на модераторите.  Благодаря ви за времето и желанието да отговорите. 

преди 2 часа, mpc написа:

Темата беше - "Известия при изключване на PC" и аз дадох предложение. Сега се оказа нещо съвсем друго с некакви конвертори. Признавам - не познавам материята ... Ок направи каквото можеш.

Не, не се караме. Опитах се да помогна да има "известия".

Нашата алармена система известява при отпадане на захранването, а вашата?

Тя си има батерия и алтернативен начин за комуникация - така, че имаш всичко необходимо.

Нашата алармена система известява при отпадане на захранването, а вашата?
Тя си има батерия и алтернативен начин за комуникация - така, че имаш всичко необходимо.
Я пак ? Вашата - има батерии, а неговата да комуникира?

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

преди 15 часа, dimy написа:

Я пак ? Вашата - има батерии, а неговата да комуникира?

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

Кое не разбра?

Алармената система не зависи от интернета му. Има си и батерия. Та ако имат алармена система да си и видят опциите за аларми и известявания.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Кое не разбра?

Алармената система не зависи от интернета му. Има си и батерия. Та ако имат алармена система да си и видят опциите за аларми и известявания.

Наистина не разбрах. И още не разбирам.

Алармената система не зависи от интернета - но ако няма интернет - как ще го уведоми по имейл??? Нали това пита?

преди 18 минути, dimy написа:

Наистина не разбрах. И още не разбирам.

Алармената система не зависи от интернета - но ако няма интернет - как ще го уведоми по имейл??? Нали това пита?

Зависи какъв интернет се ползва. Ако е мобилен - ще зависи от захранването при доставчика, не в обекта.

преди 24 минути, jhoro написа:

Зависи какъв интернет се ползва. Ако е мобилен - ще зависи от захранването при доставчика, не в обекта.

Е, да. Така е.

Значи освен един средно скъп юпиес му трябва и една карта за мобилен интернет. Ето, решихме му проблема на пича.

Са остава да почерпи .... :)

преди 1 минута, dimy написа:

Е, да. Така е.

Значи освен един средно скъп юпиес му трябва и една карта за мобилен интернет. Ето, решихме му проблема на пича.

Нищо не му трябва - алармата си има UPS има си и алтернативен начин за известия.

Не мисля, че му е на 100% важно да е по поща, така че ...

преди 16 минути, dimy написа:

Е, да. Така е.

Ако той се дърпа - аз мога да почерпя! Реално - не виртуално.

Пп. Понеже авторът каза, че инверторите са Fronius - с Fronius Solar.web и Solar.start апликацията може да ги наблюдава постоянно.

• Автор
преди 34 минути, jhoro написа:

Ако той се дърпа - аз мога да почерпя! Реално - не виртуално.

Пп. Понеже авторът каза, че инверторите са Fronius - с Fronius Solar.web и Solar.start апликацията може да ги наблюдава постоянно.

Точно този отдалечен компютър във фотоволтаичната централа се ползва от нас работниците да гледаме инверторите как работят, има си такава програма на fronius datalogger web, където показва всички инвертори и ако спре да работи някой примерно свети червено, и отивам да видя какво показва на инвертора. На него гледаме и камерите на централата. Отделно освен това, когато карахме по 24ч смени го ползвахме и примерно да гледаме някой филм, музика...

Само началниците имат достъп до вътрешните настройки на фрониус програмата. Ние само гледаме инверторите. Като спрат да работят инверторите дава грешка, най-вероятно им праща известия. Сигурно няма да дадат достъп да праща и на мен, но това не е важно, понеже казаха, че скоро ще го направят автоматично да тръгва тока. Не търся вече решение.

Ще слагат СОТ. Нямаме за момента алармена система, защото постоянно имаше някой на смяна по 24ч. Обаче сега ще слагат СОТ, и по него ще се разбира, ако изгасне тока.

Цялата история беше, ако имаше програма да праща известие, когато спре тока за да знам и да отида до фотоволтаичната централа и да го пусна. Иначе в момента проверявам през половин час през камерите, и ако работят по това познавам, че има ток. Но така постоянно трябва да проверяваш, за това питах. Но наистина разбрах какво имате предвид, и благодаря за отговорите.

Съжалявам, че в началото не обясних в повече детайли, че работя във фотоволтаична централа, и че за това питам.

Понеже решение вече не се търси, предлагам модератор да я заключи или изтрие, ако желае. Просто няма смисъл да се дават допълнителни мнения, понеже не се търси решение, те решиха да го направят автоматично да тръгва. И това щото вече не сме 24ч смени, иначе ако бяхме постоянно там щяха да го оставят така, както сега.

Е, можем и да изпием по бира.

преди 2 часа, mpc написа:

Само началниците имат достъп до вътрешните настройки на фрониус програмата. Ние само гледаме инверторите. Като спрат да работят инверторите дава грешка, най-вероятно им праща известия. Сигурно няма да дадат достъп да праща и на мен, но това не е важно, понеже казаха, че скоро ще го направят автоматично да тръгва тока. Не търся вече решение.

Точно на вас, поддръжката - трябва да ви дадат достъп до системата за мониторинг и контрол! Не да обикаляте като халтави!

Ама така в Бг - началниците се мислят за по-по-най!

преди 2 часа, dimy написа:

Е, можем и да изпием по бира.

Почвайте, аз ще дойда по-късно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.