Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логическа задача

Featured Replies

Само ти забеляза.

• Отговори 321
  • Прегледи 25,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Омлет и половина и пиле и половина на грил, въпроса и решението си го измислете. Вар, туули, докато чирака се опули.

• Претегляш две тройки монети - ако са равни фалшиватa е в третата тройка, а ако едната тройка е по-лека в нея е фалшивата монета. после теглиш по една монета от намерената тройка - ако са равни -

• Така ще е като дават на китайците да правят колби ментета.

Публикувани изображения

преди 2 часа, tepmu написа:

@insec може също да прочете.

няма нужда от всичко това, което си написал - пет минути по- късно се сетих къде ми е грешката и съм я коригирал: че кокошка и половина сняса едно яйце на ден, а не една кокошка едно яйце на ден, защото така за ден и половина една кокошка ще снесе яйце и половина, пък по условие трябва да е кокошка и половина, тъй че: 6х6х2/3, става и чрез 1.5/1.5х1.5=1/1.5 и съответно 6х6х1/1.5  Все пак мерси за обърнатото внимание ((:

преди 5 минути, insec написа:

няма нужда от всичко това, което си написал - пет минути по- късно се сетих къде ми е грешката и съм я коригирал: че кокошка и половина сняса едно яйце на ден, а не една кокошка едно яйце на ден, защото така за ден и половина една кокошка ще снесе яйце и половина, пък по условие трябва да е кокошка и половина, тъй че: 6х6х2/3, става и чрез 1.5/1.5х1.5=1/1.5 и съответно 6х6х1/1.5  Все пак мерси за обърнатото внимание ((:

Прееб@ ми,хубавият спор.

И аз си разбрах грешката но,да ги мъча.

Дами и господа,

историческа главоблъсканица. 

На един остров живеят рицари, които винаги казват истината, и лъжци, които винаги лъжат. Мошеници. Рицари и мошеници живеят на този остров.

Срещате двама обитатели на този остров. Иван и Марийка. Иванчо казва, че Марийка е мошеничка. Марийка пък отговаря, че нито тя, нито пък Иван са мошеници.

Тогава кой от тях е рицаря и кой наистина е мошеник?

https://en.wikipedia.org/wiki/Knights_and_Knaves

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Дами и господа,

историческа главоблъсканица. 

На един остров живеят рицари, които винаги казват истината, и лъжци, които винаги лъжат. Мошеници. Рицари и мошеници живеят на този остров.

Срещате двама обитатели на този остров. Иван и Марийка. Иванчо казва, че Марийка е мошеничка. Марийка пък отговаря, че нито тя, нито пък Иван са мошеници.

Тогава кой от тях е рицаря и кой наистина е мошеник?

https://en.wikipedia.org/wiki/Knights_and_Knaves

Иванчо е рицар, жени рицари няма.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Плюс това е с доспехи.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ами, ако Марийка се е облякла с доспехите, защото е мошеничка, може пък да каже, че е рицарка. Или оня пък Иван да не е рицар, а мошеник, който е откраднал доспехите на някой рицар?

Полът няма значение. В тази задачка. 

преди 15 минути, The Rage написа:

Прееб@ ми,хубавият спор.

И аз си разбрах грешката но,да ги мъча.

прощавай - не следя темата, просто видях, че някой ме е цитирал и така.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Ами, ако Марийка се е облякла с доспехите,

Не е възможно ,защото доспехите тежат около 100кг ,а Мариика е 50кг.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Или оня пък Иван да не е рицар, а мошеник, който е откраднал доспехите на някой рицар?

Е защо му е да ги краде пък и облича и да се въплъщава в рицар - краде ги и на вторични за жилезо :D

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Не е възможно ,защото доспехите тежат около 100кг ,а Мариика е 50кг.

Е защо му е да ги краде пък и облича и да се въплъщава в рицар - краде ги и на вторични за жилезо :D

Явно полът е от голямо значение, тогава ще перифразирам въпроса, забравих, че има и такива люде като теб.

Срещаш яки мъжаги, нацепени батки. Гърбовете им са като на 4крилен гардероб, ръцете са яки, големи, дълги, ръчища, мускули. 

Animation Flexing GIF by Mashed

Та срещащ ги тия на един остров. Двамата се казват Генадий и Иван. Двамата са облечени с рицарски доспехи. 200 кила желязо.

Иванчо казва, че Генадий е мошеник. Генадий пък отговаря, че нито той, нито пък Иван са мошеници. Тогава кой от тях е рицаря и кой наистина е мошеник?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Иванчо казва, че Генадий е мошеник. Генадий пък отговаря, че нито той, нито пък Иван са мошеници. Тогава кой от тях е рицаря и кой наистина е мошеник?

Че пак е Иван рицаря ,ма този път нацепена батка :D

Защо Иван да лъже ,че е рицар ,кат Генадий не е жена че да я впечатли :D

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

ако Иванчо казва истината, тогава Марийка е мошеник
ако Марийка казва истината, това не отговаря на условието че единия казва истината, а другия лъже

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Че пак е Иван рицаря ,ма този път нацепена батка :D

Защо Иван да лъже ,че е рицар ,кат Генадий не е жена че да я впечатли :D

Добре, още една. На една улица има 100 къщи. Ти си пощальон. Полът не е от значение. Има и жени пощальонки. Трябва да доставиш всички писма в къщите, които има цифрата 9. Колко къщи са това?

Колко къщи трябва да посетиш тогава? Можеш ли на ум без химикал и за 5 минути?

ами 99=9х11

демек 11

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Можеш ли на ум без химикал и за 5 минути?

пет минути ли му трябват да сметне колко прави 99 делено на 9

преди 22 минути, дръндю написа:

ами 99=9х11

демек 11

пет минути ли му трябват да сметне колко прави 99 делено на 9

19 е отговорът. 0 до 100 къщи. Пощальонът трябва да влезе в къща 09,19,29,39,49,59,69,79,89,99 и сега обратно 90,91,92,93,94,95,96,97,98.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

19 е отговорът. 0 до 100 къщи. Пощальонът трябва да влезе в къща 09,19,29,39,49,59,69,79,89,99 и сега обратно 90,91,92,93,94,95,96,97,98

грешно съм те разбрал, помислих че въпроса е кратност на 9

преди 2 минути, дръндю написа:

грешно съм те разбрал, помислих че въпроса е кратност на 9

Никъде не съм писал такава дума. Кратност. Писах, че на една улица има 100 къщи. Ти си пощальон и трябва да разнесеш писма, до всяка една къща с цифрата 9. Колко къщи са това?

Виждаш ли цифрата 9 на вратата и трябва да доставиш писмото.

Част от виртуален тест за интелигентност. Малко пипнах оригинала, за да не се черви филтъра...

1. Ако част от сульовците са пульовци, всички пульовци са льольовци, и всички льольовци са си, такова, мaйкaтa, то кое твърдение е вярно?
    а) сульовците са льольовци;
    б) всички пульовци са сульовци;
    в) льольовците, освен, такова, мaйкaтa, са и пияници;

2. Кое животно най-малко прилича на другите шест?
    Кон, кит, орел;

3. Пепи е с 3 см по-висок от Пипи, Рени е с 2 години по-голяма от Пепи, но са еднакво високи, а Гошко е 195см. Кое твърдение е вярно?
    а) Пепи е чвор;
    б) Пипи е eбaти джуджака;
    в) Гошко е прост мутант

...

.. Ако имате два равнобедрени триъгълника с общ сбор на ъглите от 170 градуса и един неравностранен квадрат с 5 страни, всяка от които дълга колкото хипотенузата на триъгълника, то кое от следните твърдения е вярно:
А/ еб*си квадрата!
Б/ егаси квадрата!
В/ тая дето е начертала фигурите си бръсне триъгълника
Г/ балимумамата

преди 12 минути, lebel написа:

Част от виртуален тест за интелигентност. Малко пипнах оригинала, за да не се черви филтъра...

1. Ако част от сульовците са пульовци, всички пульовци са льольовци, и всички льольовци са си, такова, мaйкaтa, то кое твърдение е вярно?
    а) сульовците са льольовци;
    б) всички пульовци са сульовци;
    в) льольовците, освен, такова, мaйкaтa, са и пияници;

Сульовците не могат да са пульовци защот са на две различни стъпала в общността ,сульовците са бедени ,а пульовците се смеят на сульовците щот са бедни.

Само льольовците могат да си таковат майката и да са пияници без бъдат да са сульовци или пульовци - в) е верен отговор.

преди 26 минути, lebel написа:

"В колко часа на въртележката?" ми се върти, че по гила.

Там някъде.Ама може,да закъснея малко.

преди 12 минути, AAUUXX написа:

пульовците се смеят на сульовците щот са бедни.

от което следва че дрътуту сигън е беден сулю
горкия аз

преди 1 минута, дръндю написа:

от което следва че дрътуту сигън е беден сулю
горкия аз

Аз се зачудих що си забравил да измериш бедрата на таз дет е чертала равнобедрения квадрат докат си бръсне триъгълника ?

преди 30 минути, lebel написа:

2. Кое животно най-малко прилича на другите шест?
    Кон, кит, орел;

Верен отговор е таралежа ,щот само той е с бодли и не прилича на другите пет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.