Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Телевизор 32"

Featured Replies

Разрешен от ivottoshev

преди 18 минути, paleto написа:

Японско качество

Беше японско качество, което остана в миналото.

Цитат

Most TVs produced by Vestel are sold under licensed brand names such as Toshiba, Hitachi, Polaroid, JVC, Bush, Alba and many own brand labels.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vestel

• Отговори 54
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hisense - A4BG - 369лв. https://www.ozone.bg/product/smart-televizor-hisense-a4bg-32-hd-dled-hdr/ Поне знаеш че не вестелски боклук, а фирма, която за миналата година беше на пето място в св

• Благодаря на всички отзовали се! По съвет на @ivottoshev за марка телевизор, закупих: https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-32A5750FA-LED/p/17082  Колко е сполучлив - време

• Има всичко каквото не ти трябва, но пък затова и е с HD Ready резолюция...

Публикувани изображения

• Автор
преди 12 минути, paleto написа:

Защо не взе този от същото място ?

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-JVC-LT-32VAF3000-LED/p/10456

Японско качество, Full HD, и е в рамките на бюджета ти...

Защото JVC телевизорите отдавна не са японски, а турски (Hitachi) също. Визуално при 32" Full HD и HD READY не намирам коренна разлика, имал съм и от двата вида преди това.

преди 32 минути, sopolin4o написа:

Защото JVC телевизорите отдавна не са японски, а турски (Hitachi) също. Визуално при 32" Full HD и HD READY не намирам коренна разлика, имал съм и от двата вида преди това.

Аз имам Hitachi 32' смарт с Андроид 9. От една година не е имал дефекти, и на него си глeдам идеално IPTV. Няма значение къде е сглобяван, поне за мен. Преди него имах пак турска сглобка на Finlux, но не беше смарт и затова го продадох. Как 7 години не мръдна тоя телевизор, при положение че е Турски?!?

преди 2 часа, paleto написа:

Аз имам Hitachi 32' смарт с Андроид 9. От една година не е имал дефекти, и на него си глeдам идеално IPTV. Няма значение къде е сглобяван, поне за мен. Преди него имах пак турска сглобка на Finlux, но не беше смарт и затова го продадох. Как 7 години не мръдна тоя телевизор, при положение че е Турски?!?

А имаш ли база за сравнение? Ти ако от осем години си само на вестелска продукция няма от къде да знаеш че има и по-добро.

преди 9 часа, ivottoshev написа:

А имаш ли база за сравнение? Ти ако от осем години си само на вестелска продукция няма от къде да знаеш че има и по-добро.

Това са глупости, без аргументи. Какво значи "по-добро"? По-малко се разваля или какво?

Както казах, не са имали дефекти! Това е достатъчно за да се вземе решение дали да се купуват. А най-обективно мнение могат да дадат само хора които имат дългогодишен опит с нещо, като например сервизни техници и продавачи в магазини за техника. Всичко друго са бла-бла плюене и предрасъдъци!

преди 12 часа, ivottoshev написа:

А имаш ли база за сравнение? 

Ползвам  турски Хитачи от 2011 година, полски Тошиба от 2012 година и китайски Филипс от 2019 година.    В апартамента на покойния ми баща още работи оригинален Сони Тринитрон от 1994 година - на същия навремето гледахме Стоичков и компания.   Отделно в друго жилище имам и един кютук от Малайзия  - Панасоник от 2005 година и един турски Уотсън от 2004 година. На село съм си занесъл един японски Фунай от 1993 година.  Всички работят.   Как пък никой не се поврежда?   Китайският Филипс - 32 инча  е най-добър, само той е и смарт тв.    С телевизорите вероятно  имам късмет.   А тези с повредените не зная дали правят нещо превантивно за стабилизиране на захранващия ток .   

От "кютуците" имах 20 години един немски Нордменде. Железен телевизор беше. Само електролитни кондензатори му сменяха веднъж по разбираеми причини. Накрая го изхвърлих работещ.

А Хитачито ми има кристално ясна картина когато му се подаде HD или 4K сорс. 

преди 1 час, JKirilov написа:

Това го запази за 1-ви април... :)

Не си разбрал за какво говоря. Не става дума да ходиш в магазина и да питаш продавача какво ще ти предложи! Естествено че ще се опита да ти пробута това което не им върви :)

Става дума за хора от форума или твои приятели, които работят от дълго време като продавач-консултанти, и имат наблюдения кое най-много се връща или не се връща за рекламации.

И между другото, точно така купувах последните ми телевизори и не съм сгрешил. 

Било е късмет, честито.

Иначе въпросните

преди 1 час, paleto написа:

продавач-консултанти

не само хал-хабер си нямат, но и нямат никаква обратна връзка какво се връща, че и защо! Връщането става на друго място, другмагазин и т.н. В технополис конкретно връщането и съответните скандали стават на входа, на около 100 метра от щандовете с талавизори...

Ако добавим и законът, че ТВ не се избира в магазин, става съвсем ясно всичко.

Не знам за кой Технополис говориш, но най-големия в София е в МОЛ Сердика. В средата на магазина е бюрото за рекламации. И служителите много добре знаят какво се връща, тъй че....

преди 10 часа, paleto написа:

Това са глупости, без аргументи. Какво значи "по-добро"? По-малко се разваля или какво?

Както казах, не са имали дефекти! Това е достатъчно за да се вземе решение дали да се купуват. А най-обективно мнение могат да дадат само хора които имат дългогодишен опит с нещо, като например сервизни техници и продавачи в магазини за техника. Всичко друго са бла-бла плюене и предрасъдъци!

Примерно трабанта също се разваля по-малко от Мерцедеса, също ще те закара от точка "А" до точка "Б". Това означава ли че е по-хубав от Мерцедес?

Ако не знаеш какво е "по-добро" при телевизорите и си си навил на пръста че няма никаква причина Sony и LG да са по-скъпи от Allview и Star-Light, тогава значи няма за какво да говорим с теб.

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Примерно трабанта също се разваля по-малко от Мерцедеса, също ще те закара от точка "А" до точка "Б". Това означава ли че е по-хубав от Мерцедес?

Ако не знаеш какво е "по-добро" при телевизорите и си си навил на пръста че няма никаква причина Sony и LG да са по-скъпи от Allview и Star-Light, тогава значи няма за какво да говорим с теб.

Доста странно сравнение? Отдавна няма такава марка "Трабант", а когато имаше се повреждаха често. Собствениците им преди дълъг път носеха  задължително чукче и наковалня, доколкото си спомням.

После, не може да правиш сравнения на стоки от различни марки, когато тези стоки са от различен клас. Има бюджетни модели на определена марка, които са евтини защото са с малко или никакви екстри, и "флагмански" модели, които са скъпи защото имат фулл екстри и лукс. 

Другото което не казваш е, че при известните марки плащаш по-висока цена само заради името на марката. Реално качеството е едно и също с друга марка която не е толкова известна. Прекрасен пример ще ти дам - SSD което си купих преди 3 години на марката CRUCIAL. Два пъти по-евтин е от Samsung, а има същите характеристики.

Пак не виждам аргументи, а само общи неща и надменност, колкото да се намираш на приказки.

Всички дето писахме че имаме телевизори сглобени в Турция сме извадили голям късмет, значи? Брех, че късметлии сме....

И още нещо - всяка марка е имала по някой и друг неуспешен модел. Генерални твърдения от типа "тази марка ДА, другите НЕ" са меко казано несериозни.

Айде лека вечер!

преди 2 часа, paleto написа:

И служителите много добре знаят какво се връща, тъй че....

Че кой ги пита?   Утре ще включа кютука Панасоник -той единствен е стерео долби съраунд.   Звук за кеф при картина   4 към 3... Май е   480 p.  Почвам да забравям.

преди 5 часа, paleto написа:

Прекрасен пример ще ти дам - SSD което си купих преди 3 години на марката CRUCIAL. Два пъти по-евтин е от Samsung, а има същите характеристики.

Нищо прекрасно няма, това е Микрон, а те просто са класа над гнусмас! ;)

In May 2018, Micron Technology and Intel launched QLC NAND memory to increase storage density. The company ranked 150th on the Fortune 500 list of largest United States corporations by revenue.

In February 2019, the first microSD card with a storage capacity of 1 terabyte (TB) was announced by Micron.

As of March 2020, 3.84TB Micron 5210 Ion is the cheapest large capacity SSD in the world.

In September 2020, the company introduced the world's fastest discrete graphics memory solution. Working with computing technology leader NVIDIA, Micron debuted GDDR6X in the new NVIDIA® GeForce RTX™ 3090 and GeForce RTX 3080 graphics processing units (GPUs).

In November 2020, the company unveiled a new 176-layer 3D NAND chip. It offers improved read and write latency and is slated to be used in the production of a new generation of solid state drives.

JKirilovтемата не е за SSD-та. Тия романи на чужд език дето си копирал отнякъде са спам. Няма значение какви чипове са сложили на дисковете, щом те са качествени и издръжливи дълго време. И щом легендата на форумите Joss Bomon (когото познавам още от създаването на data.bg) ги препоръчва, значи са качествени и си заслужават.

ScreenShot001.jpg

Джос го е препоръчал, а защо, не иска да каже. Дори трима са го подкрепили с палче нагоре. 

Разбирам-разбирам, че това е много качествен диск, и поради тази причина дават 5 год. гаранция. Сега да видим отзивите на хората:

https://vytreshen-ssd-hard-disk.pazaruvaj.com/crucial/mx500-2-5-500gb-sata3-ct500mx500ssd1-p395761907/#mnenija

https://vytreshen-ssd-hard-disk.pazaruvaj.com/crucial/mx500-2-5-250gb-sata3-ct250mx500ssd1-p395761899/#mnenija

https://vytreshen-ssd-hard-disk.pazaruvaj.com/crucial/mx500-2-5-1tb-sata3-ct1000mx500ssd1-p395761909/

От 18 мнения има 5 звезди. Странно, дали всички пак сме извадили голям късмет с този диск. Пък и как цели 3 години този диск не ми е правил проблеми, и SMART му е чист като сълза???

От втория линк 8 мнения с 5 звезди.

От третия линк 8 мнения с 5 звезди, и т.н. 

Топ мнение - Изключително превъзходно качество смело конкурирайки EVO серийте на Самсунг, светкавично четене на файлове и много добра изработка!

Айде и малко снимки

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

ScreenShot004.jpg

ScreenShot003.jpg

ScreenShot005.jpg

преди 18 минути, paleto написа:

Джос го е препоръчал, а защо, не иска да каже

Няма проблем да кажа защо. Защото първо съм чел, характеристики, отзиви, ревюта, и после съм поръчвал N броя, които са вложени в също толкова машини. Модела не е никак нов и през годините до момента няма нито един от вложените дискове с проблем. Основния диск на личната ми машина също е такъв. Нямам претенции, че моите наблюдения трябва да са определящи за избора на питащите. Няма и как да поема отговорност за нещо, което не е мое производство, както и няма гаранция на каква партида ще попаднат другите.

преди 6 часа, paleto написа:

темата не е за SSD-та.

Е не е, но ти се закучи и продължи с примера за диска.

Да си ги мерите кое е по-по-най смисъл няма. Телевизорите имат различни серии/класове и елементарното сравнение единствено по марки е неправилно. За дефектите най-често са виновни потребителите, след това "енергото" и накрая качеството на вложените компоненти. 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Няма проблем да кажа защо. Защото първо съм чел, характеристики, отзиви, ревюта, и после съм поръчвал N броя, които са вложени в също толкова машини. Модела не е никак нов и през годините до момента няма нито един от вложените дискове с проблем. Основния диск на личната ми машина също е такъв. Нямам претенции, че моите наблюдения трябва да са определящи за избора на питащите. Няма и как да поема отговорност за нещо, което не е мое производство, както и няма гаранция на каква партида ще попаднат другите.

Е не е, но ти се закучи и продължи с примера за диска.

Да си ги мерите кое е по-по-най смисъл няма. Телевизорите имат различни серии/класове и елементарното сравнение единствено по марки е неправилно. За дефектите най-често са виновни потребителите, след това "енергото" и накрая качеството на вложените компоненти. 

Тоест, дисковете са качествени и дълготрайни? Няма значение факта че са с чипове Микрон, и поста на Кирилов може да се счита за заяждане? Защо тогава му слагаш палче нагоре?

Ако имаш модераторски права, изтрий примера за диска ми от поста. Също и останалия СПАМ след него в темата.

За другото съм съгласен с теб. И аз казах горе-долу същото.

преди 25 минути, paleto написа:

Тоест, дисковете са качествени и дълготрайни? Няма значение факта че са с чипове Микрон, и поста на Кирилов може да се счита за заяждане? Защо тогава му слагаш палче нагоре?

Ами той казва - че няма нищо за чудене, след като чиповете които ползват Crucial са по-добри от на гнусмас/samsung, което реално е съгласие с написаното от тебе за въпросния модел.

преди 14 часа, JKirilov написа:

Нищо прекрасно няма, това е Микрон, а те просто са класа над гнусмас!

Нямам никакви права и тези титли/значки явно се тълкуват погрешно. Аз спирам с обясненията, защото нямат общо с темата. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ами той казва - че няма нищо за чудене, след като чиповете които ползват Crucial са по-добри от на гнусмас/samsung, което реално е съгласие с написаното от тебе за въпросния модел.

Нямам никакви права и тези титли/значки явно се тълкуват погрешно. Аз спирам с обясненията, защото нямат общо с темата. 

"Нищо прекрасно няма, това е Микрон" - това го разбирам като несъгласие и неодобрение на казаното от мен за диска. Аз не знаех какво означава гнусмас. Сега го разбирам от теб. Писах на модерацията да изчисти спама.

току-що, JKirilov написа:

Явно не само с английския имаш трудности, българският ти е също зле...

Тъжно-тъжно. От 2 дена се чудиш как да се заяждаш. Лъга-маза за Технополис..... трагедия

Никой не е длъжен да знае английски. Но ти си длъжен да пишеш на български език във форума. 

Жалко е че такива хора като теб пишат само за да дразнят другите.

преди 1 минута, paleto написа:

Лъга-маза за Технополис...

Ела да видиш бре!

А английски всеки требе да знае, само с турски/цигански не стаа...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.